Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z regulaminu ZKM GDYNIA:
"Zwierzę nietrzymane na rękach powinno być na smyczy i w kagańcu." czyli jak na rękach to bez kagańca i bez smyczy może być xD
"Za przewóz zwierzęcia domowego ... obowiązuje opłata w wysokości ceny biletu pełnopłatnego obowiązującego na danym rodzaju linii." czyli płaci się 2,5zł. Ale myślę, że jak by był piesek w torbie dla psów to za darmo. Najwyżej powiesz, że torba podręczna!

Link do regulaminu - [url]http://www.zkmgdynia.pl/index1.php?action=0208[/url]
I do cen biletów jednorazowych - [url]http://www.zkmgdynia.pl/index1.php?action=0201[/url]

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Ja mam młodego doga,warzy 50 kg. Nawet nie próbuję wsiąść do autobusu bo boję się że mnie nie wpuszczą,a młoda kocha wszystko co się rusza ;P Kagańca nie założę,nie zrobię jej tego...
Jak się odważę wsiąść,napiszę jak było. Pozdrawiam wszystkich :)

• 4 months later...
Posted

Wczoraj jechaliśmy autobusem pierwszy raz! Stres był, że skubaniec nie będzie chciał wsiąść, ale udało się:lol: Szukalam po stronach mpk w krakowie, bo cos obilo mi sie o uszy ze przepisy sie zmienily i np. za bagaz juz nie trzeba wogole placic od jakiegos czasu, wiec moze za psa tez nie? Ktos cos slyszal? :cool3:

Posted

We Wrocławiu jak jechałam autobusem to na przystanku weszła babka z ONkiem bez kagańca i kierowca powiedział, że albo założy kaganiec albo ma wysiąść. Babeczka powiedziała, że nie ma kagańca. Kierowca ją wyprosił lecz ona nie miała zamiaru wyjść. Kierowca wyłączył więc silnik i powiedział, że nie ruszy. Pani była zmuszona opuścić pojazd. Ja jak jeździłam z moim 4.5 kilowym pudliszonem nigdy nie miałam takiej sytuacji czy to autobus czy tramwaj. Rozumiem kierowcę, ponieważ w czasie jazdy jest on odpowiedzialny za pasażerów i jeżeli pies kogoś by ugryzł on za to beknie...

Posted

[quote]bo cos obilo mi sie o uszy ze przepisy sie zmienily i np. za bagaz juz nie trzeba wogole placic od jakiegos czasu, wiec moze za psa tez nie?[/quote] Za przewóz psa w Krakowie nie płaci się już od kilku lat.

• 7 months later...
Posted

[FONT=Georgia][SIZE=2]Słuchajcie a jak to jest z rasami brachycefalicznymi typu mops, boston terier, buldog francuski…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]Czy one też mają obowiązek podróżowania w kagańcu, nawet jeżeli posiada się zaświadczenie lekarskie o przeciwskazaniach zdrowotnych? [/SIZE][/FONT]

Posted

Ja nie wiem co mam zrobić bo w wakacje mam zamiar jechać PKSem z Warszawy do Sokołowa ale nie wiem czy muszę mojej psince kupić bilet i czy mam założyć mu kaganiec chociaż to spaniel.A nie chce potem robić sobie niepotrzebnych komplikacji.

Jakby co to napiszcie:/