Wind Posted May 30, 2004 Posted May 30, 2004 Sajko, Jejku, jaka sliczna swinka :-) Mam straszna slabosc do tych pieknych pycholkow :-) Czy swinka bedzie biegac na torze? Quote
Sajko Posted May 30, 2004 Posted May 30, 2004 Świnka, jak ją z tych okropnych wysp wypuszczą, będzie śmiagać po torze 8) podobno jest nadaktywny i cały czas zachęca do zabawy 6 dorosłych bulli z którymi mieszka 8) i robocze imię ma na razie Drago, bo hodowczyni kazała mi wybrać, żeby już mogła do niego tak wołać :lol: Quote
Johny Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Niesamowite,że szczeniaki są tak małe,że mieszczą się na wadze szalkowej :),Ja bym się bał ważyć,żeby im nic nie zrobić :D Quote
Mokka Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Elka, nie możemy się doczekać na maleństwo, ale świnki Sajko niestety nie widzę :cry: Trzeba ją szybciutko przywieźć do Polski i zacząć bywać na salonach :wink: Quote
AGI Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Sorki ze ja tak z innej beczki troszke ale mam pytanie czy znacie moze jakiegos szkoleniowca godnego polecenia? Musze pouczeszczac z Tekila do takiej osoby ( nawet indywidualnie) bo ona jest chodzaca burza i jak to zaniedbam to potem niedam sobie rady (tak mysle ale moge sie mylic :)) Quote
Sajko Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Mokka, bo świnkę wycięłam, pomyślałam, że pokażę ją szerszej publiczności jak już będzie w Polsce, bo jak coś nie pójdzie, to... :cry: Quote
BeataG Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Mogę polecić Wandę Ratajczyk z Klubu Szkolenia Psów Graf. Tel. 795 36 73, kom. 0 502 478 913. Prowadzi szkolenia grupowe i indywidualne. W przypadku indywidualnych to ona przyjeżdża do Ciebie i Twojego psa i uczycie się na "Twoim" terenie (czyli tam, gdzie zwykle chodzisz z psem na spacery). Szkolenia grupowe mają koło mostu Grota po praskiej stronie Wisły. Graf szkoli klikerem, ale jak Ci to nie odpowiada, to pani Wanda przy klikerze się nie będzie upierać. W każdym razie szkolenie metodą bodźców pozytywnych. Efekty bardzo szybkie (w każdym razie u nas tak było) - to oczywiście zależy przede wszystkim od Ciebie - bo to Ty psa szkolisz, trenerka tylko może Ci pokazać, jak to robić. Quote
Elka Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Całą gromadkę znajdziecie na stronce www.sheltie.vision.webpark.pl :P Quote
Flaire Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 No to co, nikt nie może jutro posiedzieć ze szczeniakami przez trzy godzinki (13-16) ? :cry: Quote
Elka Posted June 2, 2004 Posted June 2, 2004 bardzo Was proszę o zdeklarowanie sie kto chce startować w Pęcicach (27.06) i w Warszawie (10-11.07).:P Quote
Sajko Posted June 3, 2004 Posted June 3, 2004 My poprosimy Pęcice A0 i Warszawa A1. Za Pęcice nie ma opłaty, za Warszawę płacę w kasie związku, dobrze pamiętam? 8) Quote
Wind Posted June 3, 2004 Posted June 3, 2004 A u nas sprawa przedstawia sie nastepujaco: wtedy gdy sa Pecice, jestesmy na wystawie w Krakowie, a gdy beda zawody w Warszawie mamy przygotowania do wystawy, wiec tez raczej nie bardzo bo Majka bedzie cala w tych kretynskich papilotach i olejku z norek :lol: :lol: :lol: A tak wogole to lato mamy weekendowo pracowite, dlatego wakacje zrobilismy sobie w maju :( pozdrawiam, Quote
PATIszon Posted June 3, 2004 Author Posted June 3, 2004 bardzo Was proszę o zdeklarowanie sie kto chce startować w Pęcicach (27.06) i w Warszawie (10-11.07).:P Oczywiscie, ze MY! W jednym i w drugim jak najbardziej, a co!!! 8) Quote
PATIszon Posted June 4, 2004 Author Posted June 4, 2004 Cavanka ma sie swietnie. Wczoraj bylismy na kontroli u pediatry. Wszystko jest poki co w najlepszym porzadku, pani doktor zachwycala sie skora malej (to dzieki moim zabiegom, okazuje sie, ze mala uwielbia masaz z oliwka :lol: ), poza tym jest juz malym tluscioszkiem, bo po 10 dniach powinna dojsc do masy urodzeniowej, a ona raczyla ja juz przekroczyc o 200 gram :lol: A tak wogole to maly czlwiek wymaga podobnych zabiegow co szczeniaczek. W przyszlym miesiacu szczepienie i kontrola stawow biodrowych :o Mam nadzieje, ze sa w porzadku, bo nie chcialabym jej wykluczac z hodowli :lol: Flaire Teraz Ty pisz jak tam mama Misia i jej dzieciatka? Pewno juz duze i samodzielne, co? I napisz jeszcze jak twoj dysk? :roll: BTW, dzieki za telefon z zyczeniami jak bylam w szpitalu... Quote
Wojenka Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 My tez do Pecic i do Warszawy!Wlasnie:jak tam szczeniaki? Hurra!Wojenka nie bedzie miala operacji!Oczki sie same wyleczyly!A Maka jest lekko podziebiona. Quote
Wojenka Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 Aha,zapomnialam sie pochwalic,ze niedawno odbieralam porod kobyly-urodzila sie urocza klaczka po og.arabskim. I co z naszymi treningami? Elka,jak bedzie z tymi kartami pracy? Kto mialby ochote isc na spacerek np.we wtorek wieczorkiem(zeby nie bylo za goraco)na pola mokotowskie?Wezme tylko Wojenke. :Dog_run: Jutro jade na Mlodziezowy Championat Koni Malopolskich :D Pozdrawiam wszystkich! Quote
Sajko Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 Pati, to fenomenalnie :lol: a jak relacje Kenia-Cavanka? Nadal bez problemów? I masz wielkie pozdrowienia i życzenia od Natalii, którą podobno znasz z LOTu 8) Quote
PATIszon Posted June 4, 2004 Author Posted June 4, 2004 I masz wielkie pozdrowienia i życzenia od Natalii, którą podobno znasz z LOTu 8) Marcinkowskiej? :o Wojenka, a gdzie ten championat? A relacje Kenia-Cavanka nadal super! Quote
Sajko Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 Pati, tej samej :lol: teraz razem pracujemy i chwliłam jej się naszą stronką no i na niej Cię poznała 8) fajowo, nie? Quote
Flaire Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 Kochani, trzeba się wziąć za organizację obozu. W związku z tym, zbieram zainteresowanych. Termin: 30 sierpnia do 5 września. Na dziś, słyszałam od następujących (osób+psów): Wind (2+1) Flaire (1+1) Mokka (1+2) Elka (1+1) PATIszon (2,5 + 2) czapla (1+1) Jeszcze ktoś? Bo czas coś znaleźć i rezerwować. Będziemy szukać niezbyt daleko, tak żeby w razie potrzeby można było dwa razy obrócić i przywieźć wszystkie osoby, psy i przeszkody. Ale jakieś jeziorko konieczne! Quote
PATIszon Posted June 6, 2004 Author Posted June 6, 2004 Sajko, Pozdrow Natalie koniecznie! :lol: I moze zapros na jakis trening, albo zawody... Flaire, Na oboz jak najbardziej ja sie pisze. Pamietaj tylko, ze ja z niania (czyli moja Mama). Mysle, ze ten wyjazd moze jej dobrze zrobic, bo ostatnio ma problemy z Kobra... :( Quote
Flaire Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 Pamietaj tylko, ze ja z niania (czyli moja Mama).No dlatego jesteś zapisana na 2,5 osoby! :lol: Quote
Wind Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 Jesli chodzi o wrzesniowy wyjazd, to nie wiem czy to nie za szybko robic teraz rezerwacje :-? Ostatnio na Zlot Yorkomaniakow jedna z Forumowiczek robila rezerwacje osrodka na ok. 2 - 3 tygodnie przed terminem wyjazdu. Oczywiscie konieczna byla wplata zadatku, za kazda z osob, ktora wyrazila akces. Ilez przez te dwa tygodnie sie zmienilo ... jedni rezygnowali, inni decydowali sie pojechac, a jeszcze inni podjeli decyzje na dwa dni przed Zlotem. Pokazuje to, ze tak naprawde mimo szczerych checi na dzisiaj, trudno przewidziec co bedzie 30 sierpnia :-? Dla przykladu, my bardzo chcemy jechac, ale ... ale skoro Majka swoja pierwsza cieczke miala w lutym, to nalezy domniemywac, ze kolejna bedzie miala wlasnie w sierpniu ... Nie mowiac juz o innych nieprzewidywalnych z punktu widzenia czerwca wydarzen ;) pozdrawiam, Quote
Recommended Posts