Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!

Tak charciarze sobie zaczeli pisać o chartach w Agility... i do CAVANO odesłali mnie tutaj, a własciwie do Eli, tyko nie wiem, która to dogomaniczka :lol: . A po kiego ja tu? Ano chciałabym z moim terierem whippacierzowatym trenować. :wink: Wprawdzie ona młoda pnna - 5,5 mieszka, ale już podobno może zaliczac kładki, slalomy i niziutkie hopki. Jak myślicie?

Z grubsza przeleciałam ten temat i doścć dokłądnie storne www.. i podoba mi sie cholernie. Takiego podejścia do sprawy szukałam. Czy moze mi ktos napisac orientacyjnie cene takiego szkolenia?

W rachube wchodzi jeszcze FORT... tez mi sie spodobał. Ja green power :wink: ... powiedzicie mi, czy oba te kluy różnią sie jakos podejsciem, licznością grup?

Aha, co do Naomi jeszcze (teriera :wink: ) - przychodzi na zawołanie, siada, waruje, zostaje, chodzi przy nodze - ale nie zawsze wykona... mam problem z skupieniem na sobie uwagi, pracuje oczywiscie nad tym. Nie dziwne w sumei, ze wszystko ją rozprasza, to dzieciuch :wink: .

I ostatnie pytanie: Czy są jakies ograniczenia, co do wieku przewodnika pso-charto-teriera? :)

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej. Ja nie udziele Ci odpowiedzi na te pytanie, bo nie chcę wprowadzić Cie w błąd, ale wiem że Ela ma teraz coś z komputerem, więc nie wchodzi na dogomanie, ale przekaże jej twoje pytania. Czy Naomi to córeczka Mysi z bokamaro, bo ja właśnie namawiałam ostatnio dziewczynę od Lusi z Bokamaro i ma przyjść ze swoją whipetką. Zrobi się charcio!

Posted

whipetka,

Spróbuję odpowiedzieć na Twoje pytania...

a własciwie do Eli, tyko nie wiem, która to dogomaniczka :lol:
dogomaniaczka o niku Elka, ale ostatnio kiepsko u niej z dostępem do netu, więc odpowiedź reszty będzie Cię musiała zadowolić.
Ano chciałabym z moim terierem whippacierzowatym trenować. :wink:
Każdy terier u nas miło widziany :wink: :lol:
Wprawdzie ona młoda pnna - 5,5 mieszka, ale już podobno może zaliczac kładki, slalomy i niziutkie hopki. Jak myślicie?
Na pewno może. Tunele również i huśtawkę.
Czy moze mi ktos napisac orientacyjnie cene takiego szkolenia?
U nas są tylko składki klubowe 60 zł miesięcznie od przewodnika plus jeden pies. Za to masz dwa treningi tygodniowo, każdy ok. dwóch godzin, czyli wypada ci ok. 4 zl za godzinę - barszcz... Mamy oddzielne godziny dla początkujących i bardziej zaawansowanych. Możesz się dołączyć w każdej chwili.
W rachube wchodzi jeszcze FORT... tez mi sie spodobał. Ja green power :wink: ... powiedzicie mi, czy oba te kluy różnią sie jakos podejsciem, licznością grup?
Chyba najlepiej spytać nas, jak jest u nas, a Fortu - jak jest u nich, potem przyjść na próbne zajęcia tu i tam i samej zadecydować... Z tego co wiem (a wiem niedużo, właściwie głównie z ich strony www), w Forcie zajęcia są zorganizowane jako kursy. Płacisz za kurs, który składa się z iluśtam godzin. Również wydaje mi się, że następny taki kurs zaczyna się we wrześniu (ale nie jestem pewna).
Czy są jakies ograniczenia, co do wieku przewodnika pso-charto-teriera? :)
U nas nie ma. Nasza najmłodsza przewodniczka właśnie skończyła 11 lat, a najstarszą narazie jestem ja, ale Ci nie powiem ile mam :wink: . Mamy przewodników w każdym wieku.

Masz wolny weekend? To przyjdź w sobotę lub w niedzielę na 18 i zobacz, czy Ci się podoba.

Posted

whippetka: Flaire juz pewnie odpowiedziala na wszystkie Twoje pytania. Ja tylko dodam od siebie, ze jestem w Cavano od 2 treningow i nie wyobrazam sobie, zebym mogla trenowac agility w innym klubie.

Nie napisalam tego kochane Cavano, zeby az tak bardzo Wam slodzic, ale FAJNI JESTESCIE! Poza tym atmosfera na treningach jest niepowtarzalna!

Posted

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi! :lol:

I Lusia ma trenowac? Koniecznie namawiajcie :D . To by bylo trzy charto-teriery? :wink: (Sesilka, Lusia, Naomi) :D

Mnie bardzo podoba sie wasza ofeta.. i jescze tyle pochlebnych opini :D Pogadam jeszcze z Anettą o Forcie (ona tam trenuje), ale tutaj jakoś bardziej dogomaniacko (czytaj. symaptycznie :wink: )

Na dniach dam zanć, co zdecydowałam. :D Pomyśle nad wpadnieciem do was :)

Posted

Whippetka, jesteś z Warszawy, to zapraszamy w sobotę na 18 na rogu Miłobędzkiej i Racławickiej (Cavano, dobrze piszę czy majaczę???), będzie trening począkujących, wśród których będzie mój grubasek miesiące prawie 4 i suczka Elki 3 miesiące, a do tego dorosłe pieski zaczynające nauki :lol: po prostu przyjdź, popatrz i sama zdecyduj, czy Ci się podoba 8) albo dzisiaj o 19 jak chcesz popatrzyć na grupę teoretycznie zaawansowaną :wink:

Posted

Dokładnie to to jest róg Racławickiej i Płatowcowej, która jest maleńką uliczką na wschód od Miłobędzkiej. Przy Miłobędzkiej natomiast jest światło i przystanek autobusowy. Nasz adres to Racławicka 99.

Sajko, jeśli masz chwilkę czasu na stronkę, to właśnie najważniejsze jest poprawić tam miejsce naszych treningów i opisać dojazd (szczegółowe informacje znajdziesz wcześniej w tym topiku).

A co do szczeniaków, to poza tymi opisanymi wyżej, mamy nadzieję, że niedługo dołączy do nas jeszcze Api, czyli córeczka Misi. Ma teraz 7 tygodni i jeszcze obowiązuje ją kwarantanna. Ale za dwa tygodnie może już zacznie uczęszczać na zajęcia!!! A w tej chwili konsumuje na śniadanie moją sofę...

Jak tak dalej pójdzie, to trzeba będzie oddzielną grupę dla szczeniaków założyć...

Posted

Jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie sie rozejrzec za wiekszym terenem do skakania :lol:

Ja niestety nie przyleze dzisiaj, bo uleglam przeziebieniu. To znaczy wczoraj mialam wysoka temperature, a dzis jest jakby OK, ale ja w to nie wierze. Pdejrzewam, ze za dzien lub dwa dopiero sie zacznie (kaszel, katar i inne takie typowe dla zimy sprawy). Pokico kuruje sie na wsi i mysle o was cieplo. Moze w niedziele uda mi sie wpasc, ale nie obiecuje.

Tunele również i huśtawkę

Flaire

Czy chcesz nam cos powiedziec? :roll:

Posted

Koffffana Ekipo, co robimy dzisiaj z treningiem bo odczuwam pewien dyskomfort psychiczny na mysl o ganianiu w strugach deszczu :-? a na Targówku leje, aż niemiło....

Posted
a na Targówku leje, aż niemiło....

czyżbyś była z Targówka???? :roll: bo wiesz....my też z Targówka...wybieramy się w sobotę na trening.....ale nie wiemy czy tam trafimy :oops: więc......gdybyś szukała towarzystwa na dojazd to się zgłaszamy :hand:

Posted

Na Mokotowie nie leje, tylko troszki kropi. Z tego co wiem, trening planowany normalnie... Mnie łatwo powiedzieć, bo bez psa, w razie czego w garażu będę siedzieć :wink: .

Posted

Ajrisz:Blue-merle z pewnoscia nie, a jutronapisze jak sie wabi! Co za wstyd, jak moglo mi to wyleciec z glowy :oops:

Kochane CAVANO modle sie, oby tylko jutro nie lalo tak jak dzis. Jestem chora, wiec jak bedzie taka chlapa jak dzis, to sie nie wybiore... :cry:

Posted
Kochane CAVANO modle sie, oby tylko jutro nie lalo tak jak dzis. Jestem chora, wiec jak bedzie taka chlapa jak dzis, to sie nie wybiore... :cry:
aga_, wczoraj żadnej chlapy nie było - w czasie treningu nie padało!!!
Posted

Próbuję uaktualnić naszą stronkę i zaraz szlag mnie trafi, bo należę do mniejszości ludzi na tym świecie, którym republika odmawia dostępu z przyczyn nieznanych :x

Co do treningu- było świetnie :lol: Drago leży całe 2 i pół godziny leżał, spał i się nie ruszał :o teraz znowu siłują się z Barim :D chciałam wrzucic fotki, ale niestety goooooopia republika mi nie daje :evil:

Posted
Sajko: Nie poddawaj sie z ta stronka! :D Jak tam zdjecia z zabaw Drago i Cziki? Zmeczylam sie wczoraj na treningu na maxa, ale dzis jakby czuje sie "ciut" lepiej! Czyzby chroooooobsko odchodzilo?

aga_, zabawa z psem na świeżym powietrzu z wszystkiego Cię wyleczy!

Sajko, chcesz to przeniść na inny serwer? Bo zdjęcia zdjęciami, ale miejsce treningów uaktualnić to ważne!!!