Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozmawialam dzisiaj z lekarzami opiekujacymi sie potraconym bernardynem, benio jest w domu tymczasowym, chodza do niego codziennie, ma czucie w nogach, narazie jest na spowalniaczach zeby sie nie ruszal,
i jeszcze raz powtarzam, lekarze podjeli trudna walke o zycie tego psa i nikt nie zamierza go usypiac.

a pies jest fantastyczny
ma mordke rozkoszna :)

Posted

[quote name='black_sheep']Ciotki, ja się przypominam, że nadal robie bannerki. Gdzieś co tydzień jestem w domu, więc trzeba czasem czekać, ale jak tylko chcecie piszcie do mnie na PM![/quote]

Jeśli bym mogła prosić to dałabyś radę mi napisać jak umieścić w banerku link? Jakim narzędziem? Narazie nie mam pojecia ale z chęcią się nauczę.
Takiemu oto Kozakowi chciałabym zrobić banerek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100559[/URL]

Posted

[quote name='kiwi']rozmawialam dzisiaj z lekarzami opiekujacymi sie potraconym bernardynem, benio jest w domu tymczasowym, chodza do niego codziennie, ma czucie w nogach, narazie jest na spowalniaczach zeby sie nie ruszal,
i jeszcze raz powtarzam, lekarze podjeli trudna walke o zycie tego psa i nikt nie zamierza go usypiac.

a pies jest fantastyczny
ma mordke rozkoszna :)[/quote]

Strasznie się cieszę z takich wieści :-)
Z tym usypianiem to pewnie takie dramatyzowanie co by bardziej bardziej zmobilizować ...
Trzymam kciuki. Jak już się chłopak pozbiera i będzie szukał domku docelowego (jeśłi będzie) to proszę o info. Z moich rozpuszczonych wici wstępnie zainteresowali się wspaniali ludzie w Zakopanem. Wiedząc oczywiście w jakim stanie jest maluch. Jak już coś będzie dalej wiadomo znów dam im znać. :loveu:

Posted

sianie paniki jest charakterystyczne na dogo - to jakis spsob na przetrwanie...
Tymczasem naprawde nigdy nie uslyszalam od wetow ze pies ma byc uspiony dlatego ze nie znajdzie sie dt,
jesli ktokolwiek rozwazal eutanazje to tylko ze wzgledu na stan psa z nie brak lokum.
jak nie bylo gdzie go umiescic to benio mieszkal w sali operacyjnej kilka dni i naprawde nikt nie chcial go z tego powodu usypiac. Ci weci ratowali cala mase naszych ciezko chorych, bezdomnych psow, zawsze z takim samym poswieceniem, nie wiem kto i w jakim celu rozpuscil plotki, ze jak sie nie znajdzie lokum to uspia psa.

Posted

Znaleziona przez nas koteczka - Lucky - ma się coraz lepiej. Zdjęcia zrobimy jutro i wtedy założymy jej własny wątek. Malutka jest przecudna. Jest takim "zwyczajnym" szarym pręguskiem, ale ma przecudowną minkę i jest niesamowicie kontaktowa. Cały czas siedziała Krzysiowi na ramionach (jak papuga!) i ocierała się o jego szyję i głowę, traktorząc przy tym niesamowicie. Przesłodka kicia. Ciągle głodna, zmiata wszystko co się da. Zrobiła już siusiu do kuwetki, wygląda na zdrową! Naprawdę ładniusia i kochana - mam nadzieję, ze domek sie znajdzie szybko...

Jakbysie wiedzieli o kims kto szuka malutkiej przytulanki... bede wdzieczna za info.

Posted

[quote name='Ela_and_Krzys']Znaleziona przez nas koteczka - Lucky - ma się coraz lepiej. Zdjęcia zrobimy jutro i wtedy założymy jej własny wątek. Malutka jest przecudna. Jest takim "zwyczajnym" szarym pręguskiem, ale ma przecudowną minkę i jest niesamowicie kontaktowa. Cały czas siedziała Krzysiowi na ramionach (jak papuga!) i ocierała się o jego szyję i głowę, traktorząc przy tym niesamowicie. Przesłodka kicia. Ciągle głodna, zmiata wszystko co się da. Zrobiła już siusiu do kuwetki, wygląda na zdrową! Naprawdę ładniusia i kochana - mam nadzieję, ze domek sie znajdzie szybko...

Jakbysie wiedzieli o kims kto szuka malutkiej przytulanki... bede wdzieczna za info.[/quote]

uwielbiam koty "papuzie":evil_lol: cieszę, się, że ze zdrowiem jest wszystko dobrze. Malusia miała szczęście, że na Was trafiła. Czekam na jej wątek!

Posted

[quote name='Yorija']Jeśli bym mogła prosić to dałabyś radę mi napisać jak umieścić w banerku link? Jakim narzędziem? Narazie nie mam pojecia ale z chęcią się nauczę.
Takiemu oto Kozakowi chciałabym zrobić banerek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100559[/URL][/quote]
Yorijo bardzo proszę pisz mi na PM!

Jak ktoś robi bannerek, to go zazwyczaj podlikowywuje, więc tylko go kopiujesz i wklejasz w podpisie.

Posted

Kociaki proszą o wsparcie finansowe na AFN
Ja nie jestem w stanie tymczasów utrzymywać za swoje pieniądze.:oops::oops:.
W AFN na koty nie ma za wiele pieniędzy.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100061[/URL]

Posted

z tego co wiem Aga-ta i AgaG wioza [COLOR=red]8 psow[/COLOR] ,5 szczeniakow w tym tylko dwa sie ruszaja (?), 3 dorosle,jeden z rozwalonym okiem...nie wiem czy do hotelu czy jak,pare bierze Agata chyba do siebie....
[COLOR=red]wiem tylko ze potrzebna bedzie ogromna [/COLOR][COLOR=red]pomoc...[/COLOR]

:placz::placz::placz::placz:

Posted

to prawda bidy sa straszne! Aktualnie dwa dorosle i 4 szczeniaki przebywaja u Malgosi w lecznicy. Jedna suczka (z cieczka) jest w DT u mamy AgiG. Jeden duzy szczeniak (w miare w dobrej formie) rowniez pojechal do DT, ale niestety nie moze tam dlugo zostac. Male szczeniaczki sa w tragicznym stanie-odwodnione, zarobaczone (chyba wszystkimi mozliwymi robalami), wycienczone i wychudzone do granic mozliwosci ledwie trzymaja sie na nogach...:-( Dorosla sunia z rozgryzionym okiem, ktora rowniez przebywa w lecznicy dostala antybiotyki i jutro ma byc szyta. Drugi dorosly brazowy, dlugowlosy piesek jest tak zestresowany i zziebniety, ze tak jak przylgnal po przyjezdzie do kaloryfera tak lezy do tej pory. O stopniu ich wychudzenia i roznych gatunkach robali nie bede juz pisac...:shake: i o samych warunkach w jakich psy przebywaly...Rece opadaja...

Posted

wykasujcie który schron, bo potem nam nic nie wydadzą...ja zaraz idę z Agata-ta doglądnąc je przed nocą. trzymajcie kciuki by przetrwały..

Posted

Tak nie piszcie ,jaki schron, bo nie wpuszcza potem ,przerabialismy to z Missiek, narazie trzeba sie starac zabierac jak najwiecej psow, i szukac im domow. Jest tam jeszcze bokser ?

Posted

Jeden szczeniaczek zostaje na noc w Arwecie , dziś dostał kroplówkę , bo był bardzo odwodniony , może też jutro będzie potrzebna . Mały to piesek , ma ok 4 miesiące , krótkowłosy , biały z czarnym , zaraz podjadę z aparatem do Arwetu i zrobię mu zdjęcia oraz założę chyba osobny wątek . Lekarze dali mu na imię Chrobotek . Został odrobaczony i jeszce dziś zostanie potraktowany Advocatem . Jest wygłodniały ale żywotny , ma apetyt.

Posted

Ok, rodzina pewnie mnie zabije, ale jeżeli taka forma pomocy jest wam potrzebna, a psów jest tak dużo to póki co mogę zabrać jednego (najlepiej małego) szczeniora. Tylko tak jak zawsze, mogę pokryć koszty jedzenia, jakieś zabaweczki, ogłoszenia itd, ale za weta nie dam rady płacić.

Posted

AgaG czy zakładamy jeden wątek dla wszystkich psów , które przyjechały , czy każdemu oddzielnie?

Ja założyłam wątek Chrobotkowi :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8984775#post8984775[/URL]

[SIZE=3][COLOR=red]Bardzo potrzebna jest dobra , wysokokaloryczna karma , najlepiej puszki Convalescenta , bo jedna z suń w hotelu nie ma zębów więc może jeść tylko miękkie no i wszystkie psy są bardzo zagłodzone . Przynajmniej dla tej suni musi być specjalne jedzenie . na razie kupiłam 10 puszek i zawiozę je jutro do hotelu . Postaram się też zrobić zdjecia pozostałym psom.[/COLOR][/SIZE]

Jutro przed południem będą wyniki badania krwi suni bezzębnej , jesli będą dobre umawiam zabieg czyszczenia paszczy jak najszybciej .