Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suri dziś też miała wizytę...myślała pewnie,że wychodzi do domu bo kiedy wyszła przed schronisko to nie chciała pójść na spacer,tylko chciała wsiąść do samochodu moje sąsiadki...położyła się i nie podniosła się...nie chciała wrócić do boksu i po wizycie cały czas zawodziła...biedna mała...domu jej trzeba koniecznie...

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak, do schroniska przyjmowane są tylko te ładniejsze?
Strasznie smutna rzeczywistość - już to widzę jak ciężko jest wepchnąć taką psinę do boksu.

Posted

Luka śpieszę wyjaśnić,że moja sąsiadka dokarmiała Suri jak była bezdomna...Suri ją kojarzy i myśli,że to waśnie u niej znajdzie dom...

Posted

[quote name='luka1']będzie miała cudo - psa. Myślę, że nie przepuści takiego szczęścia. Trzymam kciuki.[/QUOTE]
Nie to nie ten domek...szukamy innego,choć pani przychodzi do schroniska z dziewczynkami bardzo często...a Suri płacze jak tylko wyjdą i jeszcze dłużej aż serce boli...

Posted

[quote name='luka1']no tak, do schroniska przyjmowane są tylko te ładniejsze?
Strasznie smutna rzeczywistość - już to widzę jak ciężko jest wepchnąć taką psinę do boksu.[/QUOTE]

Przyjmowane są też te brzydkie. Suri jest ładniejsza, tzn. lepiej wygląda niż na początku :-)

Posted

[quote name='luka1']To przykro, bo Suri wygląda na psa, który potrafi kochać.[/QUOTE]
Mnie też się tak wydaje,jest super łagodnym psem...piękne zęby...a pyszczek siwy...pewnie przeżyła co swoje subtelna suczka...

Posted

Dziewczyny, mam prośbę, wiem ,że Suri w schronisku ale czy jesteście może w stanie odpowiedzieć na któreś z tych pytań:

1) Jak reaguje na inne suki
2) Jak reaguje na małe dzieci
3) Czy jest szczekliwa
4) Czy niszczy
5) ile orientacyjnie waży?

Posted

Niestety, ja nie mam wieści na jej temat... Z sukami byłabym ostrożna...

Suri i Czarodzieje, którzy się boją wejść do boksu, które panna wzięła w swoje posiadanie

[IMG]http://media.share.ovi.com/m1/s/2976/af2b6bd2eb614fc283778bb86a333ed9.jpg[/IMG]
fot.Ewa

Posted

Napiszę co wiem od Ewy,która była dziś w schronisku...Suri poczuła się pewnie w boksie jak tylko została przesadzona... poczuła się przewodniczką stada i ustawiła sobie chłopaków...oni boja się jej...Suri leży w boksie w cieniu a oni są na zewnątrz i nie mogą wejść do boksu...mam nadzieję,że na noc wejdą do budy...Suri warczy też na nich przy jedzeniu,nie pozwoliła też im napić się wody...no ale dziś w swoim boksie był tylko Ronald...Harry wrócił po dość długiej przerwie a Suri była nowa...dwa razy większa od psiaków i bardziej pewna siebie ustawiła sobie chłopaków natychmiast...Suri do ludzi jest cudownym psem...w schronisku odwiedza ją moja sąsiadka z małymi dziewczynkami (9 i 6 lat)i Suri jest zachwycona,jak wyjeżdzają nie chce wracać do boksu.Nie jest szczekliwa,nie wiemy czy niszczy...była raczej na podwórku niż w domu...jest chuda, ma pewną niedowagę, nie wiem ile może ważyć 30-35kg(?).Z sukami byłabym ostrożna podobnie jak pisze Mamanabank...co widać po zachowaniu w boksie...

Posted

Sunia piękna... Koleżanka z pracy prosiła bym zapytała. Super rodzina mieszkajaca w wielkim domu z wielkim ogrodem. Czwórka dzieci (dwie pary bliźniąt 10 i 5 letnich :P), dwie suki ze schroniska...

Posted

No, to Aniu już wiesz,że to raczej pies nie dla nich...pomyślcie jaka będzie piękna jak ją wypielęgnuje jej nowy domek...prawdziwa piękność i prawdziwa księżniczka...domku szybko przybywaj...

Posted

Nie no jak z psami nie koniecznie się dogaduje to na pewno nie dla nich :) Szkoda bo super dom... Ale tak jak piszesz cudny pies więc jestem pewna ,że długo nie będzie czekała.

Posted

[quote name='AniaiJanek']Nie no jak z psami nie koniecznie się dogaduje to na pewno nie dla nich :) Szkoda bo super dom... Ale tak jak piszesz cudny pies więc jestem pewna ,że długo nie będzie czekała.[/QUOTE]

Do takiego domu bez problemu znajdziesz psa... ;) Sama mam jednego do oddania ... ;)

Posted

No to Andzike dawaj kandydaturę :P Musi lubić dzieci, dogadywać się z sukami i nie być strasznie szczekliwy :P Może ją przekonam. Znam rodzine bardzo dobrze i ich psy mają u nich jak w raju. Myślą od dawna o zakupie Leonbergera ,dlatego Suri im pokazałam ale kto wie, kto wie :)

Posted

Kandydatura jest u mnie w sygnaturze - kliknij [URL="http://www.dogomania.pl/threads/195582-Neska-ma-Dt-u-Andzike-w-Warszawie-pomozcie-og%C5%82aszac"][B]Neska - czeka właśnie na Ciebie!!![/B][/URL] ale najbliżej leonbergera to ona była kotłując się z Goldenem aikowo (mixem leonbergera/
Ale uciekam już z wątku Suri - nie będziemy zaśmiecać, chodź do Neski ;)

Posted

[quote name='AniaiJanek']No to Andzike dawaj kandydaturę :P Musi lubić dzieci, dogadywać się z sukami i nie być strasznie szczekliwy :P Może ją przekonam. Znam rodzine bardzo dobrze i ich psy mają u nich jak w raju. Myślą od dawna o zakupie Leonbergera ,dlatego Suri im pokazałam ale kto wie, kto wie :)[/QUOTE]
Aniu,to musi być młody pies?Bo leonbergerowata jest Laseczka...oczywiście jak odrośnie jej sierść...w moim podpisie...bardzo chciałabym znależć jej dom...spełnia wszystkie warunki...

Posted

a to ja się też wkręcę. Mam cudo sukę, dogaduje się świetnie z innym i psami i sukami, ale muszą być raczej trochę większe od ratlerka. Mówię o Kamie, która jest psem młodym i przekochanym. Nie jest szczekliwa tzn nie szczeka bez potrzeby - jak trzeba to szczeka. Na zdjęciach niestety nie widać jaka jest ładna, w rzeczywistości jest większa, bardzo proporcjonalna
[url]http://www.dogomania.pl/threads/199297-KAMA-i-jej-8-cudem-ocala%C5%82ych-dzieciak%C3%B3w-szukaj%C4%85-DT-i-DS[/url]

Posted

[quote name='luka1']a to ja się też wkręcę. Mam cudo sukę, dogaduje się świetnie z innym i psami i sukami, ale muszą być raczej trochę większe od ratlerka. Mówię o Kamie, która jest psem młodym i przekochanym. Nie jest szczekliwa tzn nie szczeka bez potrzeby - jak trzeba to szczeka. Na zdjęciach niestety nie widać jaka jest ładna, w rzeczywistości jest większa, bardzo proporcjonalna
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/199297-KAMA-i-jej-8-cudem-ocala%C5%82ych-dzieciak%C3%B3w-szukaj%C4%85-DT-i-DS[/URL][/QUOTE]
O tak,Kamie kibicuję i podglądam wątek...:lol: