Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Przybłąkała się kotka, która urodziła 6 kociaków: 4 rude kocurki i 2 szare (z lekkim odcieniem rudego) kotki.[/FONT]
[FONT=Arial]Kociaki mają 6 tygodni, dla jednego kocurka prawdopodobnie mamy domek. Zostaje jeszcze 5... Jeśli domki się nie znajdą kotki będą musiały być wypuszczone na wolność, będziemy je dokarmiać i opiekować się nimi jednak będą musiały być na dworze, bo w domu mamy już 3 koty i 1 psa.[/FONT]
[FONT=Arial]Okolica jest średnio bezpieczna, bo mieszkamy przy szosie, a w dodatku nasz sąsiad rozmnaża koty i psy i wywozi je na giełdę do Poznania. W związku z tym boję się że kotki któregoś dnia po prostu znikną :( Jeden z kocurków (rudo-biały) wygląda jakby był jakąś mieszanką z rasowym kotem, bo ma wyjątkowo puszyste i długie futerko. O niego boję się najbardziej bo jest naprawdę śliczny i sąsiedzi pewnie dostali by za niego nie mało pieniędzy.[/FONT]
To wiadomośc od Pani której juz pomogłam raz.

Dom tymczasowy juz mamy. Jutro kotki przyjeżdżaja do nas.
1 rudzielec zostaje - Pani znalazła dom dla niego.
Do nas przyjeżdżają:
3 rude kocurki
2 bure z nalotem rudości - koteczki

Zarezerwowane:
1 rudy kocurek i 1 koteczka - Wrocław

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na stale. ale jestem az z Olsztyna. Chcoiaz mozna zalatwic jakis transport pewnie do Warszawy, moze ktoras z ciotek zgodzi sie na ewentualny tymczas i poczekamy az ktos bedzie jechal do Olsztyna bo z Warszawy dosc czesto kursuja :)

A teraz tak dla formalnosci. Kociak poszedl by na wies do babci ktora kocha koty a jej niedawno odszedl za TM. Oczywiscie wyklucza sie podworko.. Kot ma byc typowym kanapowcem z mozliwoscia wyjscia na dwor. W domu znajduje sie juz jeden kot. Rowniez mlody, ale babcia chce dla niego towarzysza :)

Posted

Jestem zainteresowana adopcją 'długowłosego' kociaka - jest prześliczny! Kot zamieszkałby z młodym małżeństwem pracującym, w mieszkaniu niewychodzącym. Byłby jedynym zwierzęciem w domu, jednak dobrze gdyby dogadywał się z drugim kotem (znajomych). Byłby karmiony dobrymi karmami (wiem, że whiskas to świństwo) suchymi i mokrymi. Niestety jestem aż z Rudy Śląskiej, więc nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość transportu... :<

Posted

Na razie mam 2 koty zarezerwowane: jeden rudy i jedna buraska.
Poprosze zainteresowane osoby o maile - wyśle ankietę.
Czasami transport można jakoś ogarnąć do dobrego domu.

Posted

Wiem, dlatego szukam przez dogo domu, ale te ankiety sa u nas takim wymogiem. Do stolicy może by ktos od nas zawiózł PKP, ale co dalej - nie wiem. Trzeba szukać. Ankieta wysłana.

Posted

[video=youtube;YV8vTRivEgc]http://www.youtube.com/watch?v=YV8vTRivEgc[/video]

[video=youtube;TGcsrL6WZFY]http://www.youtube.com/watch?v=TGcsrL6WZFY[/video]

[video=youtube;vzkgc6jx0KI]http://www.youtube.com/watch?v=vzkgc6jx0KI[/video]

[video=youtube;1YsjtJBz3TY]http://www.youtube.com/watch?v=1YsjtJBz3TY[/video]

Posted

Widziałam kociaki, super są. A ja mam 3 kolejne, malutkie 5-6 tygodni, miałam je dzisiaj odebrac, nie mam gdzie, więc nie odebrałam. Mam nadzieję, że ich nie wypuścili.

Posted

zubiko napisał(a):
Jestem zainteresowana adopcją 'długowłosego' kociaka - jest prześliczny! Kot zamieszkałby z młodym małżeństwem pracującym, w mieszkaniu niewychodzącym. Byłby jedynym zwierzęciem w domu, jednak dobrze gdyby dogadywał się z drugim kotem (znajomych). Byłby karmiony dobrymi karmami (wiem, że whiskas to świństwo) suchymi i mokrymi. Niestety jestem aż z Rudy Śląskiej, więc nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość transportu... :<

A czy w razie czego domek mógłby podjechać po kociaka do Wrocławia. I pisałam prosbe o mail, chciałam wysłać ankietę. Bo nie wiem, czy kociaka rezerwować czy szukamy dalej domku!

Posted

Na gwałt, na już, na trochę - 3 małe kociaki. Musze je dzisiaj zabierać, łeb mi pęka z bólu, nie mam jak, ale przede wszystkim nie mam gdzie. U mnie mix dobka na tymczasie - to juz odpada.
Ratunku!!!!

Posted

odeslalam wypelniona ankiete.
Jeśli chodzi o wizyte przedadopcyjna to ręcze iż jest to rodzina kochająca koty i mająca doswiadczenie w wychowaniu ich. Podany jest numer telefonu takze mozna smialo dzownic do dziewczyny i popytac w razie jakich kolwiek watpliwosci. Teraz czekam na odpowiedz z waszej strony. Jesli bedzie pozytywna, to zaczne szukac transportu.. :) Sadze ze mozna to zalawic na zasadzie Poznan-Warszawa (tam napewno ktoras ciotka odbierze kotka) i w miare mozliwosci Warszawa- Olsztyn lub poboczne miasta do ktorych osobiscie dojade by odebrac kociaka :)

Posted

Masz zaklepanego kociaka. Tylko musi BeaBono powiedzieć któy to: Anemonik czy Leonidasik.
Mam wstepnie zaklepanego Prezydenta, czekam tylko na ankietę.
Jest też zainteresowana Rodzinka koteczką - dam Wasz telefon dziewczyny - Pani może przyjedzie zobaczyć. A może któryś z B-kotków?

Posted

Na tej fotce, którą wskazała wadercia jest Leonidas :lol:

Zrobiłam małym allegro, tablicę i wręczyłam KB wydruki z tablicy - rozwiesiła w lecznicy, w tesco, kauflandzie...