maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='xxxx52']maxxel-cyt"Masz jakas naukowa rozprawe na temat? Jakis autorytet?,ktory autoryzowanie stwierdzi ,ze jest fakt iz szczeniak CIERPI PODCZAS KOPIOWANIA ? Wiesz moglabym sie spodziewadz pytania ze strony 2 letniego dziecka ,a nie od ciebie ALFAi OMEGA.:flop: [/QUOTE] Big-mamuska pomoze Ci przetlumaczyc: [B]Professor Dr. R Frisch, Leader of the Clinic of Veterinary Surgeons Justus-Lieberg University Germany[/B] -wrote The docking of tails and the removal of dewclaws in puppies less than 4 days old without anaesthetic, is not connected with any serious pain in such a way that it cannot be allowed from the point of view of protection of animals. There are two expressions in German for which there is no English equivalent 'Nestfluchter' which means a young bird or animal which will very soon leave its nest or its mother and will therefore have to find its own food; and 'NESTHOCKERN' which means a young animal that stays for a long time in its nest with its mother and is fed by her - new born up belongs to the Nesthockern, in comparison to the horse cow pig and goat which are regarded as Nestfluchter. The Animals in the Nesthockern group are born relatively immature, completely naked, blind, deaf very immobile and very helpless. Their nervous systems at birth is not even fully developed. There are still cell divisions in the brain and some of the nervous threads are not fully developed. In psychological tests it has been detrmined that the time between the nervous impulse and reaction (chronaxie) takes 3-4 times longer than it would an adult. After about 10-14 days when the animals eyes are opened (until then it has been more like an embryo) it is possible to determine the normal value of the impulse. In 1941 [B]Volkhov[/B] determined that animals, at this period of life, had very little feeling of pain. The concious feeling of pain is still not very likely at that age. [B]Schmidker[/B] wrote in his doctorate in 1951 about the feeling of pain in new born puppies: "Incomplete development of the nervous system at the time of birth and the very high chronaxie value in connection with thefact that the animal is not able to react effectively to pain gives us every reason to believe that the actual feeling of pain is very low in the newborn of this group of mammals (dogs). In other words,at this age and biological condition, it would have no absolute meaning to talk of pain." [QUOTE] Wstyd takie pytanie stawiac :angryy::shake:czy podczac obcynania wycinania unerwionych czesci organizmu zwierze nie odczuwa bolu:shake: [/QUOTE] czytaj j/w. [QUOTE] Czy ty idac do dentysty wzywasz neurologow ,ktorzy po wyrwaniu beda pisali prace hab ,na temat czy wystepuje bol podczas rwania:mad::mad::mad: Ach Ty maniaku "populistyczny"-mysle ,ze zainfekowales sie tym slowem :evil_lol:,pora udania sie do lekarza celem zaszczepienia profilaktycznego:diabloti:[/quote] [/QUOTE] ..najpierw pojade na Sardynie,podobno drugi gabinet otworzyli. Quote
Jasiek Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='xxxx52']maxxel....... ALFAi OMEGA.:flop: [/quote] XXXX pomyliły Ci się osoby ,to nie maxxel ma tu patent na wiedzę.Tu są lepsze chodzące encyklopedie wiedzy:lol: Quote
Chandler Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel']"Big-mamuska pomoze ci przetłumaczyc[/quote] xxxx52 - wezwana Ci na pomoc staję - ja - [B]Big-Momma Aktywistka [/B]i (to chyba miało być bardziej swojsko) [B]Big-mamuśka[/B]... Łomatko..., nie dam rady, "ja nie szprechen po angielskij", dopiero zasiadłam do nauki... Ale Chuck Norris na pewno pomoże... Quote
Chandler Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Chuck Norris from Poland - ma się rozumieć... Quote
xxxx52 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 maxxel-mozesz jechac na Sardynie,ale czy bys cos zarobil na tych ogonkach i uszkach to nie wiem :shake:,siedzac caly dzien przy komputerze.Tam trzeba pracowac:diabloti: Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE][[quote]quote=xxxx52;9289982]maxxel-mozesz jechac na Sardynie,ale czy bys cos zarobil na tych ogonkach i uszkach to nie wiem[/QUOTE] Chyba bym wydal!!Za spektakl trzeba placic [QUOTE] :shake:,siedzac caly dzien przy komputerze[/quote] [/QUOTE] Taka praca:placz: .[quote]Tam trzeba pracowac:diabloti:[/quote][/quote] ..jako kelnerka?? Quote
xxxx52 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 maxxel-nie wiedzalam ,ze kelnerzy,kelnerki, maja az tyle do powiedzenia o kopiowaniu:evil_lol:moze o obcinaniu na zywca u prosiakow co nie co:-(Ty wiesz o ile jest to Twoj joob Quote
Chandler Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Odnośnie- [B]"Professor Dr. R Frisch, Leader of the Clinic of Veterinary Surgeons Justus-Lieberg University Germany[/B] -wrote"... (cyt. maxxel) [FONT=Arial]Żeby było jasne dlaczego i do kogo Professor "wrote" [/FONT][FONT=Arial]podaję link, gdzie mozna przeczytać całość:[/FONT] [URL]http://www.netpets.org/dogs/healthspa/fritsch.html[/URL] [B]A teraz [SIZE=3][COLOR=red]BONUSIK[/COLOR][/SIZE] - warto zajrzeć - dziesiątki weterynarzy z imienia i nazwiska wg alfabetu. Są też komentarze... [/B] [URL]http://www.vetsagainstdocking.co.uk/VAD-Vets-Against-Docking.A-C.html[/URL] Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote] [quote name='xxxx52']maxxel-nie wiedzalam ,ze kelnerzy,kelnerki, maja az tyle do powiedzenia o kopiowaniu:evil_lol:moze o obcinaniu na zywca u prosiakow co nie co:-([/quote] [/quote] Forum to ciekawy twor,gdzie wbrew pozorom mozna sie wiele dowiedziec.W pewnym momencie sama stwierdzisz o jaki bagaz wiedzy jestes bogatsza:p Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='Chandler']Odnośnie- [B]"Professor Dr. R Frisch, Leader of the Clinic of Veterinary Surgeons Justus-Lieberg University Germany[/B] -wrote"... (cyt. maxxel) [FONT=Arial]Żeby było jasne dlaczego i do kogo Professor "wrote" [/FONT][FONT=Arial]podaję link, gdzie mozna przeczytać całość:[/FONT] [URL]http://www.netpets.org/dogs/healthspa/fritsch.html[/URL] [/QUOTE] Jeszcze tutaj [URL]http://www.trader.co.nz/vizsla/docking/[/URL] Quote
Chandler Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel'][quote] Jeszcze tutaj [URL]http://www.trader.co.nz/vizsla/docking/[/URL][/quote] Moim zdaniem tenk link kieruje do strony, gdzie jest tylko część całości... Quote
LALUNA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE]Jeszcze tutaj[/QUOTE] Maxxel ta strona z 2002 roku i wiekszosc odnosników z tej strony nawet juz nie ma. :lol: Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='LALUNA']Maxxel ta strona z 2002 roku i wiekszosc odnosników z tej strony nawet juz nie ma. :lol:[/quote] [/QUOTE] Laluna jakie ma to znaczenie? Czy w przeciagu 5 lat fizjologia psa sie zmienila? Quote
LALUNA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel']Laluna jakie ma to znaczenie? Czy w przeciagu 5 lat fizjologia psa sie zmienila?[/QUOTE] Fizjologia sie nie zmienia, natomiast teorie dotyczace fizjologii tak. Szczególnie jak odnosniki z danej strony juz nie istnieja, to moze oznaczac ze własnie mamy do czynienia ze zmiana teorii Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='LALUNA']Fizjologia sie nie zmienia, natomiast teorie dotyczace fizjologii tak. Szczególnie jak odnosniki z danej strony juz nie istnieja, to moze oznaczac ze własnie mamy do czynienia ze zmiana teorii[/quote] [/QUOTE] Laluna Twoja teorja jest taka sama jak ta,ze kopiowane psy moga miec problemy z zachowaniem rownowagi np.podczas agility. Quote
LALUNA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel']Laluna Twoja teorja jest taka sama jak ta,ze kopiowane psy moga miec problemy z zachowaniem rownowagi np.podczas agility.[/QUOTE] Maxxel juz nie maja, bo ludzie przestali obcinac szczeniaczkom do agility ogony. Teraz w agility ogony sa w cenie. Uszy zreszta tez. Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='LALUNA']Maxxel juz nie maja, bo ludzie przestali obcinac szczeniaczkom do agility ogony. Teraz w agility ogony sa w cenie. Uszy zreszta tez.[/quote] [/QUOTE] Nie mowimy chyba o mistrzostwach,prawda? Quote
LALUNA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel']Nie mowimy chyba o mistrzostwach,prawda?[/QUOTE] Ludzie którzy kupuja szczeniaka pod kątem agility, nie wykluczaja udziału w Mistrzostwach. W końcu kazdy by chciał Quote
niceravik Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel']Laluna Twoja teorja jest taka sama jak ta,ze [B]kopiowane psy moga miec problemy z zachowaniem rownowagi[/B] np.podczas agility.[/quote] [B][COLOR=green]Maxxel, nikt tak nie pisał.[/COLOR][/B] [B][/B] [B][COLOR=green]Za to brak ogona nie tyle może, ale ma wpływ!!! na zachowanie równowagi u każdego zwierzaka. [/COLOR][/B] Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='LALUNA']Ludzie którzy kupuja szczeniaka pod kątem agility, nie wykluczaja udziału w Mistrzostwach. W końcu kazdy by chciał[/quote] [/QUOTE] Ja bym nie chcial i wielu chcialo by sie pewnie tylko pobawic.Czesto jest tak,ze najpierw pies a potem zobaczymy czym jest obdarzony.To co napisalas oznaczalo by ,ze w agility powinny biegac tylko te rasy ktore maja do tego najlepsze predyspozycje.Z doswiadczenia wiesz,ze biegaja nawet mieszance.. Quote
niceravik Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [B][COLOR=green]LALUNA, wielkie gratulacje za wspaniały wynik w MP w 2007r.[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Czytałam wszystko :loveu::multi:.[/COLOR][/B] :Rose: Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='niceravik'][B][COLOR=green]Maxxel, nikt tak nie pisał.[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Za to brak ogona nie tyle może, ale ma wpływ!!! na zachowanie równowagi u każdego zwierzaka. [/COLOR][/B][/quote] [/QUOTE] Byc moze za malo mialem psow w zyciu i tej roznicy nie wychwycam.Po moim leniwym kocie tego nie stwierdze.Raz,ze jakims cudem ma ogon,dwa,ze jego aktywnosc konczy sie na dojsciu do michy.. Quote
LALUNA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='maxxel']Ja bym nie chcial i wielu chcialo by sie pewnie tylko pobawic.Czesto jest tak,ze najpierw pies a potem zobaczymy czym jest obdarzony.To co napisalas oznaczalo by ,ze w agility powinny biegac tylko te rasy ktore maja do tego najlepsze predyspozycje.Z doswiadczenia wiesz,ze biegaja nawet mieszance..[/QUOTE] Bo Ty nie startujesz, wiec Ci sie nie dziwie. A co do tych innych ras. To wiesz ja nie narzekam. 2 razy z briardem byłam na MSw Ag wiec jak sie chce, wszystko jest możliwe. NA MSw, MP i w niektórych innych biegach mixy nie moga startowac. NAtomiast jak juz ktos bierze psa do agility to juz całego. I mnie cieszy ta zmiana Quote
LALUNA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='niceravik'][B][COLOR=green]LALUNA, wielkie gratulacje za wspaniały wynik w MP w 2007r.[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Czytałam wszystko :loveu::multi:.[/COLOR][/B] :Rose:[/QUOTE] Dzieki. A pierwszy pies, tez z mojego klubu. Wiec w sumie mamy dwa tytuły z MP. Potem poprawiłam sie zdobywajac Puchar Karkonoszy Quote
maxxel Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [QUOTE] [quote name='LALUNA']Bo Ty nie startujesz, wiec Ci sie nie dziwie. A co do tych innych ras. To wiesz ja nie narzekam. 2 razy z briardem byłam na MSw Ag wiec jak sie chce, wszystko jest możliwe. NA MSw, MP i w niektórych innych biegach mixy nie moga startowac. NAtomiast jak juz ktos bierze psa do agility to juz całego. I mnie cieszy ta zmiana[/quote] [/QUOTE] Mi chodzi o konkretnego psa,psa kopiowanego w tym sporcie/zabawie Quote
Recommended Posts