czarnula30 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Postanowiłam zastosować, jak moja koleżanka, z dobrym efektem kaganiec....O dziwo Negra ostatnio nic nie pogryzła.Jak wcześniej coś zaczynała przy nas gryżć zakładaliśmy jej kaganiec na 15 minut i mówiliśmy ;nie wolno;.teraz zakładamy go jak oboje wychodzimy z domu.Ma tak dopasowany dobrze przez znajomą panią z zoologicznego że spokojnie może przez niego pić.Nie chce zapeszać ale wszystko jest na dobrej drodze....Negra oczywiście strasznie obrażona jak musi go mieć he he,staramy się jednak żeby sama zostawała jak jest to tylko konieczne.To naprawdę kochany psiak.... Quote
_ogonek_ Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 chwilka, zgubiłam sie, to Negra szuka nowego domu, czy nie? Quote
_ogonek_ Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/213911-Bazar-us%C5%82ugowy-PAKIETY-OG%C5%81OSZE%C5%83-CEGIE%C5%81KI-RYMOWANKI!!!-B.-tanio-do-9.09-na-d%C5%82ug-Rozi Bazarek usługowy!!! Dostępne : - pakiety ogłoszeniowe; - teksty, - cegiełki oraz wiele, wiele innych!!! Zapraszam serdecznie DOCHÓD Z BAZARKU PRZEZNACZONY JEST NA DŁUG I BIEŻĄCE POTRZEBY ROZI!!! Quote
czarnula30 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ja naprawdę bardzo bym chciała żeby Negra została u nas.Teraz sobie gryzie ale śmierdzącego żwacza he he.Czyżby odmiana?nie wiem ale może jej przeszło....kaganiec chyba zdał egzamin.za jakiś czas postaramy jej sie zaufać na krótki czas,tzn.nie bedziemy jej go zakładać na kilka potem coraz więcej minut.Myślę że zadzwonię niebawem do schroniska i opowiem o wszystkim,może bedzie już ok. Quote
_ogonek_ Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 pytam, bo nie wiem czy mam teraz ją ogłaszać czy też akcja pod tytułem Negra szuka domu jest wstrzymana... pogubiłam się już... Quote
Nutusia Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 To ja bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie wstrzymania akcji :) Negrita, idź po rozum do łebka - fajny masz domek :) Quote
Kulkerson Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Ogłoszenia już poszły, ale jakby ktoś dzwonił, to się najwyżej odkręci. Wpadnijcie na bazarek dla filmowego psiaka;) http://www.dogomania.pl/threads/213713-Wielkie-otwarcie!!!!!!-Zapraszamy!!!!-do-12.09.2011-do-15-00 Quote
czarnula30 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 witam!sytuacja na razie pod kontrolą.Kaganiec spełnił swoja rolę a na dodatek negra nie gryzie nic w nocy,super!!!!!!poza tym jest wszystko w porządku pozdrawiamy wszystkich Quote
Nutusia Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ale fajne wieści! Dorasta nam dziewczynka... Oby tak dalej! :) Quote
czarnula30 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 dziś Negrita miala próbę bez kagańca-niestety nie wyszlo pogryzła 3 pary butów, niestety dalej musi kaganiec mieć jak wychodzimy....może za jakis czas.... Quote
Nutusia Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 No to sobie dziewczyna "odreagowała" :( Może załóż wątek na dogomanii z prośbą o porady - tu jest cała masa właścicieli "szkodników" - jest nawet taki temat, ale bardziej od strony humorystycznej. Mi się wydaje, że to nie jest kwestia czasu, niestety, ale pracy. Inaczej zawsze już będzie musiała zostawać w kagańcu... Quote
_ogonek_ Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 czarnula30 napisał(a):dziś Negrita miala próbę bez kagańca-niestety nie wyszlo pogryzła 3 pary butów, niestety dalej musi kaganiec mieć jak wychodzimy....może za jakis czas.... Lepszym wariantem byłaby jednak klatka... Quote
czarnula30 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 koleżanki pies około roku potrzebował pracy z kagańcem i sie oduczył...teraz juz go zostawia na coraz dłużej i nic sie nie dzieje.może po prostu za malo czasu dla niej. Quote
Recommended Posts