ciacho Posted July 8, 2004 Posted July 8, 2004 chciec to chcielibysmy - ale nie wiem czy urlop dostane - bo teraz wyjezdzam na 2 tygodnie bede wiedziec dopiero w sierpniu... a co z ta skladka? daloby sie ewentualnie na konto gdyby mnie jutro w pracy przetrzymali? Quote
aga_ostaszewska Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 ciacho: Z ta skladka, to jakos Elki sie wypytamy, to napiszemy! A co do tego musu truskawowego, to i atk nie odpuszcze :eating: ! Quote
Mokka Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Jedno pytanko mi sie nasunelo.Skoro to jest bardzo sportowy watek, to powiedzcie mi ile Wasze psy biegaja za rowerem? Pytanie oczywiscie do tych, ktorych psy uprawiaja takie atrakcje. Pytam dlatego, ze nie wiem czy nie za bardzo forsuje swojego psa. Biega zazwyczaj trzy razy w tygodniu po ok. 2,5 km na jeden raz, potem pol godziny odpoczynku w marszu, nastepnie statyczne szkolenie PT, a pozniej ponownie ok. 2,5 - 3 km truchtu za rowerem. Zapewniam oczywiscie systematyczny dostep do wody, a biegi uprawiamy w zacienionym lesie. My biegamy ok. godziny dziennie (wieczorem) i po ok. godzinnym odpoczynku psy już są gotowe do dalszej drogi. Mój rower nie ma licznika, więc trudno mi powiedzieć, ile robimy kilometrów, ale czasami pędzimy. Ale wiesz, jaka jest różnica między moimi psami i Majką. Może powinnaś spytać innych właścicieli yorków - ile ich psy biegają przy rowerze. :roflt: Masz szansę zostać jedną z pierwszych osób w tym kraju skazanych za znęcanie się nad zwierzątkiem. :wink: A papiloty, olejek norkowy, kuweta, kanapa to nie łaska? :evil: Quote
Flaire Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 A papiloty, olejek norkowy, kuweta, kanapa to nie łaska? :evil:Przepraszam bardzo, ale Majka ma papiloty, olejek norkowy, kuwetę i kanapę. Więc jej nie wypowiadaj!Dryndnij, albo ja dryndnę do Ciebie, to pogadamy (nie o kuwetach :wink: ). Quote
aga_ostaszewska Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Hurrrrrrra! Dzis idziemy na trening! Oby tylko nie zapomnieli o korkociagu... Quote
Wind Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Mokka, Dzieki za odpowiedz :-) Chociaz masz racje! Twoj Leon i Monia nijak sie maja do Majki :lol: I jeszcze jedno ... jakos nie udalo mi sie (jak dotad) znalezc innych entuzjastow aktywnosci wsrod yorasow :( Choc yorka doskonale tropiacego juz znam :-) pozdrawiam, Quote
Flaire Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 a co z ta skladka? daloby sie ewentualnie na konto gdyby mnie jutro w pracy przetrzymali?ciacho, napiszę do Ciebie na priw z numerem konta i innymi uwagami.ciacho: Z ta skladka, to jakos Elki sie wypytamy, to napiszemy! Nie ma co się Elki wypytywać, bo to nie Elka płaci za teren, tylko Mokka! Więc należy przynieść kasę i wpłacić Mocce.Oby tylko nie zapomnieli o korkociagu... Korkociąg będzie na pewno.Oby tylko nie zapomnieli o kasie na składki... :wink: Quote
aga_ostaszewska Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 O jakim pijaku tu na dogomanii pisza :niewiem: :drinking: ? O skladkach pamietamy! :) Quote
ciacho Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 tak jak się spodziewałam nie chcą mnie przed urlopem z pracy wypuścić i pewnie przyjdzie mi tu nocować w związku z czym nie będzie mnie dzisiaj i przez najbliższe 3 tygodnie na treningach pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia Mokka: zaraz prześlę ci pieniądze składkowe za lipiec Quote
ciacho Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 no to dobrze, ciesze sie :D coraz bardziej lubie moj bank i moje konto :D Quote
aga_ostaszewska Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Kochane Cavano jestescie baaaardzo fajni! Treningi sprawiaja mi ogromna przyjemnosc,a Czika zalegla zmaltretowana! Quote
Sajko Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 A ja właśnie przyleciałam, a tutaj 5 nowych stron :o my jutro oczywiście jesteśmy na zawodach i mamy nadzieję wszystkich tam spotkać :lol: Quote
aga_ostaszewska Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 Zobaczcie co znalazlam na pyltce od Wind... :D Czyja to zabawka? Quote
Flaire Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 Czyja to zabawka?Chyba szkotów... :D .Wczoraj tak bardzo wszyscy byli przejęci treningiem, że nawet o korkociągu (który przyniosłam!) zapomnieli... Będziemy musieli nadrobić następnym razem. Dzisiaj na zawodach, na razie 4 miejsce Brutusa i 7 Keci (na ok. 20 psów). :klacz: Quote
PsychoSzczurek Posted July 11, 2004 Posted July 11, 2004 hejka! jestem tu (względnie :wink: ) nowa, więc prosze o łagodne potraktowanie :P strasznie chciałabym dołączyć do Cavano i mam w związku z tym kilka pytań: kiedy, o której godzinie i gdzie odbywają się treningi? Czy trzeba coś ze sobą zabrać?(oprócz psa :lol: ) jak traktujecie nowe osoby :wink: ? ps. kibicowałam wam w wawie na PPA w sobotę :) 8) z górki dziękuję :) Quote
PATIszon Posted July 11, 2004 Author Posted July 11, 2004 kiedy, o której godzinie i gdzie odbywają się treningi? Odpowiedz jest tutaj Czy trzeba coś ze sobą zabrać? Smakolyki, zabawke dla psa (jesli lubi) lub to i to oraz dobry humor. jak traktujecie nowe osoby ? Przyjdz to sie przekonasz... ps. kibicowałam wam w wawie na PPA w sobotę :) 8) To moze potraktujemy Cie lagodniej... 8) Quote
Sajko Posted July 11, 2004 Posted July 11, 2004 No cóż, to ja się przyznam do porażki- 6 startów i 6 dyskwalifikacji :( dobrze, że przynajmniej w trochę lepszym stylu niż w Karczewie 8) puchar Polski to chyba nie dla nas i zostaniemy przy IALu, bo tam lepiej nam idzie :wink: no i oczywiście od piątku trenujemy ciężko, bo chwilowo już nigdzie nie wyjeżdżam :D Quote
PATIszon Posted July 11, 2004 Author Posted July 11, 2004 A czy ktos sie orientuje czy oprocz Karczewa beda jeszcze jakies zawody, w ktorych Ela, ewentualnie by nas widziala? :roll: Quote
Sajko Posted July 11, 2004 Posted July 11, 2004 Może jakiś IAL jeszcze będzie? Może Fortu? i chyba we Włocławku (ale mogę bredzić :D ). Bo tak to puchar Polski może w Sopocie (ale zawody są niepewne), 1 sierpnia w Głogowie i więcej nie paniętam 8) Quote
aga_ostaszewska Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 PsychoSzczurek: W Cavano okropna meczarnia... Bylam dopiero na 1 (wlasciwie 1 i 1/2) treningu i wrocilam taka zmeczona, ze klapnelam sie spac... :sleep: Quote
Flaire Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Czy trzeba coś ze sobą zabrać?(oprócz psa :lol: ) Poza tym, co napisała PATIszon (czyli: smakołyki, zabawka) to jeszcze wodę dla psa. I dużo energii :D .jak traktujecie nowe osoby :wink: ? Okrutnie! :lol: ps. kibicowałam wam w wawie na PPA w sobotę :) 8) Dziękuję w imieniu zawodników!PsychoSzczurek, a może napisałabyś coś o sobie i swoim piesku? Dlaczego chcecie trenować agility? Czy macie (bardzo pomocne) podstawowe posłuszeństwo? Jak pies się dogaduje z innymi psami? Quote
PsychoSzczurek Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 PsychoSzczurek, a może napisałabyś coś o sobie i swoim piesku? Dlaczego chcecie trenować agility? Czy macie (bardzo pomocne) podstawowe posłuszeństwo? Jak pies się dogaduje z innymi psami? No więc o nas: pod PsychoSzczurkiem kryją się dwie osoby: Ula(17 lat) i Sylwia(19 lat). Kochamy zwierzątka, szczególnie psy i konie :) Nasz piesio to czaruś niemiecki długowłosy (terier oczywiście 8) ), ma 3 wiosenki na koncie :D Już od dawna chciałyśmy trenować agility, ale zawsze coś stawało nam na drodze :evil: może tym razem wreszcie się uda. Na razie trenujemy jazdę autobusami :P ale mamy nadzieję wyrobić się do soboty. Chcemy trenować bo to: a) świetna zabawa; b) zajęcie dla psa; c) możliwość poznania ludzi i psiakoof 8) ; d) itd :lol: Co do posłuszeństwa.... Szejk nie był nigdy na żadnym szkoleniu :oops: :( (głównie ze względu na kasę, a raczej jej brak......) Ale za smakołyk jest w stanie zrobić wszystko :wink: Co do innych psów, z suczkami nie ma żadnych problemów, a z psami tylko czasami(szczególnie wtedy gdy inne psy zaczynają) ale ciągle nad tym pracujemy. ps. Sylwia studiuje na SWPS anglistykę 8) Quote
PsychoSzczurek Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Przez to kibicowanie w sobotę słoneczko spiekło nas niemiłosiernie :evilbat: :lol: ale czego się nie robi dla psów 8) Quote
Recommended Posts