Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i wiesci z nowego domku:)

U lekarza: Fela ma niestety robale: Lambie i coś tam jeszcze. W środę idziemy o g. 10, będzie więcej wyników. Piesek miał jeszcze m.in. pozapychane otwory w gruczołach koło odbytu, stąd np. problemy z uszami, jeszcze parę innych rzeczy, później o tym napiszę. Sterylizacja będzie dosyć prędko, laparoskopowo, malutkie nacięcie, żeby na jednym znieczuleniu z innymi badaniami, termin wstępnie jest ustalany. Mówią, że pieska wyciągną ze wszystkiego. Powinno być dobrze.
Podróż przebiegła dla pieska bardzo dobrze. Kłopoty zaczęły zaczęły się po powrocie. Felę wzięliśmy do domu na noc. Niestety biegunka, tylko jak usnęliśmy akcja się zaczęła, całe pomieszczenie w nocy do szorowania. Fela je dosyć kiepsko, tabletki w sześciu kawałkach parówki zjadła, ale nie wszystkie, niestety.Pozostałymi kawałkami parówki grała, toczyła po ziemi. Zaraz będziemy to naprawiać. Fela rzuciła się u lekarza na owczarka, wielkiego, prawie 10 letniego. Obszczekała go tubalnym, ryczącym głosem. Potem uciekła za mnie.

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdaje się, że szybko poczuła się na swoim.
A bieganko może być wynikiem stresu podróżowo-domowego.
Tyle zmian i jeszcze po tylu wcześniejszych traumach.
No, ale przynajmniej wiadomo, że są robale i trzeba się ich pozbyć.

pozdrowienia dla całej nowej Rodziny i życzenia cierpliwości w przystosowywaniu się.

Posted

i jeszcze cos ....ale to juz same przeczytajcie:):):)

Pani Grażyno,
jak będzie Pani zamykać wątek Pchełki, to bardzo prosiłbym, żeby umieścić ode mnie serdeczne podziękowanie dla Pani i każdej osoby, która pomogła pieskowi.
Dla Pani, że własnymi rękami dbała Pani o nią i przywróciła do żywych, dla wszystkich, którzy ją odwiedzali,dla lekarzy, dla każdej osoby, która wspomogła ją materialnie, dla każdego, kto interesował sie nia na forum. Robiliscie to równiez dla mnie, dzięki Wam kudłate serce leży teraz przy moich nogach i nie odstępuje ani na chwilę. Dziekuję

czy musze cos jeszcze dodawac.....rycze sobie z wielkiej radosci

Posted

lubię pana cytowac:)
ale jeszcze aby byla cala prawda to dostalam 2 bombonierki
duza dalam pracownikom schroniska
serduszko zostawilam sobie...sorry
czy dobre ?
nie wiem nawet
ja wielki łasuch nie zjadlam nawet jednej
jest to w pewnym sensie relikwia po tej podlej malej ktorej pomogliscie
teraz to juz wszystko
Dziekuje:):)

Posted

a nie mówiłam na początku, że Mała długo miejca w schonisku nie zagrzeje?? Ha! :multi:
super wieści :loveu: (nawet te zdrowotne, bo świadczą o tym, jak bardzo nowi Państwo dbają o naszą Pchłę)
i super fotki - suczka coraz piękniejsza :loveu:

ale jakie "jak będzie Pani zamykać wątek Pchełki" ?? wątek nie może być zamkniety, bo tu będziemy czekać na nowe wieści i nowe fotki naszej Malutkiej :)
niech się Państwo szybko logują i piszą dalsze części losów psinki! ;)

Ps.
a w jakim rejonie Polski Pchelka zamieszkała?

Posted

[quote name='brzośka']a nie mówiłam na początku, że Mała długo miejca w schonisku nie zagrzeje?? Ha! :multi:
super wieści :loveu: (nawet te zdrowotne, bo świadczą o tym, jak bardzo nowi Państwo dbają o naszą Pchłę)
i super fotki - suczka coraz piękniejsza :loveu:

ale jakie "jak będzie Pani zamykać wątek Pchełki" ?? wątek nie może być zamkniety, bo tu będziemy czekać na nowe wieści i nowe fotki naszej Malutkiej :)
niech się Państwo szybko logują i piszą dalsze części losów psinki! ;)

Ps.
a w jakim rejonie Polski Pchelka zamieszkała?
najpiekniejszym ......Warmia i Mazury

Posted

marmosia napisał(a):
Grażynko czyniąca cuda, też sobie chlipię przed monitorem ...
Fela z Mazur- brzmi nieźle :)
Ja chlipię i chlipię i nie mogę się powstrzymać ! Felka ...:multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Własnie wróciłam z Mazur i szukam zawzięcie watku Pchełki a tu taka niespodzianka ;-)
Felcia,no proszę proszę jaka pięknotka :iloveyou:
Bądź szcześliwa kochana psinko :bye:

Posted

kolejne info o Felicji:)

Biega jak szalona, kiedy tylko zechce. Niestety jest problem z gryzieniem; dwa razy pogryzła wąż do podlewania, wcześniej swoje szelki, szufelkę, ręczniki. Wchodzi do sutereny wejściem ogrodowym i podkrada moje buty i co się tylko da, i wynosi na trawnik. Bardzo uważam na przedłużacze z prądem, o nieszczęście łatwo.Fela jest bardzo inteligentna, ale i obrażalska. Obraziła się na mnie jak ją złapałem za głowę i podałem lekarstwo ze strzykawki prosto do pyszczka . Wiła sie jak piskorz, ale połknęła. Kolejna obraza, bo jak się zakrztusiła suchym, to zacząłem ją ostukiwać po karku.
Dzisiaj dzwonili ze szpitala. Tarczycę ma w porządku, podejrzewali niedoczynność w związku ze zmianami skórnymi. Ale jest o.k. Dostalismy bardzo dobry szampon, z zapaszkiem jest coraz lepiej. Widać po niej jak była wycieńczona, zasypia nagle np. na mojej stopie, śpi bardzo głęboko.
W poniedziałek następna wizyta.

hihijhi ksiezniczka sie zrobiła:

Posted

Ja rowniez zmylona imieniem i mysle sobie, ktora to Felicja? A to nasza Kochana Pchelka! Jezuu jakie cudne fotki, jakie ma szczescie...ona jest w raju!!!
Grazynko, takiego happy endu nawet bym nie wysnila!!!
Prosze pozdrow nowa rodzinke Felicji, a ja przeklejam informacje na FB :)

Posted

Pani Grażyno, proszę tym cudownym ludziom też ode mnie podziękować!! I Pani dziękuję. Za Pchełkę i Sipka i wszystiekie, o których nie wiem...

Posted

:loveu::bye::iloveyou:cuuuudo niunia w cuudownym domeczku , ale ma rajjjj! :loveu::multi::loveu:Zdrowka najwiecej dla panciostwa i Feluni , stokrotnie radosci dla was kochani:loveu: