pumcia02 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Perła to niewielka suczka. Ma 17 lat, co dla psa jest wiekiem podeszłym. Wiemy o niej tyle, że straciła dom, kiedy eksmitowano jej właścicieli. Nie poszła za nimi, a może jej już nie chcieli? Została sama na klatce schodowej pod drzwiami swojego dawnego mieszkania czekając, aż ktoś jej otworzy… Tutaj spała i jadła, bo szczęściem sąsiedzi ją karmili. Zabraliśmy ją stamtąd w stanie silnej depresji, przerażoną zaistniałą sytuacją. Nie chcieliśmy, by zabrano ją do schroniska, bo nie dałaby tam sobie rady, trafiła do domu tymczasowego. Perła przeszła kontrolę weterynaryjną, która potwierdziła nasze przypuszczenia, że jej zdrowie jest w złym stanie. Nieoperacyjny nowotwór obu listew mlecznych nie pozostawia jej wiele czasu do życia. Może będzie to tylko kilka miesięcy… Suczka ogólnie jest bardzo zaniedbana, pewnie nigdy nie była u weterynarza. W domu jest grzeczna, cicha, jak by jej nie było. Ożywia się na spacerach. Perła potrzebuje domu, w którym będzie mogła bezpiecznie i w spokoju spędzić ostatnie chwile swojego życia. Dobremu człowiekowi, który zechce się nią zaopiekować, oferujemy wszelką pomoc w jej utrzymaniu i w opiece weterynaryjnej. Kontakt w sprawie adopcji Perły: 512 922 167, [email protected], 500 493 942, [email protected] PILNIE SZUKAMY PEREŁCE DOMU, W KTÓRYM SPĘDZI RESZTĘ ŻYCIA. FUNDACJA DEKLARUJE POMOC W UTRZYMANIU I LECZENIU SUNI. MOŻE TO BYĆ NA ZASADZIE TZW. DOŻYWOTNIEGO TYMCZASU. W tej chwili przebywa w bardzo awaryjnym tymczasie. A oto i ona! Suczka przebywa pod opieką Fundacji Noga w Łapę. Jest w domu tymczasowym w Warszawie. Quote
pumcia02 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 dla mnie na ewentualne rozliczenia itp ;) Quote
Awit Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ona jest taka maleńka, maleńka staruszeczka. "Dobrych" ludzi miała. Biedaczynka:-( Quote
ewajanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 O bosze jaka to piękna paskudka jest:loveu: Zapukajcie może do naszej kochanej Renaty5, ona już nieraz pomogła staruszkom, to kobieta z ogromnym sercem. Teraz jest pod jakimś innym nickiem, ale niewiem jakim. Quote
ewajanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Awit']Lionees, chyba, że poprzestawiałam litery:-)[/QUOTE] Chyba to jest ten nick, dzięki. Quote
Niuni&Pupi Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Pumcia02, ubiegłaś mnie ;) W weekend postaram się wrzucić zdjęcia małej i jej biednych ząbków. Niebawem będę też robić bazarek dla niej. POdaj może dane do przelewów dla fundacji w pierwszym poscie. Quote
pumcia02 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Dzięki ciotki. Dzisiaj spróbuje ją odnaleźć. Perełka trafiła do dt w depresji, a teraz odzyskuje humor. Probuje bawic się z drugim pieskiem, podbieguje, podskakuje. Czeka ją jeszcze wizyta u dentysty, wtedy może jeszcze lepiej się poczuje :) Jest zupełnie bezproblemowa. To typ psa, "którego nie ma". Quote
Delph Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Słyszałam o suni, podnoszę, bo szkoda sunieczki szalenie... Po tylu latach porzucić taką bezproblemową maliznę, ehhh........ Szkoda słów. Quote
pumcia02 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 miałam telefon po sunkę. Także Perła będzie miała odwiedziny w poniedziałek. Trzymajcie kciuki... Tak po cichutku mówię... Quote
Niuni&Pupi Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='pumcia02']miałam telefon po sunkę. Także Perła będzie miała odwiedziny w poniedziałek. Trzymajcie kciuki... Tak po cichutku mówię... Też słyszałam te nowiny. Trzymam kciuki! Wiem tez,ze Perełka potrzebuje pieniążków na leczenie. Postaram się zorganizować dla niej jakiś bazarek w wolnej chwili. A tym czasem zdjęcia małej: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Niuni&Pupi Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 I jeszcze jej biedne ząbki :( Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Chciałam dodac, ze sunieczka jak na swój wiek jest niesamowicie energiczna i wesoła. Mimo iż głucha, chętnie nadstawia się do głaskania. Wczoraj była na wspólnym spcerze ze mną i moimi psami i musze przyznac, ze rozbroiła mnie gdy zaczęła zapraszać do zabawy mojego psa :) Jest urocza i strasznie kochana, zycze jej wspaniałego domku;) Quote
pumcia02 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dokładnie, suńce dopisuje humor. Troszkę się wstydzi, ale jest ciekawska. I na żywo wygląda o wieeeele lepiej niż na zdjęciach!!! Quote
malagos Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 no pewnie, ze trzymamy! Oby ta wizyta była owocna :) Quote
Niuni&Pupi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Awit napisał(a):Jakie te ząbeczki....Co z nimi można zrobić? W jej wieku? Niewiele, czekamy jeszcze na konsultację u spec. :( Obecnie bierze antybiotyk na stan zapalny dziąseł. Jest bardzo dzielna i radosna dziewczyna:) Ps. Trzyam dzis kciuki. Quote
pumcia02 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Perła wczoraj pojechała do domu!!! Ludzie fantastyczni. Chcieli jej bardzo pomóc. Mieli świadomość, że Perła za dużych szans adopcyjnych nie ma. No i stalo się! Fundacja dalej będzie opłacać koszty leczenia Perły, ale najważniejsze , że ma SWOICH LUDZI! Quote
Delph Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Super :multi::multi::multi: Bardzo się cieszę :loveu: Powodzenia malutka! Quote
pumcia02 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Przepraszam za off.. Zapraszam wszystkich na wątek Kluska, który po 11 latach stracił dom. Teraz nie ma nic :( Był dla niego awaryjny tymczas. Kiedy Klusek jechał już do Warszawy niestety okazało się, że szybko musimy mu znaleźć inne miejsce. Trafił do płatnego domu tymczasowego w Wołominie. Miesięczny koszt to 300 zł, na tą chwile nie mamy nawet złotówki. http://www.dogomania.pl/threads/207832-Klusek-po-11-latach-straci%C5%82%C5%82-dom-%28-Potrzebne-deklaracje-i-pomoc-w-szukaniu-domku! Quote
Awit Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 pumcia02 napisał(a):Perła wczoraj pojechała do domu!!! Ludzie fantastyczni. Chcieli jej bardzo pomóc. Mieli świadomość, że Perła za dużych szans adopcyjnych nie ma. No i stalo się! Fundacja dalej będzie opłacać koszty leczenia Perły, ale najważniejsze , że ma SWOICH LUDZI! Cudownie, że chcieli taką starowinkę, że sunia czuje się im potrzebna. Quote
Recommended Posts