Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam zastosować, jak moja koleżanka, z dobrym efektem kaganiec....O dziwo Negra ostatnio nic nie pogryzła.Jak wcześniej coś zaczynała przy nas gryżć zakładaliśmy jej kaganiec na 15 minut i mówiliśmy ;nie wolno;.teraz zakładamy go jak oboje wychodzimy z domu.Ma tak dopasowany dobrze przez znajomą panią z zoologicznego że spokojnie może przez niego pić.Nie chce zapeszać ale wszystko jest na dobrej drodze....Negra oczywiście strasznie obrażona jak musi go mieć he he,staramy się jednak żeby sama zostawała jak jest to tylko konieczne.To naprawdę kochany psiak....

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja naprawdę bardzo bym chciała żeby Negra została u nas.Teraz sobie gryzie ale śmierdzącego żwacza he he.Czyżby odmiana?nie wiem ale może jej przeszło....kaganiec chyba zdał egzamin.za jakiś czas postaramy jej sie zaufać na krótki czas,tzn.nie bedziemy jej go zakładać na kilka potem coraz więcej minut.Myślę że zadzwonię niebawem do schroniska i opowiem o wszystkim,może bedzie już ok.

• 3 weeks later...
Posted

No to sobie dziewczyna "odreagowała" :( Może załóż wątek na dogomanii z prośbą o porady - tu jest cała masa właścicieli "szkodników" - jest nawet taki temat, ale bardziej od strony humorystycznej. Mi się wydaje, że to nie jest kwestia czasu, niestety, ale pracy. Inaczej zawsze już będzie musiała zostawać w kagańcu...

Posted

czarnula30 napisał(a):
dziś Negrita miala próbę bez kagańca-niestety nie wyszlo pogryzła 3 pary butów, niestety dalej musi kaganiec mieć jak wychodzimy....może za jakis czas....

Lepszym wariantem byłaby jednak klatka...