Sprytna Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 A więc,mam pare pytań ;) Jestem posiadaczka Border collie i chciała bym wystawic go w klasie BABY. 1.Czy piesek z podklejanymi uszkami mogą być wystawiane? 2.Jakie figury musi umieć szczeniak? 3. Czy sędzia zadaje jakieś pytania? To będzie nasza I wystawa(jakakolwiek) więc liczę na odpowiedzi :p Jak mi się coś przypomni,to dopytam ;) Quote
SandraNatan Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 1.co do tych uszu to nie wiem,bo afganom się uszu nie klei ;) 2.zazwyczaj to jest tylko kółko po przekątnej(przód,tył) i postawa 3.to nie jest MP ;) Czasami pyta się o wiek psa :) Quote
panbazyl Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 akurat w tej klasie sędziowie sa bardzo wyrozumiali zarówno dla wystawiającego jak i wystawianego. Najważniejsze zeby o własnych silach piesek wszedł na ring i też tak wyszedł. I sukcesów życzę! Quote
kavala Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 A do jakiego wieku jest klasa baby i co z pokazywaniem zębów? Quote
panbazyl Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 jeśli dobrze pamiętam - nie mam teraz żadnego katalogu przy sobie to 3-6 miesięcy. a zębiska - no cóż - sędzia jak ma ochotę na przyszczypanie to sam otwiera paszczę delikwentowi, ale zazwyczaj robi to właściciel. To klasa "żłobkowa" takie bardziej coś żeby psa (i siebie też bardzo często) oswoić z ringiem i stresem niż prawdziwy pokaz. Ale pomysł na tą klasę że się pojawila jest doskonały - pierwsze szlify. Quote
Vegas Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 My w klasie BABY miałyśmy zęby oglądane, raz ja pokazywałam, potem już*sędzia zaglądał, i dobrze... mała się*szybko przyzwyczaiła, że w paszczę można zajrzeć jak jest się*obcym. Sędzia pytał nas o dokładny wiek, chodziłyśmy jak każdy wystawiany piesek - w kółko i po prostej od sędziego i do sędziego, ćwiczyłyśmy ładne chodzenie przed wystawą i klikałyśmy sobie ładne stój. Spokojnie na zachętę można mieć smaczki i zabawki, wiadomo, że bejbika trzeba do wystawienia się*przekupić :) Quote
Recommended Posts