Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

[quote name='Niki-lidka']tylko jej nie rozpiesc na wstepie:)
chociaz czekaj psy powinny byc calkwoicie na rowni z nami...pozwalaj jej na wszystko:) bedzie dobrze wystarczy ze ja kochasz:)[/quote]

i jak zechce zagrysc moja babcie to jej pomoge jako ze jestesmy przyjaciolkami, nie chce zeby zle sie poczula jak sie nie przylacze:diabloti:

Ja sie przyznaje ze rozpieszczam moje psy... ale teraz znowu... co kto rozumie przez slowo rozpieszcza??
Moje psy,
moga wchodzic do lozka na kanape,
dostaja rozne smakolyki,
bawia sie kiedy chca,
ciagle je miziam,
wpuszczam do siebie na kolana:loveu:
Ale moje psy
zchodza z lozka wtedy kiedy chce...wystarczy odpowiedni gest
smakolyki dostaja zawsze w nagrode
bawia sie kiedy chca chyba ze akurat mi przeszkadzaja (to sie prawie nie zdaza:evil_lol:)
mizianie to mizianie:loveu:
a na kolana wchodza na zaproszenie tylko i wylacznie...

czy to rozpieszczanie??:cool3:

Posted

[quote name='agaciaaa']Ponawiam prośbe o fote Terrorka :cool3: bo chyba nie zauważyłaś :cool3: chce popatrzeć przed snem :loveu:[/quote]

Oj przepraszam nie zauwazylam:oops: ostatnio jestem zakrecona jak...juz kiedys wspominany tampon:evil_lol:

zaraz wkleje

Posted

[quote name='furciaczek']i jak zechce zagrysc moja babcie to jej pomoge jako ze jestesmy przyjaciolkami, nie chce zeby zle sie poczula jak sie nie przylacze:diabloti:

Ja sie przyznaje ze rozpieszczam moje psy... ale teraz znowu... co kto rozumie przez slowo rozpieszcza??
Moje psy,
moga wchodzic do lozka na kanape,
dostaja rozne smakolyki,
bawia sie kiedy chca,
ciagle je miziam,
wpuszczam do siebie na kolana:loveu:
Ale moje psy
zchodza z lozka wtedy kiedy chce...wystarczy odpowiedni gest
smakolyki dostaja zawsze w nagrode
bawia sie kiedy chca chyba ze akurat mi przeszkadzaja (to sie prawie nie zdaza:evil_lol:)
mizianie to mizianie:loveu:
a na kolana wchodza na zaproszenie tylko i wylacznie...

czy to rozpieszczanie??:cool3:[/quote]
wiesz co ja wyznaje jedna zasade i nikt nie jest w stanie mi tego podwazyc:
...mozesz pozwolic swojemu psu na wszystko, ale to absolutnie na wszystko dopoki na kazda twoja komende natychmiast przestanie to robic...
wiec wedlug mojej zlotej zasady, jesli one na kazde twoje nakazanie zejscia z lozka schodza ...moga tam wchodzic...
jesli zabraniasz im wziecia smakolyka samemu tylko po zrobienu czegos oki mozesz dawac ciagle (o ile robia oki)
jak bierzesz je na kolanka a one na twoja kazda komende z nich zlaza to czemu ich nie brac na kolanka? itp itd

Posted

ale wiesz w czym problem...wiekszosc wlascicieli psow nie czyta psychologii psow, nie szkoli sie w zakresie wychowywania ich tak jak my...i oni bez takich podstaowych kulki jasnych zasad nie sa w stanie miec relacji zpsem, ze on na kazda ich komende zejdzie z tego lozka, czy nie ruszy tego smakolyka bez pozwolenia...i tu jest problem...wiekszosc ludzi nie nadaje sie na posiadaczy psow...i nawet obowiazkowe kursy by nie pomogly...bo oni nie traktuja tego powaznie i albo traktuja swoje psy zbyt przedmiotowo albo zbyt je uczlowieczaja...

Posted

Niki ogolnie rzecz biorac moje psy sie mnie sluchaja, przynajmniej tak bylo kiedys...teraz nie wiem... pisze ogolnie bo taki stan rzeczy uzyskalam dopiero jakies 2 moze 3 miesiace przed moim wyjazdem i nie wiem na ile to trwale jest:roll: Ale mysle ze jesli poradzilam sobie z tym wszystkim co czarnuch wyrabial i gluchota furciaka to teraz tez damy rade:loveu:

agaciu szukam szukam czegos ciekawego i zaraz wrzuce do fotosika

a co chcesz od tampona:lol:

Posted

najgorzej że niektórzy ludzie mają takie podejście, że naczytała sie jakiś 'mądrych' książek, przecież to nie działa, lepiej psu wpier*** w dupe jak coś źle robi... :shake:

Posted

[quote name='agaciaaa']najgorzej że niektórzy ludzie mają takie podejście, że naczytała sie jakiś 'mądrych' książek, przecież to nie działa, lepiej psu wpier*** w dupe jak coś źle robi... :shake:[/quote]
moj tato wychodzi z takiego zalozenia:shake:
i mamy w domu killera:shake:

Posted

mój też... i w ogóle strasznie mi utrudnia szkolenie Sary... :shake:

ponawiam pytanie o jakaś mądrą książkę :cool3: przydałoby sie poczytać coś o wychowywaniu, szkoleniu.. bo przyznam szczerze, że czytałam tylko takie ogólne książki o psach. No i czytam Corena 'Jak rozmawiać z psem' ale raczej niewiele wspólnego ma z wychowywaniem ;)

EDIT

[quote name='Niki-lidka']agaciaa ty sobie poogladaj filmiki z millanem:) a nie ksiazki bedziesz czytac, praktyka kochana praktyka:)[/quote]

ale ja za tępa jestem z angielskiego żeby to zrozumieć :oops:

Posted

[quote name='agaciaaa']mój też... i w ogóle strasznie mi utrudnia szkolenie Sary... :shake:[/quote]
no mi rodzina okropnie utrudniala, moge z pelna swiadomoscia nieskromnie powiedziec ze co zlego w tym psie to moja rodzina go nauczyla a co dobre to ja...i wcale nie mam sie z czego cieszyc...bo ciezko mi sie na to patrzy:shake:

Posted

agaciaaa ja to w sumie czytalam jakies ksiazki... ale zabij mnie autorow, tytulow nie pamietam:oops: skleroza.... ale dowiedzialam sie z nich tylko podstaw i tego jak opiekowac sie psem.... jest na dogo watek o ksiazach tam powinien Ci ktos pomoc:)

Ja najpierw wychowalam TZta a pozniej psy:diabloti: Kuba mial nieco inne podejscie do tematu wiec musialam go wyprostowac:evil_lol: a teraz jest kochany i robi wszystko tak jak ja...on tez zapatrzony w milana
:loveu:

foteczki... stare bo ostatnio nie chce mi sie focic:roll:

Posted

[quote name='Niki-lidka']no mi rodzina okropnie utrudniala, moge z pelna swiadomoscia nieskromnie powiedziec ze co zlego w tym psie to moja rodzina go nauczyla a co dobre to ja...i wcale nie mam sie z czego cieszyc...bo ciezko mi sie na to patrzy:shake:[/quote]

boje sie, że u mnie będzie dokładnie tak samo :roll:

[quote name='furciaczek']agaciaaa ja to w sumie czytalam jakies ksiazki... ale zabij mnie autorow, tytulow nie pamietam:oops: skleroza.... ale dowiedzialam sie z nich tylko podstaw i tego jak opiekowac sie psem.... jest na dogo watek o ksiazach tam powinien Ci ktos pomoc:)[/quote]

Kochana, wątek o książkach już dawno dogłębnie przeczytałam.. ale ilu ludzi, tyle opinii, gdybym miala przeczytać wszystkie książki tam polecane, to by mi chyba życia nie starczyło :evil_lol: dlatego was chciałam spytać, takie mądre jesteście :loveu: (wcale sie nie podlizuje:evil_lol:)

Posted

[quote name='Niki-lidka']ja zmykam moje drogie ...zwyrodniala fur i skrzywiona aga:) bede za wami tesknic...do jutra, jutro porobie Timowi duzo fotek:)[/quote]

Dobranoc kochana:loveu:
Ja jutro moze wpadne w dzien...zalezy czy TZ bedzie w domku:roll: a jak nie to do zobaczenia poznym wieczorkiem:loveu:

agaciaaa foty sie laduja ale pooowoli:roll:

Posted

[quote name='Niki-lidka']aaaaaaaaaaaa....skoro tak:) poszukaj ksiazek Corena:)[/quote]

no mam Corena, zaopatrzyłam sie w "Jak rozmawiać z psem" i na allegro dorwałam "Dlaczego kochamy psy" :) chciałam jeszcze "Tajemnice psiego umysłu" ale nie było.

Posted

agaciaaa ja wcale madra nie jestem... wiem tylko tyle ile "nauczyly" mnie moje wlasne psy... zadna ksiazka Cie nie nauczy postepowania i zycia z psem tak jak sam pies;)
Ty dopiero zaczynasz ta wspaniala przygode i zobaczysz ze wszystko przychodzi z czasem:)

Posted

no niby tak, ale ja bym wolała jakąś wiedze teoretyczną też mieć ;) poza tym ja lubie czytać więc dla mnie to sama przyjemność :loveu: Coren mi sie bardzo podoba, przeczytałam dopiero kawałek, a juz sporo rzeczy zrozumiałam.

Posted

[quote name='agaciaaa']no niby tak, ale ja bym wolała jakąś wiedze teoretyczną też mieć ;) poza tym ja lubie czytać więc dla mnie to sama przyjemność :loveu: Coren mi sie bardzo podoba, przeczytałam dopiero kawałek, a juz sporo rzeczy zrozumiałam.[/quote]

Ja czytalam tylko urywki znaleznione gdziesz w necie, bede musiala sie zaopatrzyc w ksiazki tego pana chyba:) ale to jak przeczytam millana:loveu:

i obiecane focie kocinki

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/88/d20a639522bd3911.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/88/53f5a67179f79e92.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/88/3caf701d9fdbd1ef.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images29.fotosik.pl/88/68818beab5484ea5.jpg[/IMG][/URL]

:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']Ja czytalam tylko urywki znaleznione gdziesz w necie, bede musiala sie zaopatrzyc w ksiazki tego pana chyba:) ale to jak przeczytam millana:loveu:[/quote]

Polecam :loveu: naprawde mądry facet, przytacza ciekawe historie z życia :)

dziękuje za Terrorka :loveu:

[url]http://images23.fotosik.pl/88/3caf701d9fdbd1ef.jpg[/url] czy on żyje? :evil_lol:

To już moge iść spać ;) Dobranoc :bye: