Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ola jest chora nie mam transportu dla Eltona!!! Help!! kto ki go przywiezie z hotelu do "Kundla"? błagam:placz:

Posted

[quote name='AgaG']dobrze byłoby obfocić pieski nowe w hotelu: dwa małe z żywca i takiego jakiegos nie wiem jakiego... bo tylko telefonicznie go wzięłam pod skrzydła... :p[/quote]
Które to są? Jutro będe w hotelu z aparatem to mogę zrobić zdjęcia jak zdążymy.

Posted

DO PIESKÓW ZYWIECKICH CYGANKA I KAJTUSIA Są LINKI NA PIERWSZEJ STRONIE TEGO WĄTKU - małe starsze kundelki czarne z domieszką brązu:p a ten trzeci to tylko pan Tomek będzie widział.. uprosiłam kobietę, która go znalazła by nie pozwoliła go wziąc schronowi lecz po podaniu surowicy wzieła do hotelu. Pani taka mocno histeryczna była, wiec pan Tomek powie, który to pies, ja nawet nie wiem, jak wygląda..:eviltong:trafił do hotelu w niedzielę chyba duży

Posted

AgaG kojarzę Eltona , wiem ze moze być problem , dlatego pisałam ze to awaryjna opcja, jak nie będzie nic innego . Spróbować zawsze można , tylko bede potrzebować sygnał od Ciebie (sms) czy mamy próbować z tą moją opcją
(mój nr 889 628 346 , a gg 5136874 , tylko na gg nie bede raczej jutro dostępna)

Posted

[quote name='agamika']AgaG kojarzę Eltona , wiem ze moze być problem , dlatego pisałam ze to awaryjna opcja, jak nie będzie nic innego . Spróbować zawsze można , tylko bede potrzebować sygnał od Ciebie (sms) czy mamy próbować z tą moją opcją
(mój nr 889 628 346 , a gg 5136874 , tylko na gg nie bede raczej jutro dostępna)[/quote]
dam Ci znać smsem...na razie nikt się nie zgłosił jejku a Elton tyle czeka ...help transportowe ponawiam, ale to duzy silny pies...musi być ktos kto nad nim zapanuje podczaas drogi jest łagodny ale to byk ruchliwy!!

Posted

Podaję rozliczenie: było: [B][COLOR=#9932cc]do 421 doszło 200 od AniaB z bazarków i od Han&dom czyli mamy 621 ... ale jeszcze nie płaciłam za sterylkę Nusi Pysi. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]jest: doszło 100 od małgosi S. na Eltona natomiast 27 złotych poszło na szelki i smycz Eltona czyli mamy: 694 minus rosnące długi...[/COLOR][/B]
[B][/B]
[B][COLOR=#9932cc]dziś odwożąc Eltona z mezem Oli nie regulowałam zadnych długów, bo czwekaja nas opłaty u wetów..[/COLOR][/B]

Posted

u mnie są jeszcze szeleczki i smyczka dla małego pieska - po korze.. Postaram sie jakos przy okazji podrzucic albo komuś przekazac..Tylko że u mnie teraz gorzej z czasem.. Katastrofa.. Jakby były potrzebne bardzo to moge spróbować sie jakos umawiac wieczorem..

Posted

Sznaucer lub sznaucero-podobny błąka się w okolicy Rusznikarskiej-Opolskiej.

Jest duży, czarny, potężny, ma gęstą sierść - jak by sfilcowaną - ma obrożę ale taką, dość zniszczoną z zardzewiałym kółkiem.

Dziś w parku przy Łokietka go spotkałam. Dał się dotknąć, sprawdzić czy przy obroży nie ma adresówki i ... zwiał. Trochę się jednak ludzi boi.

Panie z parku powiedziały że widują go na osiedlu. Dowiedziałam się też że pan z budki przy szkole go dokarmia. I chyba rano tam poszedł. Niestety ja go już więcej nie widziałam.

Nie wygląda na chorego czy zanidbanego ale się wałęsa. Co z nim zrobić?
Jest wielki, nie wygląda na starego. Łazi koło szkoły i przedszkola więc lada moment ktoś wezwie schronisko i go wyłapią.

Posted

Hej krakowianki :)
Mam prośbę, czy jest możliwość, aby ktoś z was sprawdził domek w Niepołomicach? Mamy stamtąd chętną na psa Oriona, który jest na naszym wątku:
[URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106655[/URL]

Posted

kopiuję to co napisałam na wątku AFN w zwiazku z wczęsniejszym wpisem kiwi tez, że nie wiemy w ogóle co ze skarpetą na psy krk.

Ja pisałam do Green parę razy bez odpowiedzi...grozi nam całkowita katastrofa finansowa. mamy ogromna liczbę psów i kotów teraz też na tymczasach uchronionych przed schroniskiem, albo wyrwanych stamtąd, wymagajacych leczenia, nie licząc psów w hotelu góra faktur rosnie, ja tez nie wiem nic.. mimo że z Kiwi zakładadałysmy tę skarpetę. podejrzewam jednak, że niestety wpłat nie ma, bo kazdy myśli że AgaG i Kiwi, Patia i reszta krakusów to sobie wspaniale radzi...a prawda jest inna. mamy tyle długów, że za chwilę nie będziemy w stanie udzielić pomocy zadnemu psu. A własnie dostałam zgłoszenie o gwałconej suce u pijaka cofniętego w rozwoju który ma jeszcze ileś psów (mała wioska za Krakowem) ..

Posted

[quote name='AgaG']kopiuję to co napisałam na wątku AFN w zwiazku z wczęsniejszym wpisem kiwi tez, że nie wiemy w ogóle co ze skarpetą na psy krk.

Ja pisałam do Green parę razy bez odpowiedzi...grozi nam całkowita katastrofa finansowa. mamy ogromna liczbę psów i kotów teraz też na tymczasach uchronionych przed schroniskiem, albo wyrwanych stamtąd, wymagajacych leczenia, nie licząc psów w hotelu góra faktur rosnie, ja tez nie wiem nic.. mimo że z Kiwi zakładadałysmy tę skarpetę. podejrzewam jednak, że niestety wpłat nie ma, bo kazdy myśli że AgaG i Kiwi, Patia i reszta krakusów to sobie wspaniale radzi...a prawda jest inna. mamy tyle długów, że za chwilę nie będziemy w stanie udzielić pomocy zadnemu psu. A własnie dostałam zgłoszenie o gwałconej suce u pijaka cofniętego w rozwoju który ma jeszcze ileś psów (mała wioska za Krakowem) ..[/quote]

Przeczytałam końcówkę i krew mnie zalała:angryy:
Aga jak możemy pomóc? Z kasą może byc problem,bo leczenie moich maluchów teraz trochę trzepie i z transportem krucho,bo pomylony plan zajęć,ale co możemy z Basią zrobić?
Co do tego gościa od suni,to co robicie? noż to chyba na pały dzwonić, przecież to przestępstwo,wiem też,że psy musiały by od razu trafić do hotelu,żeby uchronic je przed schronem. Jak pomyślicie nad zabraniem zwierzaków od tego gościa to ja rzucam wszystko i jadę,silą odbierzemy:mad::mad: a potem najwyżej zadzwonimy na 997...........

Posted

To trzeba zrobić umiejętnie... jedna kobieta ma w tym pomóc która pomaga dokarmiać psy... szcżeście mamy zapas surowicy w tym momencie niewielki i jak tylko sie da to ta sunia będzie w Krakowie. Tylko co dalej? gdzie ja ją dam? mam z kiwi 5 psów w hotelu, a na tymczasach 8 psów.. nie liczę psów i kotów które stale patia ratuje sama za nie placąc, psów Amigi... nie wiem, co będzie dalej.. w adopcjach zastój, wciąż nieprzewidziane komplikacje..

Posted

no kurczę wszystko przez brak kasy!!!!!!!!Nie wiem,czy ta kasa ode mnie wreszcie dotarła,koło 10 dorzucę ze 2 stówki.
jedyne co mam teraz to żarcie suche i duży psi kojec,ale do prania,bo pralkę mam za małą.

Posted

W każdym bądź razie,pamiętajcie jak bedzie trzeba to moim małym autem i 5 razy obrócimy,byle tylko ratować. Ale jak to jest,co z tego,że on uposledzony, od dziecka chodzi i zwierzeta gwalci? rodzice go nie uczyli,ze nie wolno.
Ale co z tego psy sie zabierze,znajdzie se kolejne,obesr..... prawo.
jak takiego chlopa unieszkodliwić?:angryy:

Posted

Podaję rolziczenie: było: [B][COLOR=#9932cc]do 421 doszło 200 od AniaB z bazarków i od Han&dom czyli mamy 621 ... ale jeszcze nie płaciłam za sterylkę Nusi Pysi.
jest: doszło 100 od małgosi S. na Eltona natomiast 27 złotych poszło na szelki i smycz Eltona czyli mamy: 694 minus rosnące długi...[/COLOR][/B]

teraz: - 250 sterylka i leczenie Nusi (suczki z martwymi płodami w brzuchu)
- 290 rozliczenie za szczeniaki i jamnika (w tym 6o : antybiotyk, psikadło i surowica dla jaminika z radomia Kiwika w hotelu, 12o kroplówki dla sczeniaków z siewierza, karma dla psów wrazliwych - joszko), 110 karma dla szczeników)
95 leczenie suczki owczarki

694-250-290-95= 59

wpłynęło 50 złotych od Amiga
mamy 109 minus długi hotelowe i rosnace długi u wetów...
powinnam tez zwrócić oli która zalozyła 150 na zapas surowicy sprowadzony z Łodzi..KATASTROFA!!!

Posted

I jeszcze Missieek zgłaszała , ze w Boleslawiu błąka się duża sunia . Trzeba jechać sprawdzić i ją zabrać ewentualnie . Ja mogę z kimś jechac ale nie mam dziś auta , sama muszę coś wykombinować , żeby zawieźć kota do nowego domu . Kto może pomóc ?

Posted

[quote name='Patia']I jeszcze Missieek zgłaszała , ze w Boleslawiu błąka się duża sunia . Trzeba jechać sprawdzić i ją zabrać ewentualnie . Ja mogę z kimś jechac ale nie mam dziś auta , sama muszę coś wykombinować , żeby zawieźć kota do nowego domu . Kto może pomóc ?[/quote]
kupiłyśmy surowicy większą ilość... jak coś :p

Posted

[quote name='AgaG']kupiłyśmy surowicy większą ilość... jak coś :p[/quote]

a starczyłoby jej na spasionego sznaucera olbrzyma?
Nie widziałam go od piatku ale jak się pojawi...
Ile jej potrzeba? Na kg psa... Czy tylko w Arce w Krakowie go mają jak by co?

Posted

[quote name='AgaG']kopiuję to co napisałam na wątku AFN w zwiazku z wczęsniejszym wpisem kiwi tez, że nie wiemy w ogóle co ze skarpetą na psy krk.

Ja pisałam do Green parę razy bez odpowiedzi...grozi nam całkowita katastrofa finansowa. mamy ogromna liczbę psów i kotów teraz też na tymczasach uchronionych przed schroniskiem, albo wyrwanych stamtąd, wymagajacych leczenia, nie licząc psów w hotelu góra faktur rosnie, ja tez nie wiem nic.. mimo że z Kiwi zakładadałysmy tę skarpetę. podejrzewam jednak, że niestety wpłat nie ma, bo kazdy myśli że AgaG i Kiwi, Patia i reszta krakusów to sobie wspaniale radzi...a prawda jest inna. mamy tyle długów, że za chwilę nie będziemy w stanie udzielić pomocy zadnemu psu. A własnie dostałam zgłoszenie o gwałconej suce u pijaka cofniętego w rozwoju który ma jeszcze ileś psów (mała wioska za Krakowem) ..[/quote]

Kiwi już miała dostęp, Ty, Aga, masz już włączony.

Posted

Słuchajcie pilnie poszukuję rowerka takieg stacjonarnego - treningowego - rehabilitacyjnego. Chciałam coś kupić może nawet na allegro ale pomyślałam, że może ktoś z Krakowa ma taki, którego już nie używa. Mogłabym odkupić albo pożyczyć na np 3 miesiące a pieniądze przeznaczyć na jakieś psiaki. Jak ktoś ma to niech napisze mi na PW - transport mam :lol:.