Wind Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Witam wszystkich, Relacja z dzisiejszego treningu bedzie fotograficzna :) Wszyscy wyrazili zgode na umieszczenie zdjec na stronce, wiec zobaczcie jak w ciezki mroz cwiczy sie w CAVANO: Oto zdjecia Mokki wraz z Monia. Obie Panie biegly tak szybko, uciekajac mi z kadru, ze mimowolnie ostrosc lapalam na snieg co spowodowalo zbyt mocne przyciemnienie zdjec. Mam nadzieje, ze pomimo wszystko widac tam w jakiej suuuper sa kondycji. Na kolejnych zdjeciach Sylwia i trenujaca z Nia Drachma. Donosze, ze Drachma czuje sie juz dobrze. Kondycja wrocila i pies wspaniale smiga po przeszkodach. cdn. Quote
Wind Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Ponizej zdjecia Flaire wraz z Misia. Misiatko zdecydowanie przekonalo sie do sportu i pieknie pokonuje przeszkody. W szczegolnosci, gdy w nagrode otrzymuje pyszne kawaly aromatycznej kielbachy :) Na zakonczenie ja i moja Maja. Jak z Maja jest kazdy wie. Pies najchetniej zostalby pod ciepla kolderka wraz ze swoim ukochanym Panem, a nie wloczyl sie po mrozie. No ale skoro juz, Pani sobie zyczy tego skakania to grzeczna Maja od czasu do czasu przeskoczy kilka przeszkod, a od czasu do czasu zwieje z toru. Najbardziej sie stara, gdy wie ze nagrodka jest pokazna i pachnaca :-) Pozdrawiam, Quote
Flaire Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Wind, super zdjątka! Czy te z Majką to JA robiłam??? A czy moge poprosić o pełnowymiarową Misię i Monię na maila? może po dwa na raz w pewnych odstępach czasu, żeby mi się skrzynka nie zapchała? A Ty, Drachma, musisz wytłumaczyć swoją postawę na tym jednym zdjęciu. Czy próbujesz chronić prywatność swojej suni krzycząc "no cameras, no cameras" w kierunku fotografa? Czy też wyrażasz szczere zdumienie, jak pięknie sunia biegnie? Czy co??? Quote
Flaire Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Więc ja jednak pozwolę sobie na krótki słowny reportarz z dzisiejszego treningu. Po pierwsze, dla tych, którzy czytają nas z daleka, dzisiaj po raz pierwszy byliśmy podzieleni na dwie grupy. Grupa bardziej zaawansowana ćwiczyła od 9 do 11; my, czyli grupa matołków, przyszliśmy na 11, więc z grupą zaawansowaną spotkaliśmy się tylko przelotnie. Ale nawet w tym przelotnym spotkaniu dało się zauważyć rozmaitość strojów zawodników. Henio, w czarnym golfiku, prezentował się bardzo elegancko; natomiast Kenia, w derce naderwanej zębem czasu i niejednego psa, wyglądała jak pies bezdomny. Może powinniśmy zorganizować jakąś składkę na lepszą kurteczkę dla Kenii - w końcu bezdomnym trzeba pomagać... Nasz trening był super! Zaczęło się od tego, że Elka powiedziała, że ustawi nam bardzo trudny tor, tor, z którym grupa zaawansowana kiepsko sobie dawała radę. To oczywiście natychmiast uznaliśmy za wyzwanie. Po krótkiej rozgrzewce, Misia przeleciała pierwsza, pokonała tor bardzo ładnie i Elka ogłosiła 1-0 dla początkujących. Kolejne psy również biegały super: Monia była radosna i chyba nie zwiała z toru ani razu, Drachmusia tak się świetnie bawiła, że jej Pani zaraz uznała, że kurteczka jest niepotrzebna, a Majka wytrwała do samego końca i tylko raz zauważyłam, że się trzęsie - ogólnie biegała super. Dzionek był ładny - słoneczko na przemian z wielkimi płatami śniegu - i wszystkie piesie w wyśmienitych humorkach. Największe postępy zauważyłam u szczeniaczka Fanny, jak również u Lukasa, który wyraźnie biega lepiej, gdy jest sam ze swoim Panem (bez reszty ludzkiej i psiej rodzinki). A Misia zaczęła chyba pojmować, że potrafi biegać szybciej, niż w żółwim tempie. Zatrzymała się na torze tylko raz, gdy z kieszeni wypadło mi kilka kawałków kiełbasy... pogoniłam ją zanim je wszystkie zebrała, więc inne psy (szczególnie pamiętam Majkę) też pokazały, że kiełbasę wytropić potrafią. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo nam sie trening w zmniejszonym składzie podobał, tylko Elce trzeba sprawić lepsze rękawiczki!!! Przypominam, że jutro wszyscy mają się stawić o 10. Nas nie będzie; mamy szkolenie na Bemowie do 11 - postaramy się wpaść na chwilkę bezpośrednio po tym szkoleniu. Quote
sylwia i boksery Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 A Ty, Drachma, musisz wytłumaczyć swoją postawę na tym jednym zdjęciu. Czy próbujesz chronić prywatność swojej suni(w kontekście zdania powinno być-panci :wink: ) krzycząc "no cameras, no cameras" w kierunku fotografa? Czy też wyrażasz szczere zdumienie, jak pięknie sunia(pancia) biegnie? Czy co??? Flair- :D :wink: -raju-jakbym to ja biegała po kładce to zapewniam Cię,że Drachma schowałaby się tak,żeby jej nikt nie połączył z moją osobą!! :D :wink: A swoją drogą-może ktoś ma dobry pomysł,jak zatrzymać ten motorek w mojej suni,który każe jej na własną łapę(i oczywiście źle)gnać do przodu-byle szybciej??? Nie wiedziałam,że moja suńka jest aż taka nadpobudliwa :o Quote
PATIszon Posted January 3, 2004 Author Posted January 3, 2004 Ja melduje, że sie poddaje! Jutro nas nie będzie, ta pogoda nie jest dla nas. Kenii zamarza plyn w stawach, co jak wiadomo grozi kontuzją , a mnie zamarza wszysko pozostałe, co nie wiadomo czym grozi. :niewiem: Może za tydzień będzie lepiej. Quote
exoda Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Swietne zdjecia i opis psiakow, a ja dodam jeszcze opis ludzi: ale z Was zahartowane baby! Toz to byl mroz trzaskajacy! Ja wyszlam dzisiaj na godzinke do lasu z Kara, ale wiecej juz dzisiaj nie wychodze, brrrr! wiec grupa zostala podzielona na dwie grupy i to jest grupa zaawansowana a poprzednia bardziej zaawansowana nie zostala uwieczniona na zdjeciach? A ja chcialabym zeby wszyscy cwiczyli razem, tak jak bylo, no ale jak mus to mus... Sajko, wyslalam ci zdjecie Kary i opis Quote
Flaire Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Sylwia, no tak, pomyliłam Cię z Twoim psem, przepraszam. Ale to dlatego, że takie podobne do siebie nawzajem jesteście :wink: . Quote
sylwia i boksery Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Sylwia, no tak, pomyliłam Cię z Twoim psem, przepraszam. Ale to dlatego, że takie podobne do siebie nawzajem jesteście :wink: . To pewnie chodzi o te największe w grupie mordy? :D :wink: :wink: Quote
Sajko Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Drogie Panie, a ja mogę prosić o te foteczki i zgodę o wykorzystanie ich na naszej stronce??? :lol: z góry dziękuję i gratuluję pokonania nas 8) Quote
Sajko Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Exoda- dzięki za opisik i śliczny portrecik, już doszedł mailik- a mniej więcej ile latek ma Kara? Całujemy w czarny nosek :calus: Quote
exoda Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Sajko, z moich obserwacji wynika ze Kara może miec ok roku, moze wiecej ale glowy nie dam uciac :lol: zdjecie troche zmniejszylam wiec w razie potrzeby mozna smialo powiekszyc, pozdrawiam all!!!! Quote
Wind Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Flaire, Waszych zdjec jest jeszcze wiecej! Wiesz nie odszczedzalam na karcie pamieci :) Oryginalne zdjecia maja po ok. 800kb i trzeba nad nimitroche w PS popracowac, ale pewnie nie bedziesz miala z tym problemu. Bede przesylac po dwa zdjecia od zaraz :) Lap je na drugim koncu aby zatory nie powstaly ;) Razem jest ich chyba 17. Te zdjecia, ktore wstawilam w wiekszosi Ty zrobilas i jedno Elka :) Elce zamarzly paluszki i dlatego zdolna byla pstrykac w ograniczonym zakresie ;) Sajko, Zaraz wysle Ci zdjecia. Jak rozumiem wszyscy zgadzaja sie aby je umiescic na Twojej stronie. Mam jeszcze zdjecia Lukasa, ale jutro trzeba sie zapytac, czy tez zgadza sie na ich chlubne wykorzystywanie ;) Napisz mi tylko do jakiej wielkosci i do jakiego rozmiaru moge Ci je przeslac. pozdrawiam, Quote
Sajko Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Wind- stronka nie moja tylko nasza :wink: A zdjątka poproszę na trzy adresiki- [email protected] [email protected] [email protected] i tak po trzy do każdej skrzyneczki, a ja je będę na bieżąco przechwytywać i zwalniać miejsce na następne :lol: Quote
Wind Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Sajko, No tak ... strona nasza, ale Twego autorstwa :) No to zaczynam przesylanie w oryginalnym rozmiarze i wygladzie. Te zdjecia nie beda poddane obrobce. Trzeba je troche rozjasnic i podciagnac im kontrast. Ale pewnie sama zrobisz to najlepiej i dostosujesz parametry do strony. Wiec rozpocznij przechwytywanie. Ostatnia przesylka bedzie miala indeks, ze jest ostatnia. pozdrawiam, Quote
niuka Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 heh bardzo aldne zdjatka :) prosimy o wiecej na stronke :) bardzo sie ciesze ze lepiej wam poszedl torek niz nam, bo u nas bylo do bani a jaka motywacja elki ;) prosze prosze :P pozdr Quote
niuka Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 acha i ja tak samo jak Pati melduje ze sie poddaje nie chce krecika przeziebic do tego ze jest slisko i moze sobie stawy rozchrzanic moje dziecko a ja tego nei chce :( Quote
Flaire Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 No to nic dziwnego, że początkującym tak dobrze idzie - motywację mamy lepszą! Nawet Majka szczeka, że my się zimy nie boimy! Ja też się bałam, szczególnie śliskiej kładki, za którą Misia w najlepszych warunkach nie przepada. No i na początku biedulka sie bała, bo łapy się ślizgały. Ale poszła powolutku, a potem ostrożnie, ale coraz pewniej. A potem już kładki nie robiłyśmy. I fajnie było! Quote
Sajko Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 To jak się po kolei wszyscy poddają, to może po prostu odwołajmy jutro trening i spotkamy się za tydzień :-? w gruncie rzeczy jestem za bo jutro ma być jeszcze zimniej. Niuka- zadzwonisz do Elki pogadać? Quote
sylwia i boksery Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 My też jeżeli chodzi o jutro poddajemy się-byliśmy jeszcze na wieczornym spacerze i nie chciałabym przeholować z hartowaniem suńki :D Quote
Wind Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 No to dajcie znac co z treningiem. Rzeczywiscie jutro ma byc zimniej :( Maja o dziwo dosc dobrze zniosla dzisiejszy chlod, ale tylko dlatego, ze siedziala albo u mnie, albo u Elki na rekach ;) Flaire, Lap przesylki!!! pozdrawiam, Quote
Sajko Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Właśnie rozmawiałam z Elką- jeśli nie będzie jutro kataklizmu, to spotykamy się o 10, najwyżej zrobimy tylko godzinę treningu 8) Quote
niuka Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Flaire no wlasnie - my nie mamy zadnej motywacji :/ i to jest ten problem :( Sajko zartujesz?! przeciez ona mnie zje przez sluchawke :? widzialas jakie dzis akcje byly, poprostu nie chce sobie wieczoru psuc :( i tak mam juz zepsuty :( pozdr Quote
Flaire Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Dziewczyny, nie poznaję Was! Czy to te same osoby, które mi wymyślały, że biedna Misia musi na golasa biegać? A teraz Misia chce biegać dalej, a Wy, w pełni ufutrzone, poddajecie się??? (Chociaż przyznaję, że natura ufutrzyła Wasze psy ubożej, niż Misię - ale za to Wasze mają kubraczki!) Quote
PATIszon Posted January 3, 2004 Author Posted January 3, 2004 Moja futra ni ma, a kubraczek podarty, że aż wstyd. Miałam pozszywać, ale mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o krawiectwo! :niewiem: Ja jednak sie poddaje. Ale od poniedziałku ma byc cieplej, więc za tydzień się stawie na 100%. Quote
Recommended Posts