brazowa1 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Oto Molly,została okreslona na 2 lata,jest tygryskiem w wersji kanapowej. Znajdziecie ja także na stronie schroniska www.schronisko.sopot.toz.pl Mała jest oryginalna i byłaby nawet zabawna z tymi uszami,gdyby nie te wybałuszone,"puste" oczy,jakie charakteryzuja psy porzucone. Typowy kanapowiec,czysta,ładnie chodzi na smyczy. Pcha sie na kolana. Jest dosyc nieufna wobec obcych,ale nie przejmuj sie tym,swojego pana pokocha od razu. Mała sprawia wrażenie dobrego dzwonka alarmowego i niezłego stróża-po prostu czuje sie,ze w tym mikrym ciałku kryje się wielki duch. Co do dzieci ,moim zdaniem nie-ona jest wrażliwym psem. Czujna. Quote
Itske Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 o rany, ale cudaczek przepiekny, że też chol...erka nie mam już mocy przerobowych, toż to holender w wersji mini :-) i ze szpicem zmiksowany :-) przepięknościowa istotka :-) zakochalam się normalnie! Quote
brazowa1 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 ZAADOPTOWANY pieknie komponowałaby sie z Waszym kotem lub psem..oj,ładnie by wyglądała.Wyobrazcie podobierac sobie zwierzaki wszystkie w tym samym stylu. Mała nie jest miłosniczką spoufalania sie z innymi psami. Pokazała garnitur Łapsiowi. Fenomenalna w kwestii towarzyszenia innym psom jest Tina. A tutaj następny pieseczek,młodziutki,niespełna roczny Scrafi, gabarytow jamniczka,niskopodłogowy,naręczny,ze stojacymi uszkami. Gdy pierwszy raz weszłam do jego boksu,czołgał się i posikiwał...biedactwo. Potrzebuje czułego domu,gdzie dodadzą mu pewności siebie,pokochaja i juz nigdy nie zapomna,skąd go wzieli i nigdy nie zrobią mu czegoś podobnego. takiej jest wielkości: Quote
Itske Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='brazowa1']pieknie komponowałaby sie z Waszym kotem lub psem..oj,ładnie by wyglądała.Wyobrazcie podobierac sobie zwierzaki wszystkie w tym samym stylu. QUOTE] Holender i taki mały pręgowaniec u boku - cudne! Trzymam kciuki za domek! Quote
brazowa1 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 dodałam nowego pieska-Scrafi. Słodki,zagubiony wrażliwiec. Quote
brazowa1 Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=o7WFyNmTSWo film ze Scrafi Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Cudowny jest aaaaa taka rozmerdana dupinkaaaa:D:D:D Quote
brazowa1 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Ze Scrafim wiąze sie pewna historyjka. Chował sie w kącie,unikał,pytam opiekuna w schronisku,jaki piesek jest. Jest OK,fajny. Ide do pawilonu,widze nastepnego nowego,taki mc jagdteriera,cieszy się,merda.O,to moze wpierw wezme tego. Po co sie pytac,jaki jest skoro widać. Zauwazyłam,ze ma na szyi wielka,ogromna,jak na małego psa,obroże,zaczynam ja zdejmować,okazuje się,ze przy ostatniej dziurce jest skręcona dodatkowo drutem,żeby sie zapiecie trzymało. Manipuluje,odkręcam,udało się. Piesek troche sie wierci,podskakuje. Zakładam nowa i pokazuję,jaka paskudną obroże miał,ktora się rozlatywala,że w domu takie zardzewiałe swiństwo psu nałozyli. I co słyszę? że nie ma tego zdjętego,bo gryzie jak opętany,gdy sie go dotyka! Po raz kolejny okazuje się,ze im mniej wiesz,tym lepiej :) hahahaha,juz teraz wiem,dlaczego tak sie patrzyli,gdy go przytrzymywałam :) Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 O matkoooo! to co on niby był gryzący trochę? Hmmm a taki fajowy jest:) Brązowa z jaką rasą Ci się najbardziej kojarzy Kejti? Quote
Itske Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Betbet napisał(a):Brązowa z jaką rasą Ci się najbardziej kojarzy Kejti? a też się wtrącę - Kejti to jest bernardyn krótkowłosy w starym/pierwotym typie hodowanym na początku przez mnichów :-) Betbet - ogłoś konkurs (nagroda zabawa z Kejti) - jaka to rasa? Quote
brazowa1 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 z żadną Betbet :) istke,hahahhahahahahahha nie,ten nie gryzący,tylko drugi,nie pokazywany jeszcze. Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 aaaaa kumam:) to go pokaż w końcu;) brązowa no własnie mi też się nie kojarzy, mimo tego że bardzo sie starałam. Ale to może być jej atut, teraz coraz mniej psów, które sie nie kojarzą z żadną rasą:) Itske miałam podobne skojarzenia - bernardyn mini krótkowłosy:P Quote
Itske Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Betbet napisał(a): Ale to może być jej atut, teraz coraz mniej psów, które sie nie kojarzą z żadną rasą:) Itske miałam podobne skojarzenia - bernardyn mini krótkowłosy:P to nasz nowy pomorski produkt eksportowy - zgłaszamy do FCI? Quote
brazowa1 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 w ogole nie w tej grupie szperacie. Ewidentnie typ gończego. Quote
brazowa1 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Molly nie podoba sie ludziom. Przychodza, patrza i marudzą. A bo pręgowana,a bo łapy ma krzywe. A dziewczyna ma fajny charakter,proludzki. Quote
Betbet Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Pręgowana- super, łapy krzywe- słitaśnie ale spojrzenie ma jakieś takie głupawe;p Quote
brazowa1 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Bo ona nie jest stworzona do myslenia,tylko do kochania. Quote
brazowa1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 trawa juz wybujała,ta widoczna na pierwszych fotkach. Suczka wysterylizowana. Scrafii dawno w domu. A ona dalej bez domu. Molly po prostu sie nie podoba,wiecie? Quote
martasekret Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 brazowa1 napisał(a):trawa juz wybujała,ta widoczna na pierwszych fotkach. Suczka wysterylizowana. Scrafii dawno w domu. A ona dalej bez domu. Molly po prostu sie nie podoba,wiecie? No nie wiem...mi tam się podoba :D Fajnie, że Scrafi już w DS! Quote
brazowa1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 no,ale ludzie przychodza po małego psa,Molly jako pierwsza pokazywana,a oni na te pręgi kręcą nosem,:tak,tak oryginalna,tak,tak i ida dalej. Szukac szczęścia,czy co.Za to bardzo im sie podoba,(wybaczcie,ale muszę to napisac) "skurwiała cziłała", tylko to nie działa w drugą stronę :] ale jakby ktoś szukał obronnego chiłę,to jest: przy sikaniu wręcz staje na palcach,żeby być większym i straszniejszym. Będzie torebkowym bodygardem. Uiwlebiam takie małe wścieknięte pieski. Quote
martasekret Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='brazowa1']no,ale ludzie przychodza po małego psa,Molly jako pierwsza pokazywana,a oni na te pręgi kręcą nosem,:tak,tak oryginalna,tak,tak i ida dalej. Szukac szczęścia,czy co.Za to bardzo im sie podoba,(wybaczcie,ale muszę to napisac) "skurwiała cziłała", tylko to nie działa w drugą stronę :] ale jakby ktoś szukał obronnego chiłę,to jest: przy sikaniu wręcz staje na palcach,żeby być większym i straszniejszym. Będzie torebkowym bodygardem. Uiwlebiam takie małe wścieknięte pieski. Miałam pręgowanego amstaffa. Jak dla mnie - ok. Mega zdjęcie! Ale faktycznie - jemu nawet z oczu niezbyt dobrze patrzy..."na co się, k..., gapisz...??" :D Quote
elkate Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 malutka jest sliczna i mądra , ona szuka swojego człowieka i dlatego te jej oczy tak wyglądają. To stres.... Quote
Recommended Posts