Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo fajna składowo;
kupowałam na free-dog.pl ale jest też na zdrowypupil.pl
Pies pożera ją jak szalony, załatwia się normalnie, ale mam ją od 2 dni, więc trudno mi powiedzieć coś więcej.
Z podobnych a bardzo dobrych karm ostatnio szła u mnie Acana Pacifica, też bezzbożowa, rybna i pies bardzo dobrze na niej wyglądał i przyswajał też - zmieniłam na white Wolfa, bo po prawie 14 kg worku Acana się trochę psu znudziła, ale generalnie polecam.

• 2 months later...
Posted

Ja również mogę polecić. Karma ma duże kulki i jest bardzo aromatyczna. Moja suka karmę lubi i chętnie je, bez dosmaczania. Kupy są fajne, nie ma gazów. Słyszałam opinie, że po tej karmie psu brzydko pachnie z pyska, ale nic takiego nie zaobserwowałam. Jestem zadowolona :)

Posted

No ja po zjedzeniu dwóch worków przez psa nie jestem już tak entuzjastycznie nastawiona.
Mieliśmy Duck & Peas i Nord Salmon; szczególnie po kaczce były duże kupy i generalnie słabe przyswajanie; pies niby sporo jadł, a masy mięśniowej jakoś nie mógł nabrać. U nas jednak lepiej sprawdziła się bezzbożowa Acana i Wolfsblut, no ale mój pies to demon aktywności z dużym umięśnieniem, i większość nawet dobrych karm nie daje rady, więc myslę, że dla przeciętniejszego psa WW może być całkiem dobry.

Posted

Moja suka była krótki czas na Acanie tej o której piszesz i niestety karma się nie sprawdziła. Przede wszystkim psu nie smakowała, nawet dosmaczanej jeść nie chciała. Sierść zrobiła się brzydka, matowa i sztywna. O wiele wiele bardziej smakuje jej Acana RanchLand, może pokuszę się o kupno 2,5kg worka?
O dziwo po WhiteWolfie (Wild Forest Gold Edition) sierść na grzbiecie się zagęściła i już nie widać czarnych plam na skórze. Sierść jest miekka i błyszcząca.
WolfBlut jest kolejną karmą, którą na pewno wypróbuję, jest duży wybór, ale na pierwszy rzut pójdzie ta z konina :)

Posted

Acanę bezzbożową mieliśmy Pacificę i była ok ;)
Z kolei White Wolfa Wild Forest nie mieliśmy, a ten podobno najlepszy.
Wolfsblut ma dwie linie; niskobiałkową i niskotłuszczową, i wysokobiałkową, wysokotłuszczową; Wide Plain jest z tej pierwszej, więc jak masz młodego albo aktywnego psa to wybierz jakiś inny; ja mam dla szaleńca Green Valley z jagnięciną ;)

Posted

Mam roczną bulterierkę. Ruchu latem ma ogrom. Nie jest to rasa "pracująca" długo, raczej krótko i intensywnie, ale wieczorny spacer do psów, w teren trwa spokojnie 4h. Każdy mięsień się przyda. Późną jesienią i zimą ruchu będzie mniej. Wykluczam z karm wszelki drób, a ciągle jesteśmy na jagnięcinie (od szczeniaka), odskocznią czasem jest jakaś ryba (małe opakowania karm), dlatego szukam czegoś innego.

edit:
Myślę, że będę wracać co jakiś czas do WWWFGE.

Posted

To spróbujcie Wolfsbluta Blue Mountain (dziczyzna i królik) albo Green Valley (jagnięcina i łosoś), albo Wild Pacific (rybny). Reszta to niskobiałkowe i niskotłuszczowe, więc dla młodego bulla z dużą ilością ruchu to nie bardzo.
[SIZE=1]Masz gdzieś zdjęcia bullinki? :loveu:[/SIZE]

• 1 year later...
Posted

ja mam wersje z jagnięciną, pies je okolo tygodnia tą karmę. Na razie nie mam zastrzeżeń co do przyswojania, kupki są małe i twarde. Jeśli chodzi o smak, to moje jedzą wszystko zawsze

Posted

[quote name='Jara']Może się skończyły, jakiś czas temu zniknęło Wild Forest Gold Edition i później wróciły.[/QUOTE]

Niby tak,dzwoniłam do nich w piątek i powiedzieli że super premium będą.Ale dziś jeszcze wysłałam maila z zapytaniem kiedy dokładnie spodziewają się dostawy i póki co cisza.
My aktualnie testujemy,moje baby są w połowie worka z jagnięciną i jestem bardzo zadowolona,więc nam nadzieję że karmy jednak się wkrótce pojawią.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Jara']Nie spodziewaj się odpisania na maila, nigdy nie odpisują ;)[/QUOTE]
Odpisali i to nawet kilka razy ;)
Tylko co z tego skoro karmy nadal nie ma.I to już nie tylko Super Premium,żaden z rodzajów nie jest obecnie dostępny...

• 2 weeks later...