Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do mnie nie przejawia żadnej agresji. Na początku był troczę nieufny ale jak zobaczył, że inne psy włażą mi na głowę - to on też.
Nie wiem jak by się zachował gdybym np. chciała go bić.
Do wszystkich psów jest w zasadzie pokojowo ustawiony poza Miskiem ale Misiek sam sobie jest winien.
Kotami wcale się nie interesuje. Ogólnie jest bardzo grzeczny gdyby nie to sikanie (z firanek mi już kapie) i wycie nocami. Chociaż wycie jest coraz krótsze.

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kowuś pewnie ciągle w stresie, ale ja myślę, że w końcu zobaczy jak fajnie jest u Ginn i jego zachowanie się zmieni, to dla niego pewnie całkowita nowość, wręcz coś nienaturalnego!!!

Posted

[B] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B]

[INDENT] Przepraszam, ale można zaprosić na wątek:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/216817-Sunia-5-letnia-kilka-tygodni-koczowa%C5%82a-ko%C5%82o-Lasu-Michniowskiego"]http://www.dogomania.pl/threads/2168...Michniowskiego[/URL] [/INDENT]

Posted

I kolejne nieszczęście;
[url]http://www.dogomania.pl/threads/216902-Koko-piesek-wybra%C5%82-sobie-dom-w-rurze-melioracyjnej-przy-jednej-z-posesji-w-Celinach?p=17899944#post17899944[/url]

Posted

[B]kamos[/B] dostałam przelew. Dzięki
Dziewczyny miałam w tym tygodniu lekki zamęt z psiakami i przez to nie wygospodarowałam czasu na ogłoszenia dla Kowu.

[B]Ginn[/B] jak mozesz to napisz co możemy napisać w ogłoszeniach a my to jakoś rozbudujemy.
I może jeszcze kwesię rozliczeń wyjaśnimy, żeby można było wpisać w 1-wszy post. Po Maksie zostało 40, tak to obliczyłam, że do 24.X.

Przekazałam Nadji 150 zł czyli to byłoby od 24.X-24.XI.

Ginn mam nadzieję, że jakoś zorganizujemy transport na kastrację, jeszcze jest czas na ustalenia:)

Posted

Jeśli tak obliczyłaś tzn., że jest dobrze tylko nie odliczyłaś za ogłoszenia te, które Ty robiłaś i dla Zuzki 8 zł (chyba, że nie przekazałaś ale to mi napisz)..

Jeśli chodzi o kastrację 8-ego - to w tej chwili brak powodów abym miała z nim nie pojechać tylko będę prosiła o zwrot za benzynę - ile - to Ty wiesz sama.
No chyba, że wyniknie coś nagłego i nieprzewidywalnego.

Posted

[quote name='Ania102']Ginn za ogłoszenia ja zapłaciłam:)
A 8-mego jeszcze zobaczymy i się dogadamy.[/QUOTE]
To dzięki za prezent ale napisz czy wysłałaś Zuzce 8 zł. czy ja mam wysłać??? Ważne.

Posted

[quote name='Agula99']A jak się tam sprawuje Kowuś? Jakieś nowinki??[/QUOTE]
Prawdę powiedziawszy to brak nowinek. Kowuś się klimatyzuje. Farbuje mi firanki i cały pokój na zółto - moczem oczywiście.
Myślę, że przekok z "spod budy" - "na pokoje" był dla niego za duży i trochę potrwa nim się do tego przyzwyczi.
Aha Aniu102 na którą godzinę umówiona kastracja 8.XI. - bo od tego zależy czy z nim pojadę. Jeśli będzie to po zapadnięciu zmroku - to niestety nie będę mogła. Więc uzgodnijmy godziny.

Posted

Ja Kowu nie ogłaszałam po nowemu-mam go z fotkami na łańcuchu jeszcze.
Nowych nie robiłam,bo nie wiem co o nim pisać-wiem,że pies,wykastrowany,8letni;raczej na chwilę obecną na podwórko,ale nic więcej,a to za mało,żeby wydać psa,zwłaszcza niemłodego.
Jak będzie info,to ogłoszę i zrobię to wyróżnione.

Posted

Ginn godzina kastracji jeszcze nie ustalona, u nas jednak tak bywa, że godzina może być przesunieta. Porozmawiam jeszce w gabinecie.
Ja pomyslałam,że może Nadja by go wzięła, zostałby na noc i ja bym go odwiozła. No ale to jeszcze ustalimy.

Czasami jest coś pilnego i trzeba termin przesunąć. Tak np Nadja dała mi 2 terminy w piątek, żebyśmy mogli zrobić pilne sterylki.
A to wszystko przez to, że nasz wet jest tak przez wszystkich oblegany i rozrywany...bo jest najlepszy:)
Myslę, że ze względu na wiek Kowu trzeba pomyśleć nad smutnym tekstem. Można trochę zaczerpnąć z tekstu Lary. Jak coś wymyslę to wstawię.

Posted

[B]Tekst:[/B]
Kowu ma 8 lat jest w typie terierka walijskiego. To kontaktowy, miły psiak, bardzo lgnący do człowieka. W relacjach z innymi zwierzetami jest łagodny.
Kowu ma za sobą 8 lat spedzonych na krótkim łańcuchu, przy zimnej budzie.
Przez cały ten czas nie przeżył żadnego spaceru, nie śnił nawet o pogłaskaniu czy smakołykach.
Każdy jego dzień był taki sam, spętany łańcuchem patrzył z nadzieją, że ktoś w końcu go pokocha.
Pozstanowiliśmy odmienić los Kowu, umieściliśmy go w hoteliku dla zwierząt.
Czy ktoś zechce dać mu jednak prawdziwy dom? Pokochać go? Pokazać, że człowiek może być dobry?
Kowu jest zaszczepiony, odpchlony, odrobaczony. Wkrótce zostanie wykastrowany.
Przebywa w hoteliku w Celinach (woj. świętokrzyskie)
Warunkiem adopcji Kowu jest zgoda na wizytę okołoadopcyją oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
Stella: 609-828-529
Ania: 535-194-226
Aga: 886-145-460

e-mail:[EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]

[B]Aga[/B] Twój tel może być? Ja często nie odbieram tel albo nie mogę rozmawiać. Mail może pozostać ten?

[B]Co zmienić w tekscie?
[/B]
[B]Dogo007 [/B]nie zauważyłam wcześniej, że pytasz o wagę. Kowu waży mniej niż 15 kg, chyba że już nabrał ciałka u Ginn:)
Zrobiłam tablicę, moruska i allegro
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1907517263"][B]http://allegro.pl/show_item.php?item=1907517263[/B][/URL]

Posted

Pytałam o wagę bo mi się taki duży na tych zdjeciach ostatnich wydawał, ale 15kg to nie jest dużo. A ile ma w kłębie ?

Jeśli chodzi o mail to może być ten albo ten:
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
to mój drugi psiowy mail bo tamten mi się już zapycha :).

A tak w ogóle to tekst super :lol:.

Ja ostatnio cierpię na brak twórczej weny.

Posted

Rozliczenia:
nie bardzo rozumiem to zdanie.
"Po Maksie zostało 40, tak to obliczyłam, że do 24.X. "
Bo 80 zł z groszami po Maksie zostało i z tego przeznaczone na szczepienie , odpchlenie itp było chyba 72zł.
To co to za 40zł ?
Jak mam to wpisać w pierwszym poście ?

Posted

[quote name='Dogo07']Rozliczenia:
nie bardzo rozumiem to zdanie.
"Po Maksie zostało 40, tak to obliczyłam, że do 24.X. "
Bo 80 zł z groszami po Maksie zostało i z tego przeznaczone na szczepienie , odpchlenie itp było chyba 72zł.
To co to za 40zł ?
Jak mam to wpisać w pierwszym poście ?[/QUOTE]
Jeśli dobrze rozumiem, to 40 zł zostało u Ginn, bo za Maxa było zapłacone do końca sierpnia 120 zł (czyli za 12 dni) a Max był u Ginn 8 dni- jeśli dobrze liczę.
Czyli: 120-80=40 zł

Posted

Już tłumaczę to 40 zł. Po Maksie u Ginn zostało tak jak pisze Agata 40 zł, bo było opłacone z góry.(obliczyłam że 150/30 =5 zł, czyli 40/5= 8 dni opłacone) To 80 też zostało po Maksie ale było u nas.
Ginn ja dziś pisałam Nadji smsa i ta dobra dziewczyna zawiezie Kowu na kastrację:) a tak będzie najlepiej bo nie będziemy musiały czekać w gabinecie.

Jeszcze tak myslę, czy go nie zapisać na obcięcie profesjonalne wtedy co kastracja?
Nie wiem jaki to będzie koszt ale około 40 zł. Co myslicie?

Posted

Czyli to 40zł co jeszcze pozostało po Maksie to mam dopisać do rozliczeń i jako wydatek na hotelik za te kilka dni tak jak pisałaś powyżej ?
Ok. :).

Jeśli chodzi o fryzjera to ja zupełnie nie wiem ile taka usługa kosztuje , ja zawsze sama strzygłam ;).

Posted

Tak wpisz:) 8 dni- opłacone z reszty pozostałej u Ginn po Maksie (ja juz o tym pisałam kiedyś, nie tak, że mi się nagle przypomniało:))

Dogo007 ja też kilka razy obcięłam moją Zuzę (z avatarka)- efekt był taki, że nawet ona sama się wstydziła. Nie mówiąc już o awanturze jaką miałam z tz jak ją zobaczył.
Niestety fryzjerka ze mnie kiepska.

Myślę, że za Kowu Pani policzyłaby 40 zł, tyle zawsze płacę za Zuzkę.

Posted

[quote name='Ania102']Już tłumaczę to 40 zł. Po Maksie u Ginn zostało tak jak pisze Agata 40 zł, bo było opłacone z góry.(obliczyłam że 150/30 =5 zł, czyli 40/5= 8 dni opłacone) To 80 też zostało po Maksie ale było u nas.
Ginn ja dziś pisałam Nadji smsa i ta dobra dziewczyna zawiezie Kowu na kastrację:) a tak będzie najlepiej bo nie będziemy musiały czekać w gabinecie.

Jeszcze tak myslę, czy go nie zapisać na obcięcie profesjonalne wtedy co kastracja?
Nie wiem jaki to będzie koszt ale około 40 zł. Co myslicie?[/QUOTE]
Dziewczyny - najpierw kastracja, potem cięcie. Chyba, że uda się załatwić cięcie tuż przed kastracją.