Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='barb']Sprawdzę gdzie jeszcze mozna wyróznić ogloszenia Basta i za ile. Na pewno na alegratce 1 punkt na tydzień 1,30 zł, na dogomanii za 30 dni - 4 zł, tablica 6,99 tydzień, miesiąc chyba 19,99 - czyli miesiąc z góry wychodzi taniej.
[B]Decyzja nalezy do Ciebie Cioteczko.[/B] Gdyby Bast znalazł domek przed końcem wyróżnienia to możnaby wstawić na jego miejsce innego pieska od Luki np. szczeniaczki.

Wyróżnienie na gumtree 20 zl ale nie znałazłam na jaki to okres ?
Na gumtree jest też opcja podbij wyroznienie za 8 zł
"Podbicie ogłoszenia powoduje przeniesienie anonsu ponownie na najwyższą wolną pozycję na pierwszej stronie w kategorii, do której zostało ono dodane. Podbite ogłoszenie będzie znajdować pod wszystkimi anonsami wyróżnionymi w danej kategorii. Pozostanie ono tam, dopóki w tej kategorii nie zostaną dodane nowe ogłoszenia lub ktoś inny podbije pozycję swojego anonsu. Wtedy Twoje ogłoszenie przesunie się w dół listy ogłoszeń. "[/QUOTE]

Barb daj proszę wyróżnienie na miesiąc :)

Posted

Niestety z powodu bardzo poważnych tarapatów finansowych jestem zmuszona wstrzymać wszystkie deklaracje, na co najmniej kilka miesięcy do póki nie wyjdę na prostą :(
przykro mi :( i przepraszam

Posted

Wąską ścieżką przez ogródek idzie sobie Bas-wielkoludek. Dokąd idziesz mój piesionku? Domku szukać, ........ domku.
To taka nowelizacja wierszyka o krasnoludku, tak więc nie zupełnie mojego autorstwa. Nie wiem jak długo Bast jeszcze będzie wylegiwał się w hotelu, faktem jest, że jest mi co raz trudniej go tam mieć :lol:.
Ale czasów się doczekaliśmy - makarony drożeją, chleb drożeje, nie wiem jak jest z wódką, ale chyba będzie łatwiej przetrwać na samogonie niż na makaronie ten kryzys. PARANOJA.

Posted

luka1 a u Ciebie w ogródku to już pewnie szpilki się nie wciśnie, nie mówiąc o Baście? Bo gdyby mu jakąś fajną ciepłą budę zorganizować -dołożyłabym... tyle że on mógły drobiazg pozjadać ;) więc kawał ogrodzenia też by się pewnie przydał :/

Posted

Teraz robię jeden bazarek, potem drugi a trzeci będzie na Basta w całości. I basta!:)
To straszne skąd brać pieniądze na te wszystkie biedne psiaki i kociaki? Czasem to na swoje jak podliczę ile wydaję a na zupełnie podstawowe rzeczy jak odrobaczanie, krople na kleszcze, szczepienia, jedzenie nie żadne obróżki wysadzane kamyczkami i inne głupoty...Musze wygrać w totka bo tylu jeszcze innym zwierzom chciałoby się pomóc...

Posted

Właśnie zrobiłam posumowanie swojego inwentarza :evil_lol: Przestaję się dziwić, że rodzina nie wypuszcza mnie za płot, żebym czegoś nie przywlekła, a ludzi podjeżdżających przyjmują koło gruszy:evil_lol:.

Na podwórku jest 27 psiaków w tym 3 malutkie (karmi je Olcia bo suka nie chce) i jeden Bajzel (3 m-ce)
Kotów mamy 7 -( w tym dwa Groszek i Esemes do adopcji raczej pilnej)

W domach tymczasowych i hotelikach jest 7 psów ( cztery płatne + żarełko) Dwa szczeniaki chyba wkrótce wylądują u mnie bo ludzie się buntują.
Mam pod opieką kateringową Dom Opiek Społecznej - a raczej ich przybłąkane psy - 5 szt.
I taką Panią, która przygarnia psy z okolic Kozłowa Biskupiego ma ich 15 szt - tu idzie jedzonko i ewentualne sterylizacje suczek.
Kotów 62 - na szczęście tu dostarczam tylko żarełko. (To nie jest dokładna liczba bo nikt nie jest w stanie dokładnie policzyć ile ich żyje na osiedlu i ile jest u Miry) No i sterylizacja, kastracja, leczenie, szczepienie....

Nie będzie czasu umrzeć.

Posted

mogę pomóc w ogłoszeniach bo nic innego nie jestem w stanie zrobić, już sama potrafię zrobić ogłoszenie na tablicy i gumtree ale niestety ciężko mi się zorientować który psiak poszedł do domu, który potrzebuje ogłoszeń, gdzie są zdjęcia, jaki tekst... Najlepiej kojarzę LaCostę i Basta, Milka w domu, szczeniakom barb aktualizuje tak?

To teraz Agis i kto byłby do ogłaszania? Nie będę z założonymi rękami siedzieć bo mnie szlag trafi...

Posted

[quote name='sharka']mogę pomóc w ogłoszeniach bo nic innego nie jestem w stanie zrobić, już sama potrafię zrobić ogłoszenie na tablicy i gumtree ale niestety ciężko mi się zorientować który psiak poszedł do domu, który potrzebuje ogłoszeń, gdzie są zdjęcia, jaki tekst... Najlepiej kojarzę LaCostę i Basta, Milka w domu, szczeniakom barb aktualizuje tak?

To teraz Agis i kto byłby do ogłaszania? Nie będę z założonymi rękami siedzieć bo mnie szlag trafi...[/QUOTE]
sharka, odświeżam/odnawiam Basta i szczeniaki.

Posted

[quote name='Czorcik']luka jak byłam ostatnim razem u Ciebie to była chyba połowa obecnego inwentarza , rety jak Ty to ogarniasz :([/QUOTE]

Nie ogarniam. :diabloti:
Z drugiej strony to dzięki pomocy Olci jeszcze jakoś to się kręci. No i nie wiem jak ale wszystkie psiaki ze sobą się zgadzają. Inaczej nie wiem czy by mogło ich tyle być.

Posted

widziałam dzisiaj Basta, żyje jak pan, a może raczej jak król i ma wszystko głęboko w tłustej doopie :D jak porusza się po ogrodzie to jak pan i władca , jest bardzo okazały :)

Posted

No właśnie. Bastuś tam żyje jak u siebie, już nawet chyba nie pamięta jak siedzieł w piwnicy - no i dobrze. A mój do zamienia się w szpital - przybyło nam pięć maleńkich, czterotygodniowych, bardzo chorych kociąt i w nocy zabrałyśmy z drogi psiaka. Potrącony przez samochód leżał na środku drogi. Jakiś człowiek zdjął go na trawnik i zadzwonił do nas. Niestety psik umarł nad ranem.

Posted

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-dOxmI8sRrJU/UGAAJW4lLZI/AAAAAAAABxI/gYIOFufz63A/s640/IMG_3513.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-fPZzKm-RQXE/UGAAL62C2UI/AAAAAAAABxU/mTXbpHjH930/s640/IMG_3515.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-tVR7G5878ZY/UGAAETal6uI/AAAAAAAABwc/_HADYGGyvY4/s640/IMG_3508.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-IKVcpRWyrss/UGAAFCGZ8TI/AAAAAAAABws/FHaFYDrQDLI/s640/IMG_3509.jpg[/IMG]

Posted

Luka, przesłałam Ci na PW mail jaki dostalam z tablicy w sprawie szczeniaków. Tu kopiuję bez danych osobowych, Nie wiem z jakiego miasta jest Pani wyslalam do niej o to zapytanie.
"Dzień dobry, nie wiem czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne, szukam pieska/suczkę, szczeniaka, który docelowo będzie raczej duży. Jeśli Państwa pieski są jeszcze dostępne i jest szansa na to, ze będą raczej z tych większych - proszę o kontakt - ... Pozdrawiam
Agnieszka ..."

Posted

Aha, dziękuję - wyślę zdjęcia Paskala, który ma ok. 8 mcy a urósł na dużego psa.No i Matr jest spory, bo Lobo to raczej średniak, zwłaszcza , że jest bardzo drobnej budowy.