Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wybrałam się z moim synkiem na rower w okolice gdzie przed paroma miesiącami znalazłam nasza oneczkę Sarę. I oczywiście musiałam trafić na kolejną bidę. Na działece gdzie stoi pusty dom i gdzie jest pełno dziur w ogrodzeniu przebywa czarna, młodziutka, labkowata sunia. Sunia jest mocno przestraszona i dopiero się oswaja. Mimo to spróbuję ją dziś zabrać do siebie bo boje się ,że ktoś ją stamtąd przegoni i zniknie, a Chrycynno blisko:-(
chciałabym ją odrobaczyć, zaszczepić i jak najszybciej znaleźć dom. I w kwestii szukania domu i ogłoszeń proszę o pomoc. Ja mam 7 psiaków i jednego znajdę Liska na utrzymaniu. Luna będzie ósma...
Wieczorem postaram się wystawić na nią jakiś bazarek. Jak trafi do mnie zrobię jej oczywiście lepsze zdjęcia;)

Wydatki:
- karma - 95 zł
- szczepienie - 60 zł (wscieklizna i zakaźne)
- obroża Kiltiks Bayera - 60 zł
- odrobaczenie 15 zł (paratex)
- sterylizacja - 210 zł (kwota pokryta przez sterylkową skarbonkę)
Razem: 230 zł

Z bazarku na Lunkę uzbierało się 85 zł

W sumie jestem na minusie 145 zła le za Lunka szczęśliwa w nowym domu:)

Posted

iwna5702 napisał(a):
Ale śliczna - czy nalezy rozumiec, ze zostawil ja tam wlasciciel dzialki - zeby pilnowala dobytku, a ona ma sie sama wyzywic ?:shake:

Raczej nie - w ogrodzeniu są ogromne dziury - ona chyba sama tam sobie zamieszkała po tym jak ją ktoś wyrzucił...

Posted

mysza 1 napisał(a):
Złapałaś ją już?

Kochana ja mam jeden samochód, wielki brzuch u musiałabyśmy przejść z kilometr na smyczy - dziś podjadę z Darkiem i ją zgarniam. Ale byłam już dziś u niej dwa razy; wczoraj też. Jest nakarmiona i ma michę wody. Będzie moja:) chwilowo oczywiście:)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zgarnięta? ;)

To nie takie proste - sama wiesz:) ale przeszłam wczoraj do czynów - najpierw obroża półzaciskowa, potem nawet sprzęt mojej wetki do łapania (którego nie umiem obsługiwać). Dziś robię kolejne podejscie a jak się nie uda to na piątek jestem umówiona z Panem, na którego działce przebywa i z wetką - nie wiem czy nie skończy się na zastrzyku. Ona nie chce wyjść z tej działki.

Posted

I nic dziwnego, ze nie chce , ma dach nad głową jedzonko i picie na czas, a w wolnych chwilach mozna pobiegac po okolicy - tylko czy jej burza nie wystraszyla:roll:

Posted

Luna już złapana i wysterylizowana. W łapaniu bardzo pomógł mi Pan , na którego działce Sunia mieszkała chociaż bez obroży zaciskowej nie wsadzilibyśmy jej do auta. Sunia ma w sobie zero agresji ale jest bardzo wystraszona. Luna sterylkę zniosła dobrze - koszt 210 zł, wenflon wyjełyśmy dziś razem bo Sunia mocno przy nim kombinowała, w poniedziałek jeszcze antybiotyk i szukanie domku:)

• 2 weeks later...
Posted

Lunka już od ponad tygodnia w nowym domku - Miszka w domu z ogrodem w okolicach Mińśka Mazowieckiego - jest grzeczna choć trochę rozbrykana i niestety rozlizała sobie lekko szew po sterylce ale nowi Państwo nad tym panują. Ma też kolezankę - onkowata sunię ze schroniska, która niestrudzenie zamęcza zabawami. Tu fotka jeszcze ode mnie spod domu:)