Asior Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 MAM DWIE SPRAWY... DOŚĆ PILNE... Wczoraj po zamknięciu schroniska, przyszły matka z córką, z pięknym 2,5 rocznym owczarkiem.. chciały go oddać, bo sobie z nim nie radzą.. jeśli schron nie przyjmie to go uśpią.. Pies ucieka ponoć z kojca i szczeka na dzieci na wsi... Pies jest owszem szczekliwy, dość ostro to wygląda, ale na wyciągniętą ręke, chowa za właścicielka i ucieka od ręki :-( Na naszą prośbę, panie dały mu jeszcze kilka dni,a le nie wiadomo ile, bo ludzie na wsi na nich naciskają... [IMG]http://img189.imageshack.us/img189/7520/sdc10614l.jpg[/IMG] [IMG]http://img261.imageshack.us/img261/8824/sdc10604.jpg[/IMG] [IMG]http://img188.imageshack.us/img188/529/sdc10606b.jpg[/IMG] [IMG]http://img134.imageshack.us/img134/3035/sdc10611o.jpg[/IMG] [IMG]http://img99.imageshack.us/img99/3564/sdc10612m.jpg[/IMG] Quote
Asior Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 a druga sprawa, to bardzo stary mix nowofunlanda, taka miniatura, staruszka, która mieszka w schronie., w małym boksie tylko leży smutnie, na spacerku owszem chodzi, ale jest strasznie gruba i chodzenie jej sprawie trudność, oprócz tego ma potwornie grube futro i gorąco jej okropnie, włosy wiszą jej do ziemi, owszem jest wyczesana w miarę ale co to za życie.. nie zostało jej już wiele, i domek by się przydał... Pani Ewunia mi ja pokazała i od razu się zakochałam... Jak tylko się przy niej kucnie od razu wtula się w człowieka... [IMG]http://img150.imageshack.us/img150/4314/dsc00075f.jpg[/IMG] [IMG]http://img188.imageshack.us/img188/9940/dsc00082b.jpg[/IMG] [IMG]http://img3.imageshack.us/img3/777/dsc00084gzn.jpg[/IMG] [IMG]http://img189.imageshack.us/img189/9860/dsc00085htc.jpg[/IMG] [IMG]http://img194.imageshack.us/img194/9614/dsc00088igd.jpg[/IMG] [B]CZY KTOŚ MOŻE ZAŁOŻYĆ IM WATEK ??[/B] Ja już się nie podejmuje tego bo wczoraj dowiedziałam się że zakładający wątek jest odpowiedzialny CAŁKOWICIE za psa, za dom do którego pies by trafił ZA WSZYSTKO.... i musi ponosić wszelkie konsekwencje, koszty..... w związku ze pies jest w schronisku nie mogę odpowiadać za kontrolowanie domu do którego trafi bez mojej ingerencji... To samo dotyczy tego drugiego psa.. Państwo go uśpią a ja nie będę mieć wpływu na ich decyzje i znów będę linczowana.... Nie mam ochoty mieć nieprzyjemności za ratowanie psiaków :shake: CZY KTOŚ MOŻE POMÓC???? OWCZAREK MA TYLKO KILKA DNI.... Quote
Asior Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 j3nny, ale czemu ???? Czym ci ludzie zawinili??? Quote
j3nny Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Asior']dsziewczyny, pisze do mnie ta Pani, która wzięła wczoraj spaniela ( ta co miałam jej Teofila proponować.... Byli w schronie wcześniej niż ja, mówiłam ze będe po 11.... Napisali mi takiego maila... :( może naprawdę im zaproponować Teofilka :( czy są już skreśleni???[/quote] widzę, że wszyscy się tutaj jak jeden mąż za kobietą wstawili, a ja wręcz przeciwnie Teosia im nie oddam, mimo że on pewnie miałby anielską cierpliwość do dzieci, próbujcie z innym psiakiem jeżeli chcecie dać kobiecie szansę Quote
gameta Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='j3nny']widzę, że wszyscy się tutaj jak jeden mąż za kobietą wstawili, a ja wręcz przeciwnie Teosia im nie oddam, mimo że on pewnie miałby anielską cierpliwość do dzieci, próbujcie z innym psiakiem jeżeli chcecie dać kobiecie szansę[/quote] j3nny jakie masz obawy? Przecież spaniel jest agresywny do dzieci - dziwisz się ich decyzji ? Czy czegoś innego się boisz ? Quote
agamika Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 a czemu j3nny chcecie namawiać na ten dom ? Psiak jest pod jej opieką, przeczytała meile od tych ludzi, i podjęła decyzje Ja osobiście tym ludziom tez bym psa nie oddała spod mojej opieki i rozumiem j3nny. Nie zaufałabym już, i tyle . Quote
Faro Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='j3nny']widzę, że wszyscy się tutaj jak jeden mąż za kobietą wstawili, a ja wręcz przeciwnie Teosia im nie oddam, mimo że on pewnie miałby anielską cierpliwość do dzieci, próbujcie z innym psiakiem jeżeli chcecie dać kobiecie szansę[/quote] A ja dodam jeszcze do tego , że jest zasada "stara jak świat" ( i warto o niej wiedzieć, wtedy łatwiej zrozumieć/przewidzieć pewne psie zachowania) , ze gdy wprowadza się do domu psa to powinni byc w nim wszyscy domownicy . Jest to szczególnie wazne , gdy mamy do czynienia z psem z silnym charakterem ( a w przypadku psa po przejściach tak naprawdę nie wiemy co w nim drzemie) . Często pies każdą nową osobę (zwłaszcza "słabszą" ), która "dochodzi do stada gdy on w nim już jest" usiłuje traktować jak intruza , którego trzeba "przepłoszyc ze SWOJEGO domu . Gdy uda mu się to (przepłoszy intruza), otrzymana "korzyść" wzmacnia takie zachowanie.... Quote
malawaszka Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='majku33krakow']jesli moge powiedziec cos tez nie oddał bym psa takiej osobie ktora bierze ze schronu i potem go zawozi spowrotem,to nie misiu pluszowy ktory nie ma serca,ten pies tez odczucia ma[/quote] to się zastanów co ten szczeniak/podrostek czuje siedząc w Twojej łazience :roll: Quote
majku33krakow Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='agamika']a czemu j3nny chcecie namawiać na ten dom ? Psiak jest pod jej opieką, przeczytała meile od tych ludzi, i podjęła decyzje Ja osobiście tym ludziom tez bym psa nie oddała spod mojej opieki i rozumiem j3nny. Nie zaufałabym już, i tyle .[/quote] jesli moge powiedziec cos tez nie oddał bym psa takiej osobie ktora bierze ze schronu i potem go zawozi spowrotem,to nie misiu pluszowy ktory nie ma serca,ten pies tez odczucia ma Quote
majku33krakow Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Majku nie znam ciebie i nie wiem o jakiego szczeniaka chodzi ale pare razy widzilam twoj wpis o pomoc .Nie wpisywalam sie bo prosba wyraznie jest kierowana do asiora i nie wiem czy moge sie wtracac ,a z drugiej strony nie wiem czy bede mogla w czyms pomoc ale moge wyslac ogloszenie do krakowskiej i echa oraz poprosic przyjaciolki o ogloszenie w dzienniku i wyborczej wiec tylko musze miec zdjecia ,opis psa i kontakt do ciebie .Moge tez sluzyc pomoca w sparwdzeniu domku jezeli bedziesz sobie zyczyl.;)[/quote] foksia i dzekus prosze cie o ogłoszenia i daj swoj numer sprawdz domek a ja oddam tylko pieska:loveu::loveu: Quote
majku33krakow Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='malawaszka']to się zastanów co ten szczeniak/podrostek czuje siedząc w Twojej łazience :roll:[/quote] ale on nonstop nie siedzi w niej co 2 godz na 30 minut wychodzi na spacer,tzn biega po ogrodzie sobie. Quote
majku33krakow Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='malawaszka']to się zastanów co ten szczeniak/podrostek czuje siedząc w Twojej łazience :roll:[/quote] nie ma innej opcji zeby on siedział z moimi psa moje psy go nie lubia Quote
Asior Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='agamika']a czemu j3nny chcecie namawiać na ten dom ? Psiak jest pod jej opieką, przeczytała meile od tych ludzi, i podjęła decyzje Ja osobiście tym ludziom tez bym psa nie oddała spod mojej opieki i rozumiem j3nny. Nie zaufałabym już, i tyle .[/QUOTE] aga, ale kto namawia?? [U]Poprostu zapytałam[/U].. NIKOGO DO NICZEGO NIE ZAMIERZAM ZMUSZAĆ.. zresztą babka w pierwszym mailu napisała, ze nie chce na razie brać żadnego psa..... Ja tylko poczekam aż te osoby, które tak ją potępiają, będą miały swoje dzieci... wtedy ich nastawienie zmieni się.. gwarantuje.... Quote
iwona213 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Asior']aga, ale kto namawia?? [U]Poprostu zapytałam[/U].. NIKOGO DO NICZEGO NIE ZAMIERZAM ZMUSZAĆ.. zresztą babka w pierwszym mailu napisała, ze nie chce na razie brać żadnego psa..... Ja tylko poczekam aż te osoby, które tak ją potępiają, będą miały swoje dzieci... wtedy ich nastawienie zmieni się.. gwarantuje....[/quote] świete słowa... nic mnie tak nie wkurza jak to że pies wraca z adopcji, jednak taką sytuacje zupełnie rozumiem (mimo że dzieci jeszcze nie mam). Każdy popełnia błedy, ale widać że kobieta źle się czuje z tym że musi oddać psa, jest jej ciężko i przeżywa całą sytuacje. Myśle ze dobrze to o niej świadczy i nie powinno się jej skreślać. Popełniła błąd że sama wybrała psa (kierując się tylko wyglądem), nie skorzystała z pomocy osoby która zapewne dobrałaby psiaka który dzieci uwielbia. Myślę że wyciągnie wnioski z tego i mimo wszystko dałabym jej szansę. Quote
j3nny Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Asior']j3nny, ale czemu ???? Czym ci ludzie zawinili???[/quote] pani ma 3ke dzieci. powinna podejść do sprawy z 300 razy bardziej odpowiedzialnie niż osoba samotna, która bierze psa ze schroniska. ja bym szukała psa z dt, który jest sprawdzony pod kątem dzieci, kotów, wszystkiego co się rusza, żeby nie było niespodzianek. w schronisku nikt gwarancji nie da, nawet jeżeli wydaje się, że pies jest łagodny. chodzi mi o odpowiedzialność tej pani. zdecydowanie jestem za myśleniem przed, zamiast po fakcie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='majku33krakow']foksia i dzekus prosze cie o ogłoszenia i daj swoj numer sprawdz domek a ja oddam tylko pieska:loveu::loveu:[/quote] Majku przeslij mi zdjecia na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] (miedzy porebska a beata jest podkreslnik dolny) opisz mi zachownia psa , ile wazy i wszystko co o nim wiesz . ja moge podac owszem swoj nr telefonu ale musze znac jak najwiecej szczegolów o szczeniaczku ,dobre i zle strony . Oczywiscie nie gwarantuje ze z tych ogloszen ktos konkretny siie odezwie ale warto sprobowac.;) Quote
majku33krakow Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Majku przeslij mi zdjecia na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] (miedzy porebska a beata jest podkreslnik dolny) opisz mi zachownia psa , ile wazy i wszystko co o nim wiesz . ja moge podac owszem swoj nr telefonu ale musze znac jak najwiecej szczegolów o szczeniaczku ,dobre i zle strony . Oczywiscie nie gwarantuje ze z tych ogloszen ktos konkretny siie odezwie ale warto sprobowac.;)[/quote] dt inne tez szukamy gdzie by mały chodził po domku sobie i poznawał swiat Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='iwona213']świete słowa... nic mnie tak nie wkurza jak to że pies wraca z adopcji, jednak taką sytuacje zupełnie rozumiem (mimo że dzieci jeszcze nie mam). Każdy popełnia błedy, ale widać że kobieta źle się czuje z tym że musi oddać psa, jest jej ciężko i przeżywa całą sytuacje. Myśle ze dobrze to o niej świadczy i nie powinno się jej skreślać. Popełniła błąd że sama wybrała psa (kierując się tylko wyglądem), nie skorzystała z pomocy osoby która zapewne dobrałaby psiaka który dzieci uwielbia. Myślę że wyciągnie wnioski z tego i mimo wszystko dałabym jej szansę.[/quote] Iwonka oczywiscie ze kazdy popelnia bledy ale o oddaniu psa decyduje osoba pod ktora opieka jest pies i to ona wybiera dom . Teos jest pod opieka Kasi i ma parwo wybrac dom dla niego ,i nie chodzi o to czy pani ma dzieci czy nie (ja juz swoje odchowalam i cos niecos wiem) tylko ze Kasi ta pani sie nie podoba ,zreszta mnie tez i mam watpilowosci dlaczego akurat pani z Katowic przyjechala wybrac psa do naszego schroniska bo to ze z drugiego konca polski ktos przyjezdza po konkretnego psa (bo go zoabczyl w gazecie lub innym ogloszeniu )to jest dla mnie normalne ;). Juz nie raz spotkalam osoby ktore u nas w schronisku sa na czarnych kwiatkach wiec wydzwaniaja do wolontariuszy o psy lub przyjezdzaja na aukcje bo mysla ze my oddajemy psy wszystkim kto tylko sie zglosi:angryy: Quote
Asior Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 sprostowanie, pani jest z wadowic... to ja pochrzaniłam bo miałam kilak telefonów o psy w tym dniu... No ale temat juz nieaktualny ;) Quote
iwona213 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 szkoda tylko psiaka... ale miejmy nadzieje że znajdzie swojego człowieka... Quote
wellington Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='iwona213']Popełniła błąd że sama wybrała psa (kierując się tylko wyglądem), nie skorzystała z pomocy osoby która zapewne dobrałaby psiaka który dzieci uwielbia. [/quote] Czy to znaczy ze nikt jej w schronisku nie odradzil czy ze nie chciala pomocy ? T.zn. czy w ogole miala mozliwosc / wykazala chec sie kogos poradzic czy po prostu pokazala palcem na psa i go zabrala ? Bo pisze ze miala nadzieje spotkac Asior, ktorej jeszcze nie bylo. Czy wybierajac psa [quote]kierujac sie tylko wygladem[/quote]:angryy: powiedziala w schronisku ze ma trojke dzieci ? To, ze teraz pisze rozpaczliwe sms'y jakos do mnie nie przemawia.... [quote]zdecydowanie jestem za myśleniem przed, zamiast po fakcie [/quote] j3nny, otoz to ! Quote
Ank@ Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 czy szelki (takie zapinane na szyi i za łapkami) to dobry pomysł dla psa z łańcucha ? Pies ma obrożę, ale bardzo mocno ściśniętą, bo ponoć ucieka :mad::placz::angryy: Myślałam, żeby mu szelki kupić, nie ucieknie z nich, a nie będzie go uciskało w szyję. Quote
majuska Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Dziewczyny, zajrzyjcie na watek Bezy z mojego podpisu (ostatnie posty )..:shake: Ta kobieta z Wadowic mailuje i smsuje ( podobno ma zepsuty tel.)do mnie w sprawie Bezy od soboty ( w niedziele cisza- to pewnie w związku ze zwrotem spaniela do schronu ) nic nie napomknęła o tym incydencie oczywiście. Trafiłam tu przypadkiem i dzieki Bogu! wszystko zapowiadało sie ok. ale teraz zgłupiałam....:shake:, miałam jutro Bezę ze schronu juz brać... Quote
wellington Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='j3nny']pani ma 3ke dzieci. [/quote] A moze pies sie jednak nie spodobal i ona te dzieci tylko wymyslila zeby miec wymowke dlaczego oddaje psa ? Quote
gameta Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='wellington']A moze pies sie jednak nie spodobal i ona te dzieci tylko wymyslila zeby miec wymowke dlaczego oddaje psa ?[/quote] Nie wymyśliła - do majuska też pisała o yrójce - dwa podrostki i dwulatka :roll: Quote
Recommended Posts