Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W kwestii finansów:

Wpłynęło 80zł od LIKA 1771
Nadawca napisał "dla kudłaczka z Pszczyny" , nie napisano, że konkretnie dla Bluesa, ale tak przypuszczam. Poza tym Rufus ( także z Pszczyny, także pod moją opieką tymczasową) właśnie dostał zastrzyk na konto, więc myślę, że teraz należy się Bluesowi, jeśli LIKA 1771 zgadza się. W razie protestu oczywiście zapiszemu Rufiemu, ale to byloby chyba nielogiczne, obaj są u mnie i obaj potrzebują pieniędzy na szczepienia i kastrację.
Milczenie darczyńcy uznam za zgodę :-D

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beta ata']W kwestii finansów:

Nadawca napisał "dla kudłaczka z Pszczyny" , nie napisano, że konkretnie dla Bluesa, ale tak przypuszczam. Poza tym Rufus ( także z Pszczyny, także pod moją opieką tymczasową) właśnie dostał zastrzyk na konto, więc myślę, że teraz należy się Bluesowi, jeśli LIKA 1771 zgadza się. W razie protestu oczywiście zapiszemu Rufiemu, ale to byloby chyba nielogiczne, obaj są u mnie i obaj potrzebują pieniędzy na szczepienia i kastrację.
Milczenie darczyńcy uznam za zgodę :-D[/QUOTE]

w sumie to obaj byli kudlaczkami ;)
jak dla mnie moze tak byc :)

Posted

[quote name='beta ata']W kwestii finansów:

Milczenie darczyńcy uznam za zgodę :-D[/QUOTE]

BUBU się zgadza :lol:.

Posted

Umówiłam Bluesa (i Rufusa) na kastracje w sobotę.
Blues nie ma na końcie 150 zł, ale ja dołożę ze swoich, żeby jak najszybciej był gotowy do adopcji. Wygodniej i taniej, jeśli oba będą miały zabieg razem (tzn. jednego dnia :-) )

BARDZO PROSZE O OGLASZANIE BLUESA !!

Posted

Ponownie napisała do mnie ta pani co wcześniej pytała o Blueska, ponoć miała kiedyś bardzo podobnego pieska z azylu i dlatego się nim zainteresowała. Ja jej napisałam wcześniej że Blues potrzebuje spokoju i że do małych dzieci się raczej nie nadaje, więc ona mi odpisała że jej dom nie będzie dobry dla Bluesa bo są małe dzieci, ale nie napisała w jakim wieku.
Beta ata , co myślisz o tym ?

Posted

Kastracja kosztuje 150 zł , ale Blues tyle nie ma.

Dogo07 , nie wiem, co myśleć, ale skoro zwróciła na niego uwagę, to chyba warto podtrzymać z nią temat i dowiedzieć sie więcej o niej i dzieciach. Samo podobieństwo fizyczne nic nie znaczy, ale z drugiej strony wiadomo, że każdy ma jakiś swój typ psiej urody i za takimi psami "się ogląda". Cóż, dzieci są różne, jedne wrzeszczą, piszczą i łomoczą w podlogę, inne siedzą i układaja godzinami klocki... Jeśli dzieci byłyby spokojne i wrażliwe, nadawałyby sie dla Bluesia.

Posted

Moja suńcia miała wściekłą biegunkę i wściekłe wymioty, nie było wiadomo, co jest przyczyną. Problem jednak był znacznie gorszy - moja mała ma moczówkę prostą ośrodkową, jej przysadka mózgowa produkuje za mało wazopresyny i jej organizm nie zagęszcza prawidłowo moczu, efekt jest taki, że pies bardzo dużo pije i bardzo duża sika. Są dwa typy moczówki, ten na szczęście da sie leczyć, pies musi przyjmować syntetyczny hormon (drogi jak cho...ra ! ) , jeśli go bierze, pije i sika normalnie. Mała jednak nie była w stanie przyjąć tabletki, bo wszystko natychmiast wymiotowała, tabletke i nawet samą wodę. Przy moczówce wymioty i biegunka są śmiertelnym zagrożeniem, bo błyskawicznie następuje bardzo duże odwodnienie. Przeżyłam chwile grozy. Na szczęście już lepiej. Ufff...

Posted

beta ata napisał(a):
Moja suńcia miała wściekłą biegunkę i wściekłe wymioty, nie było wiadomo, co jest przyczyną. Problem jednak był znacznie gorszy - moja mała ma moczówkę prostą ośrodkową, jej przysadka mózgowa produkuje za mało wazopresyny i jej organizm nie zagęszcza prawidłowo moczu, efekt jest taki, że pies bardzo dużo pije i bardzo duża sika. Są dwa typy moczówki, ten na szczęście da sie leczyć, pies musi przyjmować syntetyczny hormon (drogi jak cho...ra ! ) , jeśli go bierze, pije i sika normalnie. Mała jednak nie była w stanie przyjąć tabletki, bo wszystko natychmiast wymiotowała, tabletke i nawet samą wodę. Przy moczówce wymioty i biegunka są śmiertelnym zagrożeniem, bo błyskawicznie następuje bardzo duże odwodnienie. Przeżyłam chwile grozy. Na szczęście już lepiej. Ufff...

trzymam kciuki, zeby wszystko bylo juz ok! :)

Parys czeka juz tylko na śmierć....w schronie nie ma szans!!! Błagam o pomoc!

http://www.dogomania.pl/threads/210978-Jestem-Parys...mam-PADACZKĘ...CZY-MUSZĘ-UMRZEĆ-(?p=17234900#post17234900

Posted

Beta ata - to są twoje zdjęcia? https://picasaweb.google.com/114572754622843497114/26Cze2011BLUES?authkey=Gv1sRgCJ_ngar2rvDZ7gE#5622494640131329730 Próbowałam się nimi pobawić, ale są bardzo małe i niewiele jestem w stanie zdziałać. Jeśli masz je w oryginalnym rozmiarze, to podeślij mi na maila: [email protected]

Cos zaczynam, ale kiepsko te zdjęcia wyglądają :P
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/14970463_blues_spokojny_pelen_uczucia_szuka_domu.html

Posted

Zerduszko , zdjęcia są małe, bo większe nie wchodziły do galerii. Nie wiem, gdzie one są w orginalnym rozmiarze, może znajdę, bo to nie na moim kompie były zmniejszane, tylko chyba na męża.
Wiesz, moim zdaniem nie wyglądają tak żle, Blusiowi trudno zrobić dobre zdjęcia, bo on boi sie aparatu i jak tylko go zobaczy, to wieje jak najdalej... No, ale wiem, że mówi się, że w adopcji dobre zdjecia to połowa sukcesu, i to prawda zapewne. Nie wiem, może zrobić mu nowe?? Może wyszłyby lepsze...