Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest ursa81
Posted

[quote] Napisał [B]MEGNUM[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9840758#post9840758"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]Wszystko bym oddała za to aby moja dożyca nigdy nie przypominała mi wyżła:roll:[/I]
[/quote][quote name='iwona&CAR']LUB ZROBILA nie widzac w tym psa - to jest wlasnie takie podejscie do zwierzecia. Tu obciac , tu urwac , tu odrabac - bo taki mi sie podoba.
Czy w tym wypadku mozna mowic o gustach ???
To nie rzecz ktora mozna przypasowac do gustu .:shake:[/quote]

Myślę, że MEGNUM nie chodziło o to, że [B]zrobi wszystko[/B] w dosłownym tego stwierdzenia znaczeniu. Pewnie zwyczajnie MEGNUM nie podobają się wyżły i w ten sposób chciała okazać sój stosunek do nich.

Pewnie, że to dwie różne rasy i dog nie powinien wyglądać jak wyżeł, a wyżeł jak dog ale ja napisałam pół żartem pół serio, kiedy porównałam nieciętego doga z wyżłem. Chodziło o to, że z racji bycia miłośniczką wyżlaków jakoś milej mi się patrzy na doga z uszami "jak u wyżła". Tylko to miałam na myśli.

A jako ciekawostka: fotki.

[IMG]http://images28.fotosik.pl/188/84cc0b01b69ebf26.jpg[/IMG]

[IMG]http://images29.fotosik.pl/187/4008932e259461d4.jpg[/IMG]
poniższe zdjęcie należy do hodowli Theogonia

Czy te psy nie są w jakiś specyficzny sposób podobne? Zresztą kiedy jeszcze dogi były psami użytkowymi w sensie - myśliwskimi podobno jeszcze bardziej przypominały wyżły.

Posted

[COLOR=seagreen][B]Orsini skoro piszesz publicznie nieprawdę nie pozostaje mi nic innego jak sprostować Twoją wersje. Wulgarne obrażanie użytkowników dogo zarówno na forum jak wysylając prostackie priv nie ma nic wspólnego z opozycją, a jedynie z brakiem dobrego wychowania.[/B][/COLOR]
[COLOR=seagreen][B]Dostałas punkty karne za łamanie regulaminu i od Ciebie zależy czy chcesz osiagnac ich maksymum, czyli tyle przy których sam system automatycznie banuje.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Sylvia_76']Nie grozi Ci to :) I to nie jest kwestią ucięcia czy pozostawienia ucholi. Ona po prostu jest piękna.[/quote]

Dzięki Sylwuś;) Ja żartowałam sobie, zreszta jako właścicielka DN wiesz co miałam na myśli:eviltong:

[quote name='iwona&CAR']LALUNA ,PIEKNO jest tylko jedno - naturalne !!!!!

Sztuczne piekno , dorobione, dociete to juz wyrafinowane piekno .
Te USZY SA PIEKNE ??? nie napisze dla jakiego pokroju ludzi.
Szkoda ze tak piekny pies zostal oszpecony. brrrrrrr
Odpychajace wzdrygam sie nie tylka ja ale wszyscy ktorzy juz zapomnieli
co to znacza pocharatane uszy - co za sredniowiecze :-o
A Ty co sobie zrobilas dla upiekszenia ??? czy swojemu dziecku.??
Stopek za duzych Twoje dziecko nie ma ????
A moze za krotka szyje ??? przydaloby sie wydluzyc obrozami ha ha ha....
Dlaczego wlasciciele upiekszaja tylko psy bo co bo sa bezbronne i co i prawa sie nie doszukali ???????
Tragedia !!!!! Gratuluje takich gustow kosztem cierpien !!!!!!!
A TE USZY SA obrzydliwe ,sterczace rogi , wszyscy co ze mna w tej chwili ogladaja lub przesle link do tej foty maja takie samo zdanie i sa w szoku , wspolczuja temu psu.:angryy:
BIEDNE OKALECZONE ZWIERZE ,KALECTWO a nie pieknosc.[/quote]

[
Moje paznokcie naturalne nie są piękne wiec juz twój mit obalony:eviltong:
Uszy wcale nie są pocharatane. Nawet sobie nie wyobrażasz jaką ma piękną głaciutka bliznę zmniejszającą sie bardzo szybko i zaarstającą sierścią.

Dzieci nie mam i nie planuję jak na razie;)

A linki przesyłaj komu chcesz. DLA MNIE takie uszy są piękne a że ja egoista jestem to tylko to się liczy.:evil_lol:

[quote name='niceravik']
[COLOR=black][FONT=Verdana]Biedna MEGNUM myślała, że to ona ma taki cudny gust :eviltong:. Nic z tych rzeczy![/FONT][/COLOR][/quote]

No fakt nie przelewa sie, ale chyba biedna to nie jestem. Mam dach nad głową i pełną lodówkę, stac mnie na utrzymanie doga i 2 innych psów, kota i zółwia i nawet czasem starczy na piwo <lol>

A tak serio to Intera zrobię z każdym kopiowanym psem, który spełni eksterierowe warunki i naprawdę wszystko mi jedno czy mam ch. Niemiec czy ch. Węgier. Ważne, że mam mój doży ideał na kanapie. I zdania nie zmienię.

[quote name='ursa81']Myślę, że MEGNUM nie chodziło o to, że [B]zrobi wszystko[/B] w dosłownym tego stwierdzenia znaczeniu. Pewnie zwyczajnie MEGNUM nie podobają się wyżły i w ten sposób chciała okazać sój stosunek do nich.

[U]Pewnie, że to dwie różne rasy i dog nie powinien wyglądać jak wyżeł[/U], a wyżeł jak dog ale ja napisałam pół żartem pół serio, kiedy porównałam nieciętego doga z wyżłem. Chodziło o to, że z racji bycia miłośniczką wyżlaków jakoś milej mi się patrzy na doga z uszami "jak u wyżła". Tylko to miałam na myśli.
[/quote]

Ursa ja bardzo lubie wyżły i pisałam to zupełnie jak Ty, pół żartem pół serio:lol:
A serio to podoba mi sie podkreslone Twoje zdanie.
Jak by to powiedzieć hmmm, nie lubię takich dogów z takimi głowami jak ta suka, której zdjęcie wkleiłaś.
Wolę te wzorcowe, np takie:
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/9642/emblemat12tk0.jpg[/IMG]

Przyznasz, ze daleko im do wyżełków??

p.s. Uszy tu nie mają znaczenia, wkleiłam pierwszą lepszą.

Posted

[quote name='MEGNUM']... Filmu nie komentuję bo ktoś kto go zrobił nie ma chyba pojęcia, ze istnieje róznica w proporcjach szczeniaka i psa dorosłego. Śmieszne, ze wszystkowiedząca Niceravik podpiera się takim filmikiem.:lol:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ty widzisz tu mój filmik o kopiowaniu, którym się podpieram :shake:??? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Słonko, to mogą być tylko przekłamania na wizji.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Ty widzisz tu mój filmik o kopiowaniu, którym się podpieram :shake:??? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Słonko, to mogą być tylko przekłamania na wizji.[/FONT][/COLOR][/quote]

Nie wiem czy Twój i nie napisałam tego. Nazwiskiem nie pdpisany.

Posted

[quote name='MEGNUM']Nie wiem czy Twój i nie napisałam tego. Nazwiskiem nie pdpisany.[/quote]

Ależ napisałaś
[quote name='MEGNUM']

Filmu nie komentuję bo ktoś kto go zrobił nie ma chyba pojęcia, ze istnieje róznica w proporcjach szczeniaka i psa dorosłego. Śmieszne, ze wszystkowiedząca Niceravik podpiera się takim filmikiem.:lol:[/quote]

Posted

[quote name='LALUNA'][COLOR=seagreen][B]Orsini skoro piszesz publicznie nieprawdę nie pozostaje mi nic innego jak sprostować Twoją wersje. Wulgarne obrażanie użytkowników dogo zarówno na forum jak wysylając prostackie priv nie ma nic wspólnego z opozycją, a jedynie z brakiem dobrego wychowania.[/B][/COLOR]
[COLOR=seagreen][B]Dostałas punkty karne za łamanie regulaminu i od Ciebie zależy czy chcesz osiagnac ich maksymum, czyli tyle przy których sam system automatycznie banuje.[/B][/COLOR][/quote]

[B]no wiec publicznie mi prosze zaprezentowac ten kawalek regulaminu ktory mowi o tym ze na priv nie moge napisac tego co o Tobie mysle!!!![/B]

Posted

Ponieważ nie znalazłam takiej informacji- czy na wystawie CRUFT'a mogą być wystawiane psy z ciętymi uszami???
Jeżeli jest tak, że istnieje bariera od której urodzone psy nie mogą być kopiowane to jaka to jest data???
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Posted

Oki - to tu zadam to pytanie ( badz co badz w pewnymsensie nawiazanie do pytania DaRA), bo na info o wystawach nie odpowiedziano mi.
Po co przyznaja sedziowie kwalifikacje do Cruft"a psom kopiowanym??? Chodzi mi o sensowna i rzeczowa odpowiedz!

Posted

czy ja napisalam niewyraznie ? a moze w obcym jezyku ? :roll:
nominacja jest rownoznaczna ze zdobyciem caciba lub zwyc ml - jezeli w danym kraju organizujacym wystawe z nominacja moga byc wystawiane psy kopiowane to moga dostac takie nominacje
dodatkowo wszytkie Interchampiony maja nominacje bezterminowe

Posted

[quote name='sota36']Aha - czyli nomincja nie uwzgldnia obowiazujacego w niektrych krajach prawa niekopiowania psow?[/quote]

Wszędzie, na całym świecie obowiązuje "prawo niekopiowania";)

Posted

[quote name='Elitesse']czy ja napisalam niewyraznie ? a moze w obcym jezyku ? :roll:
nominacja jest rownoznaczna ze zdobyciem caciba lub zwyc ml - jezeli w danym kraju organizujacym wystawe z nominacja moga byc wystawiane psy kopiowane to moga dostac takie nominacje
dodatkowo wszytkie Interchampiony maja nominacje bezterminowe[/quote] moja Droga - moja wypowiedz nie byla zloscila!!! Bynajmniej! Nie mowie o niewyraznym napisaniu badz mowie w obcym jezyku!!!!
Chodzi mi o zapis prawny, ktory uniemozliwia w Anglii wystawianie psow o kopiowanych otrzmujacych nominacje do Crufta - tyle.
Dla mnie to pewna niekonsekwencja albo sprzecznosc prawna. A wiem, ze wiele psow wspanialych - co ostatnio w Katowicach potwierdzil dla mnie bliski pies w rasie briard - otrzymal takowa nominacje a jest kopiowany. Czyli droga na Crufta zamknieta tak na prawde! Dlatego zastanawiam sie -po co marzenia, po co ludzenia sie skoro kopiowanym sedziowie przyznaja takowy zaszczyt, skoro i tak nie skorzystaja z pokazaniu sie na Wyspach, bo sa spaloni na starcie!

Posted

daj spokoj;-))
zobacz moze najpierw jakie tam Briardy wystepuja na tym CRUFCie sie okaze, ze Twoje zwierzatko 1000razy lepsze, a by tam z nimi przegralo.
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
CRUFT to przerost formy nad trescia naprawde. Chyba , ze jakims cudem w Briardach jest inaczej niz np w sznaucerach, ale to co tam wygrywa to u nas na ocene bdb normalnie. Wiec nominacja piekna ale na sciane i wtedy niewazne czy psiak kopiowany czy nie:lol:

Posted

[quote name='orsini']daj spokoj;-))
zobacz moze najpierw jakie tam Briardy wystepuja na tym CRUFCie sie okaze, ze Twoje zwierzatko 1000razy lepsze, a by tam z nimi przegralo.
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
CRUFT to przerost formy nad trescia naprawde. Chyba , ze jakims cudem w Briardach jest inaczej niz np w sznaucerach, ale to co tam wygrywa to u nas na ocene bdb normalnie. Wiec nominacja piekna ale na sciane i wtedy niewazne czy psiak kopiowany czy nie:lol:[/quote]
widzialam te briardy i ...zalamka... Mniesie nie podobaja, ale moze sie nie znam! Nasze ogony o niebo lepsze!!!!

Posted

[quote name='DaRa']Czyli Dogger nie może pojechać na Cruft'a mimo, ze miał tak dawno temu cięte uszy?[/quote] nochyba w tej sytuacji niestety nie!!!!!:placz::placz::placz::placz: A takie zjawisko!!!!!

Posted

[quote name='DaRa']Tym bardziej żal[/quote]
wlasnie nie-oni tak tam potem sedziuja, ze wygrywa to co jest w ich typie:diabloti::diabloti::diabloti:
zal to tam jechac i przegrac z takimi-tamtym ich psom to nawet kopiowanie by nic nie pomoglo:evil_lol::evil_lol: bez znaczenia czy maja uszy czy nie-tak samo "piekne":evil_lol::evil_lol::evil_lol: