paniMysza Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Dada']Czy to jest Kenzo Leskal? Może ma tatuaż? [url]http://www.chinesecrested.no/en/registry/93052/Kenzo+Leskal.html[/url] Bo jeżeli tak, to hodowca powinien zostać o tym poinformowany, bardzo możliwe, że to ten sam pies, czy ktoś może sprawdzić oznakowanie psa?[/QUOTE] to nie on. kenzo został oddany przez właścicielkę reproduktora (jego ojca) i nie jest rodowodowy. Quote
Joanna Karasiewicz Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ja mogę zaoferować ewentualnie dołożenie sie do transportu gdyby mały musiał pojechac gdzieś dalej, jesli chodzi o sikanie to moje w domu nie robia a mam 3 samce jednak jak idziemy do kogoś gdzie sa suki potrafia zaznaczyć ale staram sie pilnować aby tego nie robiły bo nie wypada w gościach. Tam gdzie sa psy raczej terenu nie znaczyli. Jeśli chodzi o zaczepianie innych psów to i owszem zaczepiaja jak sa wszystkie razem oddzielnie raczej nie. Choc to jest tak Tobi raczej ignoruje wiekszosc psów co najwyżej troszke sobie popiszczy, Kolo Kangurka trzaska ale to i do ludzi tak ma, Kay natomiast podszczekuje i zacheca do zabawy co róznie jest odbierane. W gronie grzywaczy zachowują sie dobrze i w zgodzie żyja z psami znajomych bez względu na rasę ale jak bawia sie same i podejdzie obcy pies to niestety odzywa sie instynkt łowcy Quote
paniMysza Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='AnkaW']nie aktualne[/QUOTE] ale co nieaktualne? Quote
BoUnTy Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Kenzo sie uspokoił, już tak nie znaczy. Jest grzeczniutki. Słucha się. Przeciwieństwo Panny Frani, która robiła wszystko po złości ]:-> Ale ma wiele cech wspólnych z innymi grzywkami, bije łapami, szczeka prowokująco do zabawy, obgryza stół, szczególnie gdy czyje, że 'coś tam ciekawego było'. Jestem w nim zakochana. Wypełnia mi brak Panny Frani, za którą bardzo tęsknie i której teraz wiedząc, że tak bym tęskniła w życiu bym nie oddała do adopcji... ;) Kenzo jeździ ze mną do pracy. Uwielbia dzieci i inne psy, w ogóle nie jest konfliktowy, wręcz przeciwnie - daje bardzo jasne sygnały uległości. Ojjj cos czuje, że jak szybko dom się nie znajdzie, to będę mieć 4-tego xD Quote
paniMysza Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 ale by było fajnie!:) no frania faktycznie jest nerwowa bardzo, chociaz powoli udaje mi sie ja uspokoić. ona zazdrosnica wielka i stąd te nerwy i sikanie:) jak sie kenza ciachnie, jestem pewna ze juz w ogóle nie będzie sikał. tylko trzeba to zrobić jak najwcześniej. no ale co ja tobie o tym mówie, jak ty sie lepiej na tym znasz ode mnie. świetnie, ze jest uległy, bo grzywki często rogi pokazuja. a za franie jeszcze raz dziekuje!:):):) Quote
paniMysza Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='BoUnTy'] Ojjj cos czuje, że jak szybko dom się nie znajdzie, to będę mieć 4-tego xD[/QUOTE] a ja byłm przekonana, ze ty dwa pieski masz... masz trzy? Quote
BoUnTy Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Tak, 3 ;) Jeszcze adoptowałam tego: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200263-Bari-b%C5%82agam-tylko-o-do%C5%BCywocie-zanim-zgasn%C4%99%21-Pro%C5%9Bba-o-og%C5%82oszenia-i-DT"]http://www.dogomania.pl/threads/200263-Bari-b%C5%82agam-tylko-o-do%C5%BCywocie-zanim-zgasn%C4%99!-Pro%C5%9Bba-o-og%C5%82oszenia-i-DT[/URL]! Także limit wyczerpany, chyba, że chcę spać na ulicy ;) A może chcesz Kenza do kompletu z Franią? Gratis oddam... Quote
paniMysza Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 jaki fajny dziadek! to ten, którego facet chciał uśpić? no ja to moze bym wzięła do kompletu, ale raczej wyladowałabym na wycieraczce razem z kenzem;) Quote
BoUnTy Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ;>>> Nieaktualne, psiaczek w domku ;] Dziękuję Paulinko za pomoc ;* Quote
mychaaaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='BoUnTy'];>>> Nieaktualne, psiaczek w domku ;] Dziękuję Paulinko za pomoc ;*[/QUOTE] ooo! a będą jakieś newsy z nowego domu? :D Quote
paniMysza Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='BoUnTy'];>>> Nieaktualne, psiaczek w domku ;] Dziękuję Paulinko za pomoc ;*[/QUOTE] w sumie nie ma za co;) gdzie powędrował maluszek? czy moze został na stałe u ciebie?;) Quote
BoUnTy Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Nie ma komentatora, w pracy ciągle siedzi ;] U Kenza wszytsko dobrze, bai sie z koleżanka, państwo są zakochani. Mówią, że jest grzeczny i nigdy nie widzieli psa, który spałby pod kołderką i wykręcał się 'w rytm' człowieka, żeby tylko czuć ciepełko. Beata stwierdziła, że to jest najlepszy pies jakiego kiedykolwiek miała. No A poprzedniczka - Nuczka była u niej 16 lat, pamiętam ją jak jaszcze byłam małym szkrabem. Później umarła. Pojawiła się schroniskowa Hera. Pani miała obawy czy go nie skrzywdzi, a okazuje się, że Hera opada już z sił w pogoni za małym, bo ten ciągle chce się bawić, a ona nie wyrabia ;) Quote
paniMysza Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 świetne wieści!:) fajny domek, blisko ciebie, z kolezanka na dodatek - czego chcieć więcej!:) Quote
AnkaW Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='paniMysza']ale co nieaktualne?[/QUOTE] aaa to co dopisalam, też myślałam że to KENZO ale później się wyjaśniło że nie on. Powodzenia chłopie, w końcu doczekaleś sie stabilizacji i kochających ludziów. Quote
Recommended Posts