Jump to content
Dogomania

pies w typie RODEZJANa RIDGEBACKa nareszcie ma DOM !!!!!!!!! :))

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK już wstawiam fotki jakie mam. Jaszko jest dużym psem ale nie olbrzymem. Ma w kłębie, jak na moje oko ok. 70 - 75 cm. Ma mądre oczy i świetny z niego stróż. Zwróćcie uwagę dokąd sięga Justynie jak stoi obok kraty. Jaszko jest wielkości dorodnego owczarka niemieckiego.

Posted

My wiemy, że on jest duży. Chodzi mi o to, że ktoś pierwszy raz patrzący na Jaszka zdjęcie, nie widzi jego wielkości. To trzeba wydobyć, by się rzuciło w oczy. Moim zdaniem te zdjęcie oddają jego walory.
Oczy, obiektyw na wysokości jego klatki piersiowej. A jeszcz przy nodze człowieka, byloby suer.
Wybaczcie, że tak wybrzydzam, ale dżaźni mnie, że taki piękny pies nie może znaleźć domu.

Posted

Terra problem ze zdjęciami był taki, że padało, jak je robiliśmy i Jaszko wolał siedzieć u siebie niż pozować. Wyszedł, bo mu z Justyną kość zanieśliśmy, a jak już dostał KOść "to tyle go widzieliśmy" ;). A te zdjęcia, które wstawiłaś to są robione ale wydaje mi się , że z "żabiej perspektywy" więc też nie oddają naturalnej wielkości Jacha. Ale obiecuję, że kolejnym razem weźmiemy Jaszka na spacer i go obcykam.

Ja też mam nadzieję, że Jaszka w końcu ktoś zauważy (zresztą Uciechów ma dobrą rękę do psów), gdyby nie to, że w domu mam jeszcze większego osobnika od Jaszka (i nadal rośnie) to sama bym go wzięła.

Posted

Molkas, kochana , ja nie stawiam zarzutów. Tylko szukam możliwości pokazania piękna Jaszka. To musi być coś, co zaintryguje, ale nie
wiem co:shake: .

Jaszko chce do domu! Domku Jaszka czy słyszysz?

Posted

Dostałam takiego maila w sprawie Jaszko:

"Chciałabym prosić o więcej szczególów dotyczących charakteru psa; jaki jest dla innych zwierząt, a w szczególności, czy toleruje koty, jak zachowuje się wobec dzieci. Jaki dokładnie jest duży, ile waży? Czy Jaszko jest posłuszny, jakie są jego wady?.
pozdrawiam"
marta

A to adres tej osoby: [email protected]

Justynko skontaktuj sie szybko z tą Panią, może to szansa dla Jasia ;)

Posted

fidelek nie moge sie zalogować na poczte. nieustajacy problem z netem , mozesz napisać do tej osoby prosze??

juz odpowiadam na te pytania

Jaszko nie toleruje kotów na 100 procent
jest agresywny w przypadku innych samców
z suczkami roznie np Karinę uciechowska b lubi
wazy około 40 kg
Pies nei nadaje się do dzieci

Reaguje na komendę "do mnie" gdy idzie na smyzcy na te slowa wraca bliziutko nogi
daje obie łapy

Posted

justynavege napisał(a):

fidelek nie moge sie zalogować na poczte. nieustajacy problem z netem , mozesz napisać do tej osoby prosze??

juz odpowiadam na te pytania

Jaszko nie toleruje kotów na 100 procent
jest agresywny w przypadku innych samców
z suczkami roznie np Karinę uciechowska b lubi
wazy około 40 kg
Pies nei nadaje się do dzieci

Reaguje na komendę "do mnie" gdy idzie na smyzcy na te slowa wraca bliziutko nogi
daje obie łapy

ok, wyślę tej Pani te informacje.

Posted

justynavege napisał(a):

jednak skoro Pani pytala o stosunek psa do dzieci to pewnie w domu sa dzieci a to dla Jaszka oznacza ze nie...........

myślę dokładnie tak samo.....

Posted

solito napisał(a):
solito obłąskawia Jasia paróweczkami :loveu:

Pewnie!
I może dzięki temu cieszy się już jak mnie widzi i daje mi się głaskać!
Wysłałam Ci instrukcję do wstawiania fot ( masz w prywatnych wiadomościach) mam nadzieję, ze jest czytelna;)

Posted

solito ja tez dlugo wkupywałąm sie w łaski Jacha
na poczatku burczał i burczał
az ktoregoś razu pokazywaląm jacha ludziom ( w kojcu oczywiscie) a chłopak podniósł noge a ja poczulam ciepło w bucie :evil_lol: