MakeBelieve Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Zazwyczaj hmm nie krzykne, ale zareaguje głosem. I wtedy automatiko psa na rece i na dwór. O ile nie wali grad ;) Gorzej, że moja siostra i mama reagują gorzej, tzn. krzyk i zaraz po dupie, chociaż im już tlumaczyłam, żeby nie bic za to;/ Quote
Grey Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Make Believe problem przykry , może po sterylce , lub jakieś zapalenie , albo polubiła sikanie w domu . Jest preparat Bio-Stalfris Holland usuwa zapach uryny rozkładając amoniak na bezwonne składowe . Pakiet startowy 0,5 + rozpylacz - 50 zł. Uzupełnienie 1l -55 zł. lub 5l - 225 zł . Można kupić w Germapol.pl Quote
xxxx52 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='MakeBelieve']Zazwyczaj hmm nie krzykne, ale zareaguje głosem. I wtedy automatiko psa na rece i na dwór. O ile nie wali grad ;) Gorzej, że moja siostra i mama reagują gorzej, tzn. krzyk i zaraz po dupie, chociaż im już tlumaczyłam, żeby nie bic za to;/[/QUOTE] przeciez biciem nic sie nie uzyska! Moze to siusianie jest na tle nerwowym ,albo z protestu. Przekaz ,ze jak mozna psa bic? Powinny stanowczym slowem powiedziec pfuj i wyjsc z psem na dwor czy to deszcz ,pada czy sypie grad. Bic psa to jest duze PFUJJ:angryy::mad::mad: Quote
MakeBelieve Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 oj bicie, po prostu po tylku lekko dostanie, bez przesady ;d no ale ja jestem tez przeciw temu..ahh. narazie moze kupie ten preparat polecony przez Grey, zobaczymy ;// ehh... Quote
ewtos Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 MakeBelieve-ja w swoim pierwszym poście tylko zasugerowałam błędy wychowawcze , może to jednak jest również problem zdrowotny. Wskazywałoby na to popuszczanie kropelek po długich spacerach. Na problemy zdrowotne są skuteczne leki, nawet na posterylkowe. Ale i tak bym niwelowała zapach już naznaczonych miejsc , środkami o których piszą dziewczyny. Nie cały dywan , tylko te plamy (dobrze widoczne od spodu). zbadaj koniecznie mocz suni, proponowałabym już na pierwszą wizytę iść z moczem. Jak się sunia przymierzy na spacerze do sikania podstaw spodeczek i przelej potem do pojemnika.Zawsze to szybciej będzie diagnoza. Quote
iskra_wroc Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ja tylko zasugeruję, że preparaty typu Repelex, Akyszek itp nie rozwiązują problemu sikania. Są to odstraszacze z danego miejsca, są dla psa nieprzyjemne w zapachu przez co pies nie chce[B] przebywać [/B]w miejscu spryskanym preparatem. Sprawdza się to w momencie gdy pies załatwia się np wyłącznie w jednym kąciku w domu. Gdy spryskamy tym pół domu to pies nie będzie na to reagował lub będzie cały czas w stresie. Lepiej sprawdziłby się preparat typu Urine Off, Vitopar, etc. Są to preparaty enzymatyczne które rozkładają pozostałości moczu. Oba mam przetestowane i są super. Po użyciu mocz jest dla zwierzęcia niewyczuwalny (a co za tym idzie człowiek może odetchnąć) Quote
Fenka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='iskra_wroc']Ja tylko zasugeruję, że preparaty typu Repelex, Akyszek itp nie rozwiązują problemu sikania. Są to odstraszacze z danego miejsca, są dla psa nieprzyjemne w zapachu przez co pies nie chce[B] przebywać [/B]w miejscu spryskanym preparatem. Sprawdza się to w momencie gdy pies załatwia się np wyłącznie w jednym kąciku w domu. Gdy spryskamy tym pół domu to pies nie będzie na to reagował lub będzie cały czas w stresie. Lepiej sprawdziłby się preparat typu Urine Off, Vitopar, etc. Są to preparaty enzymatyczne które rozkładają pozostałości moczu. Oba mam przetestowane i są super. Po użyciu mocz jest dla zwierzęcia niewyczuwalny (a co za tym idzie człowiek może odetchnąć)[/QUOTE] Dokładnie.. najlepiej sprawdzają się takie preparaty jak UrineOff- usuwają zapach moczu a nie odstraszają psy Quote
Recommended Posts