PATIszon Posted June 27, 2004 Author Posted June 27, 2004 Czy bardzo sie zdenerwujesz jak Ci powiem, ze nic nie widze :roll: Quote
Flaire Posted June 27, 2004 Posted June 27, 2004 jak republika zacznie mnie wpuszczać, to Wam pokażę, jacy śliczni, mądrzy, higieniczni? :wink: byliśmy...Zaraz zobaczę, co mam w aparacie i jeżeli znajdą się jakieś zdjęcia odzwierciadlające powyżej opisany stan, to spróbuję zaraz tu wrzucić, o ile oczywiście najpierw nie zasnę, co wydaje mi się całkiem możliwe... Quote
Flaire Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Wczoraj zasnęłam, więc kilka zdjęć dopiero dzisiaj. Specjalnie dużo ciekawych u mnie nie ma, ale oto próbka najlepszych. Po pierwsze portret grupowy: Oto dynamika naszej doskonałej pary, Mokki i Moni (o nich napiszę więcej jeszcze kiedyś, bo należą im się duże gratulacje): I na koniec, Marta ćwicząca z Drachmą. O nich też będzie więcej: Quote
Flaire Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 A teraz postaram się przedstawić wszystkich na portrecie wraz z ich osiągnięciami w Pęcicach, bo wiem, że ten topik jest z zainteresowaniem czytany przez rozmaite osoby, które nas nie znają! A więc, od lewej, w czerwonym wózku to Cavanka, czyli Paulinka, nasz najmłodszy zawodnik, córeczka naszej PATIszon, która zaczęła się rodzić prawie że na torze agility :wink: miesiąc temu podczas seminarium w Laskach. Dalej, PATIszon, której największym osiągnięciem jest niewątpliwie urodzenie Cavanki, ale która do ostatniego dnia przed porodem trenowałą z Kenią agility. W Pęcicach zajęła niesamowite pierwsze miejsce w A0 Jumping w bardzo ostrej konkurencji (Sylwia pisała gdzieś, że 17 psów, w tym liczne border collie - ja nie mam katalogu, więc muszę jej uwierzyć na słowo :wink: ). Należy zdawać sobie sprawę z tego, jak wyglądał trening PATI przez ostatnie kilka miesięcy... Moje skojarzenie było ze słynnym powiedzeniem Ferdynanda Wspaniałego: "Nosie prowadź!", które w przypadku PATI brzmiało: "Brzuchu prowadź!" Tak więc przewodniczką Kenii od jakiegoś czasu była niejako Cavanka! :lol: Dalej, Sajko z Barim (to ten duży, czarny), która całkiem dla siebie niespodziewanie wygrała ZŁOTY MEDAL (czyli pierwsze miejsce) w klasyfikacji łącznej A0! (Również lokatę chyba w jumping, ale nie pamiętam dokładnie - niech ktoś mi pomoże, to poprawię). Na rękach, Sajko ma Drago, vel Grubasa, miniaturowego bull terrierka, naszego przyszłego zawodnika, nadziei Cavano w kiepsko, jak dotąd, obsadzonej przez nas klasie small. Dalej przykucła Mokka z Monią, które we wszystkich trzech kategoriach (A0 Agility, A0 Jumping i klasyfikacji łącznej) uplasowały się na drugim miejscu (srebrny medal), przegrywając zawsze z tym samym psem. Warto tu wspomnieć, z którym psem przegrały: otóż była to 10-miesięczna (?) suczka belg Tola, która biega w klasie medium tylko ze względu na młody wiek; wzrostem odpowiada klasie large i już niedługo będzie musiała się do tej klasy przenieść, bo łapy ma dłuuugie, dużo dłuższe, niż malutka Monia! Gratulacje dla Mokki i Moni za niesamowity debiut! Za Mokką stoję ja. Nic nie robiłam, nic nie wygrałam i nawet kibicowałam nie najlepiej, ale się starałam :wink: ! Koło Mokki przykucnęła Marta z Drachmą. Marta była zdecydowanie najmłodszą zawodniczką całych zawodów, ale pomimo to, w konkurencji z dorosłymi osobami biegnącymi z psami, które do agility nadają się o wiele bardziej, niż boksery (tak jak ww. border collie), Marta z Drachmą zajęły niesamowite trzecie miejsce w A0 Agility. Należą się im ogromne gratulacje, szczególnie dlatego, że Marta szkoli Drachmę do agility sama! Obserwując, jak ta para robi się coraz bardziej zgrana i pracuje coraz piękniej daje nam dużo radości i jesteśmy pewni, że ten wspaniały debiut to dopiero początek ich osiągnięć! Za Martą stoją jej dumni rodzice, Sylwia i Jacek. Dalej, Aga z Kecią i Cecliką. Kecia zajęła pierwsze miejsce w A0 Agility i drugie miejsce w klasyfikacji łącznej, czyli srebrny medal! Cecilka co prawda nie wygrała tym razem lokaty, ale przyznano jej nagrodę specjalną za efekt estetyczny - widok Cecilki płynącej nad przeszkodami sprawia rzeczywiście niesłychane wrażenie. Za Cecilką stoi Ania z Bellą, czyli nasza zwyciężczyni wielkiego pucharu za pierwsze miejsce w IAL, klasa medium!!!! Nie wiem, czy w klasach IAL dla małych psów był bezbłędny przebieg, ale wiem, że w klasach large i medium, jedyny bezbłędny przebieg tego bardzo trudnego toru należał włąśnie do Belli. Ogromne gratulacje dla naszej najlepszej pary! No i w końcu Elka, bez której w ogóle by nas w Pęcicach nie było, więc właśnie jej należą się największe gratulacje i podziękowania!!! Elka z Brutusem zdobyli puchar za drugie miejsce w IAL w klasie large i żeby być fair dla Brutusa, trzeba niestety wspomnieć, że ich przebieg schrzaniła Elka :oops: , i że ten jeden błąd kosztował naszą wspaniałą parę pierwsze miejsce (przegrali o kilka sekund). Ale poza IALem, wygrali jeszcze trzecie miejsce (brązowy medal) w klasyfikacji łącznej i chyba również lokatę w Open Agility, ale szczegółów nie pamiętam. No i to by było tyle. Wasze osiągnięcia przerosły wszelkie moje oczekiwania! W sobotę będziemy oblewać zwycięstwa, a potem - z powrotem do roboty!!! Quote
Mokka Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Flaire jak zwykle stanęła na wysokości zadania. Opisała wszystko jak należy, dodam tylko, że chyba nasza grupa miała najlepszy (najgłośniejszy) doping. Klaskaliśmy i krzyczeliśmy tak, że mucha nie siada. Flaire, dopiero po przeczytaniu Twojego tekstu uświadomiłam sobie, jak bardzo nam (chyba wszystkim) brakowało Twoich komentarzy. Ale to już koniec bezrobocia. W najblizszą sobotę inauguracyjny trening klubu CVANO w nowym miejscu. W tygodniu trzeba przewieźć przeszkody, a w sobotę trening i potem skromna imprezka, bo okazji mnóstwo. Trzeba oficjalnie powitać nasze nowe szczeniaczki (z Cavanką na czele), uczcić sukcesy na zawodach w Pęcicach no i oczywiście podlać trawkę, coby nam się nie rozeschła. Padła propozycja, żeby do końca wakacji treningi odbywały się o godz. 18. Ja jestem jak najbardziej za! Chętni na trening w sobotę niech się zgłaszają, bo trzeba będzie jakoś ustalić zasady dostawania się na teren (chroniony i strzeżony!). Myślę, że w sobotę trzeba się będzie umówić przed bramą i wejść hurtem, a z czasem wyrobimy sobie jakieś metody. Trzeba zobaczyć, jak tam wszystko wygląda w weekend, czy coś się dzieje, czu też będziemy jedynymi użytkownikami w sobotnie i niedzielne popołudnia. Flaire, Ty tam byłaś niedawno, pomyśl, gdzie moglibyśmy ustalić miejsce zbiórki, żeby wejść razem. I niech się wszyscy jak najszybciej wypowiedzą w kwestii godziny, bo musimy ustalić z właścicielem terenu, w jakich godzinach będziemy przychodzić, to ochrona wtedy zamyka swoje psy. Może nareszcie Flaire będzie miała o czym pisać systematycznie, po każdym weekendzie. Quote
Flaire Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 W tej chwili najważniejsza sprawa to przewiezienie przeszkód na nowe miejsce. W tym celu bardzo proszę Was wszystkich: pomyślcie, w jakim zakresie możecie pomóc. PATI, sprawdź co z pickupem, bo to byłoby najprościej. Ale jak to nie wyjdzie, to czy ma ktoś samochód z hakiem do przyczepy? Elka, kiedy, w jakich godzinach, w jakie dni możemy odebrać przeszkody? Mokka, kiedy możemy odebrać klucz? I co z kłódkami? Ma ktoś jakąś kłodkę poza Mokką? Do soboty musimy się sprężyć organizacyjnie, bo mamy sporo do załatwienia. I jeszcze, do naszych początkujących i innych kibiców i ewentualnych chętnych: Wy również jesteście zaproszeni na naszą inaugurację i imprezkę w sobotę! Przyjdźcie gotowi biegać, ale również jeść i pić. Tylko uprzedźcie z góry, jeśli planujecie przyjść, żebyśmy wiedzieli, ile tortów upiec! Quote
ciacho Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 ja z Somą się wstępnie zgłaszamy i bardzo chętnie przyjdziemy na inaugurację piszę na razie że wstępnei bo nei wiem jak mi się ułożą w weekend egzaminy na uczelni, ale zrobimy wszystko żeby się pojawić Quote
sylwia i boksery Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Na przyjście zgłaszamy się oczywiście i my-a będzie nas dużo i mamy co świętować :lol: Oprócz tego,co wymieniała Flaire jeszcze zloto na PT Piśka i 3 miejsce Drachmy :wink: Będą z nami jeszcze Ola i Greysi-bordereczka,taka sama jak w znaczku Cavano :D Dlatego prosimy o info nt miejsca i godziny,żeby poinformować nowych zawodników :D Co do przeszkód- jesteśmy chętni do pomocy,ale pasuje nam tylko wieczór ale praktycznie każdego dnia :D Quote
Flaire Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 W sobotę spotkanie będzie o 18. A co do miejsca, to nasz teren znajduje się na ul. Racławickiej, między Wołoską a Żwirki i Wigury. Pojadę tam jeszcze na zwiady i wtedy dokładnie opiszę miejsce spotkania. Jak urodziny Marty były w czerwcu, to je również jeszcze możemy świętować :wink: . Quote
Wind Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Hejka wszystkim :-) Czytam i czytam i oczom nie wierze :-) Same wspaniale wiesci!!! Po pierwsze to mocno gratuluje wszystkim Cavanowiczom. Spisaliscie sie wspaniale!!! Az trudno uwierzyc, ze taki malutki Klubik, od dlugiego czasu bez miejsca na cwiczenia a tu takie wyniki na Zawodach. Coz moge powiedziec ... jestem pod ogromnym wrazeniem i chociaz wierzylam w Cavano to nawet w marzeniach nie przewidzialam takiego wyniku :D :D :D Maja zamiast biegac na torze, niedziele spedzila na swojej pierwszej wystawie. Traf chcial, ze byla to miedzynarodowka. Zgloszono prawie 100 yorasow, tak ze na ocene czekalysmy w upale i duchocie ok. 5 godzin :-((( Musze przyznac, ze z zazdroscia patrzylam na inne ringi terrierow po ktorych w jednej klasie biegalo 2 - 4 psy a oceny trwaly doslownie pare minut. Pomimo malo sprzyjajacych warunkow zewnetrznych oceniam nasza przygode bardzo dobrze. Nie dopadla nas ani trema, ani zdenerwowanie. W ocenie sedziego otrzymalysmy ocene bardzo dobra, co jak najbardziej bylo zasluzone. Mimo bardzo dobrego opisu budowy Majki, niestety zawalilysmy w dwoch aspektach. Po pierwsze za krotka siersc :( Coz ... ta siersc przy takim a nie innym sposobie zycia mojego psa nigdy nie bedzie wzorcowa, a po drugie zawalilysmy z dynamika ruchu. O ile postawa statyczna byla wzorcowa, o tyle w ruchu moj pies wolal weszyc idac z nosem przy ziemi jak przecinak, zamiast miec dumnie wyprostowana szyje ;) Jednak, bardzo sie ciesze, ze mamy juz zaliczona miedzynarodowke. Jeszcze tylko dwie krajowki i bedzie z glowy. Co do treningow i adaptacji terenu to oczywiscie bardzo prosze i mnie wziac pod uwage. Chetnie przyjade, pomoge z przeszkodami i zauczestnicze w inauguracji nowego miejsca. Pomimo, ze wszystkie wystawy jeszcze nie zaliczone, wracamy do treningow. Kupilam Majce specjalna koszulke, ktora miejmy nadzieje, ocali resztki jej siersci przed totalnym wytarganiem o trawy i krzaki ;) pozdrawiam, Quote
Mokka Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Wind, super! Nie masz pojęcia, jak się cieszę, że wracacie do nas. I oczywiście gratulacje dla Majeczki za pierwszy wystawowy (co bys nie mówiła) sukces. A wracając do agility, to klasa small była tak nielicznie obsadzona na zawodach, że aż żal serce ściskał, że nasze maleństwo nie startowało. Quote
tunio Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Ogromne gratulacje dla Cavanowiczow :D BTW.Wind dla Ciebie takze specjalne gratulacje za "odtrabienie"juz jednej wystawy :wink: Quote
Wind Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 Mokka, carragan, Dzieki za gratulacje :-) Spisalysmy sie na miare naszych wystawowych mozliwosci, ale patrzac na to co napisala Mokka (ze w klasa small bylam tak nieliczna) w sprawie oczekiwania bedziemy bardziej uprzywilejowane na Zawodowach anizeli na wystawie :lol: No i nie mozemy sie juz doczekac treningow. Bardzo nam ich brakuje, a moj niewybiegany pies staje sie ostatnio dosc nadpobudliwy. Dlatego szybciutko musze zapewniec jej i sobie regularna aktywnosc :-) pozdrawiam, Quote
AGI Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 WWWWWWOOOOO OWWWWW :laola: Ja tez gratuluje wszystkim Cavanowiczom takich sukcesow - jestescie niesamowici !!! :) A jesli chodzi o treningi tez czekam na info w ktorym to jest miejscu (mam nadzieje ze w sobote bedzie juz po cieczce Tekili !!! :D ) Quote
PATIszon Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 Zajrzyjciehttp://jzylkowska.webpark.pl/psy Ale o so chozi? Ja nic nie widza! Wind Ciesze sie ze wracasz (bo wracasz mam nadzieje). Sluchaj, skoro Yorkow tyle na wystawach to po co sie pchac w tlum?! Dawaj ja do pracy, widac jej sie to bardziej podoba! :lol: Poza tym brakuje nam pucharow w klasie mini... :roll: Quote
PATIszon Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 A juz sie otworzylo, tylko szkoda, ze nas nikt nie zdjal :( BTW, jesli mozna to poprosze o zdjatka na moja skrzyneczke...na pewno ktos robil... :modla: Quote
Sajko Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Pati, podeślij mi adres na priv, bo jestem w pracy i nie mam Twojego maila ale za to mam Twoje fotki :lol: ile MB mogę naraz pchać? Quote
Flaire Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 PATI, u mnie jesteś tylko na grupowym zdjęciu, ale też mogę podesłać, jeśli chcesz. Quote
PATIszon Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 Flaire, dzieki juz mi Sajko cosik podesle. Aha, rozmawialam z mama na temat wyjazdu i sie chetnie zgodzila. Troche ja przeraza fakt zabrania ze soba dwoch psow, ale ja uspokoilam, ze ona bedzie miala na glowie tylko Pauliszona, ja sie zajme reszta menazerii. :lol: Quote
OlaAB Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 dziewczyny robilismy zdjęcia wszystkim zawodnikom (przynajmniej większości) i będziemy (jak podzielę) wysyłać zdjęcia na CD na ręce jednej osoby w klubie (u Was pewnie będzie to Ela) ze swojej strony, jeżeli macie jakieś zdjęcia Alternatywy to chętnie je zobaczymy pozdrawiam Ola - Alternatywa Quote
Mokka Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Z góry dziękujemy. U nas z fotkami cienko, bo wszyscy biegali i mało co było pstrykane (żeby nie zapeszyć). Ale jeśli ktoś coś ma, to oczywiście będą Wam przekazane. :) Quote
Recommended Posts