majuska Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Megi została uratowana od śmierci dosłownie w ostatniej chwili, na ruchliwej drodze została potrącona przez dwa samochody, widzący to przechodzień wbiegł na jezdnię zatrzymał nadjężdżającego tira i zabrał sunię z drogi. Megi trafiła tuż po wypadku do lecznicy dla zwierząt w Boguchwale i tam nasza wetka udzieliła jej pierwszej pomocy. Okazało się, że są złamania, Megi przyjechała do Rzeszowa do lecznicy Azor na dokładne badania, RTG wykazało skomplikowane złamanie kości udowej w tylnej łapie. Sunia przeszła operację - resekcję kości udowej. W tej chwili przebywa w Boguchwale w domu tymczasowym, będzie tam mogła zostać tylko kilka dni. Czuje się dobrze, jest podobno bardzo grzeczna i posłuszna. Sunieczka jest młodziutka, najprawdopodobniej nie skończyła jeszcze roku. Oto Megi : RTG łapy jeszcze przed operacją: W tej chwili kość jest "podrutowana" i "pośrubowana", przed Megi jeszcze długa rekonwalescencja.....i oczywiście koszty:-( Do tej chwili koszt operacji to 400 zł, na pewno to jeszcze nie koniec. Gdyby znalazła się jakaś dobra duszyczka, która zechciałaby wesprzeć naszą Megi będziemy bardzo wdzięczni, każda pomoc na wagę złota. Quote
Florentynka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ja też jestem...cholera, mam pomysł na bazarek, ale szybko się nie wygrzebię. Chyba, żeby magnetyczny powtórzyć - znaczy zrobić II edycję. Jak Dzika_Figa poprowadzi i tak dalej, to można robić, blachy mam. Quote
Becia66 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 ale bidunia, jejku, obolałe to pewnie bardzo i cierpiące. Ciekawe czy ktoś jej szuka. Quote
Florentynka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 No straszne biedactwo :( Ona chyba raczej z większych, nie? Quote
Dzika_Figa Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Florentynka napisał(a):Ja też jestem...cholera, mam pomysł na bazarek, ale szybko się nie wygrzebię. Chyba, żeby magnetyczny powtórzyć - znaczy zrobić II edycję. Jak Dzika_Figa poprowadzi i tak dalej, to można robić, blachy mam. to robimy, poprowadzę i przygotuję wszystko. Quote
Florentynka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dzika_Figa napisał(a):to robimy, poprowadzę i przygotuję wszystko. Super. Wystaw 10 sztuk. Quote
majuska Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Ona wbrew pozorom nie jest bardzo duża, nie wiem czy 20 kg waży:roll: ja właśnie się zabierałam tuz po założeniu wątku do bazarku i mi neta wywaliło, może teraz się uda Quote
majuska Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Tymczasem zrobiłam bazarek dla Megi http://www.dogomania.pl/threads/206083-Markowe-biustonosze-koszulki-i-piżamka-na-Megi-po-wypadku.-Do-25.04.?p=16697655#post16697655 Dziękujemy bardzo cioci Dzikiej Fidze za podarowane rzeczy i przekazanie ich właśnie na Megi ( pierwotnie był inny plan ) Bardzo proszę również o pomoc w reklamowaniu tego bazarku:modla: Quote
Becia66 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 majuska napisał(a): Bardzo proszę również o pomoc w reklamowaniu tego bazarku banerek by się przydał i tu ukłony do Dzikiej_Figi :modla: Quote
Mega Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Nowe zdjęcia Megusi:multi: musicie na nie kliknąć bo nie opanowałam jeszcze dobrze dodawania zdjęć :p Quote
Florentynka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Jakieś wieści o suczynce? Jak się biedactwo czuje? Quote
Mega Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 czuje się o wiele lepiej cały czas chce chodzić lub głaskać ładnie na smyczy chodzi. Uwielbia dzieci Jest po prostu cudowna ! Quote
agusiazet Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Co z nią będzie, skoro w DT może zostać tylko kilka dni? Quote
Becia66 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 agusiazet napisał(a):Co z nią będzie, skoro w DT może zostać tylko kilka dni? trafi pewnie do naszego przytuliska w Boguchwale :roll:. Quote
agusiazet Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 A czy ona jest w gipsie, skoro ma złamania? Quote
Becia66 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 agusiazet napisał(a):A czy ona jest w gipsie, skoro ma złamania? nie ma gipsu, jest ześrubowana, chodzi delikatnie na 3 łapkach, nie podpiera się na czwartej. Póki co jest u Magdy w domu pod troskliwą opieką, bierze antybiotyk i inne medykamenty, na noc ma zakładany kołnierz. Jak się podgoi i zacznie samodzielnie chodzić to wróci do przytuliska. Tylko z adopcją będzie kiepsko bo śrubę można wyciągnąć dopiero za kilka miesięcy i nie wiem czy ktoś zada sobie tyle trudu, żeby takiego psa zaadoptować :shake:. Quote
Dzika_Figa Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Dziewczyny, potrzebne mi konto którejś z Was, do wpłaty na Megi (znowu imię na moją cześć? :diabloti:) Quote
Dzika_Figa Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Bazarek na Megi: http://www.dogomania.pl/threads/206329-MAGNETYCZNY-BAZAR-2-zam%C3%B3w-portret-swojego-psa!-na-leczenie-Megi-do-3-maja-godz-21?p=16724186#post16724186 Jeszcze nie ma banerków, ale już możemy zaczynać Quote
majuska Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Dziękujemy bardzo za ten bazarek na Megi. Małgosiu ja myślę, że moje konto:roll:, podeślę Ci na PW, chyba , że masz :razz: Beciu może akuratnie znajdziemy dla suni jakiś cudowny dom , no przecież nie wyobrażam sobie, żeby ktoś ją adoptował, a nie wyciągnął śrub:shake::shake: Quote
majuska Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Matko, ale plama, nic tu nie napisałam tylko na naszym ogólnym boguchwalskim( mam coś z głową ostatnimi czasy:shake: ) Znaleźli sie właściciele Megi, mieszkają w Boguchwale, mieli wczoraj po południu odebrać sunie i pewnie odebrali, ale nie znam szczegółów jeszcze, jak to wygladało, jak tylko skontaktuje się z Justynka to napiszę. Chodzi o koszty operacji, jak zareagowali i co z dalszym leczeniem. Swoją drogą jestem w szoku jak ludzie nieumiejętnie szukają psa, pod nosem mieli lecznicę i przytulisko, a nikt nie był zapytać czy czasem nie znaleziono takiego psa. Córka Magdy wypatrzyła ogłoszenie ze zdjęciem na jakiejś tablicy i skojarzyła że to Megi. Quote
Recommended Posts