Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cała przyjemność po mojej stronie,
czekałam na was jeszcze dłuższą chwilę, później chwilkę w aucie, ale pewnie was ciut zaabsorbował potencjalny domek.
Powiedz mi choć, że wziął pan pieska...
Do zobaczenia niedługo na kolejnym spacerku

[quote name='natalek']no i udało się wreszcie spotkać! :D
i cały boksik poszedł na długi spacerek :)
[B]iwoniam[/B], bardzo dziękuję za pomoc![/QUOTE]

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwoniam']Cała przyjemność po mojej stronie,
czekałam na was jeszcze dłuższą chwilę, później chwilkę w aucie, ale pewnie was ciut zaabsorbował potencjalny domek.
Powiedz mi choć, że wziął pan pieska...
Do zobaczenia niedługo na kolejnym spacerku[/QUOTE]
jej, tio przepraszam, nie wiedziałam, że czekałaś.. :oops: zanim ja się przebrałam i w ogóle to minęło dużo czasu, a jeszcze psa dokarmiałam i w ogóle...

a pan psa WZIĄŁ! :multi:

Posted

Nio to najważniejsze ! Jeden ma szansę na wspaniały dom - ciepłą miskę, spacery i opiekę ;)))

[quote name='natalek']jej, tio przepraszam, nie wiedziałam, że czekałaś.. :oops: zanim ja się przebrałam i w ogóle to minęło dużo czasu, a jeszcze psa dokarmiałam i w ogóle...

a pan psa WZIĄŁ! :multi:[/QUOTE]

Posted

Całkiem fajne z nich chłopaki -
przyznaję :)

[quote name='natalek']no i sama przyznaj iwoniam, że boksik H7 jest cały cudny :D łącznie z Gryzakiem :D[/QUOTE]

• 3 weeks later...
Posted

dziękuję :loveu:
ja mu cały czas odświeżam ogłoszenia... i nawet zapytania nie ma...

a Ariś ostatnio pobiegał z resztą boksu, oczywiście po raz trzeci ładnie mnie urządził.. :diabloti: użarł mnie w rękę do krwi, gdy podnosiłam z ziemi obrożę, która mi spadła, a on oczywiście myślał, że to piłka :evil_lol: - m.in. właśnie dlatego sugeruję aby potencjalny dom był bez dzieci. ;)
przeeee agent z niego :evil_lol:

Posted

Jak ręka natalek? Mam nadzieję, że jest lepiej..

jakby się pojawił domek to dla pieska 7-8-letniego i tak pewnie tylko starsza osoba się znajdzie - i może słusznie :)

Posted

Po zmianach w ustawie, pamietajmy o nastepujacym paragrafie regulamonow dot. ogloszen:

[COLOR=darkred]ogłoszenia dotyczące sprzedaży psów lub kotów nie mogą zawierać frazy [U]"Dowóz psa lub kota do nowego domu"[/U], w przeciwnym razie Agora może odmówić zamieszczenia lub usunąć ogłoszenie z serwisu, [/COLOR]

[COLOR=black]wkleilam to po zmianach w regulaminie Agory (Kup/Sprzedaj), oczywiscie toczy sie to wszelkich ogloszen...[/COLOR]

A jak sie ma Arik? No i Natalka..? Jak raczka?

Posted

[quote name='krakowianka.fr']Po zmianach w ustawie, pamietajmy o nastepujacym paragrafie regulamonow dot. ogloszen:

[COLOR=darkred]ogłoszenia dotyczące sprzedaży psów lub kotów nie mogą zawierać frazy [U]"Dowóz psa lub kota do nowego domu"[/U], w przeciwnym razie Agora może odmówić zamieszczenia lub usunąć ogłoszenie z serwisu, [/COLOR]
[COLOR=black]wkleilam to po zmianach w regulaminie Agory (Kup/Sprzedaj), oczywiscie toczy sie to wszelkich ogloszen...[/COLOR][/QUOTE]

nie znalazłam tego wcześniej w zapisie = dzięki za info

[quote name='natalek']z ręką już wszystko w najlepszym porządku! :)
jutro będę u Arisia i wezmę go na spacerek, także dam znać co tam u chłopaka :D[/QUOTE]

nie poddawaj się - my jutro mamy kilka akcji w okolicy Krzeszowic, ale myślami będę z Tobą (i z Twoją ręką) ;)

Posted

no i był dziś cały boksik na długim spacerku :D
z Arikiem super, jak zawsze tryska energią :) mamy 2 nowe, przemiłe psiaki w boksie. raczej spokojne, dlatego wchodzenie do H7 nie jest już taką męczarnią hahaha

Posted

dzięki za wieści
my wyciągnęliśmy kolejne pieski z mordowni w Olkuszu
dużo przy tym pracy
ciągle jestem myślami z Arisiem,
mam nadzieję, że ktoś w końcu... zatelefonuje i spyta właśnie o pieska takiego, jak on..
:(
damy radę !
Ariś - będziesz mieć jeszcze domek - mówię Ci!

Posted

obyś miała rację, bo im dłużej to trwa, tym bardziej jestem pesymistycznie nastawiona... :(
no ale bywało i tak, że psiaki po wielu latach w schronie znalazły domek...

Posted

Natalia, Ty zawsze jesteś pesymistycznie nastawiona, w każdej sytuacji, jeśli o adopcje chodzi :D
Znajdzie się coś dla Arisia, musi się znaleźć.

Btw odkryłam ostatnio podobieństwo Arika do pewnej rzadkiej rasy- [URL="https://www.google.pl/search?tbm=isch&hl=pl&source=hp&biw=1600&bih=745&q=Lancashire+Heeler&gbv=2&oq=Lancashire+Heeler&aq=f&aqi=g1g-S2&aql=&gs_sm=3&gs_upl=635l635l0l901l1l1l0l0l0l0l135l135l0.1l1l0&gs_l=img.3..0j0i24l2.635l635l0l901l1l1l0l0l0l0l135l135l0j1l1l0"]Lancashire Heeler.[/URL] Może Ariś zostanie jego mixem? :diabloti:

Posted

dziś Ariol był z kolegami na dłuuuuuuuuuugim spacerze :D
niestety rozwalił sobie pazur na wybiegu, łapka krwawiła dość mocno i poszliśmy do weta.. okazało się, że właściwie pazur jest już martwy, wyrwany, trzeba czekać, aż sam odpadnie całkiem...

Posted

Ponieważ lubię takie małe czarne podpalane bąki to się tu zapiszę :) Wlazłam po zaprzyjaźnionych sygnaturkach oczywiście.
Jak będę miała chwilę to doczytam cały wątek i zobaczę co mogłabym zrobić.

Posted

[quote name='natalek']obyś miała rację, bo im dłużej to trwa, tym bardziej jestem pesymistycznie nastawiona... :(
no ale bywało i tak, że psiaki po wielu latach w schronie znalazły domek...[/QUOTE]

plan mam na spotkanie z Arikiem w schronisku, moze cos doradze na to podgryzanie.... czy jest tam obroza polzaciskowa ktora bedzie mozna pozyczyc? tylko musi byc dobry wymair, ani nie za mala, ni nie za duza *jak sie ja zalozy, to ma lekko wisiec tak aby 2-3 palce weszly a po zacisku ma leciutko chwycic skore szyi, nie udusic psa...)

Posted

nie ma, wolontariusze zazwyczaj mają swoje obroże i smycze ;)
a z jego gryzieniem to ja sobie radzę, bo on nie gryzie człowieka, tylko chce zabrać piłkę, więc ćwiczymy cierpliwość ;) no i nie ma całkiem uległego charakterku, jest dość uparty, ale dajemy radę.

Posted

no cóż, popiszę sobie sama, bo i tak nikt tu nie zagląda.... :/

wczoraj Ariol pobiegał znów dłuuugo, razem z kolegami. z pazurkiem już dużo lepiej. :) jest bardzo wesoły, jednak ta obsesja na punkcie piłek bywa bardzo uciążliwa... mając 5 psów na wybiegu nie jestem w stanie mieć wszystkich na oku w jednej chwili, a przy Ariku niejednokrotnie nie mogę nic podnieść z ziemi, bo automatycznie leci odebrać domniemaną piłeczkę, nie patrząc na to, że piłki wcale tam nie ma, a on gryzie mocno po ręce. no ale w domu będzie się dało nad tym pracować, albo ćwicząc z nim sam na sam cierpliwość. bo to nie jest jakimś dużym problemem. dla mnie jednak ważniejsze jest, aby cały boks się wybiegał, oraz spędził czas z człowiekiem (przynajmniej ten raz w tygodniu...), bo cała piątka jest dla mnie tak samo ważna. :) w ogóle super się Ariś dobrał z nowym, 2letnim stworzeniem z boksu - Kubusiem, oboje biegają za piłką i szaleją na wybiegu ile wlezie :loveu: czasem Ariczek, jako starszy kolega go skarci warcząc, ale Kuba nie jest jakoś szczególnie nachalny, ma po prostu małe ADHD. ale większych spięć między psiakami nie ma. :)
na dobre otworzył się również Krokus- Lucky, super z niego psiak, nie rozumiem, dlaczego tak wiele lat czeka na nowy dom :(
razem z Kubusiem do H7 doszedł również przeniesiony z innego boksu, 3 letni Karo. niestety wygląda na o wieeeele starszego, jest szary i przeciętny, co na pewno nie jest jego plusem... :( jest bardzo spokojny, na razie nie łapie kontaktu, ale myślę, że to kwestia czasu. :)
no i jeszcze cudny Gryzak, który z rzucającego się ze strachu psa, uznanego za "świta", którego najlepiej w ogóle nie tykać, stał się wesoły i spragniony kontaktu, jednak jeszcze bardzo się boi (ale już bez agresji). w tej chwili jest moim nr 1 w schronisku, gdybym tylko mogła- byłby u mnie w domu. i być może w przyszłości tak się stanie, jednak liczę na to, że wcześniej znajdzie się ktoś, kto go pokocha, weźmie do siebie i będzie z nim pracował.

niestety myślę, że o domki będzie ciężko, ale będziemy walczyć... Kubuś ma szansę, bo młody i uroczy... niestety reszta psiaków jest albo totalnie przeciętna dla odwiedzających (Karo, niestety Arik), albo starsza (Krokus-Lucky), albo dzikawa (Gryz).

prawdopodobnie w przyszłym tygodniu psiaki nareszcie zostaną porządnie obfocone przez paoiii lub Avaloth i ruszę z ogłoszeniami całego boksu. być może też założę dla całego boksu osobny wątek na dogo, w przypadku boksu D6 takie coś się sprawdziło, więc może akurat.

• 2 weeks later...
Posted

zagladam zagladam
jak mozna jeszcze pomoc tym psiakom? moze takie ogloszenia jak tu (plakat) zrobic? jeszcze nie wiem jak to zrobic ale sie przy okazji naucze....
co wy na to?
Natelake mi wyslala link do psiakow z tego biksu, wiec si emoge 'pobawic'....

Posted

Natalek, mam rade na gryzienie, kup to a ja ci oddam kase:

[url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=6317&cat=170[/url]

jeszce w innych miejscach sa te rzutniki, one super dzialaja tylko trzeba troche cierpliwosci.