Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niech zyje.. ;)

ja z przerazeniem mysle o przyszlosci, jezeli moj krecik ma teraz 4 miesiace i przebiegla ta odleglosc w ciagu 3,9 s a ja w ciagu 5 to co bedzie jak jej lapy sie wydluza ;)

pozdr

Posted

Niuka, to nie klep w klawiaturę, tylko zakładaj trampki i na dwór ćwiczyć biegi!

A ja jestem wściekła na siebie, że się dałam chorobie! :wallbash:

Kurcze, przepadł mi taki fajny trening, a następny dopiero w przyszłym roku :evil:

Posted

Flaire- przede wszystkim zdrówka i zabawek dla Misi- :new-bday:

:oops: zawstydzasz nas-nie powtórzę Drachmie,bo nie będzie chciała dalej pracować :wink:

Boksery są stworzone do pracy-tylko niestety my,właściciele zaniedbujemy je :oops: i nie dajemu im tyle,ile sami otrzymujemy.

Dla Karusi-głaski-bo już nie można jej życzyć niczego lepszego,niż wspaniały dom i kochająca pańcia :D

Dziewczęta-chorobom STOP! :D

Posted

Uwaga, wczoraj wołałam, ale chyba nie do wszystkich gotarło.

Dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy i od jutra nie mam dostępu do netu, więc dziś chciałabym złożyć życzenia.

Wszystkim psiakom i ludzikom biegającym w super-klubie Cavano życzę spełnienia wszystkich marzeń, pogodnych Świąt i wymarzonych prezentów, a w Nowym Roku samych pogodnych dni.

Do życzeń dołącza się oczywiście Monia oraz Leon, który nie uczestniczy w zajęciach :x-mas:

Posted
czyli teraz kiedy dokladnie sie spotykamy?
Dokładnie to 27, potem 28, a potem już w Nowym Roku: 3 i 4. Czyli zapaleńcy nie muszą opuścić ani jednych zajęć. Nas chyba nie będzie 27 i może 4.
Posted

Witajcie

Przede wszystkim, spoznione zyczenia dla Misi :wink: Sto lat, sto lat, hepi berfdej etc. :wink:

Poza tym, chcialabym zyczyc wszystkim Wesolych Spokojnych Swiat, milej Wigilii - bez rozmow o polityce, pociechy ze zwierzakow, jak najlepszych przebiegow, wspanialych treningow, oraz swietnej i niezapomnianej imprezy Sylwestrowej.

Pozdrawiam

Mami w imieniu Raisy i Bacy :wink:

Posted

Misia dziękuje wszystkim za życzenia!

I dokładamy się do życzeń świątecznych: w Nowym Roku, wszystkim psom życzymy tylko bezbłędnego biegania, bez zrzutek, odmów, dq, czy innych 0X .

A Cavano życzymy huśtawki i innych wymarzonych przeszkód, jak również udanych treningów i zawodów.

Posted

Życzę wszystkim 2 i 4 lapym osobnikom spełnienia wszystkich marzeń, mało zrzytek, szybkich przebiegów, sprawiedliwych sęziów, żadnych kontuzji i duuużo zabawy, usmiechu i szczęsica!! ;d :x-mas:

Posted

ja takze zycze Wam wszystkim wszystkiego naj :lol:

28 mnie nie bedzie na spotkaniu (prosze o nie okazywanie z tego powodu zbyt spontanicznej radosci )aczkolwiek pewnie Was kiedys w Wawie nawiedze :evilbat:

Posted

Dolaczm sie do zyczen (zwlaszcza tych dotyczacych przeszkod w Cavano), oraz zdrowych wesolych, cieplych, spokojnych! :lol:

Flaire napisz ja tam choinka? Stoi jak trza po takiej ilosci grzanca??? :lol:

Tomku, zapytaj Robulla na Sporcie on powinien sie orientowac w klubach to Ci odpowie. Tylko zdjec nie wklejaj, bo on tego bardzo nie lubi :nono:

sorki nie moglam sie powstrzymac :lol:

Posted

Witam po Świętach!

Czuję obowiązek wstawienia jakiegoś reportaża z treningu... Ale w sobotę nas nie było, a w niedziele większość psów wydawała mi się jakaś taka rozkojarzona. No może z wyjątkiem dostojnego Bariego, którego chyba na treningu widziałam pierwszy raz. Kenia też biegała ładnie - ona ma wyraźny do tego talent.

Przebiegliśmy sobie tor - najpierw cały, potem rozłożony na czynniki pierwsze, a potem znów cały. Najpiękniej biegała mała Nasa (nie wiem, czy tak się nazywa ten mały terierek, który na wszystko się rzuca). Nasa na początku zajęć miała założony kaganiec i muszę powiedzieć, że moim zdaniem wpłynęło to doskonale na jej osobowość, nie była już takim chojrakiem, gdy wiedziała, że teraz nie wszystko uda jej się załatwić zębami. Natomiast po zajęciach, już bez kagańca, znów doprowadziła do jakichś spięć, między innymi ze szczeniaczkiem. :evil:

Misia była rozkojarzona jak i reszta, ale pomimo to jestem z niej dumna, bo wyraźnie załapuje, o co tu chodzi. Drugim razem przez tor zaliczyła obydwa koła poprawnie (z kołami ma największy problem) i miała tylko jedną odmowę, która była moim błedem, bo się zgubiłam. Natomiast w środku kursu Misia znalazła coś, co pachniało jej ciekawie, więc zatrzymała się na jakiś (dłuuuugi) czas, żeby dokładnie sprawdzić, o co chodzi. Czyli czas miała znów najwolniejszy :( .

A po treningu wszyscy zaliczyliśmy tort weselny PATIszona. Mniam mniam!

Posted

To ja tylko dodam: Flaire- juz widzialas Bariego na treningu (biedaczeek sie zalamal ze go nie pamietasz :puppydog: ) nam zawsze w zimie idzie duzo lepiej niz w lecie- coz, taka jego uroda :-?

Pati- tort byl pyszny. Swietna z Ciebie kucharka 8)

Tomek- jesli dobrze kojarze, to w Krakowie sa 2 kluby

http://www.tresura.pl/kontakt.php

http://ovari.from.cx/

pozdrawiamy z okropnego miejsca zwanego praca zawodowa :bigcry:

Posted

trening byl moim zdaniem dwa razy lepszy niz poprzednie, tzn poprawilo sie, jest porzadek i tak dalej :P

Flaire

nie tylko twoja mala ma problemy z kolem, moj krecik albo tego kola nie widzi (omija mi je biednac po prostej) albo poprostu jak to belg przekomaza sie ze mna.. :roll:

ale mysle ze wszystkie to sobie jeszcze wyrobia - trzeba im pokazac ze tylko tedy sie da i beda smigaly :)))

Sajko

ucaluj baruska ode mnie ;) powiedz mu ze ja go jeszcze pamietam ;) jako dobra ciocia :P i powiedz tez ze nie traktuje go przedmiotowo :P

PAti

tort rzeczywiscie bardzo dobry ale tak slodki ze wiecej niz kawalka nie dalo sie zjesc :)

pozdr

Posted

Przypominam- wszyscy z Cavano sa proszeni o napisania na mojego maila kilku slow o swoich piesiach, jak do Was trafily, jakie sa, cos o nich i agility. Jeesli tego nie otrzymam- bede uprawiac radosna tworczosc 8)

Do tej pory otzymalam wspanialy opis Moni, Keni i Kobry, za co bardzo dziekuje :biggrina:

Posted

Jak milo poczytac o niedzielnym treningu ...

Ja prawie cale Swieta i weekend przelezalam plackiem w lozku. Przeziebienie zamiast zniknac bez sladu, powiklalo sie w jakas gardlowo-oskrzelowa demonie :( Ale juz jest lepiej, a nawet calkiem dobrze. I nawet glos mam swoj, a nie gruby baryton ;)

Pati, gratuluje zmiany stanu :) I jak samopoczucie w nowej roli? Mam nadzieje, ze dobrze, bo to podobno decyzja na cale zycie ... lub przynajmiej na jakis czas ;)

pozdrawiam,

Posted

Wind,

Dziekuje za gratulacje.

Samopoczucie dobre (jak dotad) jutro jedzieny na kilkudniowa podroz poslubna nad morze. :lol:

Kuruj sie, cobys nas nie opuszczala na treningach.

Acha, zmienily sie godziny spotkan.

Ja mam zajecia w soboty od 9 do 11 a w niedziele od 11-13. Druga grupa spotyka sie odwrotnie, czyli sobota 11-13 niedziela 9-11. Tylko nie wiem, w ktorej grupie jestes z Majka. Najlepiej jakby tu zajrzala Elka.

Kurcze, najgorsze jest to, że bylam dzis u pani doktor i mam zakaz biegania i nakaz polegiwania (fuj co to za slowo). No nic zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. :hmmmm:

Posted

Pati,

Pewnie ja jestem w grupie z Mokka i Flaire. Wiec odezwijcie sie dziewczyny jak to jest z tymi godzinami???

A Ty Pati uwazaj na siebie, a wlasciwie na Was dwoje :) Wczasy nad morzem??? Nad polskim morzem ??? Jesli tak to wiesz jak tam jest zimno, wietrznie i paskudnie???? Pakuj torby, rob rezerwacja na Kanary i lap jakis czarter :)

Czekamy na zdjecia z cieplych krajow !!!!

pozdrawiam,

Posted
To jest grupa psów... jak by to powiedzieć... uzdolnionych inaczej...

jakiez to pokrzepiajace na ma skolatana ambicjami dusze :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam,

Posted

Wind, głowa do góry! Po prostu będziemu musiały ułożyć dla naszych psów inny regulamin. Proponuję na przykład następujące konkurencje:

1. Najbardziej kreatywny sposób pokonywania przeszkody "koło".

2. Najpowolniejsze pokonywanie jednej przeszkody typu poprzeczka.

3. Konkurs tunelu parami - wygrywa para z największą różnicą czasu pokonania tunelu przez partnerów (przy równoczesnym starcie).

4. Największa liczba zwalonych poprzeczek.

5. Najwyżej pokonywane przeszkody (w stosunku do wzrostu psa).

6. Najwolniej pokonywana kładka.

7. Największa liczba odmów.

8. Największa liczba ucieczek z toru.

Na pewno potraficie dodać jeszcze wiele innych konkurencji odpowiadających temperamentom i upodobanion naszych piechów :D . I ambicja będzie zaspokojona, bo Ty, Wind, masz np. konkurencję nr 5 w kieszeni!