pumcia02 Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Szkoda, że nie udało się go znaleźć :( zwłascza ze to był grudzień... Niestety fundacja nie ma żadnej reklamy, dlatego jest ze wszystkim ciężko. Nie ma wolontariuszy, nie ma komu jeździć i robić zdjęcia. Z części zgłoszeń udaje się wyjść właśnie taką pomocą - zrobienie zdjęć , pomoc w ogłaszaniu i szukaniu domu. Np teraz potrzebuje kogoś kto zrobi zdjecia kociakom w lecznicy na Mokotowie. Ja na razie nie mogę, sytuacja pilna. Wczoraj Renata - wiceprezes, powiedziała, że sama pojedzie. Ma złamaną nogę i od jakiś trzech miesięcy na nią nie staje... Ale wyjścia nie ma :( Quote
edek Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Ja też bardzo długo nie mogłam odżałować tego psiaka :( Fakt bez wolontariatu i braku reklamy jest ciężko :( Quote
pumcia02 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 kochani zajrzyjcie. Jestem załamana http://www.dogomania.pl/threads/213102-KAZIRODCZE-stadko-szuka-pomocy! Quote
pumcia02 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Do nowych podopiecznych dopisałam szczeniaka Pluta. Szczeniak miał jelita w klatce piersiowej. Dzisiaj czeka go druga operacja. Pomóżcie :( http://www.dogomania.pl/threads/217064-Szczeniak-szuka-nowego-domu-tymczasowego-CZEKA-GO-KOLEJNA-OPERACJA-%28-Pomocy! Szkoda, że wątek nie ma żadnego zainteresowania :( Quote
siekowa Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Plutek bardzo potrzebuje wsparcia finansowego na leczenie POMOCY! :( Klusek już prawie 7 miesięcy szuka domu a to taki cudowny pies :( :( :( Quote
pumcia02 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 dzisiaj przyjezdza do mnie Pepka. Na czas wyjazdu osoby z dt. Poznam ją lepiej :D Quote
pumcia02 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Wątek nie cieszy się zainteresowaniem... Fundacja robi sporo dobrego. Zbiórka na przytuliska, pomoc bezdomnym zwierzakom w Mińsku Mazowieckim, psia rodzina z Płońska, kotka ze wsi, Pepa, Roki i Kajtek które są w płatnym miejscu... Będę robić bazarek ogłoszeniowy dla Fundacji. Quote
pumcia02 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy! http://www.dogomania.pl/threads/224648-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-do-31.03-na-Nog%C4%99-w-%C5%81ap%C4%99 Quote
pumcia02 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Aktualnie pod opieką Fundacji: Ptysia: Figa: Zosia: Kajtek: Rocky: Pepa: Quote
pumcia02 Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 Obecnie wsparcia potrzebuje Rocky i Kajtek. Nikt nie interesuje się ich adopcją oraz potrzebne są środki na opłacenie ich miejsca pobytu. Kajtek:Kajtek to starszy psiak po przejściach. Jest typem samotnika. Nie jest wylewny w okazywaniu uczuć i do nowo spotkanych ludzi podchodzi z rezerwą, ale po bliższym poznaniu staje się przyjazny. Jego introwertyczny charakter sprawia, że nawet w stosunkach z właścicielem będzie się starał zachować pewną niezależność. dogaduje się z innymi psami, na spacerach zachowuje się statecznie. Kajtek nie nadaje się na kanapowego pupila dla małych dzieci, ale będzie dobrym towarzyszem dla kogoś, kto poświęci mu serdeczną uwagę i jednocześnie zapewni odrobinę swobody.Kontakt w sprawie adopcji: 888 066 402Rocky:Rocky to młody pies, pełen energii i chęci do zabawy. Ma piękny, zawsze uśmiechnięty pyszczek. Jest średniej wielkości, ale krępej budowy. To przyjaźnie nastawiony do życia pies. Z każdym chciałby się zapoznać. Nie jest typem leniwca. Potrzebuje dużo spacerów i wyciszenia. Jest silny i mało delikatny, dlatego raczej nie nadaje się do małych dzieci. Rocky to bardzo fajny pies, który w odpowiedzialnych rękach będzie idealnym kompanem.Pies jest wykastrowany.Kontakt w sprawie adopcji:888-066-402Postaram się o nowe teksty. Quote
pumcia02 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Suczka Pepa zostaje na stałe w swoim DT. Quote
szafranowa Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Witam, Chciałabym prosić o informacje o moim psie (jeśli by się przypadkiem znalazł tak daleko). Poszukuję mojego zaginionego psa już od Sylwestra - bezskutecznie. Dlatego postanowiłam zamieścić informację o nim w wątkach wszystkich schronisk w Polsce - może go ktoś wywiózł? Dziękuję za wszelką pomoc, Marta Quote
pumcia02 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 wiem , wiem. Pamiętam o tym i nad morzem i w Warszawie. Quote
pumcia02 Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 Chyba jestem tu sama. Ale wstawiam: bazarek dla Nogi w Łapę. Są zabawki, przysmaki, obróżki dla psów http://www.dogomania.pl/forum/threads/242443-DLA-PS%C3%93W-akcesoria-zabawki-przysmaki-cz-I-Do-25-04 Quote
pumcia02 Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 PILNIE DT Pilnie szukamy domu tymczasowego na czas rekonwalescencji lub domu stałego dla Uszatka. Ten starszy, mały piesek leżał wycieńczony na środku ulicy na trasie Warszawa - Rembertów. Jest leczony na babeszjozę, czyli chorobę spowodowaną ugryzieniem przez kleszcze. Dostał kroplówki, jest na antybiotyku i bardzo szybko zdrowieje. Uszaty na pewno tułał się od dłuższego czasu, jest bardzo zaniedbany, pod skołtunioną sierścią można wyczuć każdą kostkę. By wyjąć kilkadziesiąt kleszczy, trzeba było szybko obciąć mu kołtuny, więc obecnie wygląda dość awangardowo, ale gdy tylko sierść odrośnie, każdy będzie podziwiał jego wyjątkowe umaszczenie. Jest łagodny, toleruje koty, lubi długie spacery i samemu decydować o ich trasie. Wszystkie spotykane na spacerach psy bardzo miło wita. Uszatek ma się gdzie podziać tylko do najbliższego czwartku tj. 25go. Bardzo prosimy o pilny kontakt osoby, które mogłyby go tymczasowo przygarnąć lub dać mu dom, czy też podarować karmę leczniczą typu Intestinal na bolący brzuch. Kontakt tel: Gosia 799 101 125 lub [email protected] http://www.dogomania.pl/forum/threads/242592-Piesek-znaleziony-na-%C5%9Brodku-ulicy%21%21-PILNIE-DT%21-Warszawa?p=20764026#post20764026 Quote
pumcia02 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 muszę odnowić wątek. Teraz szukamy domów dla psów z warszawskiego palucha. Quote
pumcia02 Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 Chcemy wybudować boks. Potrzebne nam wsparcie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246320-CEGIE%C5%81KOWY-z-Fantami%21-Na-budow%C4%99-kojca%21-Do-27-08?p=21204858#post21204858 Quote
pumcia02 Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 wątek umiera śmiercią naturalną :( Mamy deficyt domów tymczasowych. Brak miejsc - brak możliwości przyjmowania zwierząt. W ogóle wątek muszę przenieść, bo działamy nie tylko w mazowieckim. Quote
pumcia02 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Szukam domów tymczasowych dla szczeniaków: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247922-Szczeniaki-ze-wsi-Szukamy-DT?p=21422963#post21422963 Quote
mtf zalesie Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 podnosze - macie psy przebywajace z kotami dlatego zwrocilam uwage na watek,poza tym chyba pomoglyscie chyba 2 lata temu rasowemu owczarkowi szkolonemu na przewodnika ktory byl bardzo zaniedbany w minsku mazowieckim.podalam kontakt do kojcow pana henia w gorze kalwarii..teraz na przygarne psa szukaja psow kototolerancyjnych Quote
pumcia02 Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 zajrzę, ale psów tolerujących koty teraz nie mamy. Mogę zaoferować jedynie szczeniaki. Quote
Recommended Posts