supergoga Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [FONT=Arial]Przybłąkała się kotka, która urodziła 6 kociaków: 4 rude kocurki i 2 szare (z lekkim odcieniem rudego) kotki.[/FONT] [FONT=Arial]Kociaki mają 6 tygodni, dla jednego kocurka prawdopodobnie mamy domek. Zostaje jeszcze 5... Jeśli domki się nie znajdą kotki będą musiały być wypuszczone na wolność, będziemy je dokarmiać i opiekować się nimi jednak będą musiały być na dworze, bo w domu mamy już 3 koty i 1 psa.[/FONT] [FONT=Arial]Okolica jest średnio bezpieczna, bo mieszkamy przy szosie, a w dodatku nasz sąsiad rozmnaża koty i psy i wywozi je na giełdę do Poznania. W związku z tym boję się że kotki któregoś dnia po prostu znikną :( Jeden z kocurków (rudo-biały) wygląda jakby był jakąś mieszanką z rasowym kotem, bo ma wyjątkowo puszyste i długie futerko. O niego boję się najbardziej bo jest naprawdę śliczny i sąsiedzi pewnie dostali by za niego nie mało pieniędzy.[/FONT] To wiadomośc od Pani której juz pomogłam raz. Dom tymczasowy juz mamy. Jutro kotki przyjeżdżaja do nas. 1 rudzielec zostaje - Pani znalazła dom dla niego. Do nas przyjeżdżają: 3 rude kocurki 2 bure z nalotem rudości - koteczki Zarezerwowane: 1 rudy kocurek i 1 koteczka - Wrocław Quote
Wadercia Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 kochana z nieba mi spadasz. Szukam rudego kocurka, wszystkie juz "pozajmowane" takze w razie czego moge zabrac jednego :) Quote
supergoga Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 A skąd jesteś? I czy na tymczas czy na stałe? Quote
Wadercia Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 na stale. ale jestem az z Olsztyna. Chcoiaz mozna zalatwic jakis transport pewnie do Warszawy, moze ktoras z ciotek zgodzi sie na ewentualny tymczas i poczekamy az ktos bedzie jechal do Olsztyna bo z Warszawy dosc czesto kursuja :) A teraz tak dla formalnosci. Kociak poszedl by na wies do babci ktora kocha koty a jej niedawno odszedl za TM. Oczywiscie wyklucza sie podworko.. Kot ma byc typowym kanapowcem z mozliwoscia wyjscia na dwor. W domu znajduje sie juz jeden kot. Rowniez mlody, ale babcia chce dla niego towarzysza :) Quote
zubiko Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jestem zainteresowana adopcją 'długowłosego' kociaka - jest prześliczny! Kot zamieszkałby z młodym małżeństwem pracującym, w mieszkaniu niewychodzącym. Byłby jedynym zwierzęciem w domu, jednak dobrze gdyby dogadywał się z drugim kotem (znajomych). Byłby karmiony dobrymi karmami (wiem, że whiskas to świństwo) suchymi i mokrymi. Niestety jestem aż z Rudy Śląskiej, więc nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość transportu... :< Quote
supergoga Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Na razie mam 2 koty zarezerwowane: jeden rudy i jedna buraska. Poprosze zainteresowane osoby o maile - wyśle ankietę. Czasami transport można jakoś ogarnąć do dobrego domu. Quote
Wadercia Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [email protected] jako zagorzala dogomaniaczka, a zarazm i kociamaniaczka z pewnoscia nie poslalabym kotka do zlego domu. :) Quote
supergoga Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Wiem, dlatego szukam przez dogo domu, ale te ankiety sa u nas takim wymogiem. Do stolicy może by ktos od nas zawiózł PKP, ale co dalej - nie wiem. Trzeba szukać. Ankieta wysłana. Quote
What May NN Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 widziałam dziś kociaki słodziaki!! boskie są :-) Quote
BeaBono Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 No, znalazłam wątek... więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/beabono...fE3JHT0NfM9wE# Quote
BeaBono Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [video=youtube;YV8vTRivEgc]http://www.youtube.com/watch?v=YV8vTRivEgc[/video] [video=youtube;TGcsrL6WZFY]http://www.youtube.com/watch?v=TGcsrL6WZFY[/video] [video=youtube;vzkgc6jx0KI]http://www.youtube.com/watch?v=vzkgc6jx0KI[/video] [video=youtube;1YsjtJBz3TY]http://www.youtube.com/watch?v=1YsjtJBz3TY[/video] Quote
supergoga Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Widziałam kociaki, super są. A ja mam 3 kolejne, malutkie 5-6 tygodni, miałam je dzisiaj odebrac, nie mam gdzie, więc nie odebrałam. Mam nadzieję, że ich nie wypuścili. Quote
supergoga Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 zubiko napisał(a):Jestem zainteresowana adopcją 'długowłosego' kociaka - jest prześliczny! Kot zamieszkałby z młodym małżeństwem pracującym, w mieszkaniu niewychodzącym. Byłby jedynym zwierzęciem w domu, jednak dobrze gdyby dogadywał się z drugim kotem (znajomych). Byłby karmiony dobrymi karmami (wiem, że whiskas to świństwo) suchymi i mokrymi. Niestety jestem aż z Rudy Śląskiej, więc nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość transportu... :< A czy w razie czego domek mógłby podjechać po kociaka do Wrocławia. I pisałam prosbe o mail, chciałam wysłać ankietę. Bo nie wiem, czy kociaka rezerwować czy szukamy dalej domku! Quote
supergoga Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Na gwałt, na już, na trochę - 3 małe kociaki. Musze je dzisiaj zabierać, łeb mi pęka z bólu, nie mam jak, ale przede wszystkim nie mam gdzie. U mnie mix dobka na tymczasie - to juz odpada. Ratunku!!!! Quote
supergoga Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 To kotka chyba sąsiada tej Pani albo wolnożyjąca - Pani obiecała, że to zrobi! Quote
Wadercia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 dzis wysle Ci moja wypeniona ankiet. Wybacz ale nie bylo mnie:( Quote
supergoga Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Piekności są. Ale domki zamawiały a teraz cisza. Więc chyba oprócz waderci wszyscy zrezygnowali. Quote
BeaBono Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Trochę fotek: https://picasaweb.google.com/beabono...bCx9_qjqz0tgE# [quote name='supergoga']Piekności są. Ale domki zamawiały a teraz cisza. Więc chyba oprócz waderci wszyscy zrezygnowali. postaram się zrobić im dzisiaj allegro Quote
Wadercia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ale moge tego zaklepac przed allegro? https://picasaweb.google.com/beabono132/Kociaki2?authkey=Gv1sRgCKbCx9_qjqz0tgE#5619145875846319154 ?:) Quote
Wadercia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 odeslalam wypelniona ankiete. Jeśli chodzi o wizyte przedadopcyjna to ręcze iż jest to rodzina kochająca koty i mająca doswiadczenie w wychowaniu ich. Podany jest numer telefonu takze mozna smialo dzownic do dziewczyny i popytac w razie jakich kolwiek watpliwosci. Teraz czekam na odpowiedz z waszej strony. Jesli bedzie pozytywna, to zaczne szukac transportu.. :) Sadze ze mozna to zalawic na zasadzie Poznan-Warszawa (tam napewno ktoras ciotka odbierze kotka) i w miare mozliwosci Warszawa- Olsztyn lub poboczne miasta do ktorych osobiscie dojade by odebrac kociaka :) Quote
supergoga Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Masz zaklepanego kociaka. Tylko musi BeaBono powiedzieć któy to: Anemonik czy Leonidasik. Mam wstepnie zaklepanego Prezydenta, czekam tylko na ankietę. Jest też zainteresowana Rodzinka koteczką - dam Wasz telefon dziewczyny - Pani może przyjedzie zobaczyć. A może któryś z B-kotków? Quote
BeaBono Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Na tej fotce, którą wskazała wadercia jest Leonidas :lol: Zrobiłam małym allegro, tablicę i wręczyłam KB wydruki z tablicy - rozwiesiła w lecznicy, w tesco, kauflandzie... Quote
Recommended Posts