Bambino Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jasne, że się nie obrażę. Hm.., gdzie by Was skierować? Jest wątek dzikiej suni zabranej spod Wołomina z 3 dzieciaczkami ( jak będę w domu to go przekleję ) - do mnie przyjechały na dt mama i córcia - zostały na stałe/ Ostatnio była u mnie Akrum i Pyrdka ( z przytuliska z Nowego Tomyśla ) i robiły zdjęcia - są też na wątku. Był też wątek ślepego Grafita, zabranego z ulicy też gdzieś koło Wa-wy. Przyjechał do mnie na dt, został na stałe. Najbardziej mnie martwi ten nagły wywóz psów. A jeśli je wywiozą, nie można ich zabrać z tych Mysłowic ???? [quote name='paulinken']"Odda" mi ktoś post na pierwszej stronie? Do rozliczeń. Bo na 2 pierwsze miesiące już mamy kasę. A jeszcze tak głupio spytam, Bambino mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale ten DT jest sprawdzony? Po Arktyce jestem ostrożniejsza...[/QUOTE] Quote
Tofikowa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Bambino']Jasne, że się nie obrażę. Hm.., gdzie by Was skierować? Jest wątek dzikiej suni zabranej spod Wołomina z 3 dzieciaczkami ( jak będę w domu to go przekleję ) - do mnie przyjechały na dt mama i córcia - zostały na stałe/ Ostatnio była u mnie Akrum i Pyrdka ( z przytuliska z Nowego Tomyśla ) i robiły zdjęcia - są też na wątku. Był też wątek ślepego Grafita, zabranego z ulicy też gdzieś koło Wa-wy. Przyjechał do mnie na dt, został na stałe. Najbardziej mnie martwi ten nagły wywóz psów. A jeśli je wywiozą, nie można ich zabrać z tych Mysłowic ????[/QUOTE] nie znam nikogo z Mysłowic, czy tam jest wolontariat? Gdzieś przeczytałam że po okresie kwarantanny można było psiaki zabrać, ale nie wiem czy to nadal aktualne:( Quote
Bambino Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [B]paulinken-[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199093-BRAWO!-wszystkie-4-psiaki-w-swoich-domach!-dziękujemy[/URL]!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179267-stary-ślepy-Grafitek-już-na-swoim!-w-100[/URL]-) Linki do wątków, gdzie byłam dt, a potem zrobiłam się ds-em. Akrum i Pyrdka były u mnie (1 link) 15 maja, więc myslę że spokojnie można by się z nimi skontaktować i uznać ich wizytę, jako przedadopcyjną. Ale teraz największym zmartwieniem jest czy w ogóle uda się je nam wyciągnąć ze schronu :shake::shake::-( Kurcze, nic nie było wiadomo, a tu wyskakują jak diabeł z pudełka z tym wywozem. A czy w tej Pszczynie w jakikolwiek sposób liczą się ze zdaniem wolontariatu? Quote
Bambino Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ktoś pytał, gdzie jest mój dom. Niestety daleko od Pszczyny> Pszczyna leży trochę na północ od Bielska Białej, a ja mieszkam pomiędzy Poznaniem a Zieloną Górą. Trzebaby jechać na Opole, Wrocław i do góry. Ode mnie do Wrocławia jest 200 km, a to chyba połowa drogi :shake: Quote
BUDRYSEK Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Bambino'][B]paulinken-[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199093-BRAWO!-wszystkie-4-psiaki-w-swoich-domach!-dziękujemy[/URL]!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179267-stary-ślepy-Grafitek-już-na-swoim!-w-100[/URL]-) Linki do wątków, gdzie byłam dt, a potem zrobiłam się ds-em. Akrum i Pyrdka były u mnie (1 link) 15 maja, więc myslę że spokojnie można by się z nimi skontaktować i uznać ich wizytę, jako przedadopcyjną. Ale teraz największym zmartwieniem jest czy w ogóle uda się je nam wyciągnąć ze schronu :shake::shake::-( Kurcze, nic nie było wiadomo, a tu wyskakują jak diabeł z pudełka z tym wywozem. A czy w tej Pszczynie w jakikolwiek sposób liczą się ze zdaniem wolontariatu?[/QUOTE] zawsze bylo wiadomo, ze powyzej 10 psiakow w punkce wiaze sie z wywozem... obecnie jest juz ponad 10 sygnalizowalysmy to juz pare razy Quote
Bambino Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jasne, że była o tym mowa, choć nie tak alarmistycznie. Ale przecież nikt nie ma pretensji do Was o wywóz. Po prostu się martwimy, tym bardziej że i jest dla nich miejsce i są pieniądze. Quote
Tofikowa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ale dlaczego nie chcą teraz wydać żadnego psiaka? Quote
Tofikowa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jest szansa żeby wyciągnąć parówki z punktu? Jeśli psiaków ubędzie to odwołają wywóz? Quote
Tofikowa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='BUDRYSEK']raczej nie[/QUOTE] nie da rady zabrać je z punktu czy nie da rady opóźnić wywozu? Quote
BUDRYSEK Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Tofikowa']nie da rady zabrać je z punktu czy nie da rady opóźnić wywozu?[/QUOTE] trzeba sie modlic zeby udalo sie je zabrac opoznic wywozu nie mozna pszczyna ma zaplacone 50 tys za 50 psow na rok i musi je wywiezc Quote
Tofikowa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='BUDRYSEK']trzeba sie modlic zeby udalo sie je zabrac opoznic wywozu nie mozna pszczyna ma zaplacone 50 tys za 50 psow na rok i musi je wywiezc[/QUOTE] a z Mysłowic będzie można je w razie czego wyciągnąć? Quote
BUDRYSEK Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Tofikowa']a z Mysłowic będzie można je w razie czego wyciągnąć?[/QUOTE] wekszosci psow nie udalo sie nam wyciagnc bo...znikneły?! po 2tyg dostaja latke "agresywny" i TM psy ktore udalo sie szybko wyciagnac byly w ciezkim stanie, zarazone wirusowkami i umieraly...(*) Quote
Bambino Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jezus Maria, to jest jakaś paranoja! Miejsca, które mają za zadanie pomagać i ratować zwierzęta robią wszystko, żeby temu zaprzeczyć. Przecież za chwilę będą kolejne psy w Pszczynie ( niestety), poza tym rok nawet jeszcze nie ma połowy. A tak swoją drogą niezły interes wywóz takich psów ( 1 tys. za 1 psa ). A przecież miastu dla dobra finansów publicznych powinno zależeć, żeby za jak najmniej psów zapłacic lub nie zapłacic więcej niż te 50 tys. Dziewczyny wyrwijcie je pazurami, przecież do mnie mogą przyjechać natychmiast, tak wiem... że transport, to nie taxi na postoju, ale może jakoś się uda. Już są kocyki dla nich. Daj znać, co z paróweczkami..... Biedne dziewczynki :-(:-(:-( Quote
Isiak Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ściska mnie normalnie... Te dwie sunie straszliwie zapadły mi w serce... Quote
Tofikowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Isiak']Ściska mnie normalnie... Te dwie sunie straszliwie zapadły mi w serce...[/QUOTE] mnie też ściska, przecież jeśli zabiorą je do Mysłowic to na pewno zostaną rozdzielone! Całe życie razem, a teraz: najpierw oddane przez właścicielkę, mogą stracić również siebie. Nikt nie będzie się zastanawiał że to mama i córka, że powinny być w jednym boksie. Quote
paulinken Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Budrysku, a od czego zależy, czy uda się je wyciągnąć? Quote
BUDRYSEK Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 byc moze udaloby sie je wykupic, trzeba by uzbierac po 40 zl Quote
BUDRYSEK Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='paulinken']No to mamy pieniądze, ja Ci mogę przesłać.[/QUOTE] jakby co to zaloze 80 zl, potem mi przelejesz zeby tylko sie udalo! Quote
paulinken Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 A Harrisa też wyciągniesz? Ja Ci mogę dać 40zł na niego. Quote
ihabe Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 jesli tam jest jeszcze jakas wielka bida to do 20 czerca moge przetrzymac u siebie , jakies maleństwo:-( Quote
Tofikowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='ihabe']jesli tam jest jeszcze jakas wielka bida to do 20 czerca moge przetrzymac u siebie , jakies maleństwo:-([/QUOTE] może Maniuś? [url]http://www.dogomania.pl/threads/208026-Wystraszony-Maniuś-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-swojego-miejsca-na-Ziemi[/url]... Quote
Recommended Posts