Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='TuathaDea']Wiesz czemu w Anglii nie udało się przeforsować całkowitego zakazu kopiowania? Między innymi dlatego że według rządowego raportu w ciągu ostatnich 2 lat w wyniku urazów powstałych przy pracy musiano amputować ogony 20 psom będącym w służbie JKM.[/quote]Dla mnie , to to jest własnie rzeczowy argument

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nikador']A mi sie wydaję,że już jestes bardzo stara,masz problemy z czytaniem,z kojarzeniem i niestety z pamiecia również.Pewnie na łożu smierci zobaczysz te wszystkie bidy które ciachałaś dla swoich walorów estetycznych i swojego widzimisię,może wtedy sumienie Cię ruszy.Buziaczki dla babci [B]Draczyn.:calus:[/B][/quote]Twoje chamstwo przechodzi samego siebie. Dla Ciebie , tylko mlodzi sie liczą. Tutaj odkrylas swoje prawdziwe ja. Nieposzanowanie dla nikogo i niczego. Starszych do komor gazowych, aby pozostawic miejsce dla innych

Posted

Jesssssu dziewczyny;-))))
to jak z aborcja: jedni drugich nie przekonaja, wiec po co dyskutowac???
Ja tylko do przeciwnikow kopiowania uszu mam jedno pytanie i stawiam krate piwa jak ktos mi da odpowiedz:
POKAZCIE MI JEDNO ZWIERZE DZIKIE, NIE WYTWOR CZLOWIEKA, KTORE MA KŁAPCIATE UCHO A NIE STOJACE???
JEDNO???????????????????
jak myslicie dlaczego natura postawila na stojace ucho, skoro nie ma to zadnego wplywu na wentylacje i choroby uszu???

Posted

[B]Draczyn,[/B]ty znów nie wiesz co piszesz ale juz sie przyzwyczaiłam.Teraz to nie mam poszanowania dla starszych,jak Ty wpadasz na takie rzeczy?Z Tobą juz nie dyskutuje,bo nie warto.Papasiu

Posted

[quote name='nikador'][B]Draczyn,[/B]ty znów nie wiesz co piszesz ale juz sie przyzwyczaiłam.Teraz to nie mam poszanowania dla starszych,jak Ty wpadasz na takie rzeczy?Z Tobą juz nie dyskutuje,bo nie warto.Papasiu[/quote]Niestety mamusia zapomniala wychować w poszanowaniu dla starszych. Zal mi Ciebie

Posted

[quote name='madalenka'][SIZE=2][B]

[U] Przeciw:[/U]
- bol i stres (napewno mniejszy czy wiekszy jest, chocby przy przycinaniu uszow ... ;))
- zaburzenia komunikacji w doroslym zyciu ...
- wzgledy etyczne (zaspokajanie wlasnych kaprysow)
- powikłania po zabiegach kopiowania i cięcia
- wady wzorca ukryte kopiowaniem lub cieciem
- [/B][/SIZE][B]k[/B][B]opiowanie uszu i ogonów zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt jest zabronione.
- szerzący się proceder obcinania ogonków samodzielnie przez hodowców i pseudohodowców.[/B][/quote]

Dla mnie to są rzeczowe argumenty.:happy1:

Posted

[quote name='Draczyn']Niestety mamusia zapomniala wychować w poszanowaniu dla starszych. Zal mi Ciebie[/quote]

Mamusia,wychowala jak trzeba,pokazala osobiście co to serce dla ludzi i zwierząt,biedna starsza osóbka,pani Dagmara której co miesiąc kupujemy z mężem leki bo jej na to nie stać,jeżdzimy z nią do lekarza i wykonujemy za nia różne prace domowe,bo juz nie ma no to siły a swoich dzieci nie ma powiedziałaby Ci jak jestem wychowana.Niestety,starsi jak i młodsi bywaja różni.Ty jesteś tego najlepszym przykładem.papa [B]Draczyn[/B]

Posted

Draczyn olej te panny!!!wielcy milosnicy zwierzat a jak zapytasz o sterylki to beda ZA, a jakiez to ratowanie zycia???kaprys wlasciciela, zeby nie trzeba bylo pilnowac suczki w cieczce i tyle!w wiekszosci przypadkow!!!
Niech sobie mysla co chca-i patrz jakie one dobre???normalnie lzy wzruszenia mi oczy zalaly!taki typowy przyklad katolika sluchajacego radia maryja i łojca rydzyka

Posted

Do kościoła nie chodzę,radia Maryja nie słucham a kilku ludziom biednym pomagam,zwierzętom tym bardziej bo skazane są na człowieka.A co?Razi Cię taka pomoc?Zle robię?wybacz,nie przestanę i to moja sprawa.Proponuje wrócic do tematu.

Posted

WOW!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
anielica???hahahahhaha
ja z toba dyskutowac nie zamierzam-mam kopiowane psy i bede miala kopiowane psy, najwyzej zmienie panstwo zamieszkania na USA i mam w nosie twoja opinie w tym temacie-jestes dla mnie nawiedzona istota i tyle ot co!!!:mad: :mad:

Posted

Lutomskak kolejny raz napisała:
[QUOTE]ty jestes jeszcze jedna,kolejna-ktora ma odwage powiedziec-ze podoba ci sie pies kopiowany,,,,,,,,
za to -powinnas zostac spalona na stosie razem z nami-!bo nam tez sie takie psy podobaja![/QUOTE]
I tym samym kolejny raz udowadnia że nie rozumie prostych postów któe pisze kto inny. Bowiem nie raz nie dwa osoby przeciw kopiowaniu wypowiadały sie ze sie podobaja kopiowane, ale nie chca tego robić ze wzgledu ze gusta to zbyt słaby powód aby okaleczać zwierze.

[QUOTE]draczynko!nie kop sie z koniem-jak to powiedziala orsini -kiedys do mnie......[/QUOTE]
Lutosmak to juz wiemy ze Orsini jest Twoim guru, bowiem jej wypowiedzi jak i Twoje są czesto kropka w kropka zerznięte. Tylko nie wiem która od której.

Ale skoro Ci imponuje to przysłowie, zreszta gatunek jak zwykle dosc mało wybredny. JAk sobie przypomne któe nam tu serwowałas.
To powiem Ci ze znowu nie trafiłaś, a włąściciwe pokazałaś czym Ty i Orsini sie kierujecie w życiu.
"Nie kop bo moze oddać mocniej." Prawda ? Taki sens jest tego przysłowia. Nie trafia do Was to ze konia nie kopie sie nie dlatego ze moze oddac, ale dlatego ze jest to zwierze i zasługuje na dobre traktowanie z szacunkiem.
Ale to dla Was mało znaczacy argument. Moze dlatego nie powiesz nie obcinaj psu ogona i uszu bo jest to okaleczanie. Dla Was jest wazne ze mozna obciać bo jest zbyt słaby inie odda.
To dosc pokrętna filozofia zycia :p

[QUOTE]mysle sobie-ze jak olejemy ten temat ,to mu damy-umrzec smiercia naturalna[/QUOTE]
Wiec skoro ciagle myślisz i nie olewasz tego tematu to chyba myslenie nie jest Twoja mocna stroną.

[QUOTE]POKAZCIE MI JEDNO ZWIERZE DZIKIE, NIE WYTWOR CZLOWIEKA, KTORE MA KŁAPCIATE UCHO A NIE STOJACE???
JEDNO???????????????????[/QUOTE]
Orsini kto od kogo to zerznął, bo Lutomskak już kropka w kropke pytała sie o to i poległa. Źle sformuowała pytanie. Moze nie powielaj jej błędów.
A przy okazji wiesz co to genetyka? Myślisz ze w naturze zwierze sobie cos odgryza jakis ogonek moze? Bo mu zbyt długi dynda?
Wszystko to załatwia selekcja. Wiec i tu nie potrzeby aby okaleczac, a jak sobie cos chcesz zmienic w wytworze człowieka to zrób to genetyką. Chyba ze to Cie przerasta.
A przy okazji Orsini ładne kopytka zamieściłas tylko czemu te stópki jakies takie od Satyra były?

Posted

[B]Orsini[/B],jeśli chcesz przeprowadzać się do USA by dalej kopiować to jesteś sama nawiedzona i to porządnie,szukaj już domku,bo w Polsce prędzej czy póżniej całkowity zakaz kopiowania wywalczymy,już walczymy nawet dodam.

[B]Laluna[/B],brawo:loveu:

Posted

arogancje?
stwierdzam FAKT;-))))
i z nawiedzonymi nie dyskutuje sie i tyle, a WY marsz do garow!!!pierogi gotowac a nie tu gitarre zawracac!!!
albo do szmaty-w kazdym razie wezcie sie do roboty:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='orsini']Jesssssu dziewczyny;-))))
to jak z aborcja: jedni drugich nie przekonaja, wiec po co dyskutowac???
Ja tylko do przeciwnikow kopiowania uszu mam jedno pytanie i stawiam krate piwa jak ktos mi da odpowiedz:
POKAZCIE MI JEDNO ZWIERZE DZIKIE, NIE WYTWOR CZLOWIEKA, KTORE MA KŁAPCIATE UCHO A NIE STOJACE???
JEDNO???????????????????
jak myslicie dlaczego natura postawila na stojace ucho, skoro nie ma to zadnego wplywu na wentylacje i choroby uszu???[/quote]
Może warto zaproponować takie pytanie do FAMILIADY?
To już było.

Posted

[quote name='nikador']Skoro mowa o OKÓLNIKU FCI nr 85/2002,stwierdzić należy,że opisuje on
traktowanie psów podczas sędziowania na WYSTAWACH MIĘDZYNARODOWYCH i to w krajach,w których dopuszczalne są takie zabiegi.Polska i tak nie należy do nich.Ale na wystawach krajowych należy całkowicie wykluczyć zastosowanie OKÓLNIKA 85/2002!Zastosowanie ma wyłącznie USTAWA,regulamin i wzorzec rasy.Dlatego są podstawy do rewizji wyników wszystkich wystaw krajowych,w tym zakresie,co najmniej od początku 2006 roku!!!!!!!!!!!!!!!

Kto za ten bałagan odpowiada i kto za to zapłaci?[/quote]
orsini, może na ten temat się wypowiesz?

Posted

[quote name='cockermanka'][B]orsini [/B]- chyba się zapominasz....[/quote]
a co jestes mezczyzna???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
jak nie to do roboty!!!
widze, ze lancuch masz za dlugi-kobieta powinna miec taki , zeby w kuchni siedziala, a nie po pokojach.
:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='orsini']a co jestes mezczyzna???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
jak nie to do roboty!!!
widze, ze lancuch masz za dlugi-kobieta powinna miec taki , zeby w kuchni siedziala, a nie po pokojach.
:diabloti: :diabloti: :diabloti:[/quote]
Rzeczywiście się zapominasz...:mad:

Posted

[quote name='orsini']hahahaha
nie bede dyskutowac z zadna nawiedzona baba!!!
poszly gotowac lepiej pierogi!!!
do garow tam wasze miejsce!!!
i nie zawracac gitary[/quote]
[FONT=Verdana]Poszukajmy może panience orsini jakiegoś faceta. Zaraz złagodnieje.
Natura swoje prawa ma. Pewnie to hormony ją rozwalają. Kochanie, tak naprawdę sexu nie da się uprawiać na forum. A ty co chwilę próbujesz.
[/FONT]

Posted

[QUOTE]Poszukajmy może panience orsini jakiegoś faceta. [/QUOTE]
Tylko który zechce takie kopytka :razz:

[QUOTE]ale ic [/QUOTE]

To jakies nowe słowo? :crazyeye:

Orsini robisz chlew z tego topicu. Moze rób to w innym miejscu bardziej stosownym do Twoich obyczajów.