Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dada']Czy to jest Kenzo Leskal? Może ma tatuaż?
[url]http://www.chinesecrested.no/en/registry/93052/Kenzo+Leskal.html[/url]
Bo jeżeli tak, to hodowca powinien zostać o tym poinformowany, bardzo możliwe, że to ten sam pies, czy ktoś może sprawdzić oznakowanie psa?[/QUOTE]

to nie on. kenzo został oddany przez właścicielkę reproduktora (jego ojca) i nie jest rodowodowy.

Posted

Ja mogę zaoferować ewentualnie dołożenie sie do transportu gdyby mały musiał pojechac gdzieś dalej, jesli chodzi o sikanie to moje w domu nie robia a mam 3 samce jednak jak idziemy do kogoś gdzie sa suki potrafia zaznaczyć ale staram sie pilnować aby tego nie robiły bo nie wypada w gościach. Tam gdzie sa psy raczej terenu nie znaczyli. Jeśli chodzi o zaczepianie innych psów to i owszem zaczepiaja jak sa wszystkie razem oddzielnie raczej nie. Choc to jest tak Tobi raczej ignoruje wiekszosc psów co najwyżej troszke sobie popiszczy, Kolo Kangurka trzaska ale to i do ludzi tak ma, Kay natomiast podszczekuje i zacheca do zabawy co róznie jest odbierane. W gronie grzywaczy zachowują sie dobrze i w zgodzie żyja z psami znajomych bez względu na rasę ale jak bawia sie same i podejdzie obcy pies to niestety odzywa sie instynkt łowcy

Posted

Kenzo sie uspokoił, już tak nie znaczy. Jest grzeczniutki. Słucha się.
Przeciwieństwo Panny Frani, która robiła wszystko po złości ]:->
Ale ma wiele cech wspólnych z innymi grzywkami, bije łapami, szczeka prowokująco do zabawy, obgryza stół, szczególnie gdy czyje, że 'coś tam ciekawego było'. Jestem w nim zakochana. Wypełnia mi brak Panny Frani, za którą bardzo tęsknie i której teraz wiedząc, że tak bym tęskniła w życiu bym nie oddała do adopcji... ;)
Kenzo jeździ ze mną do pracy. Uwielbia dzieci i inne psy, w ogóle nie jest konfliktowy, wręcz przeciwnie - daje bardzo jasne sygnały uległości.

Ojjj cos czuje, że jak szybko dom się nie znajdzie, to będę mieć 4-tego xD

Posted

ale by było fajnie!:)
no frania faktycznie jest nerwowa bardzo, chociaz powoli udaje mi sie ja uspokoić. ona zazdrosnica wielka i stąd te nerwy i sikanie:)

jak sie kenza ciachnie, jestem pewna ze juz w ogóle nie będzie sikał. tylko trzeba to zrobić jak najwcześniej. no ale co ja tobie o tym mówie, jak ty sie lepiej na tym znasz ode mnie. świetnie, ze jest uległy, bo grzywki często rogi pokazuja.

a za franie jeszcze raz dziekuje!:):):)

Posted

[quote name='BoUnTy']
Ojjj cos czuje, że jak szybko dom się nie znajdzie, to będę mieć 4-tego xD[/QUOTE]

a ja byłm przekonana, ze ty dwa pieski masz... masz trzy?

Posted

Tak, 3 ;)
Jeszcze adoptowałam tego:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/200263-Bari-b%C5%82agam-tylko-o-do%C5%BCywocie-zanim-zgasn%C4%99%21-Pro%C5%9Bba-o-og%C5%82oszenia-i-DT"]http://www.dogomania.pl/threads/200263-Bari-b%C5%82agam-tylko-o-do%C5%BCywocie-zanim-zgasn%C4%99!-Pro%C5%9Bba-o-og%C5%82oszenia-i-DT[/URL]!

Także limit wyczerpany, chyba, że chcę spać na ulicy ;) A może chcesz Kenza do kompletu z Franią? Gratis oddam...

Posted

[quote name='BoUnTy'];>>> Nieaktualne, psiaczek w domku ;]
Dziękuję Paulinko za pomoc ;*[/QUOTE]

w sumie nie ma za co;)

gdzie powędrował maluszek? czy moze został na stałe u ciebie?;)

Posted

Nie ma komentatora, w pracy ciągle siedzi ;]
U Kenza wszytsko dobrze, bai sie z koleżanka, państwo są zakochani.
Mówią, że jest grzeczny i nigdy nie widzieli psa, który spałby pod kołderką i wykręcał się 'w rytm' człowieka, żeby tylko czuć ciepełko.
Beata stwierdziła, że to jest najlepszy pies jakiego kiedykolwiek miała. No A poprzedniczka - Nuczka była u niej 16 lat, pamiętam ją jak jaszcze byłam małym szkrabem. Później umarła. Pojawiła się schroniskowa Hera. Pani miała obawy czy go nie skrzywdzi, a okazuje się, że Hera opada już z sił w pogoni za małym, bo ten ciągle chce się bawić, a ona nie wyrabia ;)

Posted

[quote name='paniMysza']ale co nieaktualne?[/QUOTE]

aaa to co dopisalam, też myślałam że to KENZO ale później się wyjaśniło że nie on.

Powodzenia chłopie, w końcu doczekaleś sie stabilizacji i kochających ludziów.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...