Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak w niedzielę już wyraznie Tymek był na równi z psiakami przy kratach chociaz po powrocie Smyka do boksu wolał na wszelki wypadek zejśc mu z oczu. Czyżby odejscie Reksa z boksu sprawiło w nim tą przemianę? Myślę, że juz można starać sie i jego juz namawiać do wyjścia z boksu.

A Szymek lata na wszystkie zafundowane przez wolontariuszy spacery, chodzi razem z Karmelem.

Posted

Szymek jest już w nowym domku, poszedł razem z Karmelem, z którym przebywał w jednym boksie w schronisku. Odwiedzimy was chłopcy... wszystkiego dobrego i tylko dobrego w nowym domku...
Trzeba zmienić tytuł wątku.

Posted

Domek na wsi,psiaki będą mieszkały w kojcu,duże podwórko do biegania,w domu mały piesek,adopcja prosto ze schroniska.Mam nadzieję,że będzie to dobry domek.Wszystkiego dobrego psiaku...Zmieniam tytuł wątku.

Posted

Tymek stał sie ostatnio odważniejszy, nie boi się Smyka a biega już z przodu boksu . Awanturuje się natomiast z Frankiem z sąsiedniego boksu.

Myślę że zarówno Tymek jak i Uzi powinny już wychodzić na spacery.

Posted

Tymek w towarzystwie Smyka nauczył się obszczekiwać wszystkie psy, a zwłaszcza Franka. Biega w swoim boksie, podchodzi do ogrodzenia i wita wolontariuszy. Małymi kroczkami, ale jest coraz lepiej... Jeszcze trochę i będziemy spacerować w lesie, no chyba, że pójdzie nasz Tymuś do domku... czego mu życzy, bo jest fantastycznym, miłym psiakiem.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Romka napisał(a):
Tymek jest już odważniejszy,pozwala dotknąć się delikatnie i zjada z ręki...ale do spacerów poza schronisko to jeszcze daleko...

Ja mysle , że musimy zacząc od wychodzenia na dziedziniec. Trzeba ich skusic razem z Uzim jakimś dobrym przysmakiem. myslę że to się uda. Uzi już tak biegał ale jeszcze trochę zachamowan miał Tymek.

Posted

Tymczaem przygotowałam dla niego opis:

[FONT=Tahoma]Tymek , wystraszony schroniskiem młodziak pilnie potrzebuje domu…[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Tymek to jeden z dwóch psiaków wyłapanych w jednej z okolicznych gmin , która do tej pory cieszyła się złą sławą w postępowaniu z bezdomnymi zwierzętami. Tymek, średniej wielkości psiak ma około 2-ch lat i jest spokojnym, melancholijnym i refleksyjnym osobnikiem. Przybył do schroniska w czerwcu b. roku i od początku to miejsce nie uznał za przyjazne jemu, źle znosi warunki tu panujące a przede wszystkim otoczenie jazgocących psów. Do tej pory co prawda błąkał się razem ze swoim kolegą , prawdopodobnie był karmiony przez dobrych ludzi i nikt go nie skrzywdził, stąd widać pochodzi jego ufność do człowieka i łagodność.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Szukamy domu dla tego psiaka, który zapewni mu poczucie bezpieczeństwa na własnym podwórku , miskę strawy i przede wszystkim otoczy tego skrzywdzonego psiaka swą miłością a w zamian za to Tymek odwzajemni się swym bezgranicznym przywiązaniem, [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Tahoma]lojalnością i psią wiernością. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Pozwól temu młodemu psiakowi poznać inne życie, życie u boku swego kochanego pana.[/FONT][FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][FONT=Tahoma]Przed adopcją Tymek zostanie wykastrowany. Jest odrobaczony i zaszczepiony. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]

[FONT=Tahoma]tel. 604 10 11 65 lub 602 175 684[/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]

[FONT=Tahoma]email: [email protected] [/FONT]

[FONT=Tahoma] lub [/FONT]

[FONT=Tahoma][email protected][/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Tymek dobrze czuje się w towarzystwie Smyka i Uziego, szczeka na kolegów z sąsiedniego boksu i pięknie wygląda, niestety w dalszym ciągu jest nieufny wobec ludzi i nie wychodzi na spacerki.

Posted

Byłyśmy u Szymka,który wraz z Karmelem i Missisipi mieszka na jednym podwórku:

Szymek mieszka w kojcu z Karmelem,jest to boks tymczasowy,niedługo będzie budowany nowy.I bardzo dobrze bo Szymek i Karmel mieszkają w jednej budzie a boks nie jest duży.Psiak wygląda bardzo dobrze.Dostęp do wody ma po wypuszczeniu z kojca w ,którym przebywa 8 godzin.Karmel jest zaczepny a opanowany Szymek nie prowokuje do awantur ale też nie pozwala na dominację Karmela.Karmel jest zazdrosny o kontakty Szymka z ludzmi .Dom wymaga ponownego sprawdzenia.Pana pouczona,że psy nalezy regularnie szczepić,zakraplać i odrobaczać.

• 2 weeks later...
Posted

Olivin napisał(a):
Ciekawe kiedy Tymek pójdzie do domku... Biedny Tymus :-(

Tymek zaczyna się już stawiać swoim kolegom a szczególnie Uziemu; widziałam w poniedziałek ich awanturę i to raczej Uzi był na pozycji słabszego . Wygladało to dość groźnie ale psiaki po krótkim spięciu rozeszły się.
Smyk natomiast w ogóle nie wtrącal się do nich. Widać że psiaki ukladają sobie hierarchie w boksie.

Posted

Romka napisał(a):
Ostatnio Tymek nawet pozwolił się pogłaskać po pycholu i bardzo był zadowolony,ja też widzę zmianę...

To zatem juz najwyższy czas aby spróbowac mu założyc obrożę i zacząć z Tymkiem socjalizację. Tymek dla mnie bardzo się zmienił; nie jest już tym psem koczującym w tyle boksu, urzęduje przy kratach jak równoprawny mieszkaniec boksu.

Posted

Donata napisał(a):
To zatem juz najwyższy czas aby spróbowac mu założyc obrożę i zacząć z Tymkiem socjalizację. Tymek dla mnie bardzo się zmienił; nie jest już tym psem koczującym w tyle boksu, urzęduje przy kratach jak równoprawny mieszkaniec boksu.

Obrożę już ma założoną przez Olivin,która ma chyba najbliższy kontakt z Tymkiem.W sobotę od samego rana siedział w boksie i tak było cały czas,aż poszłam z p.Markiem sprawdzić czy wszystko jest w porządku.Było..Jutro zapytam w schronisku czy Tymek nadal siedzi w budzie.Jest bardzo nierówny,raz siedzi w budzie a raz stoi wraz z innymi psiakami przy kratach boksu.A ZDJĘĆ DO OGŁOSZEŃ NADAL NIE MAMY!Nie udało się tym razem...

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Niesamowity widok w ostatni weekend w boksie; Tymek i Uzi razem w jednej budzie się ogrzewali. Dwaj przyjaciele których pracownicy schroniska nie mogą zaprosić na spacer z nami.