Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:multi::multi::multi::multi:Sunia znalazła DS i teraz nazywa się SAYKO
Słuchajcie rozpacz!!! pomóżcie, proszę!!!
DZISIAJ CZYLI 01.05.2011 PRZED HOTELEM KRÓL KAZIMIERZ NA POBOCZU ZNALAZŁAM SUCZKĘ JAK SIĘ OKAZAŁO ALASKAN MALAMUT. PODOBNO LEŻAŁA TAM NA PEWNO CAŁY DZIEŃ JA JĄ ZNALAZŁAM OKOŁO 16.
MNÓSTWO LUDZI PRZECHODZIŁO -NIKT SIĘ NIE ZAINTERESOWAŁ!!!!!!!!!

SUCZKA MA OKOŁO 2-3 LAT KULAŁA, NAJPEWNIEJ KTOŚ JĄ WYRZUCIŁ Z SAMOCHODU A WCZEŚNIEJ POBIŁ.
SUNIA WIELKOŚCIĄ JEST NA WYSOKOŚĆ KOLANA MA PRZEPIĘKNE OCZY, ŁEPEK JAK HUSKY TYLE ŻE JEST MNIEJSZA. JEST BARDZO ŁAGODNA, SPOLEGLIWA, PATRZY BŁAGALNYM WZROKIEM, BARDZO UFNA, DAJE ZROBIĆ PRZY SOBIE WSZYSTKO.
MIAŁA NA SOBIE MASĘ KLESZCZY, ZAWIOZŁAM JĄ DO KLINIK NA GŁĘBOKIEJ GDZIE ZROBILI BADANIA I USUNĘLI WSZYSTKIE KLESZCZE, ZOSTAŁA TAM NA OBSERWACJI ALE JUTRO NAJPEWNIEJ BĘDZIE MOGŁA OPUŚCIĆ KLINIKĘ I TU BŁAGAM O POMOC
NIE MOGĘ JEJ ZABRAĆ DO DOMU BO CODZIENNIE PRACUJĘ DO PÓŹNYCH GODZIN I NIE MAM NIKOGO KTO BY MI POMÓGŁ ZAOPIEKOWAĆ SIĘ NIĄ.
POTRZEBNY JEST DOM DLA NIEJ- NIESTETY NIE MAM ZDJĘĆ SUNI ALE MOŻE JUTRO UDA MI SIĘ JE DOŁOŻYĆ.
POKRYCIE KOSZTÓW LECZENIA NIE JEST PROBLEMEM CHODZI TYLKO O DOBRY DOM DLA NIEJ.

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!:placz::placz::placz::placz:

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie będę miała wyjścia jak oddać ją do schroniska, ale oni przecież ją tam uśpią.... Pomóżcie choć w ogłoszeniach.

Posted

[quote name='Merys']Daj fotki to pomoge w ogloszeniach.[/QUOTE]
dziś około 13 pojadę po nią do Klinik zrobię zdjęcia i najpewniej będę musiała.......... zawieźć ją do schronu.

Posted

już mam zdjęcia właśnie kombinuję jak je dołączyć
robocze imię- SONIA już chodzi całkiem dobrze chyba jednak ktoś ją pobił i wyrzucił z samochodu. Problemem są kleszcze i realne podejrzenie babejszjozy, taka młoda fajna doktor powiedziała że może zostać do jutra bo jest wolny boks a oni do tego czasu zrobią kilka morfologii bo nie chcą dawać leku na siłę.
Małą grzecznie chodzi na smyczy, ciągle wykłada się na plecy, jest bardzo uległa, jest lękliwa ale nie ucieka, bardzo nie chciała wracać do boksu ale pomimo moich i techniczki weta "maltretacji" nie szczeknęła, nie byłą agresywna. JA jestem nią oszołomiona, kiedy z tego pobocza próbowałąm ją wsadzić do samochodu- sama wskoczyła pomimo, że była obolała pomiędzy siedzenia- jakby była tego nauczona.
zdjęcia robione telefonem...ale:

Posted

[quote name='MaDi']Ładna jest, jak lekarze ocenili jej wiek? Ile waży?[/QUOTE]
Ma około 2-3lat a wagę mi nie podali bo ja też nie chciałam jej męczyć i wkładać na siłę na wagę.

Posted

o tym pierwszym myślałam ale pracuję po nocach na dyżurach więc nikt się nią nie zajmie a taki pies nie może być sam w maluśkim mieszkaniu w bloku, szukam po kim da radę bo teraz jest ciepło więc mogłaby sobie pomykać na dworze- nie ma zapędów niszczycielskich.

Posted

O kurczę... :(
Będziemy jej szukać DT, ale na ten czas trzeba znaleźć coś zastępczego...

A nie masz w pobliżu jakiegoś hotelu?

Posted

Czy pomogłabyś nam w hotelowaniu - to znaczy w pomocy finansowej. Chcemy sunię umieścić w hotelu, jednakże nie mamy skąd brać środków (czyli kasy) :/

Posted

Ok. Mam tymczas.
Boog, czy możesz ją wziąć na kilka dni do siebie - naprawdę to tylko kwestia paru dni, gdyż szukamy transportu :/

Posted

Merys, osoba ta jest najpewniejsza jaką znam! Niejednego hasiora i malamuciaka ratowała z opresji :D.

Boog, mamy DT, transport, ale PILNIE potrzebny Twój numer telefonu...
I jeszcze jedno... Sunia wyjechałaby do DT w czwartek, czyli trzeba coś wymyślić na te dwa dni... Mogłabyś ją wziąć na dwa dni?

Posted

Dziękuję za szybką akcję. Jesteście wielcy :D!

boog, mam nadzieję, że sunia ma gdzie się podziać przez te dwa dni ;) (znajomy, u Ciebie, klinika ta lub inna, hotelik... no nie wiem ;) )

I ponawiam pytania:

Kiedy będą wyniki badań?
Czy sunia nie jest połamana?

Jak sunia do innych psów?