Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, Perwuś jest teraz z 3 dziadeczkami, mają materac w boksie :D Jedna z wolontariuszek wyprowadza ten boks, więc Perwuś będzie miał regularne spacery, w razie czego też jej możemy pomóc. Tyle gorzej że ludzie szukający młodych psów nawet do tego boksu nie popatrzą..

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak teraz będę mieć więcej czasu, to jak spotkam ludzi szukających psa, to im coś będę pokazywać. może akurat Perwusiem się zainteresują? :)

Posted

Gumtree maluch ma, na adopcje.org na razie nie działa funkcja dodawania zdjęć więc w ogóle ogłoszeń dodawać nie można.
Perwuś wychodzi na spacerki regularnie, ostatnio sprawdzałam, chociaż tyle.

Posted

ma już Perwuś ogłoszenia?
biedak zmarnieje w schronisku. ostatnio się cieszył, gdy podeszłam do krat, pewnie liczył na spacer, ale się w ten dzień nie doczekał :(

Posted

Byłyśmy z Olą164 z Perwusiem na spacerze, boks ma o niebo fajniejszy niż poprzedni. Nie pamięta, czy ostatnio Perwuś też taki był, ale jest wystraszony trochę co do ludzi, daje się głaskać, ale jak się go np. chce otoczyć ręką to ucieka.
Jak Ola wgra gdzieś zdjęcia to tu wrzucę, kilka powinno być ładnych.

Posted

Akurat... Kilka dobrych..
Szczerze i bez bicia, skupiłam się na jamnikach :oops:
Perwusiowi zrobiłam całe 4 zdjęcia z czego 3 się do niczego nie nadają...

Posted

Perwuś ma ogłoszenia już od dawna, _ogonek_ się spisała, ale NIKT nie dzwoni, dane kontaktowe podane są na natalek i wtatara i to one pierwsze będą wiedzieć czy ktoś chce Perwusia. Chłopak się marnuje w schronie, a on taki fajny jest.

Posted

Jest fajny. Ostatnio przechodziłam obok boksu po inne psy to skakał jak szalony żeby zabrać go na spacer...
Ale niestety czarny kolor i zwykła uroda tylko przeszkadzają w znalezieniu domku.

• 2 weeks later...
Posted

ja naprawdę żadnego tel. nie miałam, a zawsze mam komórkę przy sobie... :(
możesz mu poszukać płatnego dt lub wziąć biedaka do hoteliku jakoś...

Posted

natalek gdybym mogła to niepozwoliłabym mu wylądować w schronie :( niestety, życie mnie bardzo ogranicza, czasem tak bywa :(
no nic, będę nadal szukać mu domu, przynajmniej tam gdzie jest, jest chociaż najedzony i bezpieczny.

Posted

lapinporokoira napisał(a):
natalek gdybym mogła to niepozwoliłabym mu wylądować w schronie :( niestety, życie mnie bardzo ogranicza, czasem tak bywa :(
no nic, będę nadal szukać mu domu, przynajmniej tam gdzie jest, jest chociaż najedzony i bezpieczny.

z tym bezpieczenstwem to róznie bywa w przepełnionym schronisku ale lepsze to niz ulica gdzie duzo wiecej czycha niebezpieczenstw. Niestety kazdy ma ograniczone mozliwosci ,a psow bezdomnych ogrom i nie jestesmy wstanie wszystkim pomóc.

Posted

Teraz remontują boksy, jest duża zmienność psów (sporo przychodzi ale ostatnio też dosyć sporo jest adoptowanych) więc niektóre psy są przerzucane. Do dawnego boksa Perwusia wrzucili jakieś średniej wielkości psy, dziadziusie i Perwusia chyba rozdzielili i powrzucali osobno do innych boksów. W środę się postaram o niego zapytać, chyba że Natalek będzie w poniedziałek, to może da radę.