Jump to content
Dogomania

Olusiowo - mopsikowa - Willusiowa galeria!

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chefrenek napisa艂(a):
Jaki on biedny. Dominiko, ty go strasznie m臋czysz.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Trzeba by艂o si臋 nie tarza膰 w jakim艣 艣mierdzielstwie :diabloti:

Posted

Czarna_Owieczka napisa艂(a):
Mopsie fa艂dki s膮 艣wietne :D

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Ooo to fotka dla mnie,bo ja jestem amatork膮 mopsikowych fa艂dek ;-) :lol:.
Olo pofa艂dowany jest niesamowity :evil_lol:.

Nie martwcie si臋, pracuj臋 nad tym 偶eby Olo si臋 pozby艂 fa艂dek :evil_lol: Nie chce shar pei'a :cool3:

Phihihihi jaki zmokly mopsik ;]

Na pierwszych zdjeciach jeszcze suchy, chocia偶 i tak nieszcz臋sliwy :evil_lol:

Za to od 14 do teraz, z kr贸tk膮 przerw膮 na jedzenie, ci膮gle chrapie otulony kocykiem :multi:
Akurat jak ja wyjd臋, to wstanie i b臋dzie moim rodzicom marudzi艂 :evil_lol:

Posted

Mada&Teodor napisa艂(a):

Superaste fa艂deczki :multi: :multi: :multi:
D0minika to kiedy mog臋 sobie "po偶yczy膰" Olusia ? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Mo偶e tak w drugim tygodniu lutego? :cool3: Akurat b臋d臋 mia艂a urodziny, to b臋dzie dobry prezent urodzinowy :evil_lol:

Posted

D0minika napisa艂(a):
Mo偶e tak w drugim tygodniu lutego? :cool3: Akurat b臋d臋 mia艂a urodziny, to b臋dzie dobry prezent urodzinowy :evil_lol:

Dobra, to jeste艣my um贸wione na wypo偶yczenie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Wszyscy fotki na noc wstawiaj膮, to i ja pyszczol Olka poka偶臋, bo ejszcze si臋 zazdrosny zrobi :evil_lol:

Mina je艂opa:

I nast臋pny je艂op:

I 艣pi膮ca mordzia :lol:

Posted

O wypraszam sobie :mad:.Mina na je艂opka do Misi nale偶y :evil_lol:.Mam 艣wiadk贸w :obrazic:.
No ale,ze Olu艣 s艂odki taki,to Misia ch臋tnie do gromady je艂opkowej go przyjmie :).

Posted

misiaczek napisa艂(a):
O wypraszam sobie :mad:.Mina na je艂opka do Misi nale偶y :evil_lol:

Mo偶e opatentujesz:cool3: :cool3: :cool3: min臋 je艂opkow膮. Zawsze jakie艣 tantiemiki by sp艂yn臋艂y.:multi: :multi: :multi: .

Dominiko dlaczego ty sobie zawsze jaja robisz z tego biednego Olusia. To jest ofiara losu, ma艂a lebiega. Ty go powinna艣 wspiera膰 a nie... o艂贸wek mi臋dzy oczy. Hihihihi

Posted

[quote name='Mada&Teodor']Wiem, 偶e sie powtarzam ale on jest poprostu 艣liczny :) Nie moge si臋 na niego napatrzy膰. 艢liczne fotki :loveu: :loveu: :loveu:

Dzi臋kujemy bardzo :loveu:

O wypraszam sobie :mad:.Mina na je艂opka do Misi nale偶y :evil_lol:.Mam 艣wiadk贸w :obrazic:.
No ale,ze Olu艣 s艂odki taki,to Misia ch臋tnie do gromady je艂opkowej go przyjmie :smile:.

Dzi臋kujemy Misi i 艣lemy je艂opkowe ca艂uski :evil_lol: Jeszcze jest postawa je艂opkowa :evil_lol: Nie wiem czy Misia tak膮 przybiera, ale Olo siedzi wtedy w strasznym rozkroku, ledwo si臋 na dupince utrzyma, 艣miesznie to wygl膮da, do tego mina je艂opkowa i wywalony na 3/4 pychola j臋zyk, mo偶na skona膰 :evil_lol:
A mo偶e tak wymiana Ola na Misi臋? :evil_lol:

Dominiko dlaczego ty sobie zawsze jaja robisz z tego biednego Olusia. To jest ofiara losu, ma艂a lebiega. Ty go powinna艣 wspiera膰 a nie... o艂贸wek mi臋dzy oczy. Hihihihi

Oj, ja go tylko uodparniam, 偶eby sobie ch艂opak w 偶yciu radzi艂. Chocia偶 i tak moje zabiegi na nic :evil_lol: Ale to wszystko z mi艂o艣ci :diabloti:

A tak naprawd臋 to Olu艣 jest moj膮 najs艂odz膮 marudk膮 (chocia偶 czasami mam ochot臋 go zamordowa膰 :angryy:), cudown膮 mordk膮 do ca艂owania, cieplutkim cia艂kiem do przytulania, a jak rano wstaj臋 na zaj臋cia, a on le偶y jeszcze rozwalony do gory brzuchem, taki zaspany to normalnie bym go zjad艂a :loveu: Ju偶 dawno m贸wimy, 偶e jakby nie jego s艂odki pychol to by na 艣mietniku wyl膮dowa艂, bo potrafi dac w ko艣膰, oj potrafi :evil_lol: Ma艂y hipochondryk, egocentryk i cwaniak, kt贸ry tylko kombinuje jak tu zrobi膰 偶eby si臋 nie narobi膰 :evil_lol:

A ofiara losu i lebiega to jak najbardziej... Z ilu psich paszcz musia艂am go wyci膮ga膰, ile razy zalicza艂 wszystkie wykopki i dziury, ile razy uderzy艂 si臋 w 艂ebu艣, po艣lizn膮艂, potkn膮艂 to przechodzi ludzkie poj臋cie :evil_lol:

Posted

Dominika,Ty tak fajnie opisujesz charakter Olka,偶e ja si臋 czuj臋 jakbym go osobi艣cie znala.I nie do艣膰,偶e mi si臋 podoba to jeszcze serducho zmi臋kcza.Taka sierotka Marysia z niego ;) :loveu:.

Posted

[quote name='misiaczek']Dominika,Ty tak fajnie opisujesz charakter Olka,偶e ja si臋 czuj臋 jakbym go osobi艣cie znala.I nie do艣膰,偶e mi si臋 podoba to jeszcze serducho zmi臋kcza.Taka sierotka Marysia z niego ;) :loveu:.

Ojj on to jest sierotka Marysia i Gapcio ze Smurf贸w w jednym :evil_lol:

Olo je艂opkowy (to tylko 1/100 jego umiej臋tno艣ci :roll:):

W og贸le w poniedzia艂ek odwa偶y艂am si臋 i艣膰 na zaj臋cia i zostawi膰 Ola na ca艂y dzien z moimi rodzicami :roll: A oni si臋 po prostu okropni, nie d藕wigaj膮 Ola co 3 minuty na 艂贸偶ku, 偶eby m贸g艂 sobie popatrze膰 w oknie. Co gorsza nie pozwalaj膮 szczeka膰 w oknie!!! Na spacerach nie ma mowy o w膮chaniu godzin臋 jednych siu艣k贸w... Nie mieszaj膮 偶arcia Ola 艂y偶eczk膮, kt贸r膮 wcze艣niej sobie mieszali herbat臋 (Olo ostatnio wy偶era z miski wszystko jedynie z w艂膮czon膮 t膮 opcj膮 :diabloti:)... Nie spe艂niaj膮 ka偶dej Ola zachcianki, nie lec膮 na ka偶de jego st臋kni臋cie, nie pozwalaj膮 na sobie le偶e膰, normalnie ja nie wiem co Olo wycierpia艂 przez te kilka godzin :evil_lol:
W ramach protestu we wtorek po艂o偶y艂 si臋 na mojej torbie, 偶ebym przypadkiem nigdzie nie wychodzi艂a bez niego:

Widzicie t膮 zaci臋t膮 min臋? :evil_lol:

:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Dzisiaj ju偶 z Olem zaliczyli艣my spacerek i za艂apli艣my si臋 na super pogod臋, s艂onko 艣wieci艂o i przygrzewa艂o fajnie :multi: i mog艂am sobie porobi膰 zdj臋cia listkom :cool3:

Olo by艂 lekko tym zdegustowany... To mina pod tytu艂em "mo偶e w ko艅cu zajmiesz si臋 MNA???" :cool3:

Teraz Olu艣 zm臋czony 艣pi:

M贸j ma艂y embrionek :loveu:

Posted

Ale si臋 u艣mia艂am. To tak jak si臋 zostawia "dzieciaka" z dziadkami.

Mo偶e uda艂oby si臋 przemyci膰 Ola w plecu na uczelni臋. Jakby si臋 kto艣 czepia艂 to by艣 powiedzia艂a, 偶e to pluszowy mi艣.

Posted

[quote name='D0minika'];2784977

W og贸le w poniedzia艂ek odwa偶y艂am si臋 i艣膰 na zaj臋cia i zostawi膰 Ola na ca艂y dzien z moimi rodzicami :roll: A oni si臋 po prostu okropni, nie d藕wigaj膮 Ola co 3 minuty na 艂贸偶ku, 偶eby m贸g艂 sobie popatrze膰 w oknie. Co gorsza nie pozwalaj膮 szczeka膰 w oknie!!! Na spacerach nie ma mowy o w膮chaniu godzin臋 jednych siu艣k贸w... Nie mieszaj膮 偶arcia Ola 艂y偶eczk膮, kt贸r膮 wcze艣niej sobie mieszali herbat臋 (Olo ostatnio wy偶era z miski wszystko jedynie z w艂膮czon膮 t膮 opcj膮 :diabloti:)... Nie spe艂niaj膮 ka偶dej Ola zachcianki, nie lec膮 na ka偶de jego st臋kni臋cie, nie pozwalaj膮 na sobie le偶e膰, normalnie ja nie wiem co Olo wycierpia艂 przez te kilka godzin :evil_lol:
W ramach protestu we wtorek po艂o偶y艂 si臋 na mojej torbie, 偶ebym przypadkiem nigdzie nie wychodzi艂a bez niego:
Dominika,jak mog艂a艣 :mad:.Przeciez Olo m贸g艂 w depresje popa艣膰 :evil_lol:.
Zreszt膮 wida膰,偶e psychicznie bardzo przezy艂 takie straszne traktowanie dziadk贸w.Nie na darmo uchwyci艂 si臋 Twojej torby jak ostatniej deski ratunku.Zapomnij o zaj臋ciach i sied藕 w domu spe艂niaj膮c zachcianki Oleczka,bo nam ch艂opak zmarnieje.

A pozycja je艂opkowa siedz膮ca the best :evil_lol:.Misia mu dor贸wnuje.Ciekawe,czy jakby zorganizowa膰 konkurs na najwiekszego je艂opka,kto by prym wi贸d艂? Misiuchna czy Oleczek?
A czy Olu艣 czasami zachowuje si臋 tak jakby mia艂 autyzm?
Bo Misia cz臋sto.Jak si臋 na co艣 zapatrzy i zamy艣li,to mo偶esz wo艂a膰 ile dusza zapragnie,a Misia jest wy艂膮czona na amen ;).

Posted

艢miejcie si臋, 艣miejcie. Olu艣 to "dziecko" specjalnej troski. Nie widzicie jak on "cierpi", to nostalgiczne spojrzenie, smutny wyraz "twarzy".

Dominiko ty musisz rzuci膰 t膮 szko艂臋 i po艣wi臋ci膰 si臋 dla Ola. Nie ma innej rady.

A mo偶e on tak szanta偶uje??? "Jak b臋d臋 smutny to mamusia ze mn膮 zostanie. B臋dzie mnie tuli膰, ca艂owa膰 i karmi膰. Choroba to najlepszy spos贸b na mamusi臋. Wreszcie zwr贸ci na mnie uwag臋"

A to chyba jaki艣 daleki krewny Olusia

Posted

:loveu: M贸j kochany Oleczek:loveu: Jutro go w ko艅cu wylilam po ponad tygodniowym niewidzeniu go, ale za to w nast臋pnym tygodniu jedzie ze mn膮 do akademika:evil_lol: B臋dzie rozpieszczany na maksa:diabloti:

Posted

tanina napisa艂(a):
:loveu: M贸j kochany Oleczek:loveu: Jutro go w ko艅cu wylilam po ponad tygodniowym niewidzeniu go, ale za to w nast臋pnym tygodniu jedzie ze mn膮 do akademika:evil_lol: B臋dzie rozpieszczany na maksa:diabloti:

A co na to akademik???

Posted

A z tego Ola s艂odziak i modelinek :loveu:
Hihihi Olo tak samo prze偶ywa pozostanie u dziadk贸w jak m贸j D偶ezik aczkolwiek ostatnio to lubi bo rozpieszczaja go bardziej niz ja :p
Hmmm ale minki to robi zab贸jcze :loveu:

Posted

Chefrenek napisa艂(a):
A co na to akademik???

Mam spoko kierowniczk臋, kt贸ra si臋 zgadza na zwierz臋ta w akademiku (w regulaminie akademika nic nie pisze, 偶e nie mo偶na trzyma膰 zwierz膮t), ale pod jednym warunkiem: wsp贸艂lokator musi si臋 zgodzi膰. Na poczatku mieszka艂am z dziwaczn膮 dziewczyn膮, kt贸ra boi si臋 wszystkiego, wi臋c zabranie psa odpada艂o. 3 tygodnie temu przeprowadzi艂am si臋 do super kole偶anki, kt贸ra uwielbia zwierzaki:p Przed sesj膮 mia艂am tyle egzamin贸w i kolos贸w i Ola nie wzie艂am, bo by tylko siedzia艂 w pokoju. A w nast臋pnym tygodniu zaczyna si臋 sesje i 1 kolos do zaliczenia, wi臋c b臋d臋 mia艂a czas dla fufaczka;)

Posted

[quote name='Chefrenek']Mo偶e uda艂oby si臋 przemyci膰 Ola w plecu na uczelni臋. Jakby si臋 kto艣 czepia艂 to by艣 powiedzia艂a, 偶e to pluszowy mi艣.

Mowy nie ma, jeszcze na wyk艂adach b臋dze mi marudzi艂? :diabloti:

Dominika,jak mog艂a艣 :mad:.Przeciez Olo m贸g艂 w depresje popa艣膰 :evil_lol:.
Zreszt膮 wida膰,偶e psychicznie bardzo przezy艂 takie straszne traktowanie dziadk贸w.Nie na darmo uchwyci艂 si臋 Twojej torby jak ostatniej deski ratunku.Zapomnij o zaj臋ciach i sied藕 w domu spe艂niaj膮c zachcianki Oleczka,bo nam ch艂opak zmarnieje.

A pozycja je艂opkowa siedz膮ca the best :evil_lol:.Misia mu dor贸wnuje.Ciekawe,czy jakby zorganizowa膰 konkurs na najwiekszego je艂opka,kto by prym wi贸d艂? Misiuchna czy Oleczek?
A czy Olu艣 czasami zachowuje si臋 tak jakby mia艂 autyzm?
Bo Misia cz臋sto.Jak si臋 na co艣 zapatrzy i zamy艣li,to mo偶esz wo艂a膰 ile dusza zapragnie,a Misia jest wy艂膮czona na amen ;-).

No kurcz臋, mog臋 z nim siedzie膰 w domu, tylko nie wiem kto wtedy zarobi na jego zachcianki, jak dziadkowie sko艅cz膮 sypa膰 kasior膮 :evil_lol:

My艣l臋, 偶e w ramach konkursu je艂opkowego Olo by wygra艂, bo pr贸cz min i pozycji, ma te偶 taki charakter :cool3:
A autyzm jak najbardziej!! Teraz ju偶 troch臋 mniej, ale jak by艂 m艂odszy, to by艂 ob艂臋d. Potrafi艂 na wieczornym spacerze, ko艂o p贸艂nocy, wszedzie ciemno i g艂ucho, stan膮膰 na 艣rodku ulicy i si臋 gapi膰 w przestrze艅 robi膮c przy tym "kssssssy"! A 偶e ja mam b. bujn膮 wyobra藕ni臋, to sobie wyobraza艂am jakie艣 potwory, duchy i straszyd艂a, kt贸re Olo widzi, a ja nie, ale ju偶 nied艂ugo :evil_lol:
Ju偶 nie m贸wi膮c o tym, 偶e kiedy mi si臋 najbardziej 艣pieszy艂o i chcia艂am 偶eby Olek swoje potrzeby za艂atwi艂 jak najszybciej, to by艂a ta sama opcja... :mad:

A mo偶e on tak szanta偶uje??? "Jak b臋d臋 smutny to mamusia ze mn膮 zostanie. B臋dzie mnie tuli膰, ca艂owa膰 i karmi膰. Choroba to najlepszy spos贸b na mamusi臋. Wreszcie zwr贸ci na mnie uwag臋"

A to chyba jaki艣 daleki krewny Olusia

Szanta偶e na mnie nie dzia艂aj膮, ze mn膮 trzeba po dobroci, pochlebstwami i przymilaniem si臋 :evil_lol:
A krewny Ola niew膮tpliwe, a raczej krewna :evil_lol: J臋zyk podobny, dziwaczna pozycja r贸wnie偶, tylko Olo (JESZCZE :diabloti:) nie w tej grupie wagowej :lol:

Hmmm ale minki to robi zab贸jcze :loveu:

On jest w og贸le zab贸jczy... Niekoniecznie w pozytywnym znaczeniu :mad:

No i w艂asnie Karolina mi zabiera Ola na tydzie艅, nie wiem jak wytrzymam bez jego marudzenia, st臋kania, darcia japki, ci膮gni臋cia na spacerach, no nie wiem :placz: A kto mi b臋dzie chcia艂 na po艣cieli obgryza膰 偶wacze wo艂owe, no kto? :placz:Kto b臋dzie chrapa艂 w nocy nad uchem? :placz:

Posted

D0minika napisa艂(a):

A 偶e ja mam b. bujn膮 wyobra藕ni臋, to sobie wyobraza艂am jakie艣 potwory, duchy i straszyd艂a, kt贸re Olo widzi, a ja nie, ale ju偶 nied艂ugo :evil_lol:
Ju偶 nie m贸wi膮c o tym, 偶e kiedy mi si臋 najbardziej 艣pieszy艂o i chcia艂am 偶eby

A co 偶e niby o艣lepnie na staro艣膰 :-(