Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Madzik77']Sytuacja jakich wiele.
Małżeństwo rozwodzi się, sprzedają dom z ogrodem ...a psa...niestety nikt zabrać nie może :(
Pomimo wielkich płaczów jego pani pies musi szukać nowego domu
Ma na imię ARIK i jest 6 letnim psem wziętym z hodowli w Konstantynowie Łódzkim, jako kolejny z miotu -nie ma rodowodu.
Mieszkał w domu, wychowywał się z małymi dziećmi -które kocha, nie jest konfliktowy co do psów. Nawet na swoim terenie wszystkich witał z otwartością.

[IMG]http://zapodaj.net/0a6f00a431a78.jpg.html[/IMG]
[URL]http://zapodaj.net/0a6f00a431a78.jpg.html[/URL]

Proszę o pomoc....
Idzie zima.
W domu nikt nie mieszka -jest na sprzedaż... PIES SIEDZI W BUDZIE!
do psa jeździ co parę dni właściciel -któremu dojazdy już ciązą....miewa głupie pomysły...
woj, łódzkie[/QUOTE]

mam domek dla pieska - wysłałam ci pw - potrzebny telefon do właścicielki pilnie

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzka1601']Arik ma domek - w piątek jedzie do nowych właścicieli do Kędzierzyna- Koźla;)[/QUOTE]

Zuzka,działasz jak burza....:multi:,może udałoby Ci się pomóc temu biedakowi,który przebywa w naszym schronie ponad 2 lata....

[url]http://www.adoptuj-psa.cba.pl/macius11.html[/url]

Posted

[quote name='BORYSboxer']Zuzka,działasz jak burza....:multi:,może udałoby Ci się pomóc temu biedakowi,który przebywa w naszym schronie ponad 2 lata....

[URL]http://www.adoptuj-psa.cba.pl/macius11.html[/URL][/QUOTE]

o cholera.....wysyłam ci pw

Posted

Dziękuję w imieniu Arika i dotychczasowej pani.
Dziś będzie wykąpany na nową drogę życia -dotychczasowa pani kolejną noc z rzędu przepłakała...
Ale niestety tak bedzie najlepiej.

Jeszcze raz dziękuję.

Posted

[quote name='Madzik77']Dziękuję w imieniu Arika i dotychczasowej pani.
Dziś będzie wykąpany na nową drogę życia -dotychczasowa pani kolejną noc z rzędu przepłakała...

Jeszcze raz dziękuję.[/QUOTE]

Madziu uwierz mi że Arik trafi do naprawdę super rodzinki która już oddała mu serce więc p.Agnieszka nie ma o co sie martwić;)

Posted

[quote name='Madzik77']Dziękuję w imieniu Arika i dotychczasowej pani.

Jeszcze raz dziękuję.[/QUOTE]

Mam nadzieję,że i schroniskowy Maciuś znajdzie domek...
Zuzka-:buzi:

Posted

[quote name='zuzka1601']dzwoniłam dzisiaj do schronu, mam nadzieję że Maciuś znajdzie domek mam już pewna opcję ale nie zapeszam , gdyby u mnie nie było mojej sfory psiaków to już byłby u mnie.[/QUOTE]

Ooo i co Ci powiedzieli??

Posted

Najpierw że go tam nie ma , ale potem okazało się że dziewczyna jest tam nowa i nie zna jeszcze wszystkich psów, a Maciek nadal tam jest, a potem że Maciek był już raz adoptowany i w tym samym dniu wrócił do schronu bo ugryzł nowego właściciela, że jest wycofany i potrafi ugryźć ze strachu, że wymaga osoby znającej się na rasie, ze siedzi sam w boksie i tak naprawdę nie wiadomo jak do innych psów ale raczej niezbyt przyjaźnie i potrafi się rzucić; twierdzi że jest zdrowy. No i obiecała że pójdzie do niego i zobaczy i zadzwoni jutro do mnie, a poza tym po moich pytaniach kapnęła się że dzwonię z jakiejś Fundacji....

Posted

[quote name='zuzka1601']Najpierw że go tam nie ma , ale potem okazało się że dziewczyna jest tam nowa i nie zna jeszcze wszystkich psów, a Maciek nadal tam jest, a potem że Maciek był już raz adoptowany i w tym samym dniu wrócił do schronu bo ugryzł nowego właściciela, że jest wycofany i potrafi ugryźć ze strachu, że wymaga osoby znającej się na rasie, ze siedzi sam w boksie i tak naprawdę nie wiadomo jak do innych psów ale raczej niezbyt przyjaźnie i potrafi się rzucić; twierdzi że jest zdrowy. No i obiecała że pójdzie do niego i zobaczy i zadzwoni jutro do mnie, a poza tym po moich pytaniach kapnęła się że dzwonię z jakiejś Fundacji....[/QUOTE]
Właśnie mnie się też wydaje,że on musi trafić do znawcy i miłośnika rasy a nie do kogoś kto po prostu chce sharpka bo on taki fajny miś jest.Czy nie odniosłaś wrażenia ,ze oni tam już bardziej wierzą w jego dożywocie w schronie niż szansę na nowy dom??

Posted

[quote name='rekus']Co tam u Maciusia słychać?[/QUOTE]
Tutaj jest trochę wieści o Maćku,jeszcze nic się nie wyklarowało,ale myślę,że Zuzka działa.....
[url]http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Pomarszczone-Szcz%C4%99%C5%9Bcie-Pomagamy-Shar-Pei/129748853848177?fref=ts[/url]

Posted

działa , działa, mam kontakt z jedną z pracownic schronu Maciek nie cierpi facetów- najprawdopodobniej był bity przez mężczyznę , bardzo nieufny w stosunku do ludzi , powoli przekonuje się do pracownicy, toleruje suczki nie wiadomo jak z psami. Szukamy dla niego domku tymczasowego lub stałego który ma doświadczenie z sharpami.

Posted

Dodatkowo szukamy domku tymczasowego dla Majkiego - sharpka który wycieńczony trafił do schronu w Kętrzynie narazie jest na kwarantannie , będziemy zabierać go w przyszłym tygodniu najlepiej żeby trafił do domku bez innych psiaków ze względu na świerzbowiec na skórze , lub do domu gdzie może zostać odizolowany ze względu na chorobę skóry, psiak jest odwodniony ma około 8 lat. Bardzo proszę o kontakt 602763368

[url]http://www.schronisko.ketrzyn.pl/animal.php?animalid=489[/url]

Posted

[quote name='jaanna019']No a ja nic nie mogę :([/QUOTE]

Aniu a może masz kogoś kto może dać chociażby DT dla Maćka lub Majkiego? Jagusia ma już propozycję DS więc prawdopodobnie w przyszłym tygodniu pojedzie do nowego domku, a jeśli się nie wyklaruje sytuacja chłopaków to będę musiała umieścic ich w hotelu- wiadomo jak z budżetem ale lepsze to niż schron; na FB Fundacji są jeszcze linki do fantów wystawionych na rzecz fundacji

Posted

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="colspan: 2"][CENTER]

[B]SZOT[/B][B], nr 457[/B][/CENTER]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]
[IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99253006.jpg[/IMG]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"][CENTER][TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD][IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99253006.jpg[/IMG][/TD]
[TD][IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99253005.jpg[/IMG][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[HR][/HR][/CENTER]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"][COLOR=#666666][B]numer: [/B][/COLOR]457
[COLOR=#666666][B]numer chip: [/B][/COLOR]616093900033304
[COLOR=#666666][B]imię: [/B][/COLOR]Szot
[COLOR=#666666][B]płeć: [/B][/COLOR]pies
[/TD]
[TD="width: 290"][COLOR=#666666][B]wiek: [/B][/COLOR]ok. 1 roku
[COLOR=#666666][B]wielkość: [/B][/COLOR]srednia
[COLOR=#666666][B]rasa: [/B][/COLOR]mix shar -pei
[COLOR=#666666][B]data przyjęcia: [/B][/COLOR]2012-10-28
[COLOR=#666666][B]przebywa w boksie: [/B][/COLOR]zwierzętarnia

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][COLOR=#666666][B]opis: [/B][/COLOR]Szot to młody, wycofany psiak w typie shar -pei. Wkrótce więcej informacji.

[COLOR=#ff0000][B]SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42[/B][/COLOR][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Potrzeba domków tymczasowych robi się coraz pilniejsza, podopiecznych przybywa a chętnych brakuje niestety.....Potrzebujemy domków tymczasowych praktycznie w każdym miejscu Polski- aktualnie szukamy DT dla:

1. Maćka shar peia przebywającego w schronisku w Koszalinie
2. Majkiego - shar peia który będzie hotelowany ale zasługuje w swoim sędziwym wieku na domek
3. potrzebny domek w okolicach Bolesławca
4. potrzebny domek w okolicach Wrocławia

Te potrzeby są najpilniejsze ale Każda osoba jest dla nas na wagę złota![/FONT][/COLOR]
[COLOR=#222222][FONT=Verdana]PONADTO: [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]1. [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Fundacja Pomarszczone Szczęście - Pomagamy Shar - Pei poszukuje

[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]1. [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]domów tymczasowych w całej Polsce [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]- w chwili obecnej najpilniejsze potrzeby to woj. warmińsko mazurskie ( dla sharpa z Kętrzyna) oraz pomorskie dla sharpa z Koszalina [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]2. [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]domów stałych - osób chętnych i zainteresowanych adopcją sharpa[/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] - aktualnie mamy 4 psiaki do adopcji - ankieta przed adopcyjna dostępna po przesłaniu pw z adresem meilowym [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]3. [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]hotelu , hoteli z całej Polski[/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] dla naszych sharpów chętnych do współpracy - chcemy znaleźć punkt gdzie zawsze awaryjnie w przypadku braku możliwości będziemy mogli przewieźć nasze sharpy[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]

[/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]
[/FONT][/COLOR][COLOR=purple][FONT=Tahoma]Osoby zainteresowane pomocą - proszę o kontakt na pw, meilowy [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub telefoniczny 602763368 [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]
[/FONT][/COLOR][B][U][COLOR=blue][FONT=Tahoma]
DLA NAS KAŻDA OSOBA JEST NA WAGĘ ZŁOTA !!!![/FONT][/COLOR][/U][/B]

Posted

Dostałam przed chwilą informację z prośbą o pomoc w interwencji ; szukamy zatem jeszcze pilnie DT w Sosnowcu lub okolicach - sharpy są dwa suczka i piesek (matka i syn) fajnie byłoby gdyby były razem , ale to nie jest warunek p-prosimy o pomoc zostały pozostawione przez swojego właściciela w kojcu bez jedzenia i wody....