Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

strasznie się cieszę! :loveu:
Moniko koniecznie pisz na bieżąco :) macie namiary na pana tak?
mocno trzymam kciuki i mam nadzieję że rodzina okaże się odpowiednia. a jak mieli owczarka to powinni być świadomi, że taki pies potrzebuje dużo ruchu.

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

No ciekawa jestem jak to będzie z Lukaskiem....ja już jestem niezłomna w proponowaniu go ,żeby ktoś chociażby chciał go poznać osobiście,zobaczyć.

Edited by hebanowa
Posted

Jezu ...Pan mnie zamęczy...Pożyczył pieniądze , aby już zakupić miski itp,,Ludzie kochani błagam odezwijcie się do tego Pana , wyślijcie na wizytę , bo on 5 razy dziennie do mnie dzwoni po29minut klepie i przebiera z nogi na nogę.,..Błagam uwolnijcie mnie./.Pan chciałby jakby to było możliwe zabrać Lukasa już w niedzielę do domku/...

Ludzie z sercem , ale trzeba ich wspierać słowem i wiedzą -a zastosują się do tego i uznają za święte..

Posted (edited)

Kochana Adibmamo! Ja właśnie z tym Panem rozmawiałam!:) Umówiliśmy się też na kolejny telefon około godziny 18.00.:)
Teraz Pan jedzie w odwiedziny do Lukasa. Zobaczymy, czy Lukas spełni jego oczekiwania.
Ankietę informacyjną oczywiście Państwo wypełnią i odeślą.
I co ważniejsze - jest zgoda na wizytę przedadopcyjną (wcześniej Lukas nigdzie nie pojedzie, nie ma mowy).

Wyznam Wam, że mamy z Paniami z hoteliku małe obawy, bo okazało się, że Lukas ciągle rozplątuje siatkę w ogrodzeniu i usiłuje wyjść z kojca (więc może też niszczyć w domu, pozostając sam)... Ale trzeba myśleć pozytywnie - jak będzie miał dobrą opiekę i dostateczną ilość spacerów to głupoty nie będą mu chodzić po głowie. :)

[B]Edit:[/B] Sponsorów z Fb też zawiadomiłam, że Lukas dostał szansę!

Edited by Monika z Katowic
dodatkowa informacja o zawiadomieniu sponsorów z fb
Posted

Pies nie wybiegany i nie zmęczony psychicznie i fizycznie będzie szukał i kombinował sobie jakby tu sobie wyjść,,trzeba pouczyć, poinstruować Pana jak przyzwyczaić do zostawania samemu(smaczek-kostka jak wychodzą itp) , trzeba Pana troszkę nauczyć, bo chęci mają...

Własnie dzwonił Pan zadowolony bbbardzo,,,pies wybawił się z nim i po30minutach biegania Lukasek się zmęczył,,Pan zadowolony bardzoo i on juz innego nie chce bo bardzo mądry , łape dał,zwolnił na komendę,, córkę tez wybiegał,,i on już innego nie chce i tylko tego,,Aga proponowała mu jakiegoś innego ,dużego psa ale on wolał Lukasa i amen kropka.
Tak więc kochane dziewczynki czyżby :

hop hopssa sa - a kto domek ma???

LUKASEK

buziale dla Cioteczek

Posted (edited)

[COLOR=red][COLOR=blue]Jeszcze raz pięknie dziękuję [B]ani>[/B] i [B]adibmamie [/B]za danie Lukasowi szansy! Za przekazanie informacji o Lukasie, który czeka na dom![/COLOR][/COLOR]
[IMG]http://www.e-gify.com/gify/2030.gif[/IMG]
Rozmawiałam przed chwilą z Paniami z hoteliku. Pan i Jego dzieci poznali dzisiaj Lukasa. :)
Wszystko (zapoznanie, długi spacer, zabawy) odbyło się w bardzo przyjaznej atmosferze.
Temperament Lukasa wydaje się być dopasowany do temperamentu Rodziny, która jest nim zainteresowana (i oczarowana:loveu:).
Pan podszedł do Lukasa z serdecznością, a Lukas odpłacił mu tym samym.

Oczywiście pozostaje jeszcze jedna ważna czynność formalna - nasza (czyli moja i Hebanowej) wizyta przedadopcyjna.
Myślę, że zaproponuję Państwu najbliższy możliwy termin - sobotę lub niedzielę (24.03. lub 25.03.2012).
Dokładną datę ustalę jeszcze dzisiaj w czasie rozmowy telefonicznej z Panem.

Wiem, że Pan pragnął wizyty już w najbliższą niedzielę, ale mam nadzieję, że ta "chwila" dłuższego oczekiwania nie będzie stanowiła problemu. My wcześniej nie damy rady, a koniecznie chcemy zrobić tę wizytę wspólnie (bo przecież razem opiekujemy się Lukasem od początku, czyli od dnia, kiedy zabrałyśmy Go z punktu w Pszczynie do hoteliku "Ranczo Maszera").
Dobro Lukasa i Jego szczęśliwa adopcja bardzo leży nam na sercu.

Edited by Monika z Katowic
Posted

Ja też bardzo Wam dziewczyny dziekuję [COLOR=red][COLOR=blue][B]ani>[/B] i [B]adibmamie [/B][/COLOR][/COLOR],że pomyślałyście o Lukasie gdy pojawił się domek potencjalny:loveu:.
Najgorsze ,ze ja jestem chora terazi nie uda mi się podjechać w tą niedzielę z Monisią....no ale bądźmy dobrej myśli:lol:.

Posted

[quote name='hebanowa']
Najgorsze ,ze ja jestem chora terazi nie uda mi się podjechać w tą niedzielę z Monisią....no ale bądźmy dobrej myśli:lol:.[/QUOTE]

Pojedziemy obie! Jak wiesz ja też jestem świeżo po chorobie, więc umówiłam się z Panem na wizytę dopiero za tydzień (w sobotę lub niedzielę).

Pan jest totalnie zauroczony Lukasem! Rozmawialiśmy dzisiaj telefonicznie w sumie trzy razy.
Pan obiecał, że w niedzielę odeśle mi rzetelnie wypełnioną ankietę przedadopcyjną (oraz zobowiązanie:)).

Posted

[I][B]Lukasku tak sie ciesze ze bedziesz mial domek :) wiem ze jeszcze go nie masz ale jestem pewna ze sie w tobie zakochaja :) czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc :) caluski dla Lukaska i 12 lapek od mojej paczki :multi:[/B][/I]

Posted

Dzisiaj rano wysłałam do Pana, zainteresowanego naszym Lukasem, smsa z prośbą o potwierdzenie terminu wizyty przedadopcyjnej.

Przed chwilą otrzymałam smsową odpowiedź: "Niestety przepraszamy, nie będziemy brać psa, rezygnujemy". :(:(:(:(

Posted

Akurat też dziś,zaniepokojona ciszą zadzwoniłam do tego Pana i podobno sąsiedzi sie nie zgodzili ,żeby Ci Państwo mieli psa.Przynajmniej taką odpowiedź usłyszałam:roll:

Posted

:( Ten Pan wydawał się bardzo zainteresowany! Co do tego mają sąsiedzi?
Bardzo mi przykro![B] Zwłaszcza, że Lukasowi zostało pieniędzy jeszcze tylko na JEDEN miesiąc hotelikowania.[/B]
Deklaracji malutko, jak na lekarstwo... Co będzie potem? :(

Posted

[quote name='Bjuta']Bardzo mi przykro! :( :([/QUOTE]

Mnie także... Zwłaszacza, że kończą mi się pomysły skąd wziąć fundusze. :(
Od 8 miesięcy Lukas był utrzymywany z pieniędzy, które zebrałam na Fb oraz na dogomaniackim bazarku.
Deklaracji jest tylko pięć...

Nie wiem, co będzie teraz? :(

Posted

Może to nie był TEN dom. Będzie inny, lepszy - ten jedyny. Lukasku bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Jest wiosna, piękna pogoda... może ludzie zaczną szukac towarzystwa na długie spacery? Lukas byłby idealny.

Będę zaglądac. Głowy do góry dziewczyny :)