Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Ja się zastanawiam czy ta praktyka z psami dominującymi nie odstrasza. Szczególnie słowo dominacja. Jejku, jak to brzmi.. nie można tego inaczej napisać?

Posted

Soko napisał(a):
Ja się zastanawiam czy ta praktyka z psami dominującymi nie odstrasza. Szczególnie słowo dominacja. Jejku, jak to brzmi.. nie można tego inaczej napisać?

Też się nad tym zastanawiałam.

Posted

Dominacja brzmi jak jakaś mega agresja.. a gdyby tak było to by go w schronie uśpili, bo mega agresywne psy szans tam nie mają. Po prostu psiak jest zadziorny i byleby nie wszedł na głowę.. ale od razu "dominacja", co każdemu - znawcy lub nie, mimowolnie, w języku potocznym - kojarzy się z psem który atakuje wszystko co się rusza. A przecież po prostu chodzi o spokój i nie tarmoszenie go przez dzieci..

Posted

[quote name='Soko']Dominacja brzmi jak jakaś mega agresja.. a gdyby tak było to by go w schronie uśpili, bo mega agresywne psy szans tam nie mają. Po prostu psiak jest zadziorny i byleby nie wszedł na głowę.. ale od razu "dominacja", co każdemu - znawcy lub nie, mimowolnie, w języku potocznym - kojarzy się z psem który atakuje wszystko co się rusza. A przecież po prostu chodzi o spokój i nie tarmoszenie go przez dzieci..
Zgadzam sie z Tobą, że słowo dominacja może odstraszać.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...