Elka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Wszystkim, którzy pamiętali baaardzo dziękuję za życzenia! :) Quote
Ludek Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='Flaire'][quote name='zakla']Orientujecie sie moze w cenach zrobienia pzreswietlenia na dysplazje czy cóś takiego?? [/quote]Ok. 100 zł z odczytaniem przez radiologa, słyszałam, że może być nawet tylko 60 bez.[/quote] A gdzie można zrobić za ok. 100 zł? Bo ja jak na razie znalazłam za 180 zł. Quote
betty_labrador Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 tekst zapozyczony z forum o molosach. "W warszawie jest dwóch wetów uprawnionych do odczytywania zdjęć RTG dr Barbara Blenau Centrum Zdrowia MULTI-WET, ul. Gagarina 5, 00-753 Warszawa dr Tadeusz Narojek SGGW, Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Katedra Nauk Klinicznych, Oddział Diagnostyki Obrazkowej, ul. Nowoursynowska 159c, 02-787 Warszawa trzeba uściślić - to nie są jedyni w warszawie weci uprawnieni do odczytywania zdjęć RTG, tylko jedyni mający prawo dokonywania wpisów do rodowodów A swoją drogą to najlepsi radiolodzy w mieście" ale za ile tam jest, nie wiem? Quote
Flaire Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='betty_labrador']ale za ile tam jest, nie wiem?[/quote]W Multiwecie właśnie za 100. Chyba u mnie w Elwecie podobnie - i w Elwecie też odczytuje dr Blenau. Muszę jednak przy okazji powiedzieć, że przy prześwietleniu pod kątem dysplazji, bardzo ważne jest odpowiednie ułożenie psa do zdjęcia, i że w tym zakresie, ja nie miałam w Polsce dobrych doświadczeń, więc nie potrafię konkretnego weta polecić. Quote
betty_labrador Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 a do tego zeby pies lezal przez chwile spokojnie, nie stosuje sie jakiegos chwilowego uspienia np. eterem? etc? kiedys tak czytalam. Quote
Sajko Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Psa się usypia po to, żeby się nie ruszał, plus do prawidłowego zdjęcia stawy muszą być rozluźnione. Przynajmniej tak mi to tłumaczono :D Quote
Flaire Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='betty_labrador']a do tego zeby pies lezal przez chwile spokojnie, nie stosuje sie jakiegos chwilowego uspienia np. eterem? etc? kiedys tak czytalam.[/quote]Jak najbardziej można psa uśpić i większość wetów tak robi (nie wszyscy). Ale potem jak się już uśpi czy też nie, trzeba jeszcze umieć odpowiednio ułożyć, a to nie jest łatwe. Quote
Flaire Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='Sajko']do prawidłowego zdjęcia stawy muszą być rozluźnione.[/quote]To jest trochę kontrowersyjne - jedni weci tak twierdzą, a inni - wręcz przeciwnie. Akurat w przypadku Misi, kiepskie zdjęcie było zrobione pod narkozą, a dobre - bez (bo wet, który je robił był właśnie z tych, co "wręcz przeciwnie"). Quote
iwa Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Od soboty ma byc cieplo i juz ma tak zostac, trzymajmy kciuki za regularne i dlugie treningi. Mozna wtedy bedzie pofocic troche i rece nie beda cierply z mrozu, Sajko bedzie miala co na stronke wrzucic i wszyscy beda zadowoleni. :D A gdzie sie wszyscy podziali? Bo nie sadze, ze na dlugie spacery z psami, w taki mroz. :evilbat: Quote
blaira Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 [quote name='iwa']A gdzie sie wszyscy podziali? Bo nie sadze, ze na dlugie spacery z psami, w taki mroz. :evilbat:[/quote] Chorujemy w domu :( zalatwilam sie na cacy i tyle Quote
zakla Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Sajko- ja Ci wyslalam...:( Widac nie doszlo...;) Dzieki za odpowiedzi:] A my sie przygotowujemy do egzaminu PT i czekamy na koziolek:) POzdrO:) Quote
Sajko Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Zakla, od Ciebie doszla 1 fotka, a z jednej trochę trudno całą galerię stworzyć :wink: A my w niedzielę debiutujemy na wystawie w klasie młodzieży, zobaczymy, jak nam pójdzie 8) Quote
Flaire Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 [quote name='Sajko']A my w niedzielę debiutujemy na wystawie w klasie młodzieży, zobaczymy, jak nam pójdzie 8)[/quote]Sajko, a o której występujecie? Jak się uda, to pójdę Wam pokibicować! :D Quote
Sajko Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 O 12.40 :-? Flaire, Wy o której? bo już wiem, że na cane corso zdążę spokojnie, są o 10.40 :D Quote
Flaire Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 [quote name='Sajko']O 12.40 :-? Flaire, Wy o której?[/quote]My o 11:30, ale ostatni (suka, klasa championów) i nie wiem, ile jest przed nami. Wiem tylko, że o ile w psach, tylko dwie klasy są reprezentowane (otwarta i championów), o tyle w sukach wszystkie klasy znajdują się w planie sędziowania, od szczeniaków, poprzez użytkową, aż po championy. :o No i, jak się znam na rzeczy, to można liczyć na jakieś opóźnienie... :( Quote
betty_labrador Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Sajko trzymamy kciuki z Tosca :) a ja w sobote na trening przyjezdzam :) cieszycie sie? 8) niech mi ktos potwierdzi czy w najblizsza sobote zajecia dla poczatkujacych sa nadal o 14, a w niedziele o 12? :) Quote
Wind Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 [b]Sajko,[/b] Ja juz mocno zaciskam kciuki za moja ulubiona "swinke" :D Po powrocie skrobnij relacje, jak poszedl debiucik :-) BTW bez wygranej nawet nie wracaj :lol: [b]Flaire,[/b] Za Was rowniez zaciskamy lapki i kciukasy! Konkurencja pewnie bedzie mikra (jak to w wysokonoznych :lol: ), wiec bierzcie co Wasze i wracajcie :-) Quote
iwa Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 A gdzie jest w ten weekend wystawa, bo my nie jestesmy w tym temacie na biezaco, a jak gdzies blisko to moze sie wybierzemy wam pokibicowac. Trzymamy ksiuki za wszystkich bardzo mocno. Quote
Mokka Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Wystawa jest w Bydgoszczy, więc nie bardzo po sąsiedzku :wink: Quote
iwa Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Lo matko. :o To chyba faktycznie pokibicujemy w domu. :roll: Mokka, A jak Leos sie czuje? Syropek pomaga zapanowac nad emocjami? Quote
zakla Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 [quote name='betty_labrador'] a ja w sobote na trening przyjezdzam :) cieszycie sie? 8) niech mi ktos potwierdzi czy w najblizsza sobote zajecia dla poczatkujacych sa nadal o 14, a w niedziele o 12? :)[/quote] Ja sie cisze!! :wink: I mam to samo pytanie, bo sie z kumpela za 10 druga umowilam przy metrze zeby na trening popatrzyla;) Betty- moze chcesz podwozke z metra Raclawicka- jak tak to badz o 13.50 to ciem zabiorem:D PS. Kwietniowe zawody otwarte w FORCIE to sa takie z klasa A0?? Pozdro:) Quote
zakla Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Sajko- trzymamy kciuki za peseczki:) Dragus na pewno bedzie mial wysoka note, Bari zrzeszta tez, ale nie wiem czy on tez jedzie:P Quote
blaira Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Sajko , ja rowniez trzymam kciuki, i przyznam ze jestem ciekawa jak Dragulcowi pojdzie, czekamy na info, poza tym mam nadzieje ze zobacze go takze na warszawskiej :D Co do treningu to mnie nie bedzi , okazalo sie ze mam zapalenie gornych drog oddechowuch (jak nie straczka to padaczke) i jestem na antybiotykach przez tydzien wiec ja odpadam :( Quote
Flaire Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 [quote name='Wind'][b]Flaire,[/b] Za Was rowniez zaciskamy lapki i kciukasy! Konkurencja pewnie bedzie mikra (jak to w wysokonoznych :lol: ), wiec bierzcie co Wasze i wracajcie :-)[/quote]Okazuje się, że konkurencja jednak będzie całkiem niezła... W sukach, wszystkie klasy są obsadzone, od szczeniąt :o po championy - nawet użytkowa :o ! Natomiast w psach wiem, że w klasie championów będzie pies, który już dwa razy z Misią wygrał, więc na zwycięstwo rasy raczej nie liczę. :( Tak więc kciuki na pewno sie przydadzą! Quote
blaira Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Flaire oczywiscie Tobie tez trzymamy kciuki , nie zapomnialysmy o Tobie , czekqamy na ogolna relacje :D Quote
Recommended Posts