Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fizia']ktoś napisał na fb:

Joanna Kiersz
Słuchajcie rozmawiałam z TOZ-em-Pan Piotr Jaworski oddział Warszawa. Ponoc jakis pies zostal juz zabrany z jakiegos skweru w centrum Włoszczowa. Mam im sprecyzoewac nazwe ulicy. Kontaktowali sie z gmina. Wiecie cos na ten temat?

Nikt psa nie zabierał. Pół godziny temu dostał michę od jednej z pań karmicielek na jej posesji (to obok skweru). A ja dostałam obietnicę, że pies może tam zostać przetrzymany bym sobie mogła go złapać do transportu.

No i właśnie, Aniu - mamy ten tymczas w Zielonkach czy nie?
Nie chciałabym naciskać, ale czas płynie i robi się wokół psa wielkie zamieszanie...
Niech ten domek się określi. Jeżeli nie chce psa, to będę szukać czegoś innego. Przecież się nie obrażę :-)

Posted

Zagladam.
Joasia ma racje, czas plynie i nic konstruktywnego poza zamieszaniem sie nie dzieje. A zamieszanie nie jest wskazane w tak delikatnej sprawie. W Bielawie blakala sie suczka, ktora porzucil wlasciciel, zalatwilismy zlecenie ze Strazy Miejskiej czyli zgode na zabranie suczki do schroniska. Pojechalysmy po nią ale nam uciekla. Wrocilysmy za doslownie 2 godz - a bylo to tydzien temu - do tej pory suni nie ma, zapadla sie pod ziemie! Znikla. Sasiedzi, ktorzy ją znali - milcza i przewracaja oczami a my mamy wrazenie, ze facet ją zabil bo bal się jakis konsekwencji skoro juz Straz Miejska sie tym zajela :( Chociaz zadnych by nie poniosl bo nikt nie znal nawet jego nazwiska zeby podawac na SM..!
W tym wypadku boje sie, zeby ONek nie stal sie niewygodny dla urzednikow.

Posted

Fundacja ELPIS zaoferowala DT :-)
Transport psa umówiony był na jutro, ale przesunieto go na środę.
Jestem w kontakcie z wolontariuszką z Częstochowy, która ten transport organizuje.
Dam znać jak psisko będzie już bezpieczne :-)

Posted

Psiak został zabrany dziś do DT. Jego ogłoszenia adopcyjne mają pojawić się między innymi na stronie Fundacji ELPIS. Serdecznie dziękuję za zainteresowanie, kciuki i kibicowanie mu przez ostanie dni. Jeżeli będę mieć jakieś wiadomości z DT, to tu napiszę :-)

• 3 weeks later...
Posted

Psiak od wczoraj znajduje się już w domu stałym :-) Myślę, że można zamknąć ten wątek ;-) . Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy zaangażowali się w tę sprawę :-)

Posted

fizia napisał(a):
ooo no to cudnie!!! wspaniała wiadomość!!!

To dzięki Tobie Joasiu!

A skąd! To dzięki ludziom, którzy nie umieją przejść obojętnie obok krzywdy zwierzęcia. Sama nic bym nie zdołała zrobić... :-)