Ank@ Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Mam pytanie, czytałam gdzieś , że w Krakowie jest akcja sterylizacji (darmowej) kotów bezdomnych. Moja koleżanka posiada kotkę, która co pół roku wydaje na świat młode i kotki nie dożywają roku :shake: Część z nich ginie pod kołami samochodu, część jest topiona(?) część jeszcze inaczej odchodzi za TM. Kotka nigdy nie była u weterynarza- brak szczepień , jakichkolwiek badań , nie wiadomo w jakim jest wieku. Widziałam koteczkę, ale nie posiadam wiedzy na temat kotów, więc nie potrafię ocenić jej wieku, raczej młoda. Kotka żywi się rozpuszczonym mlekiem i tym co złapie w polu. Młode musi wykarmić z tego co sama zje. Koleżanka mieszka na wsi - 60 km od Krakowa. Czy byłaby szansa na wysterylizowanie kotki za jakąś niską cenę lub za darmo? Dodam, że właściciele nie dadzą grosza na kota, mają jeszcze psa na łańcuchu ( podobny do PON-a) i ratlerka który czasem mieszka na polu, czasem w domu. Transport jakoś wykombinuję . Quote
liryka Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 czy w kwestii sterylizacji kotow ktos moze sie wypowiedziec odnosnie dziesiejszego artykulu w wyborczej? prawda to czy paszkwil ohydny? Quote
kiwi Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 jest o tym watek na dogo, tweety sie zajmuje kotkiem Quote
Ank@ Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 A był jakiś artykuł ? Można to gdzieś przeczytać w wersji internetowej? AMIGA , mogłabym się zabrać do hotelu? nie mam doświadczenia z psami schroniskowymi, ale z psami sąsiadów nie szło mi tak źle, mój chyba też nie narzeka, więc może przydałabym się ;) tylko pytanie w jakich godzinach ? Quote
karusiap Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 artykuł o Borysie [URL]http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35813,5094364.html[/URL] Quote
AMIGA Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='Ank@2'] AMIGA , mogłabym się zabrać do hotelu? nie mam doświadczenia z psami schroniskowymi, ale z psami sąsiadów nie szło mi tak źle, mój chyba też nie narzeka, więc może przydałabym się ;) tylko pytanie w jakich godzinach ?[/quote] Oczywiście, zapraszamy. Wyjeżdżamy zawsze dość wcześnie rano, bo w hotelu można robić hałas do godz 11. Tzn umawiamy się z reguły o godz. 8,30 na przystanku autobusowym przy os.Dywizjonu 303. A Jedziemy Nowohucka i Wielicką. Nie wiem, jak Ci będzie pasowało Quote
karusiap Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Nowa sunia,zdj wkrotce: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109215[/URL] Quote
Ank@ Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Dla mnie trochę późno, bo muszę być w szkole o 9;50. Może następnym razem. Quote
Ank@ Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 A w niedzielę można wpaść do hotelu pomóc ? Ile psiaków jest w hotelu ?? I czy oprócz wyprowadzania na spacery coś więcej się robi ? I ostatnie pytanie: czy muszę mieć 16 lat , żeby pomagać przy wyprowadzaniu psów ? powiem tylko że mam trochę mniej :-( Quote
agamika Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='Ank@2']Dla mnie trochę późno, bo muszę być w szkole o 9;50. Może następnym razem.[/quote] szkoda , tylko zaznaczę ze zazwyczaj taki wyjazd zajmuje czas tak do 12 aż mniej więcej :razz: tak więc ponieważ we dwie z Amigą to psów bardzo nie na spacerujemy porządnie :evil_lol: to wyjazd przełożony na środę , wiec czekamy na chętnych , są dwa miejsca wolne :razz: Quote
agamika Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='Ank@2']A w niedzielę można wpaść do hotelu pomóc ? Ile psiaków jest w hotelu ?? I czy oprócz wyprowadzania na spacery coś więcej się robi ? I ostatnie pytanie: czy muszę mieć 16 lat , żeby pomagać przy wyprowadzaniu psów ? powiem tylko że mam trochę mniej :-([/quote] W hotelu obecnie jest kilka psiaków tak do 10 :diabloti: , ale niewiem dokładnie juz :evil_lol: . Głównie sie wyprowadza ;) , wygłaskuje i karmi paróweczkami, kabanosikami, czy co kto tam przyniesie ;) . A jeździ sie wq rożne dni, w niedziele tez czasem , zależy kiedy czas mają osoby zaopatrzone w samochód Quote
karusiap Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 ja sie postaram jechac w srode,jesli jest miejsce:) juz wiem,dzieki agamika za rezerwacje:) Quote
Ank@ Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ja mogę w środy lub czwartki i niedziele jeździć do hotelu. Mama zobowiązała się mnie podwozić. Tylko to w przyszłym tygodniu, bo na razie mamy problem z autem. Lekcje zaczynam o 10;45 więc, trochę czasu jest. Quote
AgaG Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 [COLOR=#9932cc]Podaję rozliczenie: było 807-420 za hotel = 387[/COLOR] [COLOR=#9932cc]dziś z bazarku Sylwinki przyszło: 151, 50 czyli razem 538.5. [B]WIELKIE DZIĘKI [/B][/COLOR] [COLOR=#9932cc]smycz dla Eltona kosztowała 8.50. [/COLOR] [COLOR=#9932cc]Mamy 530 złote[/COLOR] [COLOR=#9932cc]mam jeszcze zwrócić Artwetowi 64 złote za badania krwi Eltona. Patia mi pisała że nie zapłacone. [/COLOR] [COLOR=#9932cc]__________________[/COLOR] Quote
AMIGA Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Przypominam, że jutro wybieramy się do hotelu. Wiem, że wybuera się [B]agamika[/B] i [B]karusiap [/B]są więc jeszcze wolne miejsca. Zapraszam :p Buuuuuuuuuuu moje pytanie na temat Bendżika pozostało bez echa:-( Quote
karusiap Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Nikt nie wybiera sie w okolice Rybnika,Katowic? Quote
Tweety Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Ank@2']Mam pytanie, czytałam gdzieś , że w Krakowie jest akcja sterylizacji (darmowej) kotów bezdomnych. Moja koleżanka posiada kotkę, która co pół roku wydaje na świat młode i kotki nie dożywają roku :shake: Część z nich ginie pod kołami samochodu, część jest topiona(?) część jeszcze inaczej odchodzi za TM. Kotka nigdy nie była u weterynarza- brak szczepień , jakichkolwiek badań , nie wiadomo w jakim jest wieku. Widziałam koteczkę, ale nie posiadam wiedzy na temat kotów, więc nie potrafię ocenić jej wieku, raczej młoda. Kotka żywi się rozpuszczonym mlekiem i tym co złapie w polu. Młode musi wykarmić z tego co sama zje. Koleżanka mieszka na wsi - 60 km od Krakowa. Czy byłaby szansa na wysterylizowanie kotki za jakąś niską cenę lub za darmo? Dodam, że właściciele nie dadzą grosza na kota, mają jeszcze psa na łańcuchu ( podobny do PON-a) i ratlerka który czasem mieszka na polu, czasem w domu. Transport jakoś wykombinuję .[/quote] Mam dostęp do darmowych sterylek, tylko proszę o kontakt w przyszłym tygodniu, bo do końca tego na pewno mnie nie będzie Quote
Tweety Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='liryka']czy w kwestii sterylizacji kotow ktos moze sie wypowiedziec odnosnie dziesiejszego artykulu w wyborczej? prawda to czy paszkwil ohydny?[/quote] fakty są takie, że 7 z 8 kotów nie żyje a ten ósmy nie wiadomo czy z tego wyjdzie (tutaj jego wątek [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108503[/url]). W tamtym tygodniu miałam wziąć kotkę na operację ratowania łapki przed amputacją, 4 dni po sterylce zaczęła wymiotować, piątego dnia nie żyła :-( . Mam pytanie, czy jest ktoś w stanie jutro wyciągnąć ze schronu taką 20-letnią kocią babuleńkę i zawieźć ją do Kinya /do Wieliczki/, która oferowała dla niej DT? Ja mam jutro operację i zostaje w szpitalu na jakiś czas, pozostałe kociuchy mam zorganizowane a zostawiam TŻ z firmą na głowie i trojgiem dzieci ( o kotach nie wspominając ;))więc nie bardzo mam mu jak wcisnąć jeszcze sprawę tej bidusi:shake: Boję się, że do czwartku coś się może znowu z nią podziać jak z tą ostatnią koteczką, której nie zdążyłam wziąć:-( Quote
maggie1971 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='karusiap']Nikt nie wybiera sie w okolice Rybnika,Katowic?[/quote] Ja dojeżdżam z Gliwic przez Katowice do Krakowa do pracy, prawie codziennie:evil_lol:. A w czym rzecz? Quote
karusiap Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 w dojechaniu do Katowic ludzi sztuk 2,mloda dobka sztuk 1 i swinka morska sztuk 1:oops:tak chyba.... Quote
maggie1971 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Karusiap,wysyłam Ci PW z nr telefonu, zadzwoń do mnie jutro ,może uda mi się pomóc Quote
jayo Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Ciotki Krakowianki !!!! Nasz podopieczny, wyadoptowany do Krakowa w zeszlym roku - zaginal ..:-( Prosze o ew. wsparcie w poszukiwaniach i oczy szeroko otwarte !! [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9899523[/url] Quote
karusiap Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 czy ktos ma moze wzor ,albo wie gdzie jest na dogo wzor zrzeczenia sie psa? Quote
Recommended Posts