JoasiaS Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='fizia']ktoś napisał na fb: Joanna Kiersz Słuchajcie rozmawiałam z TOZ-em-Pan Piotr Jaworski oddział Warszawa. Ponoc jakis pies zostal juz zabrany z jakiegos skweru w centrum Włoszczowa. Mam im sprecyzoewac nazwe ulicy. Kontaktowali sie z gmina. Wiecie cos na ten temat? Nikt psa nie zabierał. Pół godziny temu dostał michę od jednej z pań karmicielek na jej posesji (to obok skweru). A ja dostałam obietnicę, że pies może tam zostać przetrzymany bym sobie mogła go złapać do transportu. No i właśnie, Aniu - mamy ten tymczas w Zielonkach czy nie? Nie chciałabym naciskać, ale czas płynie i robi się wokół psa wielkie zamieszanie... Niech ten domek się określi. Jeżeli nie chce psa, to będę szukać czegoś innego. Przecież się nie obrażę :-) Quote
fizia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Zaglądam co chwilę na fb, ale nie ma nic nowego niestety.. Quote
fiorsteinbock Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Zagladam. Joasia ma racje, czas plynie i nic konstruktywnego poza zamieszaniem sie nie dzieje. A zamieszanie nie jest wskazane w tak delikatnej sprawie. W Bielawie blakala sie suczka, ktora porzucil wlasciciel, zalatwilismy zlecenie ze Strazy Miejskiej czyli zgode na zabranie suczki do schroniska. Pojechalysmy po nią ale nam uciekla. Wrocilysmy za doslownie 2 godz - a bylo to tydzien temu - do tej pory suni nie ma, zapadla sie pod ziemie! Znikla. Sasiedzi, ktorzy ją znali - milcza i przewracaja oczami a my mamy wrazenie, ze facet ją zabil bo bal się jakis konsekwencji skoro juz Straz Miejska sie tym zajela :( Chociaz zadnych by nie poniosl bo nikt nie znal nawet jego nazwiska zeby podawac na SM..! W tym wypadku boje sie, zeby ONek nie stal sie niewygodny dla urzednikow. Quote
fiorsteinbock Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dziewczyny, a wrzucalyscie go na Owczarki w Potrzebie? Quote
Jetrel Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Czas płynie, psiak ciągle na skwerze. Co z tym domkiem? Quote
Aimez_moi Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Kurcze....... szkoda takiego cudowniaka....... Quote
JoasiaS Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Fundacja ELPIS zaoferowala DT :-) Transport psa umówiony był na jutro, ale przesunieto go na środę. Jestem w kontakcie z wolontariuszką z Częstochowy, która ten transport organizuje. Dam znać jak psisko będzie już bezpieczne :-) Quote
Aimez_moi Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Ale super....czekamy na wiadomosci.....:) Quote
JoasiaS Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Psiak został zabrany dziś do DT. Jego ogłoszenia adopcyjne mają pojawić się między innymi na stronie Fundacji ELPIS. Serdecznie dziękuję za zainteresowanie, kciuki i kibicowanie mu przez ostanie dni. Jeżeli będę mieć jakieś wiadomości z DT, to tu napiszę :-) Quote
Aimez_moi Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Wspaniale, ze jest juz bezpieczny......:) Quote
JoasiaS Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Psiak od wczoraj znajduje się już w domu stałym :-) Myślę, że można zamknąć ten wątek ;-) . Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy zaangażowali się w tę sprawę :-) Quote
fizia Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 ooo no to cudnie!!! wspaniała wiadomość!!! To dzięki Tobie Joasiu! Quote
JoasiaS Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 fizia napisał(a):ooo no to cudnie!!! wspaniała wiadomość!!! To dzięki Tobie Joasiu! A skąd! To dzięki ludziom, którzy nie umieją przejść obojętnie obok krzywdy zwierzęcia. Sama nic bym nie zdołała zrobić... :-) Quote
Recommended Posts