Romka Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Tymek na wszelki wypadek woli być z tyłu boksu: albo w budzie: ...choć w niedzielę,próbował już podejść do krat boksu. Quote
Donata Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Tak w niedzielę już wyraznie Tymek był na równi z psiakami przy kratach chociaz po powrocie Smyka do boksu wolał na wszelki wypadek zejśc mu z oczu. Czyżby odejscie Reksa z boksu sprawiło w nim tą przemianę? Myślę, że juz można starać sie i jego juz namawiać do wyjścia z boksu. A Szymek lata na wszystkie zafundowane przez wolontariuszy spacery, chodzi razem z Karmelem. Quote
Olivin Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Może dziś uda się wyprowadzić Tymka na spacer? Quote
Olivin Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Szymek jest już w nowym domku, poszedł razem z Karmelem, z którym przebywał w jednym boksie w schronisku. Odwiedzimy was chłopcy... wszystkiego dobrego i tylko dobrego w nowym domku... Trzeba zmienić tytuł wątku. Quote
Romka Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Domek na wsi,psiaki będą mieszkały w kojcu,duże podwórko do biegania,w domu mały piesek,adopcja prosto ze schroniska.Mam nadzieję,że będzie to dobry domek.Wszystkiego dobrego psiaku...Zmieniam tytuł wątku. Quote
Romka Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 I na koniec zdjęcie DogAngel: Wszystkiego dobrego psiaki... Quote
Donata Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Tymek stał sie ostatnio odważniejszy, nie boi się Smyka a biega już z przodu boksu . Awanturuje się natomiast z Frankiem z sąsiedniego boksu. Myślę że zarówno Tymek jak i Uzi powinny już wychodzić na spacery. Quote
Olivin Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Tymek w towarzystwie Smyka nauczył się obszczekiwać wszystkie psy, a zwłaszcza Franka. Biega w swoim boksie, podchodzi do ogrodzenia i wita wolontariuszy. Małymi kroczkami, ale jest coraz lepiej... Jeszcze trochę i będziemy spacerować w lesie, no chyba, że pójdzie nasz Tymuś do domku... czego mu życzy, bo jest fantastycznym, miłym psiakiem. Quote
Romka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Tu już w drodze do domu,Szymek chciał wysiąść z samochodu: Quote
Romka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Tymek jest już odważniejszy,pozwala dotknąć się delikatnie i zjada z ręki...ale do spacerów poza schronisko to jeszcze daleko... Quote
Donata Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Romka napisał(a):Tymek jest już odważniejszy,pozwala dotknąć się delikatnie i zjada z ręki...ale do spacerów poza schronisko to jeszcze daleko... Ja mysle , że musimy zacząc od wychodzenia na dziedziniec. Trzeba ich skusic razem z Uzim jakimś dobrym przysmakiem. myslę że to się uda. Uzi już tak biegał ale jeszcze trochę zachamowan miał Tymek. Quote
Donata Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Tymczaem przygotowałam dla niego opis: [FONT=Tahoma]Tymek , wystraszony schroniskiem młodziak pilnie potrzebuje domu…[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Tymek to jeden z dwóch psiaków wyłapanych w jednej z okolicznych gmin , która do tej pory cieszyła się złą sławą w postępowaniu z bezdomnymi zwierzętami. Tymek, średniej wielkości psiak ma około 2-ch lat i jest spokojnym, melancholijnym i refleksyjnym osobnikiem. Przybył do schroniska w czerwcu b. roku i od początku to miejsce nie uznał za przyjazne jemu, źle znosi warunki tu panujące a przede wszystkim otoczenie jazgocących psów. Do tej pory co prawda błąkał się razem ze swoim kolegą , prawdopodobnie był karmiony przez dobrych ludzi i nikt go nie skrzywdził, stąd widać pochodzi jego ufność do człowieka i łagodność.[/FONT] [FONT=Tahoma]Szukamy domu dla tego psiaka, który zapewni mu poczucie bezpieczeństwa na własnym podwórku , miskę strawy i przede wszystkim otoczy tego skrzywdzonego psiaka swą miłością a w zamian za to Tymek odwzajemni się swym bezgranicznym przywiązaniem, [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Tahoma]lojalnością i psią wiernością. [/FONT] [FONT=Tahoma]Pozwól temu młodemu psiakowi poznać inne życie, życie u boku swego kochanego pana.[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Tahoma]Przed adopcją Tymek zostanie wykastrowany. Jest odrobaczony i zaszczepiony. [/FONT] [FONT=Tahoma]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Tahoma]tel. 604 10 11 65 lub 602 175 684[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]email: [email protected] [/FONT] [FONT=Tahoma] lub [/FONT] [FONT=Tahoma][email protected][/FONT] Quote
Olivin Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Tymek dobrze czuje się w towarzystwie Smyka i Uziego, szczeka na kolegów z sąsiedniego boksu i pięknie wygląda, niestety w dalszym ciągu jest nieufny wobec ludzi i nie wychodzi na spacerki. Quote
Olivin Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Ciekawe kiedy Tymek pójdzie do domku... Biedny Tymus :-( Quote
Romka Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Byłyśmy u Szymka,który wraz z Karmelem i Missisipi mieszka na jednym podwórku: Szymek mieszka w kojcu z Karmelem,jest to boks tymczasowy,niedługo będzie budowany nowy.I bardzo dobrze bo Szymek i Karmel mieszkają w jednej budzie a boks nie jest duży.Psiak wygląda bardzo dobrze.Dostęp do wody ma po wypuszczeniu z kojca w ,którym przebywa 8 godzin.Karmel jest zaczepny a opanowany Szymek nie prowokuje do awantur ale też nie pozwala na dominację Karmela.Karmel jest zazdrosny o kontakty Szymka z ludzmi .Dom wymaga ponownego sprawdzenia.Pana pouczona,że psy nalezy regularnie szczepić,zakraplać i odrobaczać. Quote
Donata Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Olivin napisał(a):Ciekawe kiedy Tymek pójdzie do domku... Biedny Tymus :-( Tymek zaczyna się już stawiać swoim kolegom a szczególnie Uziemu; widziałam w poniedziałek ich awanturę i to raczej Uzi był na pozycji słabszego . Wygladało to dość groźnie ale psiaki po krótkim spięciu rozeszły się. Smyk natomiast w ogóle nie wtrącal się do nich. Widać że psiaki ukladają sobie hierarchie w boksie. Quote
Romka Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Ostatnio Tymek nawet pozwolił się pogłaskać po pycholu i bardzo był zadowolony,ja też widzę zmianę... Quote
Donata Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Romka napisał(a):Ostatnio Tymek nawet pozwolił się pogłaskać po pycholu i bardzo był zadowolony,ja też widzę zmianę... To zatem juz najwyższy czas aby spróbowac mu założyc obrożę i zacząć z Tymkiem socjalizację. Tymek dla mnie bardzo się zmienił; nie jest już tym psem koczującym w tyle boksu, urzęduje przy kratach jak równoprawny mieszkaniec boksu. Quote
Romka Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Donata napisał(a):To zatem juz najwyższy czas aby spróbowac mu założyc obrożę i zacząć z Tymkiem socjalizację. Tymek dla mnie bardzo się zmienił; nie jest już tym psem koczującym w tyle boksu, urzęduje przy kratach jak równoprawny mieszkaniec boksu. Obrożę już ma założoną przez Olivin,która ma chyba najbliższy kontakt z Tymkiem.W sobotę od samego rana siedział w boksie i tak było cały czas,aż poszłam z p.Markiem sprawdzić czy wszystko jest w porządku.Było..Jutro zapytam w schronisku czy Tymek nadal siedzi w budzie.Jest bardzo nierówny,raz siedzi w budzie a raz stoi wraz z innymi psiakami przy kratach boksu.A ZDJĘĆ DO OGŁOSZEŃ NADAL NIE MAMY!Nie udało się tym razem... Quote
Donata Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Tymek , uciekaj pieski troche wyżej. Nie możesz tak odstawać w tyle. Quote
Donata Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Niesamowity widok w ostatni weekend w boksie; Tymek i Uzi razem w jednej budzie się ogrzewali. Dwaj przyjaciele których pracownicy schroniska nie mogą zaprosić na spacer z nami. Quote
Romka Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 A tak wyglądał Tymek 2 tygodnie temu: Poniżej Tymek i Uzi: Quote
Recommended Posts