megii1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wczoraj wybrałam się z moim synkiem na rower w okolice gdzie przed paroma miesiącami znalazłam nasza oneczkę Sarę. I oczywiście musiałam trafić na kolejną bidę. Na działece gdzie stoi pusty dom i gdzie jest pełno dziur w ogrodzeniu przebywa czarna, młodziutka, labkowata sunia. Sunia jest mocno przestraszona i dopiero się oswaja. Mimo to spróbuję ją dziś zabrać do siebie bo boje się ,że ktoś ją stamtąd przegoni i zniknie, a Chrycynno blisko:-( chciałabym ją odrobaczyć, zaszczepić i jak najszybciej znaleźć dom. I w kwestii szukania domu i ogłoszeń proszę o pomoc. Ja mam 7 psiaków i jednego znajdę Liska na utrzymaniu. Luna będzie ósma... Wieczorem postaram się wystawić na nią jakiś bazarek. Jak trafi do mnie zrobię jej oczywiście lepsze zdjęcia;) Wydatki: - karma - 95 zł - szczepienie - 60 zł (wscieklizna i zakaźne) - obroża Kiltiks Bayera - 60 zł - odrobaczenie 15 zł (paratex) - sterylizacja - 210 zł (kwota pokryta przez sterylkową skarbonkę) Razem: 230 zł Z bazarku na Lunkę uzbierało się 85 zł W sumie jestem na minusie 145 zła le za Lunka szczęśliwa w nowym domu:) Quote
iwna5702 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ale śliczna - czy nalezy rozumiec, ze zostawil ja tam wlasciciel dzialki - zeby pilnowala dobytku, a ona ma sie sama wyzywic ?:shake: Quote
megii1 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 iwna5702 napisał(a):Ale śliczna - czy nalezy rozumiec, ze zostawil ja tam wlasciciel dzialki - zeby pilnowala dobytku, a ona ma sie sama wyzywic ?:shake: Raczej nie - w ogrodzeniu są ogromne dziury - ona chyba sama tam sobie zamieszkała po tym jak ją ktoś wyrzucił... Quote
Beat2010 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 To sunia miałaszczęście, że wybrałas się na rowery :loveu: Quote
megii1 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Zapraszam na bazarek dla Luny:) http://www.dogomania.pl/threads/208738-Legowiska-dla-jorkowatych-kosmetyki-torebki-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Luny!-Do-5.06.2011! Quote
Beat2010 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='megii1']Zapraszam na bazarek dla Luny:) http://www.dogomania.pl/threads/208738-Legowiska-dla-jorkowatych-kosmetyki-torebki-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Luny!-Do-5.06.2011! Już byłam i kupiłam :lol::lol::lol: Quote
megii1 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Beat2010 napisał(a):Już byłam i kupiłam :lol::lol::lol: Dzięki:):):) Quote
romenka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Megii1 Ty nie wyścibiaj nosa spoza domu bo niedługo dla Ciebie miejsca nie będzie!!!! Kochana jesteś że mimo wszystko wzięłaś ją!!!! Quote
megii1 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 mysza 1 napisał(a):Złapałaś ją już? Kochana ja mam jeden samochód, wielki brzuch u musiałabyśmy przejść z kilometr na smyczy - dziś podjadę z Darkiem i ją zgarniam. Ale byłam już dziś u niej dwa razy; wczoraj też. Jest nakarmiona i ma michę wody. Będzie moja:) chwilowo oczywiście:) Quote
Sylwia K Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 chętnie pomogę przy ogłoszeniach jak już będzie gotowa do adopcji Quote
megii1 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 mysza 1 napisał(a):Zgarnięta? ;) To nie takie proste - sama wiesz:) ale przeszłam wczoraj do czynów - najpierw obroża półzaciskowa, potem nawet sprzęt mojej wetki do łapania (którego nie umiem obsługiwać). Dziś robię kolejne podejscie a jak się nie uda to na piątek jestem umówiona z Panem, na którego działce przebywa i z wetką - nie wiem czy nie skończy się na zastrzyku. Ona nie chce wyjść z tej działki. Quote
iwna5702 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 I nic dziwnego, ze nie chce , ma dach nad głową jedzonko i picie na czas, a w wolnych chwilach mozna pobiegac po okolicy - tylko czy jej burza nie wystraszyla:roll: Quote
megii1 Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Luna już złapana i wysterylizowana. W łapaniu bardzo pomógł mi Pan , na którego działce Sunia mieszkała chociaż bez obroży zaciskowej nie wsadzilibyśmy jej do auta. Sunia ma w sobie zero agresji ale jest bardzo wystraszona. Luna sterylkę zniosła dobrze - koszt 210 zł, wenflon wyjełyśmy dziś razem bo Sunia mocno przy nim kombinowała, w poniedziałek jeszcze antybiotyk i szukanie domku:) Quote
megii1 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Ma już dom:) Ale o tym wieczorem bo teraz zmykam do psiaków. Quote
megii1 Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Lunka już od ponad tygodnia w nowym domku - Miszka w domu z ogrodem w okolicach Mińśka Mazowieckiego - jest grzeczna choć trochę rozbrykana i niestety rozlizała sobie lekko szew po sterylce ale nowi Państwo nad tym panują. Ma też kolezankę - onkowata sunię ze schroniska, która niestrudzenie zamęcza zabawami. Tu fotka jeszcze ode mnie spod domu:) Quote
Beat2010 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='megii1']Ma już dom:) Ale o tym wieczorem bo teraz zmykam do psiaków.[/QUOTE] Ale jesteś szybka w adopcjach :multi::multi: Luna, powodzenia Quote
Recommended Posts