Karolcia_ko5 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [SIZE="3"]Bojarek trafił do konińskiego Schroniska 24 kwietnia 2011 roku. Prawdopodobnie został potrącony przez samochód, leżał na ulicy, z której został zdjęty. To łagodny, fajny 10- letni pies. Niestety Bojar nie wstaje. Został zawieziony na kontrolę do neurologa we Wrocławiu. Który stwierdził uraz głowy: może to być udar, wstrząśnienie bądź guz... Konieczna jest tomografia głowy, która jest dla Schroniska na dzień dzisiejszy zbyt kosztowna. Dlatego prosimy o pomoc dla Bojarka! Jak tylko dowiem się dokładny koszt badania, ewentualnie leków dla niego napisze na wątku wraz z kontem, na które będzie można wpłacać pieniążki by wesprzeć biednego Bojara :( Żal psiaka, nie wiadomo czy będzie chodził :( Oto chłopaczek: Zdjęcia z DT: Quote
natalka85n Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 chcialam napisac ze Bojarek jest u mnie do jutra, koszt okolo 700zl za rezonans, leki nie sa drogie dostaje antybiotyk , steryd i ranigast i ten antybiotyk starczy mu na 25 dni a kosztuje ok 20zl, a steryd to encorton tez w miare tani, narazie proponuje poczekac czy czasem te leki nie pomoga bo jesli to zapalenie to moze sie wszystko uda.jesli mialyby pomoc to poprawa moze byc za okolo tydzien. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Wolontariuszka, u której Bojar od jutra będzie poprosiła mnie o założenie wątku. W takim razie czekamy na poprawę po antybiotykach......... Quote
si_bcw Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 a co ostatecznie stwierdził wet we Wrocławiu, poza tym że tomografia potrzebna? jakieś teorie? jakie jest ogólne samopoczucie Bojara? wrócił już do schronu? Quote
Karolcia_ko5 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Bojar wczoraj wrócił do Konina. Będzie mieszkał w DT. Quote
natalka85n Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Bojar ma najprawdopodobniej zmiany w mozgu ale co to dokladnie to nie wiadomo dlatego trzeba by bylo zrobic rezonans, ma zespol przedsionkowy czyli zaburzenia z rozwnowaga , przekrzywienie glowy itd ale moze on byc obwodowy lub osrodkowy czyli wewnatrzczaszkowy. obwodowy czesto jest od zapalenia uszu ktore Bojar ma, ale inne objawy rozwniez wskazuja na orodkowy, a osrodkowy moze miec wiele przyczyn od zapalenia, krwotoku po nowotwór, to tak w skrótowym skrócie. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Zmieniono mu leki, zaczyna wstawać na nóżki! ;) Quote
caryca26 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 W górę Bojar! Mam nadzieję ,że wkrótce będziesz biegal! Quote
caryca26 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Co dalej z Bojarem? Widziałam go dzisiaj w schronisku.Cały czas biedak leżał... Quote
Recommended Posts