chita Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='bric-a-brac']Nie ma nic, trzeba ciągnąć. Dzięki chita, że przyszłaś, masz cudownego psa... filmiki powaliły mnie na kolana! :loveu::loveu::loveu: .[/QUOTE] dzieki;) mnie martwi to, jak pani Jola sobie poradzi bez wody i pradu:shake: z reszta ani sie obejrzymy a przyjdzie zima...kurde a moze tak citissimo poszukac czegos w okolicy do wynajecia, jakiegos gospodarstwa czy cus? Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 O ile dobrze kojarzę to pani Jola mówiła mi, że ma pozwolenie na budowę. Pomysł aby pomóc z drobnych wpłat wybudować dom jest fajny, ale póki co nikt nawet nie dołożył się do kojców, więc nie wiem... To raczej pani Jola osobiście powinna się odnieść, ja tu tylko klikam... A co do konkretów, znacie kogoś, kto [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]jeździ na trasie Lublin/Garwolin w kierunku Warszawy/Radzymina samochodem? Minimum większa osobówka, najlepiej półdostawczy/dostawczy? [/SIZE][/FONT] Quote
Rumi. Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='bric-a-brac']O ile dobrze kojarzę to pani Jola mówiła mi, że ma pozwolenie na budowę. Pomysł aby pomóc z drobnych wpłat wybudować dom jest fajny, ale póki co nikt nawet nie dołożył się do kojców, więc nie wiem... To raczej pani Jola osobiście powinna się odnieść, ja tu tylko klikam... A co do konkretów, znacie kogoś, kto [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]jeździ na trasie Lublin/Garwolin w kierunku Warszawy/Radzymina samochodem? Minimum większa osobówka, najlepiej półdostawczy/dostawczy? [/SIZE][/FONT][/QUOTE] ja akurat miałam na myśli nie dom tylko jak to przeczytałam... kojce i barak Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Chita, mnie też to martwi i jest zupełnie poza moimi wyobrażeniami. Zjeść można gdzieś, umyć się u kogoś, ale przez krótki czas, nie przez pół roku... :shake: Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Na kojce i barak wpłaty są mile widziane. Tak jak w pierwszym poście napisałam. Konto jest na stronie przytuliska, można wpłacać... ale to już do ludzi należy decyzja jak pomogą. My tu na dogo, czy dzięki Tobie na FB, nakreślamy jedynie sytuację, a każdy sam ocenia jak może pomóc... Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Nie mogłoby być coś wesołego?Jakiś dowcip by się przydał,bo co jedna wiadomość to lepsza" najpierw nie wiem czy ktoś pamięta sprawę tego biednego kota co to trzylatek tłukł nim o ściany,a brat filmował?Pamiętacie co te zwierzaki zostały zabrane,a TVN dał taki reportaż,że miałam wrażenie,że to te dzieciaki są pokrzywdzone nie ten biedny kot i nie psy co tam były.To teraz słyszę,że prawdopodobnie zwierzęta powrócą do swoich ,,opiekunów,, bo włodarze pięknego miasta Krakowa nie podjęłi decyzji co ma być z tymi zwierzakami dalej..No a teraz czytam,że tę wyjątkowa kobietę i jej zwierzaki wywalili..Poprostu cudownie..:angryy: E/W Quote
Rumi. Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 zgadzam się tylko ludziom trzeba nakreślić wizję ile kosztuje taki barak i każdy kojec, ile jest potrzebnych itd. [quote name='waldi481']Nie mogłoby być coś wesołego?Jakiś dowcip by się przydał,bo co jedna wiadomość to lepsza" najpierw nie wiem czy ktoś pamięta sprawę tego biednego kota co to trzylatek tłukł nim o ściany,a brat filmował?Pamiętacie co te zwierzaki zostały zabrane,a TVN dał taki reportaż,że miałam wrażenie,że to te dzieciaki są pokrzywdzone nie ten biedny kot i nie psy co tam były.To teraz słyszę,że prawdopodobnie zwierzęta powrócą do swoich ,,opiekunów,,..No a teraz czytam,że tę wyjątkowa kobietę i jej zwierzaki wywalili..Poprostu cudownie.. E/W[/QUOTE] kocham naszą Polskę i nasze przepisy Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='greatmadwomen']zgadzam się tylko ludziom trzeba nakreślić wizję ile kosztuje taki barak i każdy kojec, ile jest potrzebnych itd.[/QUOTE] Ok, to może faktycznie nakreślimy. Kojec... 4x75 plus bloczki plus płyta osb... nie wiem 120zł? Przyczepa kempingowa dla pani Joli 2tys. zł? Barak/blaszak.... ceny są tak przeróżne, że nie wiem. Pani Jolu, niech się Pani odniesie do tych kwestii... Może faktycznie ludziom trzeba tak czarno na białym, może tak bardziej trafia? Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 kocham naszą Polskę i nasze przepisy[/QUOTE] ---------------------- Mnie to już nie stać,by ją kochać,za stara jestem na wyjazd.. E/W Quote
Aleksa. Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='bric-a-brac']Ok, to może faktycznie nakreślimy. Kojec... 4x75 plus bloczki plus płyta osb... nie wiem 120zł? Przyczepa kempingowa dla pani Joli 2tys. zł? Barak/blaszak.... ceny są tak przeróżne, że nie wiem. Pani Jolu, niech się Pani odniesie do tych kwestii... Może faktycznie ludziom trzeba tak czarno na białym, może tak bardziej trafia?[/QUOTE] Pani Jola ma dać znać ile na jeden kojec,bo chcą to rozplanować jak najlepiej.. więc da znać jak to będzie wyglądało ;) Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Waldi, mam do Was ogromny szacunek. Dobrzy ludzie po prostu jesteście. Czasem aż za dobrzy ;) A przepisy, po prostu takie mamy realia... JA wychodzę z założenia, że zamiast walczyć z wiatrakami, lepiej zrobić coś małego, a konkretnego, zamiast się zamartwiać. Oby udało się przepchnąć ustawę, pod którą własnymi rękami zbierałam podpisy... może coś się poprawi w kwestiach prawnych, oby! A póki co działajmy jak mrówki i róbmy swoje ;) Quote
figomania Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 bric ja mogę pomóc tylko finansowo, a czy chłopczyk też ma mieszkać w baraku na tej działce? Quote
Aleksa. Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='figomania']bric ja mogę pomóc tylko finansowo, a czy chłopczyk też ma mieszkać w baraku na tej działce?[/QUOTE] Chodzi o wnuczka Pani Joli,jeśli tak to on też,niestety..:( Quote
figomania Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Kurcze to trzeba szybko w odpowiedniej Gminie po jakieś mieszkanie poprosić, przecież jeśli to ma być w baraku/namiocie bez prądu i wody to dziecko może być odebrane. Quote
Rumi. Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Czyżby wcześniej nie było o tym pisane? Może warto by o tym napisać, wiem że to troszkę wredne, ale ludzie czasem bardziej chętnie dadzą na miejsce do zamieszkania dla dziecka niż dla przytuliska, może na litość warto iść Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Ja nie wiem co z wnuczkiem i córką. Więc poczekajmy aż pani Jola da znać... Odniosłam wrażenie, że jednak tylko pani Jola jest gotowa dla dobra zwierząt w takich warunkach egzystować, ale może się mylę... :shake: Quote
Ola164 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Tu też wrzucę bo pilne: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209488-Przytulisko-Znajdki-traci-DOM-traci-swoje-miejsce-i-przenosi-si%C4%99-W-POLE.-Pomocy%21-%28"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/8389/dom1.png[/IMG] [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/166/dom2n.png[/IMG] [IMG]http://img833.imageshack.us/img833/8/dom3x.png[/IMG][/URL] Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Dzięki Oli jednej i Oli drugiej, wkleiłam na początek wątku ;) :Rose: Quote
UlaFeta Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='greatmadwomen']co mam odpisać? 1. [B]Agnieszka Anaszewska[/B] posted to Przytulisko Znajdki traci swój dom, nie ma gdzie się podziać! [B]Na jakiej zasadzie działa to przytulisko?[/B] [URL]http://www.facebook.com/AgnieszkaAnaszewska/posts/105248146234913[/URL] Przytulisko jest utrzymywane przez Jole i dzieki pomocy Dodomaniakow.1%podatku moglismy dac dzieki fundacji:VIVA",ktora udostepnila mam swoje konto.Przytulisko jest bardzo dobrze prowadzone a Jola ma zlote serce.Bylam,widzialam.Dziekujemy za jakakolwiek pomoc. Quote
Aleksa. Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Ola164']Tu też wrzucę bo pilne: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209488-Przytulisko-Znajdki-traci-DOM-traci-swoje-miejsce-i-przenosi-si%C4%99-W-POLE.-Pomocy%21-%28"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/8389/dom1.png[/IMG] [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/166/dom2n.png[/IMG] [IMG]http://img833.imageshack.us/img833/8/dom3x.png[/IMG][/URL][/QUOTE] Dziękujemy !! :loveu::loveu::loveu: Quote
anita_happy Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 moje zdanie - bo walcze ze znawcami prawa budowlanego :) na fb:) moze dopiszcie do eventu na fb 1. Pani Jola ma pozwolenie na budowę - czego??? wydane przez...i data... 2. Pani Jola już stara sie o kredyt na realizacje budowy swojego dommku 3. Pani Jola teraz z datków cche wybudować kojce dla psów, które wszystkie są psami W POTRZBIE - wszystkie sa przeznaczone do adopcji - to sa psy wyrwane z potwornej biedy /link do strony i dogo/ Pani Jola prosi o pomoc w budowie kojcy dla psów i domku dla kotów. Z datków zostanie zakupiny barak budowlany, w kt Pani Jola bedzie mogła doglądać i pilnować zwierzaków. Barak jaki ma zamiar zakupić/wynając Pani Jola to barak wyposażony w agregator prądotwórczy. Ma on posłużyć jak tymczaoswe lokum dla Pani Joli/jej córki i wnuka - na czas budowy domu Pani Joli. NAJWAŻNIEJSZE w tej chwili sa zwierzaki. Niedawno walczyły o życie - bo ktos je potruł. Pani Jola do dziś spłaca długi za ratowanie psów w klinice w Warszawie/Radzyminie /???/ KOSZT budowy jednego kojca dla zwerzaków to = plus buda /zł/ DOPISZCIE TO bo nikt nie rozumie o co chodzi w zbiórce...i dobrze bedzie jak wkleicie na event zdjecia!!!z przytuliska Quote
Hitoshi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Zapisuję sobie. Jak coś mogę zrobić jakiś bazarek:) Quote
Poker Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 straszne... A może zrobić bazarek sprzedając element ogrodzenia , na którym będzie umieszczony nick sponsora czy też sponsorów? Quote
maja602 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Może o tym temacie zawiadomić program Uwaga. Dzięki nim wiele osób potrzebujących pomocy otrzymują ją. Quote
bric-a-brac Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Anita, to jest jakiś konkret, dzięki. Ale do wszystkiego musi się odnieść Pani Jola. Maja602, uwaga i media odpadają... to prywatne przytulisko... nie będę rozwijać myśli, ale chyba każdy wie o co chodzi ;) Poker, bazarek, fajna myśl, ja już na tę chwilę kolejnego nie obrobię... Mam jeszcze jeden do wystawienia, bo mam fanty od Igam, ale czekam aż mi się te pokończą... No i 75zł to droga cegiełka... Olu, zrobisz zdjęcia działki? I obecnego przytuliska, żeby zobrazować ilość zwierząt? [quote name='Kora']Szykuje trzy bazarki dla Joli, udostepnilam na facebooku, wstawilam u siebie na newsach.[/QUOTE] Dziękujemy, Kora! :loveu: Tu się nie pochwaliłaś, ale przeklejam z innego wątku! :Rose: Quote
Recommended Posts