D0minika Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Halibna odezwij się i pisz jak Plutek :lol: Quote
D0minika Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 No własnie co u Plutka? Dziewczyny, zajrzyjcie tutaj, może ktoś będzie mógł pomóc, bo inaczej ta mała trafi w sobote do schronu :-( [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32614[/url] Quote
D0minika Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 No własnie co u Plutka? Dziewczyny, zajrzyjcie tutaj, może ktoś będzie mógł pomóc, bo inaczej ta mała trafi w sobote do schronu :-( [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32614[/URL] Quote
aga =] Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 szukam domku [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/9646/tnfotka013sz8.jpg[/IMG] Quote
halbina Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witajcie wszyscy dogomaniacy![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Spieszę zdać codzienny raport z mojego nowego życia.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wieczorem u Pańci było kilku gości. Właściwie cała rodzina jej sąsiadki (tej, która mnie wczoraj przyjmowała w Zabrzu i… pozwoliła spać na swoim posłaniu). Wszyscy byli bardzo mili, miziali mnie i grzecznie siedzieli, kiedy ja już w pościeli smacznie spałem. Mam trochę gorączki i kiedy się ekscytuję kaszlę, trochę tak jakbym się krztusił (Pani mówi, że wydaję taki dźwięk jak kot ze „Shreka”… trochę tak jakbym chciał się pozbyć kłaczka)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Potem dałem Pani znać, że potrzebuję jeszcze wyjść i poszliśmy na spacerek. Szczerze powiedziawszy, na spacerek wychodzę niezbyt chętnie, bo trochę się boję, iż nie dane mi będzie jeszcze wrócić… [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ale wróciliśmy! Pani pozwoliła mi spać ze sobą! Najpierw przytuliła mnie do siebie i nakryła kołderką, potem spałem na kołderce w jej nogach. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pani wstała wcześniej ode mnie (ponoć bardzo nie lubi wcześnie wstawać…), zrobiła mi pyszne śniadanko. Potem odkryła, że w nocy zrobiłem kupę w drugim pokoju…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ponieważ jednak spałem dalej, a Pani zależało na tym, by jej wyjście nie spowodowało u mnie ataku histerii, wyszła po cichu do pracy. Kiedy więc wróciła około 11.30 (udało się dziś znacznie wcześniej), do posprzątania było już kup trzy. I wtedy to Pani wydawała takie dźwięki, jakby chciała się pozbyć kłaczka…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dostałem drugie śniadanie i poszliśmy na spacerek, bym mógł poznać okolicę. Chodziłem grzecznie na smyczy przy nodze, a potem Pani pozwoliła mi pochodzić bez smyczy, ale ja wolałem trzymać się blisko… w końcu nigdy nie wiadomo, kiedy się człowiek zgubi… Potem Pani zabrała mnie w miejsce, gdzie jakaś miła dziewczyna (ponoć dawna dogomaniaczka) zajrzała mi głęboko w oczy, lekko przydusiła i wreszcie włożyła mi coś do pupy… [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pani weterynarz stwierdziła zapalenie krtani (ale, ponieważ coś mi tam też w kolorze seledynowym zaczyna z nosa wypływać, istnieje podejrzenie nosówki!). [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Niestety po tym stwierdzeniu zrozumiałem, że nosówka nie jest niczym przyjemnym, bo coś mnie kilkakrotnie ukłuło i potem długo jeszcze bolało… To coś nazywa się antybiotyk.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Swój sprzeciw i cierpienie wyraziłem z całą mocą, piszcząc i skomląc.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Boję się, że to nie koniec, bo słyszałem, jak Pani umawiała się na następną wizytę na jutro. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Następnie poszliśmy jeszcze do sklepu. Takiego, w którym zwierzęta są klientami. Pani nakupiła mi smakołyków i powiem Wam, że kupiła tego tyle, że chyba tu zostanę czas jakiś… [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tak się tym ucieszyłem, że jak tylko zrozumiałem, iż wracamy do domu, zacząłem ciągnąć i nawet z impetem wbiegłem w stado gołębi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Właśnie wróciliśmy do domu, zjadłem trochę tych pyszności (ucho przepyszne!) i zamierzam uciąć sobie drzemkę, ale najpierw spieszę zdać Wam raporcik. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Niestety nie wiem, kiedy będzie okazja zamieścić ten raport na dogomanii, bo od wczoraj Neostrada nie działa. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam wszystkich![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pani i ja[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]PS. Pani zaczyna się łamać, jestem przemiły i wszyscy mnie chwalą! A na zastrzeżenia, że domek tylko tymczasowy jakoś dziwnie reagują śmiechem… głośnym śmiechem…) To chyba dla mnie dobrze? Jak myślicie? [/SIZE][/FONT] Quote
lena_zet Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 o jejku, jakie to smutne i wesołe zarazem.... czy mogę jakoś pomóc plutowi?tylko nie nosówka, błagam....:-( Quote
lena_zet Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 ciotka ambra,zmień temat!dzisiaj przeczytałam i mi serce zamarło!a tu przecież schron mu chyba nie grozi, prawda?;) Quote
halbina Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 jeśli już... to całej naszej czwórce... :eviltong: Quote
lena_zet Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 [quote name='halbina']jeśli już... to całej naszej czwórce... :eviltong:[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: same psy?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: czy koty też?:cool3: Quote
Jola_K Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Halbina, raport cudny! Podebrałam ci Dodę ale zobacz jakie cudeńko do Ciebie trafiło! :evil_lol: I na komputerze się zna! Trzymam kciuki za Pluto, będę tu zaglądać :razz: Wymiziaj cała czwórkę. [SIZE=1]PS [/SIZE] [SIZE=1]co do tpsa i neostrady, to ja non stop z nimi walczę![/SIZE] :angryy: Quote
syla00 Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Cześć Pluto!! Kurcze ja nie miałam pojęcia, że takiego zdolniachę ze sobą wiozę:cool3: Nie dość że na kompie się zna, to jeszcze taki poeta z niego:lol: Pluto nie daj się! Jesteś w dobrych rękach i ciotka Formica odpowiednio się tobą zajmnie! Quote
halbina Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 [quote name='wandul 66']czyli od godz> 13 00 mam takiego pzrystojnego sasiada w Zabrzu , nie omieszkam WAS odwiedzić!!![/quote] Cioteczko Wandulo! Pani przeczytała coś na dogomanii i strasznie się przejęła... z miłym sąsiadem przestawiała dziś meble :razz: , ponadto odkurzyła :crazyeye: Koty w głębokim szoku... Coś tam miauczą, że od połowy sierpnia się do tego zbierała... I sarkastycznie dodają, że Pani jednak najlepiej funkcjonuje, kiedy jest pod presją... :mad: Zapraszamy! Tylko prosimy termin wizytacji uzgodnić. Dobrej nocy życzę! PLATON Quote
MARCHEWA Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Mam nadzieję,że z Plutem będzie wszystko ok.Trzymam za niego kciuki i pozdrawiam jego opiekunkę:p Quote
Ambra Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 słuchajcie! moim zdaniem to nie nosowka - mam nadzieje. Uwazam tak bo moje dwa psy 2 tygodnie temu były mocno chore! Obie mialy zapalenie krtani, kaszlały strasznie i kichały i miały duuuzzzyyy katar! katar ten jednak był wodnnisty a nie zielony ;/ dostawaly antybiotyk, polopirynę i rutinoscorbin!! przeszlo po 10 dniach! ponoć panuje teraz taki psi wirus grypowe, modlmy sie oby to bylo w najgorszym wypadku!! czy Pluto reaguje juz na swoje imie??:razz: usciski ode mnie i to mocneee Quote
supergoga Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Na 4łapy znalazłam takie ogłoszenie: Przyjmę za darmo psa, szczeniaczka do 6 miesięcy ( rasowy lub kundelek, wykluczone tylko krzyżówki ras agresywnych ), z Krakowa lub bliskiej okolicy. Proszę o kontakt telefoniczny bądź sms. Pozdraiwam tel. 662 257 324. Może warto sprawdzić co to takiego i czy aktualne. Quote
D0minika Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 No właśnie, może to byłby jakiś dobry domek, jak nie dla Pluta, to dla Alfy? Quote
halbina Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Witajcie Dogomaniacy! Spieszę donieść, że z moim zdrowiem raczej bez zmian. Nadal pokasłuję (zapalenie krtani). Niestety mam też biegunkę i zielonkawy katar. Dużo śpię. Pani Weterynarz, którą serdecznie pozdrawiamy i której bardzo dziękujemy, zapobiegawczo zaaplikowała mi dziś szczepionkę na nosówkę. Następna wizyta w poniedziałek. Co do mojego domowego życia, trochę jeszcze nerwowo sprawdzam, gdzie idzie mój człowiek, kiedy gubi się z pola mojego widzenia. Z kotami zawarliśmy pakt o nieagresji (jak dostałem wczoraj "latarę" od jednego z nich, uznałem, że lepiej nie przekraczać pewnej granicy), ale z drugiej strony interesujemy się sobą i sprawdzamy nawzajem, co tam w misce sąsiada. Pani ma trochę mało czasu, by ciągle mnie miziać, więc przejąłem inicjatywę. Kiedy się tylko da, liżę jej ręce i twarz. Na spacerku pokazałem Pani, jak wysoko umiem skakać. Trochę była niezadowolona, że zrobiłem jej odbitki łapek na wysokości barków. Ponoć to strój wyjściowy był... Znalazłem też kij wielkości samego siebie. Ciężki i soczysty. Pani rzucała go, a ja szukałem i próbowałem aportować. Wzięliśmy go do domu. Mam też swoją kortówkę i w pogoni za nią brykam jak Tygrysek z "Kubusia Puchatka". To tyle na teraz. Pozdrawiamy Was wszystkich! Pani, Byron, Junior i ja - Platon. Quote
D0minika Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Ogłoszenie na 4łapach nieaktualne, własnie dzwoniłam :-( Quote
halbina Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [B]PSIA DUSZA [/B][I]Barbara Borzymowska[/I] To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza Quote
supergoga Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Szkoda, że nieaktualne, miałam nadzieję, że jeszcze nie znaleźli psiaka. Ale zawsze warto sprawdzić. Ja tak 2 domki znalazłam. Może też się w końcu uda. Quote
D0minika Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 No szybko psiora znaleźli :( Zawsze warto spróbować... A teraz Pluto skacz, jak tak wysoko potrafisz :lol: Quote
Recommended Posts