Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znajdek został znaleziony wczoraj (8.06.2011) koło godziny 20.00 w Koniku Nowym pod Warszawą.
Leżał na środku asfaltu, gdzie często jeżdżą samochody, a nawet tiry, za niektórymi samochodami próbował biec. Przeganiany z drogi wracał na nią z uporem i kładł się na środku asfaltu.

Bał się, kiedy do niego podchodziłam z jedzeniem. Zjadał rzucane chrupki, ale trzymał się na sporą odległość. Kiedy podchodziłam za blisko zwiewał...
Przyszedł do mnie dopiero kiedy wsiadłam do samochodu aby zadzwonić po pomoc - wtedy podszedł sami i zaczął brać chrupki ode mnie z dłoni, pozwolił się też zapiąć na smycz i chętnie wsiadł do auta... Był bardzo głodny, zjadł od razu całą miskę suchych chrupek. W samochodzie MEGA GRZECZNY!!! Umie jeździć autem.

Obecnie przebywa w hoteliku szpitalnym, lecznicy na ul. Gagarina w Warszawie. jest młodziutki, ma niewiele ponad rok. Piękne, zdrowe, białe zęby, zdrowe uszy, nie jest chudy, wręcz przeciwnie, to dobrze odżywiony pies. Ma piękną i zadbaną sierść i niesamowite, niebieskie oczy...
Waży ok 22 kg (wiercił się na wadze).
Był tylko BARDZO BRUDNY, WYSMAROWANY SMAREM (w pierwszej chwili myślałam, że to krew).

Jest jednostronnym wnętrem.
Ma chip nr.: 967000009178900
Chip nie jest zarejestrowany w żadnej znanej mi bazie. Nie ma tatuażu.

Informacje na temat psa udziela Magda Buszko tel. 790-102-268; mail: [email protected]

Posted

Piękny pies. Leżał na jezdni i pchał się do samochodów, bo być może został z niego wyrzucony :( Powodem może być właśnie wnętrostwo. Skoro był zadbany (ząbki, umiejętność grzecznej jazdy w samochodzie) to być może miał już właściciela.

Mam nadzieję, że znajdą się dla niego dobrzy ludzie. Trzymam kciuki!

Posted

wysyłam jeszcze kilka zdjęć znajdka... Nie jest z nim najlepiej, jest strasznie smutny. Na szczęście ma apetyt i fizycznie jest z nim ok. ale w szpitaliku mówią, że jeśli szybko nie zostanie zabrany, może wpaść w depresję :( SZUKAMY DOMU!!!!!!!