Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A więc,mam pare pytań ;)
Jestem posiadaczka Border collie i chciała bym wystawic go w klasie BABY.
1.Czy piesek z podklejanymi uszkami mogą być wystawiane?
2.Jakie figury musi umieć szczeniak?
3. Czy sędzia zadaje jakieś pytania?

To będzie nasza I wystawa(jakakolwiek) więc liczę na odpowiedzi :p
Jak mi się coś przypomni,to dopytam ;)

Posted

1.co do tych uszu to nie wiem,bo afganom się uszu nie klei ;)
2.zazwyczaj to jest tylko kółko po przekątnej(przód,tył) i postawa
3.to nie jest MP ;) Czasami pyta się o wiek psa :)

Posted

akurat w tej klasie sędziowie sa bardzo wyrozumiali zarówno dla wystawiającego jak i wystawianego. Najważniejsze zeby o własnych silach piesek wszedł na ring i też tak wyszedł. I sukcesów życzę!

Posted

jeśli dobrze pamiętam - nie mam teraz żadnego katalogu przy sobie to 3-6 miesięcy.
a zębiska - no cóż - sędzia jak ma ochotę na przyszczypanie to sam otwiera paszczę delikwentowi, ale zazwyczaj robi to właściciel.
To klasa "żłobkowa" takie bardziej coś żeby psa (i siebie też bardzo często) oswoić z ringiem i stresem niż prawdziwy pokaz. Ale pomysł na tą klasę że się pojawila jest doskonały - pierwsze szlify.

Posted

My w klasie BABY miałyśmy zęby oglądane, raz ja pokazywałam, potem już*sędzia zaglądał, i dobrze... mała się*szybko przyzwyczaiła, że w paszczę można zajrzeć jak jest się*obcym. Sędzia pytał nas o dokładny wiek, chodziłyśmy jak każdy wystawiany piesek - w kółko i po prostej od sędziego i do sędziego, ćwiczyłyśmy ładne chodzenie przed wystawą i klikałyśmy sobie ładne stój. Spokojnie na zachętę można mieć smaczki i zabawki, wiadomo, że bejbika trzeba do wystawienia się*przekupić :)