Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc0071k.jpg/"][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/5121/dsc0071k.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/146/dsc0066ur.jpg/"][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/996/dsc0066ur.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/268/dsc0083b.jpg/"][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/249/dsc0083b.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']Wielkie dzięki, poczekam, aż się załadują wszystkie fotki (super są!), bo jakoś powoli mi się otwierają i dodaję do ogłoszenia.[/QUOTE]
Mnie też wszystkie zdjęcia powoli otwierają się...i mnie trafia...nikt nie zauważył podobieństwa Igora do azjaty...Kaja i Mamanabank co Wy na to?Jak będzie jakiś tekst to wrzucę Igora do ogłoszeń..

Posted

[quote name='mamanabank']Wielkie dzięki, poczekam, aż się załadują wszystkie fotki (super są!), bo jakoś powoli mi się otwierają i dodaję do ogłoszenia.[/QUOTE]
Kaja robiła zdjęcia...a ja pilnowałam Suri,która na nią czekała...

Posted

A tak wygląda teraz boks Igora,Irysa i Pauli...Igor terroryzuje boks:

[IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/a55437d3d4ededd49dec251d3d282749,10,19,0.jpg[/IMG]

Posted

Wg mnie jedynie ubarwienie i wielkość ma z azjaty.Moja znajoma ma sukę i psa z rodowodem, więc mam porównanie i Igor nie jest mixem azjaty, chyba, że w 5 pokoleniu. Może na wesoło w ogłoszeniu napisać "IGOR piękny i ogromny pies po pradziadkach azjatach ;-)"

Posted

E tam, Figa, czepiasz się. Nie widzisz, że Igor jest rrrasowy? :lol:
Będzie trzeba to się podetnie to i owo, a pamiętasz jak Cynek był podciągnięty pod bernardyna? Trzeba Igorowi dobrą reklamę robić ;)

edit. a charakterek? :cool3:

Posted

Był psem łańcuchowym,pewnie pilnował podwórka wzbudzając strach samym swoim wyglądem,aż pewniego dnia ktoś przywiózł go do miasta i po prostu porzucił w samym centrum miasta.Igor ma do tej pory ślad na szyi po swoim poprzednim życiu...wytartą sierść po łańcuchu.Jest psem dużym,prawdopodobnie mieszańcem owczarka środkowoazjatyckiego,który świetnie radzi sobie w schronisku.... psem o silnym chrakterze,radosnym i kontaktowym.W boksie podporządkował sobie współtowarzyszy,nie dopuszczając ich do kontaktu z ludzmi,pilnuje miski z jedzeniem i wodą.Dla ludzi łagodny,może sprawiać kłopot przy misce z jedzeniem.Igor jest psem,który będzie doskonale nadawał się do pilnowania podwórka,może mieszkać w budzie,w kojcu...ale psu trzeba zapewnić odpowiednią dawkę spacerów czy innego rodzaju ruchu.Igor nie może być psem łańcuchowym.Przed adopcją pies zostanie wykastrowany.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Pies jest odrobaczony i zaszczepiony.Kontakt:
Poprawiajcie i dodajcie coś...Mamanabank,proponuję kontakt na Ciebie...

Posted

[quote name='Figafiga'];-)Romka niech Ci będzie bardzo bardzo podobny!!! :-)[/QUOTE]
No widzisz,zaraz wiedziałam:cool3:...azjata jak nic po pradziadkach...;)

Posted

[quote name='Romka']Był psem łańcuchowym,pewnie pilnował podwórka wzbudzając strach samym swoim wyglądem,aż pewniego dnia ktoś przywiózł go do miasta i po prostu porzucił w samym centrum miasta.Igor ma do tej pory ślad na szyi po swoim poprzednim życiu...wytartą sierść po łańcuchu.Jest psem dużym,prawdopodobnie mieszańcem owczarka środkowoazjatyckiego,który świetnie radzi sobie w schronisku.... psem o silnym chrakterze,radosnym i kontaktowym.W boksie podporządkował sobie współtowarzyszy,nie dopuszczając ich do kontaktu z ludzmi,pilnuje miski z jedzeniem i wodą.Dla ludzi łagodny,może sprawiać kłopot przy misce z jedzeniem.Igor jest psem,który będzie doskonale nadawał się do pilnowania podwórka,może mieszkać w budzie,w kojcu...ale psu trzeba zapewnić odpowiednią dawkę spacerów czy innego rodzaju ruchu.Igor nie może być psem łańcuchowym.Przed adopcją pies zostanie wykastrowany.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Pies jest odrobaczony i zaszczepiony.Kontakt:
Poprawiajcie i dodajcie coś...Mamanabank,proponuję kontakt na Ciebie...[/QUOTE]

Romka, toś się napracowała, a nie widziałaś tekstu z allegro? Prosty, bo prosty, ale jest :-) Coś można dopisać. Pytałam, czy coś zmienić. Coś mi się wydaje, że z takim opisem, to domu nie znajdzie, same kłopoty... A tu trzeba [I]wady[/I] przedstawić jako zalety, inaczej się nie da. Nikt nawet na niego nie spojrzy. Swoją drogą na wątkach często przedstawiamy nasze psy jako potwory-terroryzatory... Tak się zastanawiam, czy to im nie szkodzi trochę. Nie upieram się.

Posted

[quote name='mamanabank']Romka, toś się napracowała, a nie widziałaś tekstu z allegro? Prosty, bo prosty, ale jest :-) Coś można dopisać. Pytałam, czy coś zmienić. Coś mi się wydaje, że z takim opisem, to domu nie znajdzie, same kłopoty... A tu trzeba [I]wady[/I] przedstawić jako zalety, inaczej się nie da. Nikt nawet na niego nie spojrzy. Swoją drogą na wątkach często przedstawiamy nasze psy jako potwory-terroryzatory... Tak się zastanawiam, czy to im nie szkodzi trochę. Nie upieram się.[/QUOTE]
No kurde,nie widziałam...Ty myślisz,ze bym tak się męczyła o tej porze...który to post?

Posted

[quote name='mamanabank']Coś poprawić?

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1659797860[/url]

Romka, lecimy z nim na bazarek?[/QUOTE]
No jest...lecimy na bazarek...no to jeszcze,które zdjęcia...ja to wrzucam do Ziutki...na bazarku mamy długi czas oczekiwania i już są 3 psiaki...teraz proponuję Dekiego wziąć na tapetę...zobacz kogo mamy tam na wątku...

Posted

[quote name='mamanabank']post 24 Lala :razz: :razz: :razz:[/QUOTE]
Pacz pan,pacz pan to samo napisała:cool3:...ale jakoś inaczej:p...całość zaraz wrzucam...

Posted

[quote name='Romka']Pacz pan,pacz pan to samo napisała:cool3:...ale jakoś inaczej:p...całość zaraz wrzucam...[/QUOTE]

Pięknie! W imieniu Igora dziękuję za łaskawość Wielmożnej Pani :p

Posted

[COLOR=black][COLOR=blue]PS [/COLOR]
[COLOR=blue]Czy to lepiej brzmi w odniesieniu do jego sylwetki i charakteru?[/COLOR]
[/COLOR][I][B][COLOR=black][/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=black][/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=black]Igor.... idealny pies do pilnowania..[/COLOR][/B][/I]

Igor był prawdopodobnie psem łańcuchowym, czego dowodem jest widoczny ślad na szyi ...wytarta sierść .Zapewne wcześniej pilnował jakiegoś podwórka ale z jakiegoś powodu poprzedni własciciel pozbyl sie go ... pozostawiajac zagubionego i zmęczonego psa w centrum miasta. Igorek z racji swojego wzrostu będzie idealnym psem strózującym i chroniącym dobytek swojego Pana.
Jest to duży pies , z wyglądu mieszaniec owczarka środkowoazjatyckiego, ładnie i proporcjonalnie zbudowany , posiada ciekawą barwę umaszczenia. Jest psem o silnym charakterze a jednocześnie radosnym i kontaktowym w relacji z człowiekiem. Pies przywódca ; raczej powinien byc sam na posesji , doskonaly w roli pilnującego domostwa ,może mieszkać w budzie, w kojcu...ale psu koniecznie trzeba zapewnić odpowiednią dawkę spacerów czy innego rodzaju ruchu.
Igor nie może być psem łańcuchowym.....Przed adopcją pies zostanie wykastrowany.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Pies jest odrobaczony i zaszczepiony.

Posted

[quote name='Donata'][COLOR=black][COLOR=blue]PS [/COLOR]
[COLOR=blue]Czy to lepiej brzmi w odniesieniu do jego sylwetki i charakteru?[/COLOR]
[/COLOR][I][B][COLOR=black][/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=black]Igor.... idealny pies do pilnowania..[/COLOR][/B][/I]

Igor był prawdopodobnie psem łańcuchowym, czego dowodem jest widoczny ślad na szyi ...wytarta sierść .Zapewne wcześniej pilnował jakiegoś podwórka ale z jakiegoś powodu poprzedni własciciel pozbyl sie go ... pozostawiajac zagubionego i zmęczonego psa w centrum miasta. Igorek z racji swojego wzrostu będzie idealnym psem strózującym i chroniącym dobytek swojego Pana.
Jest to duży pies , z wyglądu mieszaniec owczarka środkowoazjatyckiego, ładnie i proporcjonalnie zbudowany , posiada ciekawą barwę umaszczenia. Jest psem o silnym charakterze a jednocześnie radosnym i kontaktowym w relacji z człowiekiem. Pies przywódca ; raczej powinien byc sam na posesji , doskonaly w roli pilnującego domostwa ,może mieszkać w budzie, w kojcu...ale psu koniecznie trzeba zapewnić odpowiednią dawkę spacerów czy innego rodzaju ruchu.
Igor nie może być psem łańcuchowym.....Przed adopcją pies zostanie wykastrowany.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Pies jest odrobaczony i zaszczepiony.[/QUOTE]

Tak, to brzmi lepiej :-)

Posted

Igor szaleje w boksie. Irys nie wychodzi z budy. Trzeba koniecznie coś z tym zrobić. Dzisiaj popatrzyłam i gdyby Igor wskoczył na ta budę przy siatce - masakra gotowa.On tam nie możne być Powinien siedzieć sam np. tam gdzie Grey

Posted

[quote name='edzia.71']Igor szaleje w boksie. Irys nie wychodzi z budy. Trzeba koniecznie coś z tym zrobić. Dzisiaj popatrzyłam i gdyby Igor wskoczył na ta budę przy siatce - masakra gotowa.On tam nie możne być Powinien siedzieć sam np. tam gdzie Grey[/QUOTE]
Ty wiesz,ze to dobry pomysł...zaraz zdzwonię do p.Marka...mam nadzieję,że Grej i Irys dogadają się...
Edit:Temat już wrzucony...p.Marek sugeruje inną konfigurację...Falko do Pauli i Irysa...Karmel do boksu Falko...Igor do boksu Karmela...no i niech tak będzie...byle był spokój i Irys miał oddech...