Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire, na razie nie ma takiej potrzeby, tylko muszę przeczyścić to co już mamy na serwerze, trochę mało efektywnie część miejsca jest wykorzystana 8)

Posted

Kochani, mamy sytuację kryzysową i musimy zacząć działać, bo robota sama się nie zrobi i nowy teren sam się nie znajdzie. Przeszkody też same się nie przeniosą z obecnego miejsca zamieszkania.

Proponuję zebranie, może być u mnie, jak najwcześniej w nadchodzącym tygodniu. Więc kiedy Wam odpowiada? Zacznę od poniedziałku - możemy się zebrać w poniedziałek wieczorem?

Posted

Jej, ja najwczesniej mam czas w czwartek wieczorem, tzn. po 17-tej. Jakby co to moze informujcie mnie przez sms?Albo telefon? Podam wam moj domowy.

Aha, jeden znajomy znajomego, ktory ma kawalek dzialki, moze nam zaoferowac teren do cwiczen. Nie wiem jak tam z dojazdem, to miejsce gdzies niedaleko Leclerca na Jerozolimskich, za Dworcem Zachodnim. Pewnie chcialby zeby mu zaplacic, ale jeszcze nie wiem ile. Nie wiem zreszta czy Cavano bedzie zainteresowane. Jakby co, to dowiem sie wszystkich szczegolow. Podobno byloby tam miejsce na przeszkody (tzn. tez do przechowywania)- to znajomy z tym znajomym rozmawial, a nie ja osobiscie.

Posted

Dla mnie wieczór to co najmniej po 20 a często póżniej, nie mogę we wtorek i środę, ale poniedziałek po 20 jest ok. Oferowałam dom moich rodziców na przechowlanię przeszkód już w piątek, ale nikt się do mnie nie odezwał w tej sprawie :-?

Posted

Aniu, wydaje mi się, że my w chwili obecnaej powinniśmy brać pod uwagę każdą możliwość. Możesz się dowiedzieć trochę szczegółów na temat tej działki? Chodzi głównie o to, gdzie dokładnie się znajduje, na kiedy można się umówić, żeby obejrzeć i ile z grubsza właściciel chciałby za wynajęcie. Nawet jeżeli nie będzie to dla nas idealne rozwiązanie, to w tej chwili od zaraz jest nam potrzebne rozwiązanie nie idealne, ale wystarczające. Jak będziemy mieć narazie gdzie trenować, to możemy się nadal rozglądać za tym idealnym rozwiązaniem.

Sajko, ja o przesuwaniu tych przeszkód wiem dokładnie tyle, co Ty, tzn. tyle, co Elka napisała w swoim poscie. Stamtąd wynikało, że jest to sprawa natychmiastowa, ale dziś mamy dwa dni później i jakoś cicho. Niemniej moim zdaniem, jeżeli Elka nie doszła do jakiegoś porozumienia z tamtejszymi władzami, to przeszkody trzeba jak najszybciej usunąć, bo z tonu postu Elki wynikało, że oni mogą to zrobić za nas... A jeśli tak by się stało, to podejrzewam, że przeszkody wylądowałyby w miejscu mniej przez nas pożądanym, niż garaż Twoich rodziców... :(

Elka, odezwij się może w tej sprawie...

Posted

PRZESZKODY

Ania od Sesilki powiedziała, że przeszkody można wrzucić do niej (bardzo blisko od tego gdzie teraz sa-tylko 2 stacje metra). Pati powiedziała, że załatwi w tym tygodniu pick uppa od Taty i przewieziemy...

SPOTKANIE

JA w poniedzialek jestem gdzies do 19 na sekcji w ZK a potem powinnam isc do Siostry ale nie musze wiec poniedzialek jest ok. Wolałabym, żeby spotkania nie było w środę bo moi rodzice mają rocznicę ślubu.

Poniedziałek odpowiada mi najbardziej!!

Posted

Nie obiecuję na 100%, ale zrobię co w mojej mocy, bo poza poniedziałkiem, to żaden inny dzień nie będzie już dobry. Postaram się być o czasie.

Posted

Ja niestety nie dotre. Przeziebienie, ktore nekalo mnie w ubieglym tygodniu, po Zlocie Yorkomaniakow, ktory w wiekszosci przebiegal w deszczu i strasznym chlodzie, zamienilo sie w dziwne gruchotanie dobiegajace z moich pluc, duszacy kaszel i notoryczne kichanie :( Wlasnie wybywam do lekarza po medykamenty, bo te reklamowane w TV pomagaj tylko na ekranie :(

pozdrawiam,

Posted

Ja na spotkanie przybede...!!

:P

I male sprostowanie... doczyalam sie z wielkim treudem w malych literkach na stronie z wynikami IAL i Brutus jest nie 1 a 3 z polskich psów co nie zmienia faktu ze jsetmz niego dumna!!

Posted

ja teraz siadam do komputera po raz ostatni przed planowanym spotkaniem więc o ewentualnych zmianach bardzo proszę poinformować mnie na komóreczke! :P

Specjalnie ze względu na spotkanie bedę dzisiaj krócej w ZK i tylko na chwilkę u siostry na imieninach, więc jeśli spotkanie ma się nie odbyć lub coś w tym stylu to dajcie mi proszę znać!

Tak tylko sobie myslę, że skoro prawie połowy ma nie być (Mokka, Wind) to może warto byłoby to przełożyć na dzień kiedy wszyscy będą mogli, bo ja np w sprawach parwnych itp zupełnie się nie orientuję!

Jeśli spotkanie odbędzie się zgodnie z planem to stawię się u Flaire pewnie parę minut po 20!

:p

Posted

Co to znaczy "połowy ma nie być"? :evil: Jak na razie, to tylko Wind zdeklarowała się, że na pewno jej nie będzie. Ja na głowie staję, żeby się obrobić i wybiec z pracy jak najszybciej.

Posted

No ja tez dzis nie moge-teraz mam wyjatkowo goracy okres w pracy a do tego przeprowadzka na karku- juz i tak spie po 4 godziny na dobe.

W kazdym razie dowiem sie wszystkich szczegolow co do tego terenu i jak najszybciej dam znac.

Jakbyscie podjeli jakies decyzje na spotkaniu u Flaire, to dajcie znac, albo na telefon, albo na maila. Wysle Flaire moj e-mailowy adres.

Posted
MISIA MNIE JUZ NIE KOCHA :placz: . Powitała mnie uprzejmie lecz chłodno i przez całą wizytę tylko 1 raz dostałam buzi.
Mokka, Ty nie zapomnij, że cosik tutaj miałaś odszczekać...

A do reszty: spotkanie wczoraj było w bardzo niewielkim składzie tych najbardziej zapalonych członków Cavano. Jeżeli prześlecie mi swoje adresy mailowe, to postaram się w najbliższych dniach założyć nam listę mailową, żebyśmy mieli możliwość porozumiewania się trochę mniej publicznie, niż tutaj i wtedy powiem Wam, o czym gadaliśmy.

Mam już adresy Wind, Ani-Bajki, Sajko, Mokki i Pati. Może jeszcze jakieś inne, ale nie pamiętam.

Posted

Hau, hau, hau :Dog_run:

Wylizała mnie całą maskę. Tylko dlaczego za każdym razem, jak mi dawała buzi, to nejpierw musiała się napić? Nachlapała mi za dekolt, suka jedna. :P

Posted

Awansem dziekuje za ewentualne informacje dot. wczorajszych ustalen. Mimo, ze mnie nie bylo, sprawa Cavano jest dla mnie baaaardzo wazna i z cala pewnoscia deklaruje pelny udzial we wszystkim co dotyczy Klubu (koszty, praca i pomyslunek ;)).

Jeszcze raz przepraszam, ze wczoraj nie dotarlam, ale jak sie okazalo ten uporczywy kaszel i goraczke mam od anginy i zapalenia krtani lacznie :o Wyobrazanie sobie? W maju takie paskudztwo??? Leczona jestem, oczywiscie wiadomo czym ... ;)

pozdrawiam,

Posted

Hej dziewczyny ja dopiero dzis do pracy dotarlam i jestem przy kompie, i teraz wlasnie przeczytalam ze wczoraj jakies spotkanko bylo :o

Sa juz jakies ustalenia ? cos wiadomo kiedy sie spotkamy itd?

Przyznam ze zmartwilam sie ze karza wynosic sie z tamtego terenu, kurcze mieszkam na Kabatach i mialas superancki dojazd, jesli teraz spotkanka beda gdzies bardzo daleko to niewiem co zrobie :( (jestem jeszcze jakis dluzszy czas niezmotoryzowana ) no ale zobaczymy

Flaire wyslalam Ci na prv adres mailowy!

Posted

Kochani, rozmawialam dzis z tym znajomym. Otoz tak-teren to okolo 1000 m kwadratowych obrosnietych krotka trawka. Jest tam miejsce na przechowanie przeszkod. Cena prawdopodobnie nieduza, wszystko jest do negocjacji. Miejsce- obok Makro Cash and Carry na Lopuszanskiej. Dojezdza tam autobus.

Ale zawsze jest jedno ale - mianowicie ostateczna decyzje podejmie ojciec znajomego. Wraca za 3 dni. Bardzo prawdopodobne, ze sie zgodzi, choc oczywiscie nie ma 100 % pewnosci. Czy my w ogole bedziemy zainteresowani???

Znajomy jest mily, lubi psy. Teraz troche sie zalamal, bo dowiedzial sie, ze jego 9 letnia chow-chowka pozyje tylko 3 tygodnie- rak z przerzutami.

Posted

Ja jestem zdecydowanie na tak, dojazd najwyżej będziemy grupowy robić i po samochodach się upychać :lol: sądzę, że już za tydzień powinniśmy znowu trenować, 1000mkw to nie za wiele, ale czasowo wystarczy.

Ania- powiedz znajomemu, że jestesmy fajowi i do tego zawsze sprzątamy po naszych piesiach 8) więc żadnych "niespodzianek" mu nie zostawimy na terenia :D

Posted

Ania-Bajka, super wiadomość! Na kiedy można się z tym znajomym umówić, żeby to obejrzeć? Bo chyba tylko na własne oczy będzie można potwierdzić na pewno, czy nam to się może przydać. Ale ogólnie, tak jak przedmówcy, jestem zdecydowanie "za". Moglibyśmy ewentualnie pomóc w utrzymaniu, przycinać trawę, czy takie tam...