marra Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Mała sunia znaleziona przy drodze, znalazła sobie domek pod mostem gdzie wypatrzyła ją moja znajoma. Psiak był widziany już na leśnym pakingu w STYCZNIU ale mimo usilnych prób nie udało się go złapać nawet na jedzenie, szczekała i uciekała. Potem mała znikła na jakiś czas, znajoma myślala że ktoś ją przygarnął albo właściciela ruszyło sumienie :angryy: Jednak pare dni temu znowu się pojawiła w tym samym miejscu jeszcze bardziej zdziczała. Znajoma już nie odpuściła:) pognała do domu po jedzenie i siedziała tak długo aż dotknęła jej nosa :loveu: potem coraz więcej i więcej aż wkońcu dała się złapać:evil_lol: Sunia jest bardzo przytulaśna, za człowiekiem krok w krok, wpatrzona jak w obraz, cichutka i grzeczna, pewnie za niedługo się otworzy i pokaże jaki ma naprawde charakter. Narazie ma DT, mieszka na dworze. Ze szczeniakami i kurami dogaduje się bardzo dobrze:razz: Szukamy DS i wspaniałych ludzi ;) Quote
marra Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Gosiara napisał(a):marra masz ja na dt? Nie, jest na DT u mojej znajomej. Quote
henikar Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Zapisuję malutką, a w jakiej miejscowości jest? Quote
marra Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 henikar napisał(a):Zapisuję malutką, a w jakiej miejscowości jest? Mała dostała robocze imię Mrówka ;) i mieszka we wsi za Tarnowskimi Górami :) Quote
phase Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Na razie zaglądam i jestem, ale wieczorem doczytam. Jak już wspomniałam sunia przypomina mi papillona z mordki. :) Sam tytuł już mnie "razi" .. :( Quote
sisay Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Mróweczka ma allegro http://allegro.pl/najfajniejsza-mrowka-swiata-szuka-domu-i1559349492.html i ogłoszenie do wydrukowania http://sisay.wrzuta.pl/sr/f/at4pbTsAb3q Quote
marra Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 ma-ja napisał(a):Mróweczka ma allegro http://allegro.pl/najfajniejsza-mrowka-swiata-szuka-domu-i1559349492.html i ogłoszenie do wydrukowania http://sisay.wrzuta.pl/sr/f/at4pbTsAb3q ojej prześlicznie dziękujemy !!!! :) Quote
danielka92 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Zgłaszam swoją obecność :) Śliczna sunia! :) Pewnie szybko znajdziemy jej domek. Jak tylko będę miała więcej czasu to zrobię kilka ogłoszeń na internecie :) Quote
Jetrel Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Tak mi się skrobnęło, jeśli się spodobało, korzystajcie dowoli:) Halo? Panie Boże? jesteś tam? Bo to ja, mała, zwykła, bura ja, i mam zażalenie. Ale ty nie wiesz którym ja jestem,prawda? Na Imię mam Mrówka, wiem o tym bo tak mnie tu nazywają, i pomimo zdjęć z uśmieszkiem na pyszczku, jeszcze nie dawno wcale, a wcale nie było mi do śmiechu. Miejsce gdzie jestem, nazywają domem tymczasowym. Mam tutaj kącik dla siebie, pełną miseczkę, i wspaniałą opiekunkę, ale mimo to w głębi duszy ciągle mi czegoś brak. Czego? człowieka, który byłby mój, naprawdę i na zawsze. Nie to, że mi tu źle, bo jest wspaniale w porównaniu z tym co było, ale trzeba zrozumieć, że każdy pies chce stabilizacji. Wystarczyło troszkę cierpliwości ze strony opiekunki, i zaufałam. Była cierpliwa, czekała kilka godzin z jedzonkiem, w miejscu gdzie przebywałam, i w końcu przyszłam, dotknęła mojego nosa i poczułam przyjemne mrowienie na pyszczku, a potem ostatni raz zaufałam i otworzyłam się przed człowiekiem. Mieszkała pod mostem, w najgorsze mrozy, śnieg, i deszcz. Byłam głodna i było mi zimno, ale moje serduszko jeszcze nie zamarzło. Zniosłam wiele, ile jeszcze wytrzymam? Oto dowód: Panie Boże, żalę ci się, ponieważ chcę prosić cię o jedno: Kochającego człowieka, który już nigdy mnie nie opuści, będzie mnie kochał taką jaką jestem. Kogoś kto da mi spokojne, dostatnie życie i ogrom miłości? Co mogę dać w zamian? To co może dać każdy pies. Czułe spojrzenie gdy będzie się złościł, merdanie ogonem gdy coś do mnie powie, Przytulanie się i lizanie po twarzy gdy ma zły dzień. Mogę dać coś, czego nie dadzą mu żadne pieniądze, prawdziwą, cudowną psią miłość, i calusieńką siebie. Nie jestem pieskiem kłopotliwym, jestem cichutka i grzeczna, bez problemu dogaduję się z innymi zwierzątkami. Akceptuję każdego człowieka i jeśli znajdzie się ktoś, kto da mi szansę, pokażę jak mocno potrafię pokochać! Proszę tylko o jedno...ześlij mi Aniołka... Jeszcze wierząca, Twoja Mrówka. Chcesz stać się Aniołkiem dla Mrówki? Napisz:[email protected] Albo Zadzwoń:502 311 695 Quote
danielka92 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Aż się łezka w oku kręci :) Na pewno wykorzystamy :) Quote
marra Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 danielka92 napisał(a):Zgłaszam swoją obecność :) Śliczna sunia! :) Pewnie szybko znajdziemy jej domek. Jak tylko będę miała więcej czasu to zrobię kilka ogłoszeń na internecie :) Danielka rozsiewa dobre słówko, dziękujemy ;) Jetrel co mi tu za wyciskacze łez piszesz !!!! skandal!! ja jestem w pracy !!!! :D nie można tak ;) Fajny tekst ;) Quote
marysienka33 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 hejka:) piesek jest u mnie:) ma sie bardzo dobrze juz calkiem calkiem sie udomowila jest bardzo przyjacielska bawi sie z moimi pieskami meczy je strasznie bo jest duzo wieksza:D:D i próbuje zaprzyjaznic sie z kotem sasiadki:D:D Quote
marra Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 marysienka33 napisał(a):hejka:) piesek jest u mnie:) ma sie bardzo dobrze juz calkiem calkiem sie udomowila jest bardzo przyjacielska bawi sie z moimi pieskami meczy je strasznie bo jest duzo wieksza:D:D i próbuje zaprzyjaznic sie z kotem sasiadki:D:D Ooo i Marysia się pojawiła ;) to teraz będzie nam łatwiej ;) przynajmniej wiemy że lubi koty ;) Cioteczki, dla Marysi taryfa ulgowa bo pierwszy raz na dogo i jako DT ;) Quote
marra Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Jetrel napisał(a):Marra, czy tekst który wkleiłam podoba się? Podoba się oczywiście :) tylko nie wiem czy nie odrobinę za długi jak myślicie ? Quote
marra Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Szykują się drobne zmiany Mrówkowe ;) mała po 8 maja prawdopodobnie przyjedzie do mnie na DT, wtedy wszystko pójdzie sprawniej. Sterylka, badania, szczepienia itd ;) Quote
marra Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 [quote name='Jetrel']Super:) Potem pomyślę nad krótszym tekstem. Tekst jest super !! zostaw :) Apel z prośbą o wsparcie: Na dzień dzisiejszy pod opieką fundacji pozostają czterdzieści cztery zwierzęta. W tym siedemnaście poniżej trzeciego miesiąca i cztery powyżej siódmego roku życia, wymagające specjalnej karmy oraz Maciek pozostający na diecie R.C Urinary ze względów medycznych. Objęte leczeniem są aktualnie: cztery kocięta (zaawansowany koci katar), Cikuś ( głębokie bakteryjne zapalenie skóry), Rambo (zapalenie zatok), Dora i Klara (zabiegi okulistyczne i zmiany skórne). W ciągu ostatnich dwóch tygodni wykonano: * RTG u Żbika, Ramba i Promyka * Kastrację/sterylizację Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty. * zabiegi profilaktyczne ( badanie krwi, odrobaczenia, odpchlenia, u niektórych szczepienia i założenie chipa) u Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty, kociąt i Misia, Fridy, April, Primy, Mrówki, Leśnej Tiny ze szczeniętami, Cikusia i Kropki, Klary i Dory. W najbliższym czasie musimy wykonać: * badanie krwi u seniorów Mysi i Pusi, kolejne badanie moczu u Maćka * RTG Cikusia * kastrację/sterylizację Cikusia, Mrówki, Misi, Leśnej Tiny * szczepienia i chipowanie psów i szczeniąt: Fridy, Primy i April, Mrówki, Leśnej Tiny i jej szczeniąt * szczepienia kotów i kociąt (Rami, Sparty, Kropki, Cikusia, Misi i jej kociąt, miotu piwnicznego Wszystkie zwierzaki trzeba w między czasie wykarmić, a kotom dodatkowo zapewnić żwirek do kuwet. W tej chwili fundacja ma ponad 500zł długu w jednej z przychodni weterynaryjnych za dotychczasową opiekę i leczenie syndromu urologicznego, a potem przewlekłego zapalenia zatok u Maćka, które to schorzenia wiązały się z koniecznością wykonania szczegółowej diagnostyki i trzech zabiegów (udrożnienia cewki moczowej, usuwania polipów z kanału nosowego oraz trepanacji zatoki czołowej). Mamy kwiecień, w piwnicach, na śmietnikach i klatkach schodowych właśnie rodzą się i będą rodzić przez najbliższe miesiące niechciane kocięta i szczenięta. Za niedługo nadejdzie czas wyjazdów świątecznych, majowych i wakacyjnych, a wraz z nim przy drogach, w lasach i na ulicach pojawią się porzucane i potrącane przez auta koty i psy. Żebyśmy mogli im pomóc, musimy mieć jak! Bez Waszego wsparcia, będziemy mogli tylko rozłożyć ręce i zapłakać⌠Dlatego zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc finansową w formie darowizn ogólnych lub wirtualny sponsoring poszczególnych zwierzaków! Naprawdę każdy grosz się liczy! Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" KRS : 0000288303 NIP: 648-264-54-76 Numer konta: 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868 Tylko dzięki Wam będziemy mogli skutecznie działać! Quote
Recommended Posts